1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Ми фалеше, знаеш...?

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Чудно е колку само една реченица може да ти го смени денот.
    А долго ги очекував тие зборови, сакав да ми ги каже и сега конечно ги добив.
    Иако мислев дека ќе бидам јака и силна и ќе издржам во тоа што сум го наумила- неможам.
    Абе знам и јас за глупости да се лутам.
    Знам дека грешам и пак продолжувам.
    Ај се надевам сега ќе биде подобро.

На Barbie20 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  3. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    За првпат и јас да се заљубам во некое парталче. Возејќи со точакот на излог на една second-hand продавница здогледав една многу интересна суќна која совршено ќе ми стои со новите чизми. Ама за жал беше затворено, па викенд..Едвај чекам утре да си ја купам..

Испити, испити .. А јас абер си немам :yawn:

4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Постои ден кога несакам со никој да разговарам.
    Едноставно сакам да бидам сама.
    Мир. Тишина.
    Да си посветам време за себе и да размислам за некои работи.
    Ова е тој ден.
    Но како за беља денеска телефонот не престана да ми ѕвони. Многу луѓе, многу обврски, многу случувања.

Едноставно несакам никој да видам денеска.

Day off.

На Barbie20 и Anonymous996 им се допаѓа ова.
  5. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Некои луѓе толку немаат вкус што е многу лесно одредени женчиња со кила шминка, фарби, накинџурување со триста непотребни џиџи-миџи тракатанци и фотошоп да им создадат оптичка варка дека се убави... Во живо и од блиску приказната е друга. Жално е за џебот на родителите од овие вторите.

6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Ја чекам бурата што ни ја најавија :^) Па и ја најавија ли. А У, пазете се луѓе, не излевајте од дома. Ако ветар не ве однесе, вода од дождот ќе надојде па таа ќе да ве однесе. Дрвја ќе паѓаат, оти се полни со лисја а ќе ги удри урагански ветар, јавен превоз ќе е хаос и може да ви снема струја на подолг период. Не звонете на итна помош за време на бурата освен ако стварно не е итно. Пример, падне дрво на вашата паркирана кола а вие сте дома, не е итно. Падне дрво врз колата додека сте во неа итно е :D

Сум напазарувала, немој мала војска треба да јаде и пие една недела. И свеќи земав, и свеќници, за ако однема струја, спремав крстозбори од весници за да имам занимација, и чекам да однема струја, за атер на свеќите не за друго. Надвор роси ситен дожд, од ветар ни в а не па дури и урагански силен. Да не се изгуби оваа накај Франција? :?:

Како некој кој ви се најавил за гости и го нема е, па не знаеш да почекаш повеќе или да си легнеш, ако енос иде ќе види затворени завеси, угасено светло, па белки нема да се растропа. :?:

На anuskaNESTLE, tessie, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Vladus

Vladus Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    123
    Дека многу ќе ми недостигаш ;( мн ми годеше твоето друштво :) се чудев како можеш и како ти успеа секогаш бидеш насмеан безралика дали си среќен,тажен, нервозен... :) Незнаеше да кажеш НЕ. Но, за жал, денес те испративме на пат од кој никој не се вратил ;( ;( ;( и иако неможеш ова нити да го чуеш нити да го прочиташ јас пак ќе кажам дека мн ке ми недостигаш и секогаш ќе живееш во нас. БАТАЦ, ПОЧИВАЈ ВО МИР И ВЕЧНА ТИ СЛАВА! ;( ;( ;( ;(

На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Честита слава на сите кои слават денес, ммммм ама баш ме застрви со сликичкиве :$ :)

9. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Утре му е на татко ми роденден. ^_^ Денеска за чудо цел ден е весел, онака пред роденден дека :D фати ручек направи, усиса, избриша прашина и паркетот... :o па ајде и мене ме викна да му помагам, си пуштивме екс-ју хитчиња се распеавме и ајдееее чистиии... интересно беше де. :D Мајка ми поизненадена неможеше да биде. :D Па за сето ова утре сакал да му направиме од омилената торта со гриз и да сум му купела парфем. :lol: Среќа фатив некое денарче на спортска па имам пари колку за едно парфемче. :lol: Ама ставрно незнам што му стана денеска. :D Дај боже секој ден да ни е вака весел. :D :l:

На Maya3112, ana-girl, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  10. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    :devil: и значи никако да научам нешто од сопствената грешка која ја повторувам по 1, 2 , 3ти патттттт :fubar: :swear: :@
    до кога бе ???
    те мразам идиоту !!!!!

11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Заради евтинава струја, недела е ден за сè, само не за одмор! :@

На Espadrila, srcekrsacka и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  12. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Ич неможам да собирам во мене кога сум лута.
    Леле мислам ќе здивам !! Цел ден трпев ,ќутев и се јадев од внатре ,и сега се исповикав ,се изнакажав и ми олесна на душичката :D
    Сеа можам мирно да легнам, иако уште сум лута !!!
    Преку се ќе поминам, ама кога ќе ми прекршат договор, ќе ми зезнат планови на кои сум се надевала, е тука ме сечат !!
    Неможам бе да го поднесам тоа неможам !! :@
    Луѓе неможете да се договарате со 2ца за едно искачање и на двајцата да им угодите. Секогаш ќе заебете некого ! Епа глејте да не бидам ја тоа :@ :@

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Така, убав, сончев и лежерно поминат ден. Се разбудив насмеана, таква и ќе си легнам. Добра ви ноќ на сите, убаво да спиете и да се наспиете. Ви посакувам убава, интересна и успешна недела, не заборавајте си ја насмевката ;)

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Утре е важен ден за мене. Ме чека важен разговор. Држете ми среќа. :)

* * * * *
    Кој рекол дека врската на далечина е добра греши.
    Збудалев.
    Сакам да е до мене, да го гушнам и да не го пуштам.
    Чудно е. После толку време сме заедно, а сепак сме разделени.

На iloveyou29, bittersweet, Umbrella22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mala-srnicka

mala-srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    25
    Ke mi falis znaes?
    I denes,koga se setiv deka vcera bese nasiot kraj..
    Ke mi falis i utre..
    I sekoj nareden den..
    Ke mi fali dopirot koj ja budese sekoja kletka i se ezev..
    Ke mi fali glasot na telefon,glasot spokoen tivok stalozen.
    Ke mi falis da me smiris,da me trpis koga mi e tesko i da veruvas vo mene koga i jas samata ke se somnevam...
    Ke mi falis nokva na stranata od krevetot...
    Ke mi fali momentot od vcera,koga nasmesto bezcustvietelno sustestvo ke ti kazam deka te sakam.
    Deka te sakam mnogu poveke od ona sto covek moze da zamisli..
    Deka te sakam do bolka..

Taka trebalo da bidi..
    [mod-kirilica:13k3j320][/mod-kirilica:13k3j320]

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.293
    Допаѓања:
    81.867
    Oдмарам очи од последниот (ама овој пат навистина последниот) програм за вечерва и се мислам дали ми се исплаќа да си легнам и да одморам душа два-три часа или да си приседнам со чајот во рака и да си го дочекам утрото, нормално - со учебникот во рака. :^)
    Не ми се верува - од најголемата спанка на светов, некако за неполни два месеци успеав да станам ... немам поим ниту како да се класифицирам, можеби очајна за асален сон од барем +5 саати. :?:
    Мислам, убаво си вели баба ми, дека ние луѓето сме тука за да се помачиме малку без разлика за што станува збор, а ќе одмараме на „оној“ свет и да не кукаме многу-многу во врска со проблемов зашто реално, не сме заслужиле за одмор оти сме биле многу лакоми и никогаш не сме знаеле за доста. - Не велам не, воопшто. :lol:
    Ама мене сеедно ми е навистна, да одмарав немаше ниту дечко ми да го сретнам, а да не зборувам пак за други нешта. :wasntme:
    Во позадина (уште) ми врти плеј-листата од The Smiths и ме маваат реминисценции како небаре она ѓаволчето што ми стои понекогаш на рамо пушта мали и бодликави стрелички и ме пецка повремено тука-таму.
    И кога ќе ми текне дека не ми е тука човечето, во истиот момент почнува да ми студи иако на мене имам милион џемпери и ми се вкочануваат рацеве од студ, што дури одвај типкам по тастатурава.
    Грозно ми е, исто како кога ми служат презасладено кафе - ми доаѓа така тешко и си мислам ќе вратам назад сѐ во истиот миг и се трудам да се соземам и некако да го прикријам напливот на гадниве чувства и да изгледам вообичаено нормално. Ако воопшто некому му изгледам така, ама ајде, друг ми беше муабетот уствари. :?:
    Ми недостига, ми недостига сѐ поврзано со него - да си го допрам носот од неговата брада и да се мушнам и да продолжам да спијам, сѐ додека не почне со неговото чудно штрепење и не ми го расипе сонот. :lol:
    И си бројам уште колку ми останува до крајот на ова лудило од период во кој буквално не знаеш кај ти е главата.
    Ама ќе помине, сѐ ќе помине дур да се освестам каде сум и што сум.

И, уште нешто - не било вистина тоа дека не ги цениме нештата додека ги имаме, ами додека не ги споредиме со нешто друго, нешто слично.
    Дури тогаш ќе ни стане јасно на која бранова должина сме и во која насока весламе низ животов.
    Во последно време сум ужасната од многу работи кои ме опкружуваат и мило ми е што навечер си легнувам и заспивам мирно со помислата дека до мене имам човек кој ме цени и поддржува и што дома имам луѓе кои ми мислат добро.
    Па и тоа е нешто, нели ?

На Barbie20, anggell, ines.h и 10 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Понекогаш (само понекогаш :lol: ) треба да го слушам сопругот.
    Во саботата му правевме роденденска забава на нудистот, тематиката беше Штрумфови, сопругот дека паметен си облече целосен костим од папа штрумф со се главата а јас се нашлакав со сина боја по цело лице, нели да бидам штрумфета само не земав боја за лице туку за тело и сега сум сеуште сина. :lol:
    Бидејќи ме предупреди сопругот дека нема да можам да ја извадам бојата така лесно морав таква вчера на слава кај кумовите. :D
    Добро барем си имав друштво, ангажиравме девојка за цртање лица за роденденот па сите деца беа шарени во лицата дури и бебушот го изцрта, тој е пиратче на мама, нудистчето прво беше штрумф после се предомисли и сега е син бетмен. :D
    Може да си замислете какви погледи си добивав цела вечер, не можеа гостите да одлучат дали сум мрдната или шлакната. :D
    Тоа баш и не ми е битно, битно е син ми си помина прекрасно на забавата, предходните денови беше страшно жалостен затоа што немало деца, никој не му дошол на роденден, кога не виде какви сме облечени со татко му и колку деца дојдоа на роденден целиот зрачеше.......е затоа вреди и една година да шетам сина во лицето. :inlove:

На JuLleE, la-chicka, Barbie20 и 33 други им се допаѓа ова.
  18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Добро утро на сите :hai:
    Еве сум и јас станата малку порано од вообичаеното. Чудно, сама си се разбудив, беше нешто за седум. Си се разбудив наспана, одморена, а што е најважно полна со енергија за денот што следува. Убаво ми започна денов, еве само што се вратив од трчање. Многу убаво се чувствувам, сакам кога трчам, така се ослободувам од целата негативна енергија. Само незнам оти луѓето на сабајле те гледаат ко гола мечка да игра :^) , ама за тоа друг пат.
    Еве сега си цедам сок од портокал и денот може да започне.
    Имајте убав ден девојки :*

На bittersweet, ana-girl, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  19. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.747
    Допаѓања:
    6.740
    Имајте убав почеток на работната недела. :)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Лу Рид отиде. На другата страна. Не знам дали ќе почива во мир. Мене секогаш ме фаќа некоја светска тага кога музичари умираат. Ко да умира цел еден свет на композиции. Па посилно е од мене. Забивам заби во крушава, ко зелен гремлин и молкум дремам. Алишта за диплење - мора да се средат. Вака, хаосот ми царува во собава и чека да ме проголта. Ме чеша ракава, изгледа некое пајаче скијало врз мене вчера, и имам плик на лактот :( Бар плик со евра да ми оставеше, нели пајаци пари носеа?

Сонував како инсталацијата во соба нешто потпукнала, и сите ѕидови се обоија во темно, модро сино, како најдлабока точка од универзумот. Се подзамислив и ме фати језа. Сега шарам барам по толковници и си читам за тажни облаци и мудрости од некои замислени мундани астрологии. Надвор пролет, мене сина позадина. И капе од петти кат, комшиката има расипана центрифуга. Живот ко исечок од филм на Фелини.
    Сакам само да дојде мигот кога ќе се претвори сево ова во јарко црвенило. Ќе дојде, го мирисам, го чувствувам како аждаја што блуе оган, секој месец. Се вика менструален циклус и ти ги реди коцките ко што треба. Раат си. Бајче. Веќе не патетизираш, не драматизираш, ти смекнува телото, ти омлитавуваат рефлексите и биваш Жена. А до пред тоа? Лудила, бои, интензитети, надразнет нос (од кафе ми се приповрати вчера), презир кон сите и секого, урлање зошто капе чешмата во кујна, зошто книгите што ги прередував, некој ги извадил и преместил, ама... Неподносливост сам за себе. А свесно знам - ќе помине бре. Хормониве играат салса, со сласт. Слушам албуми на Mike Oldfield и ми текнува на сите документарци по биологија, за размножување и оние грди укочени кадри кога мајката демек го раѓа детето, со пискав проблесок на дисторзирана гитара и византиско пеење. Полудувам кога сум во хиперсенс. Па денес ќе чистам како домаќинка чии лалиња се вивнуваат високо над холандските брани и ќе војувам со себе.
    Најтешката војна.
    Ќе падне крв, сигурно.

На ines.h, lunicka, ana-girl и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.