[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Кога не можеш да ги победиш, придружи им се - рече Нимерија и си зеде партиска книшка. Се зафркавам, нормално :lol:.
    Ама онака, актуелна е барокната дискотека, и размислувајќи на таа тема, немајќи веќе што да се прави, само ќе речам, фала му на господ што на премиеров барок му фатил око. Замислете да сакаше структурализам :o.
    Јас лично, одвај чекам да дојде некој премиер што ќе биде навлечен на готика.

На Trnche, Mama25, Maya3112 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    СДК биологија добив 4 :party: се радувам бидејќи ништо незнаев и мислев дека 2 ќе извадам..ама ете среќа :D а мк добив 5че оу јеа

**
    Сега е 2ипол часот,а јас: треба да јадам,да правам проект,да напишам домашна,да учам за утрешниот тест башка што сум уморна :x :worried:

На eliesaab и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  3. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Колку грдо изгледа некултурата.Она буткање на средношколските ученици пред вратата на автобусот кој прв да влезе и да зафати место за другар/ка,ми е насфатливо.
    Што со возрасните кои се најдоа во сета таа турканица?
    За да биде позачудувачко млади седат, а возрасни сите стојат.
    Ех да седев, ќе и го отстапев местото на една моја професорка која е пред пензија.
    Токму таа нас не учеше дека во автобус се отстапува место на возрасните, и ние ја слушавме, почитувавме....Што ли учите вие на училиште? :?:
    Еден ден во таа турканица ќе бидете со седа коса, нозете ќе ве болат, но ќе мора да стоите.

На eliesaab, MSkorpionka, sweet-cherry и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Се плашам..

стравот е поголем од мене, ме заробува полека но сигурно..
    се плашам дека ќе се разбудам, дека ова е само сон, глас кој вели:
    премногу е добро за да биде вистинито..
    Се плашам наутро да ги отворам очите и ќе ја видам реалноста, се плашам дека повторно ќе ја почуствувам онаа болка од минатото..а не сакам. :| доволно ми беше..

Понекогаш чекам да се случи нешто лошо и да се распадне се.. ги мразам тие мисли, сакам да уживам во убавото.. сакам но нешто ме кочи
    дали е затоа што не сум навикната на оваа ситуација, затоа што се плашам дека повторно ќе бидам повредена..

Сакам да изчезне стравот и во мене да остана смиреноста и среќата..

На Mama25, Ketrin.Moon, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Знаев дека не требаше да му верувам.
    Знаев.
    Е сега Свит,уништувај се.
    Ебате идиотот,ебате!

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Е сега јас да ти раскажам една случка.
    Пред некое време бев во Ск,се возев во градски автобус,со куфер,ранец на грб и торба со лаптоп..Немаше слободно место..
    И несакајќи слушнав разговор помеѓу двајца луѓе со седа коса.Едниот расправаше како тоа дома му било досадно,и тргнал на другиот крај на Скопје за да си купи ѓеврек,нели бесплатно возење имаат пензионерите.
    Наравоучение-не сите луѓе со седа коса заслужуваат да им отстапеш место!

На LittlePinky и Maya3112 им се допаѓа ова.
  7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Exams:

На Dog-lover, sweet-cherry и Flower27 им се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    17.711
    Боже чувај ја од зло-таа нема партиска книшка.

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Постои ли некое место на планетава да отидам таму и мирно да си добијам инфаркт?!

На dream.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Точно!

Јас ги почитувам постарите и ништо не ме кошта да им отстапам место и им отстапувам.
    Уствари ако има само 1-2 места празни не ни седнувам, седнувам само кога се празни автобусите.

Е сега треба да се разберат некои работи, тоа што некои се млади не значи дека не се исцрпени.
    Пример- колешки мои од работа на факс или од факс на работа- мртви уморни!!!

А стариве од дома искачаат и оп местенце.
    Никој неможе да ми каже ги болат нозете, а не ги болеле едно 20 минути да чекаат бус, да трчаат по бус?

И ако толку се болни зошто баш во вторник, петок или сабота одат?
    Еве за пример ќе ја земам баба ми, она оди само на лекар на друди места не и она не оди во тие денови или ако оди си фаќа приватен- ем на раат ќе си седи нема да се бутка во гужва. Вика неможам ни да замислам да се буткам ко сардина таму.

И најмногу ме нервира кога одат во тие саати кога децата одат или се враќаат од школо, во тие 2-2 ипол саати нека паузираат барем.

Јас најчесто идам со еден број и секад гледам неколку старци исти.
    Успат ги поздравувам со песната кад се возимо |(
    Бев сведок еднаш си седеа што си седеа двајца деденца и пред да застане бусот на станица еден од деденцата стана, па другиов му вели, сеа ќе стануваш? И овој враќа- па ми досади више |(
    Во зима ги слушам се грееле во автобусите.
    Абе кад је гага и киселина је блага, тоа знам ама ова веќе е претеризам.

Кога влегуваат стариве во бус буткаат ко бесни бикови, ма имаат тие сила коклку тројца средношколци :D .

А па коа ќе слушнам од оние бабичкишта "леле децава со ранциве ама више" ми се темни.

Како и да е почитување треба да се има ама и осет исто треба да се има!!!

На Dennings и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  11. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Знаев до некаде дека вака ке реагирате.
    Да го видевте погледот на мојата стара професорка тој ке ви кажеше се.
    Инаку се зависи од ситуацијата во која ке се најдеме , од начинот на кој размислуваме од карактерот на личноста...
    Истото би го почувствувала и за прваче со ранче.
    Културата нема врска со годините.

На eliesaab, MSkorpionka, Mama25 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се надевам сите вие, кои сметате дека старите треба да си седат дома ,да се затворат и не излегуваат,бидејќи сите вие имате нешто побитно,поважно да направите, а они само за еден геврек или што ти знам излегуваат.... утре и вас коа ќе ви е седа косата ќе си седите дома, бидејќи утре една друга генерација деца ќе имаат предност да се возат во автобус,да излегуваат. Вие сте си го проживеале вашето. Нема што повеќе.Само ако одите во болница,или нешто ептем,ептем итно,тогаш ќе ве разберам.

На Barbie20, angelina1, MSkorpionka и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Никој не рече да се затворат.
    Туку осет да имаат како што го немаат.
    Не се они само уморните, има луѓе цел ден на работа па ги креваат ај јас да седнам.

Денес утре и јас ќе остарам да, а и без тоа и мене ме боли ако (пример) на баба ми не и стане никој, ама се со ред треба да се прави.

А не да се бутаат во полни автобуси само да се шетаат.
    Ама и нека шетаат, мора ли тоа баш да биде вторник и петок, ај сабота не идат деца на школо, студенти на факултет?

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    чудни работи има во животов :^) некој има ова она и се што денешнината носи,и пак сака уште и уште :!: и ете го добиват без никаков труд.
    некој работи и работи за своето семејство да има храна и покрив над главата,и си живеат скромно и нормално али сепак се заедно и среќно,и тие сAкат ајфон или галаксј или плазма тв :!: ама сепак се заблогадEруват за тоа што го имат.

како и да е-некој имал или преимал му се заблогодарува на господ за тоа што го има :)

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    A, кој тоа реши дека баш вторник и петок треба да е бесплатен транспортот за нив?
    Јас колку што гледам, тешко оди и процесот на скенирање - кој се враќа од работа, а кој не од возрасниве, па, и на тие што се враќаат од работа никој не им станува.
    Култура елементарна е во прашање.
    Ама, ок. Јас сум родена 10 години пред тебе, па, моите родители се тро постари од твоите, работат и се враќаат од работа и си висат по автобуси.
    Лична ми е болката. Од своето тргнувам пред да плукнам по туѓото.
    Не станувај,што да ти речам. У право си.

На lunicka, ozbilnazena, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Се пронајдов како прозвана.Најверојатно поради ѓеврекот.
    Јас не сметам дека старите лица не треба да излегуваат од дома.Туку зборот ми беше дека ја искористуваат ситуацијата околу бесплатниот превоз.
    Овоа нивното веќе е луксуз.

17. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Сум приметила дека повеќето млади луѓе сметаат дека старите немаат потреба од ништо . Стари биле |(
    Еве и во темата снаи и свекрви , они биле млади они требало да живеат .
    Нема врска што они живееле така 30 години , сега дошле младите и на нив треба да се прилагодат.
    Ако не да ги затвориме старите. Цел живот се мачеле , работеле и сега кога се кревки и изнемоштени , нема што да бараат -стари се.
    Јас пак мислам дека баш сега треба да поуживаат .
    Како беше таа ако сакаш да видиш каква е една нација , погледни како се однесува спрема постарите .
    Кога ќе остарете и вие ќе видите како е , уште си човечко суштество без разлика на брчките и имаш потреби исто како и останите .Ако не и повеќе , свесен си дека времето ти одминува сакаш да се дружиш , да осетиш топлина , љубов.

На Barbie20, ozbilnazena, Mama25 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Јас ги почитувам постарите и ништо не ме кошта да им отстапам место и им отстапувам.
    Уствари ако има само 1-2 места празни не ни седнувам, седнувам само кога се празни автобусите.

Не се снајдов да го цитирам- ова ми се првите две реченици во првиот пост |(
    Така да, јас станувам чисто од моја култура, а не од што мислам дека они треба да висат по автобуси ;)

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Страшно многу ме нервираат вакви изјави, никој ништо нема без труд и да го украл и за тоа треба да се потруди а ако го наследил некоја предходна генерација се трудела. :!:

Не значи секој што има повеќе од вас тоа го добил без труд, секој со своите можности и умешности.

Јас додека учев и работев моите врсници се пијанчеја по 5 пати во годината во Бали и Тајланд, не сум им завидувала, сега истите мене ми завидуваат дека имам пристоен дом со се што е потребно во еден дом.

Место да гледаш другите што имаат и да се тешиш дека сигурно се несреќни |( потруди се самата нешто да постигнеш во животот затоа што додека гледаш другите што имаат и како дошле до тоа, твојот живот си поминува.

Ајфон и плазма ако е симбол за успешност или богатство не знам што да кажам, ај тоа и така и така ама нутелата стастусен симбол. :x

На mims-89, Mishela, Hipster и 6 други им се допаѓа ова.
  20. DarkTulip

DarkTulip Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    22
    Само со закажување од матичен лекар за термин можело,да не се туркаме де.Мала шега :)

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.