[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Решив викендов да го поминам во кревет.Решив да си испечам многу костени,да ги изедам сите домашни колачи со мармалад на мама и да ги изгледам сите симнати филмови.

Од понеделник официјално нов член во клубот за вежбање а до тогаш
    http://www.youtube.com/watch?v=B4-X_7o54YI :lol: :lol: :lol: .

Убав викенд !

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Знаете што ме боли и ме тера да се чувствувам ужасно лошо?! Кога ќе видам работоспособни луѓе, психо-физички стабилни ( додуша, делот со психата е доста релевантен ;) ) во период кога ја достигнуваат екстазата во својот живот, а баш тој период го заобоколуваат и самите свесно прават да се никој и ништо, буквално една прашинка што да ја дувнеш ќе се разнесе на сите страни. Ете толкава им е вредноста што сами си ја наметнуваат.

Мислам, полесно е да се одлучиш на опцијата да бидеш вечен мамин син, ма да поимов мамин син ми е исто релевантен и дискутабилен, исто колку и зборот - вечен, кој знае кој ишју е во прашање, него ли да се решиш да бидеш некој и нешто, мислам, за себе прво.

За моја огромна жал сум сведот на се повеќе не телесно инвалидизирани лица, ами умствени инвалиди.

На bittersweet, Sexybaby86, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    ... "Она што ти се случи тебе е типична етапа во развојот на една личност која живее под будното око на јавноста. Некои луѓе заглавуваат во таа етапа до крајот на животот."
    "Каква етапа?", праша Мај, малку загубено.
    "Во етапата барање", и објасни Фејт. "Ве етапата во која се трага по копнеж, по желби и по мечти... Етапа на размислување дека среќата, задоволоството и радоста секогаш чекаат зад аголот на секое големо случување: унапредување, патување, нов автомобил, куќа или вила, насловна страница во списание..."

"Никогаш посреќна"- Мена Ван Праг

На sofijanoka, Barbie20 и Squirrel им се допаѓа ова.
  4. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    И конечно се спасив од тој тежок гипс :whew: кој го носев точно еден месец - од 2ви октомври..сега ракава ми е во завој што за десет дена и него ќе го извадат ^_^ :dance:

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    И она кога веќе ги сонуваш колоквиумите, т.е сонот е реален и језив како јавето! Се ужаснував и во сонот од тешкиот предмет, и како сум се успала за на колоквиум. Втор сон - како не сум ја довршила семинарската на време. Мразам кога моите нервози се присутни дури и тогаш кога сакам да одморам од се...во сонот. Станувам сабајле целата потресена, дури не се ни измив, летнав на лаптоп да проверам синоќа дали се се зачувало добро и дека добар дел од материјалот ми е совладан, буквално у рок од 5 минути додека уште бладам со горелки на очите - јас повторувам! Е ова е приказна за внучињата. :D
    Не се ужаснувајте, ве молам, додека го пишам овој пост, сум измиена и средена, тоа сабајле беа моите налудничави 5 минути кои верувам дека секој од нас некогаш ги имал, а и да не ги имал - гајле ми е. :D

Пред некој ден кога бев дома во Неготино размислував додека ја правев шопската салата за гостите што тато ми а нарача. Тој најмногу ја сака мојата шопска, пошто имам страшен зафат на рацете. Патлиџанчето го сецкам на исти парчиња, кромидчето во кругови, чушката во кругови, и зејтинот и солот ми се шлагот...па на крај големите парчиња солено овчо сирење, мх мх мх, со мерак да испиеш пола кило ракија со неа. И си размислував, кешки да можев сите други јадења да ги погодувам вака, ама не, за жал сум страшен антиталент за во кујна, што кај нас дома во Скопје - дечко ми готви, и не му е проблем, од кога знам за нас, ме буди и доручекот е веќе направен, ручекот тој го спрема, јас салатата нормално, што кога има позлатени раце (за во кујна сега зборам :lol: ) а моиве се губат покрај неговите...

И за крај...додека куцам, читам и си пијам топло јако кафе, си го гледам клипов и гледам уште една дестинација која мора да ја посетам... Учи, учи Ано, кога тогаш ќе се исплате тоа, мора да се исплати, па ќе снимаш и ти сама ваков клип таму! ... Оти ако не се исплате од учењето...кој ќе бара богат маж да се омажам, голема е конкуренцијата...

http://www.uvioo.com/video/?m=affiliate ... 1nyoIVjz9M

На bittersweet, Sexybaby86, teddybear и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.524
    „Ех да можам да го вратам времето...“ пееше Ламбе
    си помислуваме на изгубеното време, на грешните постапки, на пропуштените шанси
    ..'ех да можам да те вратам со него..'
    после добиената слаба оценка, или задоцнувањето на важен сосатнок ќе си речете, да не седев на компјутер, да се разбудев порано, или да не го правев ова или она, ќе постигнев на време.
    после загубата на блиска личност, ќе си речете дека сте требале да поминете повеќе време заедно.
    после упатената навреда некому, ќе се покаете.
    Треба ли да се покаеме? некои цврто стојат позади своите ставови, и за ништо не се каат во животов. Но дали ?! Јазикот ни е побрз од умот, а во таа непромислена ситуација сме навредиле личност која мнoгу ни значи. И ај после како разуздан коњ гледај напред и стој позади своите постапки, не се навраќај на минатото.
    Но ако знаеме однапред се', би биле совршени. Човекот е совршен онаков каков што е, сам по себе, а не според некои замислени идеали. Ако работите се одвиваат по идеали, животот ќе биде монотон, без акција и авантура. Животот е црно-бел, шарен, како сакате. Спротивностите се привлекуваат и формираат едно цело. совршено, токму онакво какво што е.
    Ќе се покаеме, луѓе сме, грешни сме.Но од грешките се учи,а така стануваме подобри луѓе.

На LittlePinky, Ketrin.Moon и Barbie20 им се допаѓа ова.
  7. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Физиката е смрт! :headbang:

На Dream-Girl и simonna.a им се допаѓа ова.
  8. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350

Оф бре девојко за жалење си.Не мора толку паметна да се правиш.

9. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    и ела разбери ме, ела разбери не нас, жени...
    некојпат ќе ме смачка болката, чуствувам дека лазам по земја, дека се ме боли, а не плачам.
    некојпат пак ќе цмизрам за се живо, ради убав збор, песна, слика, некаков текст, цитат, љубовна порака..
    ете такви сме. или целосно безчуствителни или претерано чуствителни :) и пак сме добри, речиси совршени. и благословени.
    жени сме бре, женишта.
    да живејме !!! cheers :d:

На LittlePinky, hermosa и Maya3112 им се допаѓа ова.
  10. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    СДК АЈДЕ НЕКА МИ Е СРЕЌЕН РОДЕНДЕНОВ ! :D :D :D :$ :) :)

На Barbie20, sweet-star, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    34.159
    Ајде сега ќе правам реформација на мозокот..то ест ќе учам :geek:
    ту да отерс пипл ин фемина:хев а најс деј! :*

На Someonespecial, LittlePinky, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Помина цела година како те нема, ми недостасуваш дедо.. ;( Ми недостасуваат твоите шеги, твојот лик, советите, игрите кои ги игравме. Другиот дедо ми го нема од пред 9 години, не ми се верува.. Зарем поминаа толку години ? Премногу ми недостасуваат и двајцата.
    Сега ги гледам само фотографиите на кои сме заедно, барем тие засекогаш ќе ми останат.. :worried:

На Barbie20, Snowbell, teddybear и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    http://kajgana.com/ljubomorni-skopjanki ... oletnichka

Аеродромки! :rofl:
    Еве не можам и не знам!!!
    Овие јавно да се истакнат со име и презиме и до крајот на животот да се исмеваат како идиоти, насилнички и сељанки!
    Хистерија бе!

На bittersweet, la-chicka, senza.parole и 15 други им се допаѓа ова.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    29.481
    Октомври ми беше прилично чуден месец.Успеав да одам на долго посакувана дестинација, навистина ми се исполни душава, ама нормално баш во оние моменти кога конечно ќе се почуствуваш среќно, животецот ќе ти лупне еден шамар, и сум во минус за едно долгогодишно пријателство.Криво ми е, не дека не ми е, ама се научив да не зависам од луѓето, иако поприлично ми е тешко, ама се научив и дека со тек на време се поминува.

Ноември те молам биди нормален, не мора да ми исполнуваш желби, само не ме потресувај, porfavor.

Инаку имајте убав викенд, јас ќе се препуштам на добра книгичка и кафенце во пријатново попладне :)

На bittersweet, Tiki-lolipop, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Озборувани се само луѓето кои вредат

Да баш оваа сакам да ви го нагласам и да ве потсетам дека е така :lol:
    Имајте пријатно попладне феминки :*

На LittlePinky, hermosa и sofijanoka им се допаѓа ова.
  16. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Ја прочита ли? :)

СДК денес полна куќа гости! :D :D
    Учев што учев,сега со гостиве,мора малце. :) Па и кога имаш таков срцуш од бебенце дома,мх мх,мераци! :inlove:
    И така,правам паузи со читкање...дур да стигнат другиве гости...
    Ајт создравје! :*
    Имајте убав ден.

17. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Виноскоп, Пиволенд, Пивофест, Пастрмајлијада, Питијада, Татлијада... Самунијада.

Events, events everywhere.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Озборувани се само луѓето кои вредат.
    Баш така!!!!! :rofl: :*

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Денеска му е роденден на тато, дома цел ден сме убаво расположени. :party: Вчера со мама одбиравме поклон, денеска уште сабајле го изненадивме. :sun:
    И така, денеска си се частиме и си се веселиме цело време. :D

Ноември ми е убав месец, баш заради родендените, и на мама за 2 недели ќе ѝ биде. А и на неколку другарки им е во ноември... абе многу шкорпии околу мене :geek: . А јас ќе си го чекам уште месец и нешто. :D

Иначе не знам зошто, ама секогаш после ментална гимнастика со вежбање математика ми е потребна песнава. :D
    Останете ми поздравени. :*

http://www.youtube.com/watch?v=ZRip9M3qb-Q

На bittersweet, imelda, Divinebutterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    СДК дека денеска баш убо си поминав :rofl:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.