[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Добро утро дами! Имајте прекрасен ден! :)

Прикачени фајлови:

На Someonespecial, duffi и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    секоја чест што успеа да ми наметнеш чуство на вина и тогаш кога ја немам.
    но тој факт не ме спречува да се чуствувам лошо и бедно. се прашувам дали се чуствуваш исто како мене ?

се уморив од тоа да бидам тоа што ти сакаш.

На Trnche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Во последно време некако се зголеми мојата желба за патување. Не знам зошто, ама ете, ми се шета, ми се оди некаде, чисто онака како турист, да посетам некое досега невидено, непознато место. Непознато за мене, да се разбереме. Да уживам шетајќи по знаменитостите или пак да се прчам на некоја плажа :P под сонцето. А што ќе правам зависи од дестинацијата, нели. Ми се оди во Турција, ми се оди на Блискиот Исток, ми се оди во Јужна Америка. А бре и на Антарктик ми се оди! Само да мрднам оттука. Не морам ни да останам таму, може и да се вратам. Сакам да патувам и покрај тоа што имам страв од летање, не за друго, од истата причина како Клер во Modern Family. Кој знае знае, кој не знае, не е важно (ама се надевам дека тој страв ќе го пребродам).
    Убаво е човек да сонува, никогаш не се знае дали тие соништа ќе се исполнат, ама јас, и покрај годините што ги имам, сè уште верувам во нив. Не за друго, се чувствувам како дете. Оти децата сонуваат без граници. Штета е што реалноста еден ден може да ги уништи тие соништа...

Почнав многу да филозофирам. Време е за второ дете изгледа. Или не? :D

На sweet-cherry, lunicka, zhap4e и 16 други им се допаѓа ова.
  4. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    срцево ми излегува .... :inlove: :o :inlove:

На tirkenbal и karenin им се допаѓа ова.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Изреволтирана сум од малограѓанштината на некои луѓе..
    Добро бе,вие немате попаметна работа у живото,од трачарењето? М?
    Да се распиткувате со кој имам излезено?
    Уствари кому му е гајле тоа?
    Земете осмислете си живото,и со ниски работи не се замарајте!
    Будали!

На awayfromyou, Barbie20, Ketrin.Moon и 4 други им се допаѓа ова.
  6. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Денес го видов, онака ладен, далечен, непознат и во истиот момент се запрашав дали тоа е истиот тој кој знаеше да ми се насмевме онака невино со неговите зелени очи. Дали тоа е истиот тој со кого разговарам со часови а темите се нижеа како гердан бисери. Дали тоа е истиот тој кој прв ми пристапи и кој секогаш затреперуваше кога ќе се доближев до него. И дојдов до заклучок, дека тоа е истиот тој, но се исменил во однос на мене. Секоја наша средба е мачење, и иако сакам да избегнам да се сретнуваме сепак во мене гори желба за повторна и повторна средба. Онака како во старите добри времиња. :inlove:
    Не верувам дека некогаш ќе се најдам во ситуација да страдам за некого, а најмалку се надевав дека ќе те сретнам тебе. И првиот миг кога се видовме ми се чинеше дека те знам цела вечност. Верував дека ти беше тој за кого бев спремна да дадам се, да се спротивставам на сите и да докажам дека тебе те чекав и дека вредеше чекањето. И кога некој ќе ми речеше „тој не е за тебе“, за мене беше најголема казна. Дури и поголема од ова што сега се случува. Како и да е, секогаш ќе ги памтам убавите денови кои ги поминав со тебе, но и секогаш ќе се прашувам како би било кога би биле заедно. ;(

На Agawa, Barbie20, Lovy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Имав глупав ден...но сега сум подобро.

8. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    мНОГУ ПОУЧНА ПРИКАЗНА ПА САКАВ ДА ЈА СПОДЕЛАМ И СО ВАС :*

Dali Bog zaista postoji?

Jedan čovek je otišao kod frizera da se ošiša i obrije. Kako je frizer počeo da radi, počeli su razgovarati. Razgovarali su o mnogo stvari i o različitim temama, da bi se na kraju dotakli i teme Boga.

Frizer reče Ja ne verujem da Bog postoji.
    Zašto to kažete? Upita ga mušterija.
    Znate, dovoljno je da izađete na ulicu i shvatite da Bog ne postoji. Recite mi, ako Bog postoji, da li bi bilo toliko bolesnih ljudi?

Da li bi bilo toliko napuštene dece? Ako Bog postoji, ne bi bilo ni patnji ni bola. Ne mogu zamisliti Boga koji bi dozvolio sve ove stvari. Mušterija promisli na momenat, ali ne odgovori ništa, ne želeći započinjati raspravu.

Frizer završi sa svojim poslom i mušterija napusti radnju. Samo što je izašao iz radnje, vide na ulici čoveka sa dugom, nepočešljanom, prljavom kosom i neobrijanom bradom, izgledao je prljavo i zapušteno.

Mušterija se vrati nazad u radnju i reče frizeru:
    Znate šta? Frizeri ne postoje.
    Kako možete to reći? Upita iznenađeni frizer.
    Ja sam tu, i ja sam frizer, i upravo sam vas šišao i brijao!

Ne! Viknu mušterija. „Frizeri ne postoje, jer ako postoje, ne bi bilo ljudi sa prljavom dugom kosom i neobrijanom bradom, poput ovog čoveka na ulici.

Ah, ali frizeri ipak postoje!
    Te stvari se dešavaju jer ljudi ne dolaze kod mene.”
    Tačno, potvrdi mušterija. Upravo tako!„

Bog, takođe, postoji! Loše stvari se dešavaju kad ljudi ne idu k NjEMU i kad od NjEGA ne traže pomoć … Zbog toga postoji toliko patnji i bola u svetu”.

На CuteEva, eliesaab и LittlePinky им се допаѓа ова.
  9. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Колку мали, нежни и мили суштества има на овој свет :) Само една нивна насмевка е потребна за да ти се разубави денот а вооедно и животот.Јас ја имам таа среќа да имам едно такво срце во мојот живот.Тоа е мојот братучед. Секогаш кога ќе го видам ми предизвикува некоја радост ,а и насмевка на лицето.И кога ќе ме праша дали сакам да играме фудбал,како да му речам не? Станувам одма,земам топка и играм :D Убаво е да имаме по некоја ваква личност во нашиот живот...и треба да се радуваме а исто така и да ги паметиме само убавите моменти поминати со нашето семејство и нашите пријатели.Што добиваме од тоа постојано да мислиме на лоши работи,да се одмаздуваме и да им мислиме лошо на другите? Апсолутно ништо, само безпотребни грижи и нервоза.Затоа радувајте им се на среќните моменти и заборавете ги лошите :)

Иначе конечно дојде и петок 8) Малку одмор и уживање,роденден,ручек со баба и дедо па од понеделник со нови сили :lol:

10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Кога не сте сигурни што имате да понудите, БИДЕТЕ искрени и понудете ја вашата искреност ;)

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ах интуицијава моја, таман ќе помислам на некој и тој некој ко по нарачка се појавува, па и уште со подарок без повод ^_^

А животот, школо, на човек останува да одбере кој ќе му биде учител.

На tweety26, Antoninaaa, BlackPiano и 15 други им се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Вообичаено првиот збор што децата го изговараат е мама, ама ете, јас уште од мала сум си ги комплицирала работите, па мама сум ја викала мамуа :wasntme:
    До ден денес често ја викам така.
    Мамуа?
    - Кажи Ануа?

Со мамуа си имаме некој чуден однос. Пред некој ден цврсто ме обвини дека повеќе сум го сакала татко ми отколку неа. Секогаш сме биле тимски настроени, сме се сложувале во било што и не сме ги прифаќале нејзините идеи. Игра на генетиката е тоа - ѝ викам, не сум јас виновна што физички и карактерно личам повеќе на него. Според тоа и исти вкусови имаме.
    Доаѓа денес од работа и уште на врата вика: Ануше на мамуше, ти ја купив Парфем. Дечкото ми рече да го гледаш и филмот, многу бил убав!

Абе ми го разубави денот!
    Ја избацив за наредните 10 години!

На tweety26, teddybear, Agawa и 26 други им се допаѓа ова.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сдк на комшијава пак му позајмив шеќер. Само овој пат, му бапнав цело кило :D
    Се си мислам цела шеќерана ми должи човеков. Не знам што е работава.
    Мм прашува кој e? Новиов комшија со чашата по шеќер.
    А да не сака човекот на кафе да го поканиш :o
    Види мајката, тоа не ми текна.
    Ај утре кога ќе те испратам на работа ќе го поканам.[​IMG]
    Само уште еден маж ми фали во куќава :D А згоден бе :$

Умре циганката да ме пофали колку сум вредна. Ај сама ќе си се пофалам.
    Куќава ми свети, генералка сум направила, се сум светнала...
    Остана уште куќнава помошничка да се светне. :D Малку децава ме караа...
    Не можеле работите да си ги најдат.... таму се, каде што треба да биде ]:)

И пиците се готови.

Топло ве поздравувам :hai:
    И на пица ве поканувам :)

На tweety26, teddybear, Sweetheart87 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Денес конечно се релаксирам... :angel:
    Си дојдов околу 12,си ја нахранив лепотицата,јадев и јас потоа,си ја почнав `Купохоличарката и бебето`,дремев и уште дремам на форумов,се поиграв си срцката и така...
    Читам статус,кој искрено,ме разочара,ама нели,од луѓето се се очекува...
    И така,си кулирам и ич не им се нервирам. :D :D

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Вртам канали на телевизија, и оп, среќните коцки на Драганче Вучиќ. Се јавува една типка, со едно тенко гласче, и овој:

-Ооо срценце, златичко мало се јавува! Како се викаш?
    -Босиљка од Битола.
    -Колку годинки имаш?
    - Дваесет.

:rofl:

На tweety26, crazylady, Monna.Monna и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Се чувствувам ужасно, виновно :doh: Знам дека сум лоша другарка... мислам, каква е таа другарка што откажува се, што не може да ти прави друштво за да отидете некаде :worried: Но не е до мене душо, едноставно поради други обврски, а не можам да ти кажам. И сега сигурно мисли дека ја лажам, искористувам. Многу ќе ми биде жал ако ја изгубам :x Тогаш можеби ќе ми дојде паметот и ќе знам повеќе да ја ценам.

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    го набљудувам соседот веке некое време-приметувам дека ме манијачи
    пред мене зад мене е постојано
    син му постар од мене е :fubar:
    да го фатиш и да го отепаш е :!: :devil:
    си мислам во себе-што ли му е на типов јас сум истото девојче од пред 15 години што на столица ја качуваа по скали бидејки не можеше да оди за после 3 месеци за кревет беше врзана-гипс до половина
    значи тогаш беше кутричка срце преживеа, а сега е веке млада жена па да си ја покажам темната страна пред неа-е муфљуз бе :fubar:
    маживе како стареат побудалуваат :!:

18. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Се прашувам дали вака се чувствува и другарка ми која секогаш ми откажува? :?:

19. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Конечно си ја видов симпатијата. :wasntme: Не сум го видела од летово, па редно беше. :$ Бевме со наставникот и неколку девојчиња, да ги гледаме машките фудбал играа, имаше и други училишта, па цело време се распрашував дали ќе биде и тоа училиште од кај што е мојата симпатија. :D Го видов, ама и во четврток пак ќе го видам, тој кошарка ќе игра и од наше школо ќе играат машките, па тамам пак ќе си го видам и ќе навивам за тоа училиште. Битно не го гледам за џабе, секогаш кога ќе погледнам накај него и тој се врти во исто време и само се смешка. :D
    Сега ќе рече некој: „Оваа дрнда без врска, јас веќе дечко имам таа со симпатии замара!“, ама мислам на овие мои години доволно е само симпатија. За дечко е рано, има време за се. :D

На Monna.Monna, Ketrin.Moon, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    За што да пишувам?

За среќата која ја имам секој ден се повеќе
    или за разочараноста од животот и за неправедноста која им се случува за личности кои најмалку го заслужуваат тоа..

Периодов среќна ме прави тој.. мислам негововото присуство повторно во мојот живот.. се чувствувам исполнето затоа што знам дека повторно е до мене :wasntme: среќна ме прават нашите планирања, нашите муабети.. периодов имам постојано насмевка на лицето, постојано го носам тој чуден сјај во очите..

од друга страна..

Разочарана сум затоа што животот е толку суров и неправеден, тажна сум затоа што е и Таа тажна, затоа што не можам да и помогнам, неможам да бидам блиску до неа, а сакам..Сакам да ја прегрнам, да и кажам дека треба да е силна, да и кажам дека се ќе биде во ред...знам потребно и е сега тоа...

Затоа што знам дека ќе види... и праќам огромна гушка за утеха...:hug: :hug:

На Agawa, SparkyAngel, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.