[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    СДК дека ги имам најдобрите родители во светот :) ги љубам :l:

На Adi888, angel92, Hopeful и 2 други им се допаѓа ова.
  2. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.638
    Допаѓања:
    2.474
    Hi I am girl, I ignore normal and sensible boys and choose idiots instead !

Hi I am boy and whatever I say to you, I also say to 10 other girls. Thank you, Bye !

На Avril.09, MiDnIgHtLaDy и Cacy им се допаѓа ова.
  3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Одговорите во животот си идат сами.
    Порано или подоцна, ја сфаќаме причината за се` што се случило а за кое сме се запрашувале зошто е така, а не на поинаков начин.
    И токму во периодов кога ме фати некоја си носталгија, помисла како ли изгледа кога имаш целокупно, среќно семејство за празниците и општо кога ти е потребно, налетав на реченицава:

"Sometimes you just have to die a little inside in order to be reborn and rise again as a stronger and wiser version of you."

Тоа беше одговорот што го барав. Ми се појави самиот, ненадејно и во моментот кога ми висеа прашалници над глава.
    Веројатно тогаш јас не би била јас, не би била посилна и ваква како што сум сега.
    Може не би го сретнала него - и тоа би било најголемата загуба во мојот живот.
    Може би била лигавештина чиј и онака краток видик на работите би бил засенет од сопствениот нос.

Не бе, супер ми е вака.
    Шу, глупи мисли. |(

На bittersweet, TeddyGrey, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам само да кажам дека постов долго време го осмислував...

:rofl:

5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.986
    Шлакнато предменструално нагло емотивно дрмање. Меркам еден чоколаден Дедо Мраз под елка, но се стрпувам. Сакам винце и сиренце на збиранкава. Даде ме гушка. Мама ми честита за Окно. Јас палавеам со двете очи и пишувам без престан. Свират Knife и мириса на Бекутан во соба. Уморна сум, не ја сакам ноќнава смена, особено што пред тоа треба да бидам насмеана и да џускам.
    Постов ќе биде нејасен. Нервозна сум заради мноштво работи и едвај чекам да помине годинава. Апсолутно не сум несреќна, но би сакала спокој, нешто што ми недостига во мера да ме пушти да пловам. Не сакам главоболки. Имам низок притисок веројатно. Ме ужаснуваат прашања на кои луѓето однапред го знаат одговорот. Презирам судири кои носат само притисок.
    Одмор ми треба.
    Сакам да патувам со Него.
    Да си купам жолти чизми со ноти.
    Да си ја издадам стихозбирката.
    Да се насмеам и на крволочните вилици.
    Да им простам на сите оние кои ме направиле гневна, полна гадост и револт.
    Да љубам уште посилно.
    Да создадам свој свет уште пошарен и во него да си ги научам сите местенца, ќошиња, ливчиња запишани зборови.
    Знам зошто сум збркана.
    Гладна сум :rofl: :D

На glow и Bright им се допаѓа ова.
  6. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Не ме фаќа новогодишна еуфорија, никако. Само знам дека зимскиот распуст ќе го поминам читајќи. Сакам да го исполнам предизвикот кој Теодора го постави пред некој ден. А што друго би правела? Зар има нешто поубаво од топло чоколадо, ќебенце и добра книга во рацете?
    А за саботава, воопшто не сум возбудена. :?: Ајде рано е сеуште, ќе кажам во понеделник импресии. :lol:
    Што друго сакав да кажам... аа! 100ка математика! Ама навистина не се надевав, мислев 4ка ќе имам, оно 100 поени. Level: Asian. :lol:
    Убаво ми дојде ова денес. Така да сега сум на relax, и се разбира ве замарам вас овде со тоа колку сум на relax. :lol:
    Расположена сум за тренинг indeed. Ќе истрчам неколку круга после, за да не ми бидат на совест двете чоколатки! :tmi:
    Како и да е, мизерно ми е и монотоно. Бавно ми поминуваат деновиве или јас само блеам во екранот и не правам ништо? Тоа ќе да е.
    Се гасам. Се читаме после. :hug:

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ништо не е случајно во животот - не верував во ова се до ден денес . Си ги повржав сите ситници што ми се случија деновиве и ја добив целината која што се случи денес , а таа целина беше изградена од сите тие мали моменти и навидум безначајни работи . Чудни се патеките по кои чекориме во животот , а уште почудно е што некогаш не сме ни свесни по кој пат сме избрале да одиме , кога ќе се освестиме ни станува јасно дека можеби е доцна да се вратиме назад и да го одбереме другиот пат ...а можеби и не е.
    Нема да почнам утре , нема ни да ја чекам Новата година , почнувам од овој момент , ќе се вратам назад , се до моментот кога го избрав овој пат и нема повторно да згрешам. Животот си поминува пред моите очи а јас го трошам залудно . Ќе ми треба време , но си ветив и ќе си ги исполнам своите цели .

8. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Сакам да кажам дека изгубив една голема доверба на некој во мене...
    Па два дена си го поставувам прашањето како можам да бидам таква ИДИОТКА :devil: ;(
    Па секако се обвинувам себе си зошто јас сум виновната, па не знам како да ја вратам довербата на таа личност :( :( :( Се нервирам , но ништо не помага! Цел ден сум тажна и навистина не знам што да правам? Ја стекнував таа доверба четири месеци ,а за 45 мин. ја изгубив.

9. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сонувам со отворени очи, толку многу очекувам и се надевам, ама пред се ќе морам доста да се потрудам...и небото ми е граница!
    Одам да ми ги прават ноктињата, да си бидам убава, и среќна, и задоволна. Имам се што сакам и секој што сакам(уште ноктите ми фалат :lol: ), доволно бев скромна, годинава е моја.
    Ќе грабам со десет раце и нозе, ќе газам се пред себе додека не направам се што сум замислила.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  10. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Денес денот ми е прекрасен, ем си се наспав, ем бев да полагам.
    Па и се сум решила. Јупиии...
    После се прошетав низ град, ја почувствував Новогодишната атмосфера....

И кога доаѓам дома, резултати од друг колоквум. Десетка!!!

Годинава да не се заречам пу пу, ми тргна...
    Многу сум среќна... Многу!!!

Сега ми останува само да се спакувам и патот под нозе, со Господ напред да тргнам за Крушево.
    А кога ќе се вратам, почнувам со предизвикот на фемина. Читање книги...
    Ве поздравувам и ви праќам позитивна енергија.... :*

СДК уште нешто.. Мислев ќе ме фати тажен период зошто немам дечко, немам љубов, ама поубаво квалитетно сама отколку во неквалитетна врска. Конечно го сфатив тоа! :)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    денес имав таква чест и задоволство да запознаам една личност која од самото присуство ме иритираше
    ама ај дечко на другарка што скоро почнавме да се дружиме ај да не бидам таа на која се и пречи и се буни , инаку ми доагаше да си ја земам чантата и да си отидам, најсериозно
    се запишал господинот на пост-дипломски, па мисли дека тој најпаметен па почна и да ја измејува професијата на мојот дечко :^) :envy: :@ ми доагаше еден :punch: да му удрам навистина, па да ме
    запамети :!: ама сум револтирана, и ме боли левото око :worried: (најверојатно е од шминката)
    и ко него имам сретнато неколку до сега, е НЕ МОЖАМ ВЕКЕ , АЛЕРГИЧНА сум на нив :devil:
    и се чудам на другаркава како издржала со него 7 години, алал и вера, ваков за 2 секунди би го откачила без да размислувам :emo:

12. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
  13. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Во моментов сум си лута сама на себе бидејќи не сум свесна за тоа колку значи животот се додека не погледнам некое видео како ова. Плачам веќе петнаесет минути без престан, видеoвo ептен ме растажи. Можеби некои нема да гo погледнат, но сепак ви препорачувам.

На Buttterfly, Hopeful, Annie.mk1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Цела година ми беше супер, ама за последнава недела или две не ми се зборува :x Се надевам новата година ке биде поуспешна, и поисполнета со здравје срека и многу љубов. Како и да е мене ми е во план вечер да одам на транс журка и да си го пуштам мозокот на пасење малку. Сватив дека не вреди да си ставам при срце толку за проблемите околку факултетот, па не е крај на свет ако некој предмет ме за**ал. Се ми е спремно за новогодишната вечер, едвај чекам да помине.
    И да, како и можеби повекето од вас и јас сум носталгична за минатото, добро само за некои делови. Ми недостига предновогодишната еуфорија, кога главна тема беше тоа кој што ке облече, фризури, и голема доза на возбуда за тоа дека ке има распуст. На 15 години за Нова Година, го доживеав мојот прв бакнеж :$ Која возбуда беше таа ехеее... Сега тоа го нема, нема за што да се радувам, како се да ми е поминато и изживеано, многу ми недостига тоа време, многу. :( Самата помисла на тоа дека она што ме очекува е цел живот работа, маж, брак, деца, ме плаши жими се. |(

15. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.240
    ...Ми спомна денеска некој Survivor, и сфатив дека ми фалат ваквиве емисии. Колку и да се прости понекогаш (зборам за BigBrother), интересно е да се гледа, а уште поинтересни ми се коментариве кои ги читам по интернет :)

Инаку, најмногу од се` би сакала Операција триумф да има повторно. Преубаво шоу.

На Star19, TheCandy880 и MandyLane им се допаѓа ова.
  16. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    СДК
    Кутра јас. Ем што немам инспирација, ем никаква еуфорија не ме мава...
    Баксузи еден куп.
    Не ни знам од кај да почнам... а и нема да почнам. Ајде, нека избледнат во спомените за 2011та. Сепак, нова година ни доаѓа, не бидува да се замарам.
    Впрочем, колку пати си ветувам дека ќе биде толку, дека нема повеќе да тажам, да мрчам.
    Ама, едноставно, не можам да си го одржам ветеното.
    Не дека сум некоја слабо карактерна, која не може да си го одржи ветувањето, ама верувајте сето ова што ми се случува е посилно од мене.
    Ах, животе...

Да ви кажам, ќе бидам најсреќна ако доживеам реинкарнација, иако не верувам баш во истата.
    Но, би сакала да се родам негде во некоја скромна куќа на Каталонските брегови. Во Барселона. Ама, не е важно каде, би можело пак овде. Ама, животот да ми биде поразличен, да го доживеам она што не можам сега...

И да ви кажам, не е се’ во тоа што ќе сте осамени на НГ. Има бетер работи.
    Ах, да, и мислите дека со вашите домашни и сакани ќе бидете осамени?
    Не мислам така.
    Јас одам на место кај што ќе има многу луѓе, со повеќето воопшто не се познавам, ама битно ќе си бидам со моите другарки. После ќе си продолжам и дома, како капаче на сето тоа, за да не биде без ич де, да не велат моите дека уште сега ги оставам сами. :D
    А утре, утре е петок. И ме чека Новогодишна школска забава.

И знам дека измешав повеќе теми и се разборував, како што би рекле ние струмичани „од там -до там“ , ама ако...

Патем, целта ми беше да ви кажам дека сепак, нема да дозволам да ми се расипе збогувањето со 2011та. Не дека ми беше прекрасна, волшебна, магична, сјајна, ама ако... Ја сакам. Ќе ја сакам.
    Се случија повеќе тажни моменти, повеќе мои разочарувачки испади, ама живи, здрави си останавме.
    И среќна сум што секоја настинка си беше обична...
    Оти знаете како велат додека си здрав имаш многу желби, ама додека си болен, само една - да бидеш здрав.
    А јас...оти сум здрава, посакувам многу нешта, како на пример - повеќе среќа, самодоверба, успеси во 2012. И не го пожелувам тоа само за мене, ами за сите.
    А, секој болен, нека оздрави. Оти, здравјето највеќе ќе му треба.
    И можеби некој ќе помисли дека со ова последново бев иронична и ништо друго, ама не...јас само посакав здравје на оние што се болни, а потоа желбите сами си следуваат...

Па, 2012, те чекаме...Јас веќе ги раширив рацете!

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... имам црвени ноктиња и горе и доле :wasntme: ... Бел тен ... уште ми фали зелен памет нели?? :wasntme: :lol:
    Новогодишните бои ...

На Go-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Изненадувања ги сакам!

Љубови фрчат на сите страни. Нови, стари, платонски.. се чудам ама убаво кога ќе се појават неповикано, ми ласка..

Бев на ВИП забава и јас знам едно- дека не сум јас за тој свет, премногу глумење лудило на едно место.. Си го сретнав платоно мој- сака да се видиме да ја извади маската има потреба од разговор..

Сфаќам уште се пронаоѓам, правам грешки и учам.. ако.. убаво си кажува сликава подолу..

Изгубена сум не знам ни пост да напишам.. ах Живот.. и да свој херој сум си..

Прикачени фајлови:

На L-enna, TeddyGrey и Phyramide им се допаѓа ова.
  19. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    tviligt na siteeeel tv go vidov na reklamaaaa!!!11...jeeesss podobarrr fillm ne mozeaa da dadattt...najdobroto neso so postoiiii!!1

|( |( |( |( |(

:rofl: Инаку јас нема да го гледам...Ќе си р'снам вкрај музика од Шабан Шаулич и од Синан Сакич дома и ќе си играм... 8)
    Оууу је Зоко моја Зоко...ајде поживо :emo:

20. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Ма, јас сум ти обртнопропорционално тело во движење од Третиот Њутнов закон.
    Гледаш акција, а јас како порцеланска кукла не реагирам. Отрпнав веќе. Лимитирана ми е меморијата во мозочните ќелии, и треба да и дадам наредба за еден рефреш.
    Јас сум ти просто, флегматична. Сакам да се излежавам по цел ден, да спијам, и да сонувам со отворени очи, и да го дегустирам животот.

Сакам да помирисам јоргован. :geek:
    Ми се пие капучино, сакам да гледам филм во црно бела варијанта.
    Да ја прочитам одново Робинзо Крусо, да сложувам сложувалка.
    И носталгична сум знам, не сакам драстични промени, не сакам да ги почувствувам на моја кожа.

Правам резиме на цела година што помина, список на желби што ке почнам да ги остварувам уште на први. Ммм.. уште какви пресврти ме чекаат следната година..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.