1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Знам дека не е за тука прашањево, но ми треба идеја подарок за на слава? Вино , бомбоњера и сл. Нека пише некој лп

2. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Оваа недела ми помина многу брзо.
    Од понеделникот па се до денес имав многу обврски и со душа го чекав викендот за да се одморам и ете го пред врата е конечно :angel:
    За учење имав многу а и тестовите за следната недела ама ни се подредија секоја ден од понеделник до петок наредната недела правам.
    Ама ако!
    Не се жалам ќе научам, вејќе не ми представува голем проблем тоа 8)
    Денес денот ми беше највесел,и најорганизиран.
    Од предметот вовед во право не однесија во основниотт суд во нашиот град бевме 2 ипол часа.
    Беше мноогу интересно, го разгледавме цел суд ни обајснија како и на кој начин функционира и потоа присуствувамне на рочиште :rock: Многу ми беше интересно и се радувам што ја одбрав насоката да го учам тоа што го сакам.
    Кога се уклучив на фб. добив прекрасна вест дека во нашиот град ќе се формира клуб учиме право и дека јас сум била првата пријавена и сега треба да соберам деца и да почнеме со состаноци.
    Се радував многу и кажав дека ќе соберам одреден број на деца и ќе почнеме со мала бројка а за подоцна ќе видеме.

И така ми помиан мене цела недела на брзина и со мноогу обврски а и наредната ќе биде иста, дури и потешка.

Дојде викенд време е да се одмориме сите. :dance:
    Ви посакувам на сие да имате прекрасен викенд :hug:

На Ketrin.Moon, Someonespecial, Moonstone.17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    5 прекрасни години поминати заедно,те сакам најмногу :* :inlove:

4. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Сериозно мислиш дека вакви приказни се доказ за тоа ??
    Патем имаш и тема за религија... Иди таму па си пишувајте приказни.

На Azriel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Си имам некоја мака на душава. Потисната сум од сите страни.. Премногу чувства кои ме збунуваат.. Каде е излезот?
    Сакам да си заплачам, да ми биде полесно, но неможам. Солзите не сакаат да течат..Уште потешко ми е поради тоа.
    :doh:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... абе да се чудиш.
    За вакво смајли е работата дојдена. :^)
    Разменуваме демек рандом глупи муабети... и ми објаснуваат како децата им трошат грдна пара на искачање. Јас си кажувам дека немам толкав буџет за тоа... зашто не ми стигнуваат толку пари за искачање низ Скопје.
    „Значи немате пари“?
    - Да, немаме. |(
    (Тоа ја дефинира твојата парична моќ денеска. Можноста да ИСКАЧАШ бе. Каде, со кого и колку. Гледајте ме - чудете се). :^)

И добро, идеме на друг муабет. Што ќе ручате дома денес?
    „Аааааа, па вие добро живеете штом скоро секој ден имате месо за ручек. И секој ден готвите. Значи сепак имате пари“.

Добро, симни се Господе и собери вересиите, што би рекле во источниот дел.
    Ај нема да јадеме, ќе се лишиме од убава и пристојна храна, ама ќе плискаме пари на глупи излегувања, да се покажеме пред народот кои сме.
    А дома усмрдени, ненајадени, со заостанати 600 илјади сметки, ама шема фураме.
    Или детето шема ми фура, сеедно.

Значи ДА, можеби не ни стигнува за брендирана облека, ИСКАЧАЊЕ (го потенцирам скУпски и жаргонски да му дадам акцент на лигловски збор!), глумење лудило и просерување, зашто имаме семеен ручек, имаме други приоритети, имаме подмирени сметки и мирно си спиеме.
    Мене ме научиле дека е важно семејството да руча заедно и дека парите главно треба да се вртат и да одат во домот.
    Зашто во него поминуваш најголем дел од времето / животот, и ако дома не ти е најубаво, тогаш каде?
    У Арабеска или Тренд секако немам потреба да вложувам или да реновирам.
    |(

На eli25, majaangel, teddybear и 36 други им се допаѓа ова.
  7. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    си имам голема мака на душава...
    сакам/несакам...уствари и јас незнам шо сакам :?: :tmi:
    и денеска глупаво поминат ден.
    Срцево вика едно, мозоков друго. Аман :@

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Моментот кога професорка ќе ти испрати барање за игра на фејсбук...
    Прајслес! :rofl:

На sparklie, crazylady, Agawa и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Цел месец официјално во брак со мажето ми. Te сакам мило. :* :* :*

На Annath, LittlePinky, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 4 други им се допаѓа ова.
  10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    17.711
    Дефинитивно вака кафето е послатко. :coffee: :mm:

11. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Пророк |(
    Јас кога реков сакам да заврне и да се истури, и ветар да дува, не мислев ураган да стигне! Овие пророците тоа најавуваат дека ќе не снајде за викендов. Подгответе се викаат, не излегувајте без потреба и бидете спремни на многу надојдена вода, како испукани шахти, поплави и паднати дрвја.

Како не ми текна да речам лотото да се падне кога во тој момент ме слушал некој горе? :^)

На anabel-a, Sexybaby86, ilipili и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Што значи да живееш во илузија? Кога после 25 години брак, откриваш дека сопругата не е страсна, туку асматичар, ма дефинитивно не.Идиш во дискотека, те здогледува симпатична девојка, на крај ти се приближува и те прашува што си во хороскоп, вади ливче од градникот, бара знакот и чита инструкции како да те заведи, дефинитивно.
    Значи сонце вака, знаеш дека Леси се враќа дома, бернандинецот ги спасува луѓето, германскиот овчар работи во полиција, а што правиш ти џукело една?
    Има само два начина да се справите со ваквите девојки… само штета што никој не ги знае.Али едно е сигурно, точноста ви гарантира само дека ќе ја направите грешката навреме.
    Затоа смеј се…утре можеби ќе биде полошо.

На Sweetheart87 и Anonymous996 им се допаѓа ова.
  13. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Дома ми е лудница.
    Помалиот брат добил желба да стане наставник и со кредата почнал да им предава на учениците пишувајќи по цели реченици на шкафовите,притоа земал сунѓер за миење садови кој го користи за да избрише откако ќе заврши со едниот предмет,за да го започне другиот. :x
    Па добро бре му велам дали си нормален одговори ми,луѓе ме избрка велејќи дека сум голема за да седам на неговите часови.
    Мајка ми вика,брат ми бара кошула за да излезе,а јас изгледа се заситив од нив и посакав да испијам едно кафе сама на раат.

Нешто што може многу брзо да ме извади од кожа е кога ќе видам кутија од некое јадење во фрижидерот ќе го затворам,ќе добијам желба да го јадам истото јадење,и кога ќе отидам ќе видам дека во кутијата нема ама скоро ич.
    Пред малку добив желба да јадам маргарин со вегета арно ама останав само на желбата.

Да го допијам кафето,па нели време е да бидам чистачка во училницта на брат ми,или служителка,сеедно.

На teddybear, Sexybaby86, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Значи како можат клишеава да влијаат понекад над мене,чудо едно!
    Почнав да размислувам,постојат ли Гласници,навистина? :^) :o :tmi: :x

15. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Немам повеќе коментар за она што се случува во денешницава. Ние младиве дефинитивно го имаме загубено или никогаш не сме го добиле бон- тонот. Има исклучоци, не велам не.
    Но претерано е да му се развикаш на професори, да им водиш инает а знаеш дека не си во право, страмота е да се лажи класната дека си задоцнил на час а ти всушност си запишан поради нередот кој си го предизвикал на час. Што си мислиш ма човече? Она мастило пие?
    Да се туркаш со постар господин за да стасаш прва да ја преминеш улицата?
    Да си кажуваш по другарките глупости за твоето семејство?!
    Не, ова е веќе претерано и излезено од границите од нормалното.
    Само уште не знам кој да го обвинувам, младите или нивните родители?!

На LittlePinky и Someonespecial им се допаѓа ова.
  16. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  17. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Страшнооо.. :(

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Готово, камен од срце ми падна, уф. :clap:
    Брејјј, се истрескав, не спиев цела ноќ некна, ама готово. Ќутете кога има чаре. Се' е добро, кога добро ќе се заврши. Налет траумата, тоа ми останува со мене фор лајф, ама океј. Задоволна сум од привременото решение.

Некна спискав дека веќе не излегувам, во налет на беснило и желба да се заштитам од надворешниот свет и неговото влијание :rofl: и дечко ми и другарките ми спискаа да не забегувам и да не тропам глупости. А, бе, факт е, дека и да се затвориш дома во стаклено ѕвоно, ко за инат значи, ќе ти падне нешто од ѕвоното на глава, на пример тоа гонгчето или како и да се вика. :D

Приметувам дека ви пишувам или за неубави работи или за момчето, како контраст на тоа, па еве да ви кажам што сакал да направи. Прибидејќи јас како збудалена ги лајкам Хјуманс оф Њујорк, навистина интересен проект, го заразив и него, и сакал да ми ја нарача книгата. Како изненаџење без повод. (А и јас му ѕиркам некои работички, некои ситни поклончиња, ама не му го кажав тоа ]:) ). Гледам ме потпрашуваше нешто, тврди корици, меки корици, вакви такви... И вчера му викам, види, станала бестселер на Њујорк тајмс, само жално ми кажа - не ми достасаа пари, иначе веќе почнав постапка за нарачување и ќе ти ја дадев онака рандом, да те изненадам. :(

Кога се окезив, а деновиве претходно не се кезев многу, :D исто како да ми ја дал. Како сонце да ме огреа, како еднорог да ми претрча и да ми направи виножито над глава, е таков момент, многу се израдував, а па тек ако ми се избацеше со книгата. :rofl: Малку киксна на фактот спонтаност и изненадување, ама тоа одамна ми е јасно дека не му е јака точка, по делот со - Дарлинг утре ќе те изненадам. :D Му реков да не забегува, и по кратка дискусија заклучивме дека не треба јас да си ја порачувам туку дека некој ден, кога може, ќе ми ја подари.

Абе практични луѓе сме ние, мора и за поклоните да се договараме.

И така, по една недела јас повторно дома, повторно во топлинчиња, колку работи се случија за седум дена, мислам, мислам, после оти сум била под стрес. Па ќе се жалам тука ми бил досаден животот, БАМ, ете, не ти е веќе досаден. Сега се чудам дека е редно време малку да попреведувам, кога веќе цело лето го зборував, можам едно текстченце (многу релативно кажано ова) да го напишам како што треба...

А утре има цел ден да шетам, е вака, со ваква фаца - 8) .

На Hipster, teddybear, Lov3 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    ќути ле тебе ке те прашувам каде да пишувам, ќе си верувам и ќе си споделувам тоа што јас сакам ако не ти се допаѓа те молам немој да враќаш на моите постови.! најди си друг во форумот да се караш немам намера да трошам зборови на глупости

20. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Змиите се симбол на повторно пробудување, трансформација, бесмртност и заздравување. Според некои стари религии тие ја претставуваат и силната сексуална желба.

Во змиите се крие окото на мудроста но и на одмаздата, дрвото на животот, патронот на домот, чуварот на душата и телото, зачетокот на знаењето, протокот на животната енергија и константното обновување на истата.

На marama и Gordana10 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.