[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

А што е најважно се нарекува форум!!!
    Но воопшто не би требало да се замараме,со некои кои сакаат да си лечат комплекси со надеж дека ако навредат некого"ќе бидат забележани ".
    ....будалите и печурките не се садат...тие самите никнуваат.... ;)
    ајде еве по едно кафенце да се напиеме :)

eliesaab, hermosa, iloveyou29 and 2 others like this.
  2. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Нешто што често го приметувам по нашите улици регулирани со пешачки и семафори,мајки со дечиња за рака...мајки со бебешки колички поминуваат на црвено,поминуваат два метра подоле од пешачките премини,во сред сообраќаен метеж.
    И не, не сфаќам зошто свесно им го ризикуваат животот на дечињата?
    ...

3. Rosie.Alice

Rosie.Alice Истакнат член

My life is brilliant,
    my life is pure... I saw an angel, of that I'm sure
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    You're beautiful, it's true.
    But it's time to face the truth, cause I'll never be with you...

Цел ден чекав да те видам. И не те видов. Се вратив дома, а во сите те препознавав тебе. Инфаркт добив. Пеперутки ли, жирафи ли летаа во мојов стомак. Животе... :|

eliesaab, GarpovaV, Dog-lover and 2 others like this.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

баш прееска една поранешна колешка сподели интересни работи со мене од женскиот свет
    лаковите за нокти и лаковите за коса содржат канцерогени материи-читала на нет
    некоја новинарка(наша или странска незнам) направила еден мал тест со креми за лице што се

на едната страна нанела крема со цена од едно евро а на другата крема од 200 евра-што мислете која покажала подобар ефект? таа од едно евро секако :)
    во превот брендот се плака :!: но не и квалитетот-ок не секогаш

нешто што прочитав изутринава на нет-грабната девојка од страна на двајца машки
    стоела на автобуска постојка и била однесена на Водно-причината е јасна
    сакав да одам на концертот на Игор Џамбазов ама другарка ми ме откачи и баш пресметував колку би ме чинело-600-700 денари парите се пари и многу е ама после ова дефинитивно се предомислив :!:

Ketrin.Moon likes this.
  5. nikiiii

nikiiii Популарен член

[СДК] Среќна сумм :inlove: :D :)

Gordana10 and Summerlover like this.
  6. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Те сакам е тежок збор.
    И никогаш не го кажувајте ако не го мислите и чувствувате тоа.
    Бидејќи боли...

Umbrella22, Ann.94, kala21 and 9 others like this.
  7. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Дог ис бек. ]:) :lol:
    Се вратив и јас. Многу убаво си поминав, баш како што и очекував.
    Охрид прекрасен, се изнашетавме, ни дадоа 4 саати за шетање и јас си појдов кај сите роднини на гости и ете така си собрав 1000че :geek: :rofl:
    Па не носеа во диско :| јас+ диско= катастрофа, и така си седев на столче со другарка, и си пиев сокче. Цела ноќ бевме будни се зафркававме со наставникот и така..па среќлак сум била јас :wasntme: со симпатијата заедно бевме на ескурзија, се смеевме, игравме карти.. 8).. ај не ве замарам веќе, одам да се отпакувам, па еве фудбал почна :rock:
    Имајте уабва вечер. :*

8. HEV

HEV Популарен член

Сакам другарка ми да се смири со бившиот и да си се оженат и јас да им бидам старосватица.тоа ми е желба мн оддамна да ми биде роднина најдобрата другарка!!!од нејзе е да се смират го чекаме него,каков потег ке направи :lol:

9. DigY

DigY Популарен член

сдк ко преживи причаче :D

10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Не знам, осеќам дека виртуелноста кај комуницирањето меѓу себе - не' отапува во секоја смисла, и не носи до степен на непрепознавање... Буквално.

Тажна ми е појавата кога оние околу мене стануваат се'повеќе виртуелни личности, него ли реални...

Тажна сум кога ќе увидам дека виртуелното им е приоритетно...
    ...кога забораваат дека постојат зборови ненапишани на тастатура...
    ...кога забораваат да комуницираат, те заборават тебе како реална личност, а ја знаат само онаа виртуелната ти.

Страшно лошо, се ежам!

Скопје ФФФФешн викенд почна, брејс јорселф, ред карпет фотки ар каминг!
    Мислам дека идеално место за циркусов би било некаде уличката кај вртелешката на плоштад можда, тука бе таман, осветлење од страна има, топ, таман амбиент за haute couture!

И пружам раче на една наша дизајнерка што се дистанцира и оддели од настанов, и стискам палци за неа! ;)

Ако видам на сликиве омбре и годинава, има да дојдам и да ве исфарбам на лице место, зелени и тоа!

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Нудистчето мое направи две години. :party: :inlove:

Знаете зошто највеќе се радувам дека наполни две години?
    Затоа што ќе ме заштеди од засрамување кога некој ќе го праша колку години има а тој има покажува 1 со средниот прст, илјада пати сум му покажала да кажува со показалецот, не бе тој пак со средниот прст. :rofl:
    До сега му покажував дека сега има две години да покажува peace, тој пак покажува со средниот прст и палецот, нема што да се бунам, своеглав е на мене, да не речам инаетџија. :)

Дуваше свеќа на мало тортиче точно кога е роден, си доби сочен бакнеж од братчето и од нас, ете ги сега и двајцата спијат заедно гушнати на спална. :inlove:

Забавата ќе ја правиме во сабота, се е организирано само да не заебе времето а ако заебе имам back up plan за внатре. :lol:

Инаку малиот цела недела прво станување прашуваше: Happy bithday to me, I`m big boy now :?:
    Така вчера бевме излезени и ај да се одмориме и да пијам кафе едно, нарачувам за мене и за него едно бејбичино, тоа само пенасто млеко со фигури некои горе, им дава на малите занимација да пиеш кафе на раат. Син ми големото момче прашува дали бејбичиното било за Конта и му викам не мал е Константин, за тебе е, а тој и се врти на девојката која не послужуваше и вика: Boychinno for me, I`m big boy not baby :rofl: :rofl:

Почастете се за големото момче мое. :D
    За помалите:

За поголемите:

12. Monroe

Monroe Популарен член

Дваесет и второ октомвриско утро.
    Започнато рано.
    Како да сакаше да биде поразлично од другите идентични утра.
    Исполнет и верад дух.
    Одамна не ме посетил.
    Шест и триесет, а сеуште мрак.
    Ништо неможе да му пркоси на човештвото.
    Станати, измиени, дотерани.
    Кога стигнаа?
    Мантил и актовка.
    Кој може да го издржи тоа.
    Неоспоривата издржливост на човеколикото суштество.
    Смртно се соочуваат со реалноста.
    На работните места.
    Чекаш и плаќаш автобуски билет.
    Разменет - збор, два.
    Посакуваш некому добро утро.
    А мракот и маглата пристиксаат.
    Гушат. Вакуум.
    Нов авотбуски билет.
    Релација - малку подолга.
    Ја практикувам месец дена.
    Луѓе-многу.
    Зошто се мачат.
    Автобусот ме носи напред.
    Инвестирам во мене.
    Тивка блуз-џез мелодија.
    На радио станица.
    Со тивок пропратен вокал.
    Изискува спокој.
    Одспроти друг авотбус.
    Еден, поминува во хоризнтална линија
    И го попречува
    Го пресечува теркот на
    мојот тековен автобус.
    Правам споредби.
    Од најбанални нешта.
    Наоѓам занимација.
    Различни се по моќност
    и број на патници.
    Луксузни и расклатени.
    Таква е и реалноста.
    Мислиш одиш по свој пат.
    Некој помоќен од тебе
    ти го пресекува патот.
    Оди побрзо и посигурно.
    Пристигнува побрзо.
    Ти дур да сташаш
    тој веќе изградил кариера.
    Мала е вистинитоста
    во вистината наоколу.

Anonymous996 likes this.
  13. psychic

psychic Популарен член

раскинавме...сега пак заедно пишуваме и се...ниеден не може без друг...таман мислев дека преболев, и денес те видов пак - црно палто, црни панталони а и ти ме загледа...и истиот поздрав - само мавкање со раката...пак ме стега во градите...моментот кога психичката болка се претвора во физичка...
    еј, денес не е се така црно - во комисија на младнскиот актив во училиштето сум...а и претседатели на сите години, сите нивни апликации се во мои раце...а, да и составот по македонски ќе ја расплачеше професорката, па ми го побара испечатен...а и социологија за есеј добив аплауз... :lol:

Dog-lover likes this.
  14. Nana19

Nana19 Популарен член

хахаха се пронајде и ти хахаха ај нека ни е на здравје кафенцето :coffee:
    хахахаа лелее ме изнасмеа хахаа браво за малиот нека му е среќен роденден и да е
    жив и здрав уште сто години и сите вие.убаво да си прославите роденденот :inlove:

Само да ви посакам на убава ноќ а уште поубав ден утре
    а јас сега идам да си го гушнам мојто сонце и да спикаме....

гуд најт

http://www.youtube.com/watch?v=OKbpLQp509Y

Модератор: Не испраќајте неколку мислења едно по друго, користете го копчето редактирај за дополнување на постот.

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Они викаат со кабала до илуминати, јавно спомнуваат дека се избраните, јас викам шизофренија.
    Некои луѓе како лесно поминуваат низ демократија и слободоумност, сироти, остануваат незгрижени во соодветни институции под набљудување и лекарска помош! А кој знае каков напредок може да се постигне за човештвото ако се истражува на нив зошто што би рекле некои луѓе со потреба од елоквентност, одлични ЕГЗЕМПЛАРИ се за некои сериозни растројства кои остануваат незабележани од што толку се убедливи дека се нормални, но на чуден начин успешни.

psychic and Kacjushka like this.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... имајте желби, посакувајте со цело срце, мечтаете ... Замислувајте дека се тоа еден ден ќе ви се оствари ... И, никогаш нема да знаете дали и кога ќе ви се оствари. :)

Јас го живеам сонот, моите желби се остваруваат ... Сонувам ли или ова навистина е реалност за мене ?? :angel: :wasntme:

Се е можно во животот само имајте искрени желби и мечти, не знаете кога ќе дојде вистинскиот момент да ви се исполнат истите. ;)

17. gingerchild

gingerchild Популарен член

Деветнаесе. Eat all the cake! :drunk:

18. Thallia

Thallia Популарен член

Велат, помеѓу две зла одбери го помалото, кај мене двете се големи, кое да го одберам??? :^)

19. manja666

manja666 Популарен член

Абе зависност од апчиња не постои, нека не ве лажат.
    Постои навика да пиете апчиња секојпат кога ќе се потресете гледајќи индиска серија па си буткате хелекс во уста за да ве смири демек. Или зошто пак да трпам да ме боли глава и да спијам кога аналгинот ќе ми заврши работа?
    Признавам и јас несакам да трпам болка и си голтам по неколку апчиња секојдневно, повеќето се за смирување а некои од нив и за болка, ама не се трескам од земја дека ако денес не сум испила апче готово, лошо ми е и зависна сум од нив.
    Ме чуди како луѓето се повеќе и повеќе сакаат самите да си ствараат зависности кои што всушност ги немаат. И не ми треба никој да ми го докажува спротивното зошто јас самата сум си најголем доказ за сето тоа.
    И уште нешто, тажно ми е кога ќе погледнам колку некои луѓе жртвувале се па дури и животот заради некој, а тој некој денеска ги има потполно заборавено, што верувам дека воопшто и не помислува дека постоела една таква личност во неговиот живот. Толку е себичен човечкиот род, толку проклето неблагодарен и злобен.
    Многу е лошо кога некој жртвува толку многу а за возврат не добива воопшто ништо. Единствено позитивно(ако може така да се каже) е тоа што за среќа неможе да го види сето тоа.
    Како и да е, караванот си врви, кучињата лаат, се се заборава, ништо не е вечно, сонцето пак ќе изгрее без разлика кој и да го нема и најбитното и најсвирепото според мене - Животот продолжува!
    Ама бе, не треба така, не е фер
    Одбивам да го прифатам...

Trnche, Yowannty, Sexybaby86 and 3 others like this.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Женско правило за другарство - права другарка нема да си купи иста ташна ко твојата колку и да и се свиѓа!
    :wasntme:
    А мажи што отекуваат со балсамико за мене едноставно не се...мажи и може да си го изнесат дечкото на вечера, у реду е.

Thread Status:
Not open for further replies.