[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ех,луѓенца.
    Животов..арно ај,нека биде.Немам што да кажам.
    Школо е ок,имам некоја оценка за поправање,ама ќе биде се.Ме мачи нешто цело време,аман веќе.Знаев дека се тоа беа лаги.Знаев.Но,ме натера да верувам во тоа.
    Ми викаат сменета сум била.Го немало веќе тој бунтовник во мене,повлечена сум била и молчалива.Девојчето кое секогаш за се имаше нешто да каже.Ех...
    Како и да е,имам за учење доста денес.Историја и физика.Ќе бидне и тоа....

Имајте убав ден,а јас до петок..место нема да ме држи.Очекувам нешто што нема да се случи,признавам....
    :hug:

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Пораки и ишарети по другари. А ако се прашам што чувствувам во поглед на тоа, си слушам само едно не знам во вид на ехо едно сто пати.

На пазарот на мажи, страшно лоша понуда. Си се смеам со другарките, или се помлади или се значително постари, за другарка ми утешителна околност било што бил доктор у прашање. :D Луда! Демек му се опростува. Другава скромно заклучува, леле, остаревме. Помаливе си викаат, ааа постара, поискусна, а постариве, ууу младо, тамам да не лежам во затвор и тамам за да ми прави муабет. :D А јас викам, дами мои, печени сме за стари моми како тргнала работата. А другар ми, помирете се, сите фини се зафатени, вас ви се оставени остатоците да ги оправите, евентуално да расипете туѓи врски, што ви е гајле. :D Смешки, не дека сме сериозни, си правиме шеги од работа која можеби и ни е поважна од што си мислиме.
    Еден занесен ме испогледа и не ми рече ништо, после ме начека во кафиќ и ми пушти ливче. Странска работа, што би рекла баба ми.

Промени и бури. Ми гори се од внатре. На стартна позиција сум. Не, тек сега сфаќам што значи да држиш конци од својот живот во раце и да се стартираш. Сосема свесно! И се појасно ми е која сум! И се појасно ми е што сакам, што ми треба, каде сакам да бидам, што сакам да правам... Уште побудно ги гледам сите слабости на нашево општество и уште поповредна сум. Гледам живописни слики на внатрешен очај и егоизам.
    Талентот кој го негирав заради суета, зошто нели учена, заложена за три дипломи во животов, конечно врие во мене и вика, ти си ненормална, сакам, сакам да излезам. Демек мислам многу способна и мислам дека она кое вика општеството дека е важно и угледно, епа тоа е, ова се друго се глупости, хобија и ништо повеќе. И оп ми потече рачниот зглоб на едната рака... А се испадна сосема случајно. Додека го разгледувавме финалниот продукт, шефот се раздра, КОЈ ГО ПРАВЕЛ ОВА? Искрено, се извадив од памет... за прв пат се осетив виновно и посакав да не си застанам зад себе, како во лошо лимонадско филмче. Си промумлав, јас, па мислев добро ќе биде така, и тука почнав да се објаснувам како тешко клошарче. И ми вика, ама чекааааај, суууууупер е... Стендинг овејшнс на сите мои ликови во мојава глава. Камен од срце ми падна! Пред одење со прстето заканувачки и за прв пат фин ми вика - еј поработи на ова, те бива да знаеш. Мекотии, ми дојде шампањ да си отворам, да заиграм некое орце, да направам стој на раце, ма не знам што веќе! :D
    А друго е што другото мое необично хоби стана сериозна работа. Ама ако кажам што е, ќе звучам смешно.
    Знам уште колку раце коцки треба да фрлам со просечна бројка, за да стигнам таму каде што сакам.
    Само не е случајно што нешто ми вика, тука имаш незавршена работа, тука, нешто не е готово до крај. И активно барам. Се чувствувам како во детска игра, топло-ладно. На момент сум многу блиску чувствувам, а потоа сум киломентри оддалечена...

А од се во животов мразам мирис на куфер. Ама најсериозно... таков чуден, умирисан на превозни средства, помешан со мирис на омекнувач, недефинирано одвратен, па го рибам и му ставам озонери за плакари.

На Ariel, bittersweet, Moira и 8 други им се допаѓа ова.
  3. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    И така моето кафе со ВестајлФ помина подобро од очекуваното типката е срце, и сеа си ја сакам и така луѓенца мои феминки мои драги седнувам да учам !!

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Ете така си ја запознав муншајн ане во убаво светло. Убава беше мор не се секирај.
    СДК дека супер си поминав со нејзе на кафе,шетнавме малку(онака со обврски) али убаво беше. Имаше прилика да ги слушне импресиите од првиот колоквиум денес и да ги слушнам нејзините предвидувања за утрешното полагање. Ти ја пуштам цела среќа за утре али четврток ќе ми ја вратиш! :*
    И јас си ја сакам(чисто информативно да си знаете).Шо мислиш мор само ти ќе седнеш да учиш? Заминав и јас да учам.Имајте убава вечер! :*
    Следниот пат нема да одиме сами на кафе,ќе си земиме и колеги :P

На MoonshineAnne му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    ССДК колку се осетив стара хаха сега поминувам низ градот и поминува едно детенце до мене и ми вика добро вечерр хахаха ептен ме насмеа душиче малечко :lol: :lol:

6. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Сакам кучина, секогаш се пријателски расположени и сакаат само љубов.Мачките од друга страна пак само повремено ќе се четка со вас, но нивниот став е поинаков како: здраво, само да си го почешкам грпчето и газето од тебе и ме нема.
    Кучето пак ќе дојди до тебе ќе ти мавни еден од оние погледи...Ти кажав дека те сакам?Не, епа те сакам.Ќе дојди и ќе те излижи целиот, добро сега претходно си ги лижел јајцата и газот али нема врска важно љубовта се чуствува.Секогаш се расположени за игра, секогаш како: Еј ајде да играме, фрли топка, стап стап фрли еј не мачка мачка фрли...мачките пак ќе дојдат само мјау, има ли за јадење? Нема...Мјау, па кој те еби и ќе си замини.Пробај да играш со мачка на начин како што играш со кучето, успеа ли епа нормално не.Немој ниту случајно да го прекиниш нивното попладневно дремење, одма ги израмнуваат ушите и се лутат како: Еј шутрак прекини не сум пес...
    Во секој случај, секогаш кучината се подружељубиви од мачките, усвари тие се подружељубиви од сите суштества...Сте забележале додека го шетате вашето куче низ парк, како тоа се однесува со другите кучиња, одвреме навреме ќе лафне како: Како си батка? И секогаш идат до тој дел од врската каде што си го помирисуваат газот...Мислам дека додека си го помирисуваат газот истовремено и си разговараат...Еј моето име е Спајк, али сите ме викаат Спајки..хммм и да ако сакаш да знаеш нешто повеќе, еве помирисај го ова...

На Monna.Monna и Salome им се допаѓа ова.
  7. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Чувството кога ќе се откажеш од благо, пржено, леб и таква храна а за возврат добиваш фармерки што не ти се тесни :rock: и минус на вагата! :rock: :party: :sun:

8. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Сакај ги и мачките,не размислувај така Мацко.И тие се срцки преубави. :inlove:
    Плус моето кутре сите го лаат тоа си врви само,ваљда дека е уште 3 месеци и дека е пинч? :?:
    И тоа со лижењето,покрај лижењето и играњто,го сакам и носето на мојата лепотица! :inlove:

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Љубоморна сум ти :D
    Одамна не сум имала такво чувство :D :D

10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Болна сум :worried:
    Поради мојот слаб имунитет и мојте постојани посети на лекар, ги замразив луѓето кога се во бели мантили и вадењето на крв.
    Мора на секој две недели да посетам докотр, а во ретки случаеви и на еден месец и тогаш докторката ми се смее вели има напредок ќе ти се порави имунитетот и после пак исто. Нема, нема решение за мојот слаб имунитет.
    Уште сабајлево кога станав ми болоше грлото. Си викам ништо не е да не одам одма на лекар.
    Но луѓе верувајте на училиште не можев да издржам, и се ослободив од последните 2 часа и веднаш на лекар. И докотрката ме прегледува и вика грлото не ти е црвено туку крваво, воспалено е сега повеќе :x Па не е еден проблем со грлото кај мене одма иде и силно гадење :|
    Се растажив, не сакам да сум постојано болна постојано да ми фали нешто сакам барем еден месец да не се пожалам дека немам грло ни дека кивам а ни па дека ми е нешто посериозно. Многу сакам верувајте, ама нема ;(

И така мене оваа недела ми почна неубаво на вас незнам се надевам имавте добар понеделник :?:

На sweet-cherry и LittlePinky им се допаѓа ова.
  11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ја знаете онаа детската песничка "Падна бомба од небото, па удари баба меца, тече гној, тече крв, кој искочи, тој е прв."? :D
    Е, болдираното баш ми ја опишува собава во моментов. И секогаш си ја потпевнувам кога за нешто сакам да кажам дека е ХАОС. Срам ми е да ја гледа ама навистина. Обично не сум ваква несредена и неуредна. Се ми е под конец и се ми е организирано. :$
    АМА сегааааа, ме фати ПМС+колоквиумска недела, сето тоа помешано со малце мрза и немање време=колатерална штета. Што да се прави, мора некој да трпи периодов, па нека биде собава овој пат.

И така ви викам ќе почнам веќе да си ја пејам Полудечу од Оливер Мандич. Еве и главава почна да ме заболува. Ај само да се заврши се како што треба.
    Ехеее сум го преминала веќе временскиот лимит на пауза. Ај чао, ќе се дружиме подоцна... :*

На LittlePinky и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  12. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    СДК денес ни е годишнина т.е една година откако сум во брак со моето мажуле. :inlove:
    Мажуле мое да ни се множат годините, да сме здрави и живи пред се. :inlove: :inlove: :clap: :$

На MorbGoth.666, Sweetheart87, kate21 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Абре жено дали се кажува за тест на 7 лекции од денес за утре? :fubar: :swear: Несалам жена...
    И после ќе ми мрчи кога нема да има ниту една петка,епа нема да има |(

Денес правевме десерти на училиште мх мх :P и во меѓувреме ,,трагедија,, се случи:
    паковката на чоколадниот прелив ми беше отворена и ја турнав погрешка и си истече преливот на паркетот |( |(
    и така..во последно време немам инспирација за пишување,па кога ќе имам ќе чкртнам нешто повеќе :D
    Имајте убава вечер :*

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    еден ден срце ќе го стрефи од толку посесивност :|

15. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Што се случува во последно време...
    Се млади личности умираат...
    Бреј, страв да те фати.
    Безброј сообраќајки, мислам дека неможе една недела да помине без тоа.
    Секакви болести, на секоја втора личност и е нешто...
    Аман веќе...

На Barbie20 и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сдк не чисти горниот... :|

17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135

А како успеа да се откажеш :D Давај совет :lol:

18. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Па да.
    Да не е дремката ќе нема кој да ме фаќа навечер. :yawn:

На LittleChili, Sweetheart87, united и 7 други им се допаѓа ова.
  19. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Добро вечер. :)
    Периодов само ве читам, немам време да пишам нешто, а како што гледам, немам ни зборови. :x
    Сликава во прилог, искрено, многу ја мразам, бидејќи се пронаоѓам во неа, а не би сакала.
    Конечно си среќен, ти тргна работава, си потпевнуваш и потсвиркуваш од среќа, и ненадејно, се оплескува се и навистина, ама навистина :!: незнаеш што потоа. :|
    И така цело време си се вртам во круг, дури и се навикнав. :D :^)
    Но, среќна сум што сеуште можат да ме задоволат малите нешта. :)
    Ииии, со душа го чекам зимскиов период, кога со чајот во рацете, колачињата,
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8gmARGvPlI песнава во позадина, го гледам снегот како паѓа и чувствувам незаменлив мир. :inlove:

На Barbie20 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  20. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912

На Agrona, Gordana10, psychic и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.