[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Good morning sunshines :) Ви посакувам на сите пријатно утро :)

На Barbie20, Gordana10 и sofijanoka им се допаѓа ова.
  2. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Добро утро, феминки.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    СДК организираноста ми се враќа,пополека. :lol: :D
    Едно станување,мамурно во 08.22,одма се средувам себеси,си ја средувам собата,на брат ми појадок му правам (и тоа ептен креативен :D :D му пишував со мајонез по лебот задачи,хаха),сега си правам себеси интегрални јуфки,умеѓувреме однесов на дедо ми тиква да ми испече за ужинка за денес и ѕиркам на фејсбук и фемина. :)

После појадокот,ќе учам,па ќе си ја шеткам лепотицава. :inlove:
    И,така,софијанока ис бек. :lol: :D :rofl:

4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Обожувам да бидам опкружена со креативни луѓе кои гледаат надвор од кутијата.

Ако почнеш секојдневно да си велиш себе си дека ти е досадно и ништо не ти се случува
    тоа е знак дека под итно мора да се направи некаква промена, да се излезе од таа зона.

Многу повеќе ги почитував оние личности кои во лице ќе ми кажеа ако некаде грешам.
    Не сакам "тапкање по рамо "

Биди и ти јака.
    Не завидувај на туѓата среќа, не го троши животот гледајќи што направила Стојна и Јана.

Сонувај и не заборавај да ги исполниш своите соништа.

Не, мојот животен пат не беше патека послана со рози, имаше и трновит пат..
    Но, не завидував на туѓата среќа.Се борев и се борам за истата таа среќа.
    И со малку, знаев да бидам среќна...
    Затоа што животот, ме научи да не бидам плачип*чка... :!:
    Добро утро :hai: Од моето работно место :)

На la-chicka, CoverGirl10, Hipster и 16 други им се допаѓа ова.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Добро утро феминки! :)
    Јас ова утро поранив.Станав околу 6 часот,онака се почувствував наспана...Со оглед на тоа дека 2 дена ќе сум home alone :devil: ,си имав обврски.Ја избришав прашината,измив садови,пружив алишта..е сега уште да го осмислам доручекот.Бидејќи синоќе јадев пица,би требало да ми е полесен доручекот,ама тост ми се јаде :D
    Се чувствувам добро ова утро.Се е средено,книгите поставни на маса,и уште да почнам да учам.

Имајте пријатен ден,и продуктивно користете го времето ;)

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sofijanoka

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Јуфкиве ми загореле малце дур пишев,ама пројдоа. :D :D
    Плус видов сега мноогу драги луѓе,просто ги обожавам!

7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Да не се оптоваруваме со неважни работи, туку да го живееме животот со добрина и љубов.
    Имајте убав ден полн со ситници кои го прават животот. :geek: :inlove:

На hermosa и vinozito1 им се допаѓа ова.
  8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Грижете се помалку, а надевајте се на повеќе.

Добро утро Феминки, имајте убав и среќен ден!

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    My life is withous sense.
    Имајте убав ден и бидете среќни.
    Јас не сум.

10. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Don't worry, be happy! :* :)

На Gordana10, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и duffi им се допаѓа ова.
  11. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    СДК едно нешто.
    ГИ САКАМ МОИТЕ РОДИТЕЛИ НАЈМНОГУ НА СВЕТ! НАЈМНОГУ :l:
    Ги сакам и кога нешто ми забраниле бидејќи подоцна се уверувам дека било за мое добро и им благодарам од срце.
    Ги сакам и кога ме покоруваат за нешто ги сакам секогаш, и му благодарам на бога што имам прекрасни родители.
    Јас синоќа им ја разубавив вечерта кажувајќи им за оценките и дека научив француски акцент за пофалбите од неколку професори и за одличните неколку оценики.
    Беа пресреќни, одамна ги немав видено толку многу да се радуваат, до душа и јас не им давав некој повод ама сега не сум истата, и ги прашав за нешто многу важно а утрово го добив одговорот.
    За брат ми тие го немале овој проблем со неучењето бидејќи тој од 1 одделени до последната година на факлутет немаше една слаба оцена ама јас друга приказна бев :D не толку слаба ама и не толку одлична.
    Ама сега е веќе друго и со мене.
    Тие ова утро ми го остварија најголемиот сон наајгоолемиот и им благодарам многу ги изгушкав како мало дете и бев најсреќна
    Насмевката сеуште ми стое на лице и го пишувам овој пост цела насмеана :angel:

Dreams Come True People !!! :dance: :music:
    [​IMG] [​IMG]

На eliesaab, anuskaNESTLE, hermosa и 13 други им се допаѓа ова.
  12. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Зошто се ми е толку измешано во главава,зоштооооооооооо :sweat:

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Многу сакам бајки.Имам колекција од 7 книги,за жал на српски напишани,ама сеедно страстно ги листам.Успеав да ги зачувам од палавштиниве на децава,не им дозволив да ги уништат.Од проста причина што баснословно ги платив пред 20 години...и богами ако треба ќе се степам ама не давам туѓи деца да ги черечат. :D И сега знам да си ги разлистам,да потонам во еден друг свет.Во свет во кој Василица Прекрасна со еден замав на раката од расфрлани ковчиња прави лебедови езера,или принцезата Елена која е спретна со лак и стрела...

Знам дека поголемиот дел од животов сум била сонувач,и уживав во бајките.Сега кога веќе да ситнам онаа деценија со број 4 напред,станувам тупа,груба,сурово реална.А уживам кога ќе сретнам личност налик на мене,по душа мислам,која ужива и живее ...во бајка.Ми се исполнува срцето со радост кога ќе се сетам на топлите вечери во кои јас верував во се.И се потсетувам дека всушност никогаш не престанав да гледам во светот низ тие отворени прозори.А сега некои луѓе ме опоменуваат .Не знам со што ?Со лице?Зборови?Со дарови кои ги имаат и ги делат на сите?
    Не е важно што светов околу нас изгледа обично,сиво премногу едноставно и соголено,без мистерија ,тајна.Бајките сите ги носиме во себе,и се е можно ако успееме да се ослободиме од сивилото на овој свет.

Се распекмезувам,а крива е прошетката во паркот.А замислете вчера ќерка ми бараше да и напишам состав за татковината.Не успеав ни збор да составам.Ах дете мое,јас сум дете на социјализмот и живеев во бајка а ти сега ме тераш да составам приказна за ова време.Не иде...
    Стареам....

На anuskaNESTLE, Doozy, Shelea и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... каков красен ден е оваа сабота значи.
    Провејува мирис на чорба и срцето ми клокоти од среќа. Можам да се удавам во чорба. Можам да јадам чорби секој ден до крајот на животот. Со оној црниот бибер на Вегета и страшно закиселена, желудникот и хранопроводот да ги ставиш на тест. :D Кога одиме по кафанчиња и ресторани сите гледаат фенси работи во менито, јас гледам имаат ли чорба. А тоа е толку нефенси оброк за нарачка.
    Ептен батал те гледаат. „Ееееј види ја, чорба јаде бе. Сељанка. За мене Цезар без масло, сол и прелив“. :!:
    Сум. Ми се може. ;)

Значи денов красота. Сладурче. Вчера сфатив дека стареам и онака баш се израдував. Одвисоко го следев Скопје гори, шутки мутки, мавав сеир од горе, елегантно оптегната на маса. Нит сум за стоење, нит за шуткање. Сега ми е јасно зашто мајка ми не ме дружи на концерти со стојалче. Плукната на мама, ја следам в чекор. :D

Серии на лагер, книга недочитана и време за нејзино финиширање, забришуваш прашинка, се лакираш по 3 пати... па кафе, па чај, па уште едно кафе, се налеваш кофеин, уште малку од ушите ќе почне да ни тече.

Сметам дека култот кон кафето не` дефинира како нација. Добро, и други работички си имаме (ајвар, сарма, биено сирење, тинтири минтири), ама очи не отвараме без кафе.
    Освен Хуго. Ама добро он е мутант, не пие кафе, кока кола и аналгини, што во мојата книга го прави чудњак и недоверлив.
    Се надевам со заедничката живеачка во блиска иднина ќе му влијаам на неговите questionable навики. :^)

p.s. И послушајте си ја плеј листава.
    За екстра красен ден. ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=pVv1g3CY ... DCE27D72AE

На angelina1, la-chicka, ludoto19 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    261
    Пак ја заебафне работата,деца бе учете математика бе......... рачунај рачунај одземај додавај помножувај поделувај........ никој пат не ми идело математика како резултат на това параскева по втор пат ќе стане мајка......... това ти је това :lol:

На Annath, Someonespecial, Stoimenovska и 19 други им се допаѓа ова.
  16. sofijanoka

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Права домаќинка станав,без зезанции.
    Денес ама се нафрлив на готвење,чудо едно,ми се чини темава `Што зготвивте последно` ќе ја преплавам со мислења. :lol: :D :rofl:
    Туку,да не зборам многу,да одам да лупам тоа компирите. :D :D :D

Иии,да!
    Параскева,со среќа нека ти е! :)

17. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    И така.. :D
    Мислите ми се повторно измешани.Заљубена сум,ми се допаѓа...Не сум на чисто.Впрочем порано бев секој петок помеѓу четири ѕида и фејсбукот.А,сега е сосема различно.Излегувам во маалото се запознавам со нови деца и се дружам со истите :) Иако налетав на многумина кои ме исмејуваа на моето име сепак тие се далеку од мене..Дури и изгубив самодоверба.Се депримирав.Но,всушност знаете што сфатив?Сите сме родени за да бидеме поразлични од останатите.Додека сите они имаа еднолични имиња јас сум различна.И горда сум на тоа. :nod: Секогаш верувајте во себе и никој не дозволувајте да ви го расипе расположението.Имајте убав викенд :*

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trnche

Trnche Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    241
    Што следува кога желбата за „ирационалното“ ќе исплива на површина? Па некому тоа му е животот...
    А боли мајке ми, не да боли....пече, кине, „внатрето“ вришти, убива, гори....полудува(м)(е)....

Се` што било убаво болело. Ајде де. Што понатаму? Што да се очекува кога „се`“ изумира и остава само пустош....
    Само повеќе пустош, претпоставувам.

Ах животе скоте, дај што даваш, нека биде убаво, па после нека боли, па пак нека биде убаво, па пак нека боли...и се` така во круг....цел живот...цел универзум...цела вечност....

Изгледа на Сизиф му фалело другарче....ме видел мене осаменко па си рекол дај да го подружам детево, стварно нема смисла.....„шарказам“ и иронија, моќ и слабост, болка и убавина, вода и оган, да се биде или не, да се сака или не, да се ужива или да се пати....од се` по нешто.....

Па ајде, убав ден, да уживаме во посакуваното страдание....само тоа и` ни преостанува после се`....

За малку поинакво празнење на мислите, уживајте ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ayda3DK9w_4

На Anonymous996 и Hipster им се допаѓа ова.
  19. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.747
    Допаѓања:
    6.740
    Конечн после напорниот саботен ден на факултет, неколку саати слобдни само за мене. А од утре пак ме чекаат многу обврски. :(

20. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    премногу за учење,премалку слободно време.
    Најс.
    |(

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.