[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Во животот секогаш има денови кога ни оди и денови кога ништо не ни оди од рака.Не е секогаш по наше ниту како што сакаме.Постојат лесни и тешки денови, лесни и тешки навики, процеси,настани но...
    Лесно е да бидете впишани во нечиј именик.Тешко е да бидете запишани во нечие срце.
    Лесно е да судите за грешките на другите.Тешко е да ги признаете своите.
    Лесно е да зборувате без размислување.Тешко е да го задржите јазикот.
    Лесно е да го повредите оној кој ве сака.Тешко е да ја излечите таа рана.
    Лесно е некого да повредите.Тешко е да молите за прошка.
    Лесно е да поставите правила.Тешко е да ги следите истите.
    Лесно е да славите победа.Тешко е да признаете пораз.
    Лесно е да сонувате секоја ноќ.Тешко е да го остварите секој сон.
    Лесно е да се воодушевите на полната Месечина.Тешко е да ја видите и другата страна.
    Лесно е да уживате во животот секој ден.Тешко е да живеете со вистинските вредности.
    Лесно е да ветувате.Тешко е да го исполните ветувањето.
    Лесно е да го повредите оној кој ве сака.Тешко е да ја излечите таа рана.
    Лесно е да кажеш „те сакам“.Тешко е да го покажуваш тоа.
    Лесно е да направите грешка.Тешко е да учите од грешките.
    Лесно е да плачете за изгубената љубов.Тешко е да ја задржиш.
    Лесно е да мислите на подобрување.Тешко е да тргнете во акција.
    Лесно е да се молите секоја ноќ.Тешко е да го пронајдете Бога во малите работи.
    Лесно е да примате.Тешко е да давате.
    Лесно е ова да го прочитаме, но многу многу тешко да го примениме.

На richgirl998, Barbie20, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Девојки ако има некоја што учи биологија, или веќе има завршено, Ве молам пишејте ми во лп, ми треба помош :sweat:

3. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Пијам чај од брусница, во кој има: 50% цвет од хибискус, 30% диво јаболко, 10% плод од шипка, 5% плод од брусница и 5% природно идентична арома на брусница. Што реков дека пијам? :D

На anabel-a, Divinebutterfly, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Хахахааха јас мислам дека пиеш чај од хибискус :D

5. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Има некое непишано правило кое гласи:секогаш кога имам нешто за учење,почнуваат најинтересните емисии и филмови на телевизија или баш тогаш интернетот е најбрз.... :D

6. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Се ежам од луѓе кои поминуваат на семафор кога е црвено, особено од родители со своите малечки деца.
    :!: Јебига, нестрпливо македонче... |(

На LittlePinky, richgirl998, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Помина денов.. мислев дека ќе е многу тежок, ама напротив се беше ко што треба. :whew:
    На натпреварот историја се снајдов некако иако вчера не учев многу, дури со книгата во рака сум заспала :lol: па ете среќа имав ^_^ , тестот беше баш тоа што го повторував.. и се снајдов, јас и уште едно девојче најмногу имавме решено од сите.. па очекувам да земам некое место :wasntme:
    Утре ќе дознаам што сум направила по Географија :geek: .. и така. :)
    Бидете ми поздравени.. отидов јас сега ликовно да учам и да бојам. :D
    :*

На simonna.a, LittlePinky, ana-girl и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    СДК конечно од утре новиот месечен хороскоп :$ :D :)

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Седиме со братучед ми и ни текна на една поодамнешна случка кога една моја другарка така малку подебела отишла кај нив во WC и го скршила капакот на WC шолјата. И чичо ми кога го видел тоа и рекол Абре говече ниедно мајку ти ја твоју па ја доваѓам ли куде тебе да лумпују такој. Чутуро ниедна! А другарка ми му рече ИЗВИНИ ЧИЧО СТОЛЕ ЌЕ ГА КУПИМО, И ЌЕ ВУ КАЖУ ЈА НА МАМУ ДА ДОНЕСЕ ПАРЕ. :rofl:

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Нешто што најмногу ме нервира е кога некој те покажува со прст,и кажува најлоши работи за тебе?
    Зашо?
    Затоа што му немаш ништо згрешено,затоа што и да го прашаш нема самиот да знае да ти објасне зашо..
    Како и да е,пред некој да покаже со прст кон тебе,би требало да се замисле како ли би му било кога и него некој би го покажувал,или да погледне дали неговата рака е чиста.

На SnowWhite8, Barbie20, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    http://zazabava.com/gallery/galerija/na ... -izumiraat

Колку интересно, сите така различно изгледаат а се сепак луѓе. Замислете ги и прифатете ги како такви.

Кога треба (по некоја случајност) да комуницирам со некој кој различноста ја гледа како нешто опасно јас најчесто во себе си пеам додека тој ограничениот нешто мрмља. Такви досадни pain in the ass се! Од нив нема да слушнеш нешто убаво, позитивно, достојно смешно. Само некои излитени фори ти продаваат. Најчесто истите тие се налик шпиони. Те ѕиркаат од зад завесата и очекуваат момент кога тие ќе може да направат некаква збрка. И оп троп го собрале бостанчето.

Луѓето кои се полни со секакви предрасуди битно е стабилно да застанат на земјата и длабоко да се обидат да вдишат чист воздух, барем најмалку пет-шест пати на ден, за да го очистат тоа црвлосаното кое им се збрало во душичките. Секоја желба која ќе се вроди кај вас а е поврзана со истребување да знаете дека е монструозна.

Недај и јас да станам како нив. Никогаш не би сакала за нешто да гледам само праволиниски. Тоа е толку неширокоградно.

Научете се да оставате ваш печат на нештата. Не да присвојувате нечиј туѓ.

На zhap4e и Gordana10 им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Неможам да сфатам какви превртливи луѓе постојат.
    Зарем можат да си дозволат до тој степен да стигнат?
    Се договараш, разговараш се трудиш за битни работи во животот, се, за на крај да сфатиш дека за џабе си имал илузии за нешто што нема да се случи.
    И се од кеиф на некого.

Секоја чест.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    HALLOWEEN- nokta koga slobodno mozete da setate i bez EDEN TON PUDRA I SMINKA... :rofl:

На LittlePinky и Dark-Lady им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не можам да ви опишам колку се радува дечко ми на нашиот заеднички живот :D Како мало дете е, само за тоа збори, на сите им кажува, се потресува, прави планови што ќе купиме, како ќе уредиме... Едвај чека пустиот, не знае што ќе го снајде со мене :lol: Почна секоја ноќ да ми се јавува пред спиење за да ми посака добра ноќ и воедно да ми каже дека не може да дочека со мене да си легнува. Абе златен е он, јас сум таа проблематичната :rofl: Се шалам бе, шо ми фали, супер сум си :D

Туку утре пат ме чека, службен. Ич не сакам да летам со авион кога до истото место може и со кола да се стигне, ама така ми налагаат од работа, таков е протоколот. Прв пат ќе летам сама. Не ми е страв, безброј пати сум летала, ама никогаш сама. Малку ми е шубе, ама ај, саат време ќе издржам некако :sweat:

И така. Напорна недела беше ова, ама затоа следната си ја земам слободна. Цела. Има да шетам среде бел ден, секој ден, не само откако ќе се стемни (ноќта е единствениот дел од денот што успевам да го фатам, за жал). Ми треба одмор, малку време за себе, па можеби ќе испланираме и некој продолжен викенд со Него. Ќе се разгалам и ќе правам тотално женски работи. Ќе одам да си ги средам ноктите, депилација, фризер... Сум заслужила. Да ме познавате и да знаете колку работа сум завршила изминатиов период и колку клучни работи сум решила, и вие ќе се согласите :D

Бидете ми поздравени :hai:

На Lepaaa, LilBaby, anabel-a и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Никогаш не ја разбрав поентата на учење со потцртување, па ни помалку ни повеќе со дречливи маркери. Многумина што сум ги прашала тврдат дека тоа е единствениот начин да запамтат поважни информации и да ги селектираат при повторување.

Мене искрено тој начин пред се ме деконцентрира, можеби затоа што не сум фан на тие бои, ама уште повеќе мислам дека ми влијае моментот дека книга едноставно не се шкрта. Ај за скрипта можеби и некако ќе разберам, ама да се уништува книга на таков начин ми е многу бедно. Уште од мала се нервирав на унаказени книги што биле земени од библиотека и потцртаните делови ме деконцентрираа.

После ова денес, позајмување книги никад! Осет да се немало.

На LittlePinky и senza.parole им се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    24.184
    Каков период овој, Господ да чува сум. |(
    Не ми се шета, не ми се прави ништо.
    Една депресија чудна ме мава, црни мисли, па како што сум станала ко стар човек бре, сè нешто ме боли при промена на клима и одма ме маваат мисли оти сум болна од не знам ти шо. Пу, пу... Не дај Боже. :| |(

И не сакам гости и ко за инат, бре. :doh:

Прееска прошетав до Џамбо и ме веќе ме фати предновогодишна еуфорија од тие украсите новогодишни. :inlove: :rofl:
    Се расположив малку.

И една ич не помалку битна работа, за една недела од сега ќе имам комплетно нова насмевка. 8)

И си го сакам дечко ми, он ми е мојата најголема поддршка. И плус тоа сакав да кажам. :rofl:

Ајде биче добро, биче ! ^_^

На anabel-a, Annath, sweet-cherry и 7 други им се допаѓа ова.
  17. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Се околу мене ми мириса на него и ме асоцира на него. Можеби зошто прееска случајно го видов :P ама тој мене не :( Ако е сериозон и се држи на дистанца онака ладен и безнадежен сепак како нешто да ме турка кон него, ама ајде може ќе помине.

18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Срцето ми трепери.

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Може ли утре да го прескокнам? :)

20. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Жално е кога имаш преголеми очекувања за некои работи, или уште полошо од луѓето.Бидејки луѓето се едностано само луѓе.Си ставаме преголеми очекувања за луѓето и се брзаме што поскоро да запознаеме некој или да бидеме со некој како чиниш ќе ни избега времето...Летаме во облаци кога ќе се заљубеме, но потоа реалноста ни удира добар шамар.Ама џабе кога тогаш пак ќе се излажеме дека некој ќе биде тука за нас...И така си збирам мали задоволства и моменти на среќа кои ги имав.Но сакав повеќе, нели човек сум?

На Divinebutterfly, AnaKarenina, Barbie20 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.