[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Сакам да кажам, не знам како... :(

На danniela5 и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Денеска излегов да пазарам нешто и цел ден одев по детска облека ајде нешто за комшичето , ајде нешто за нејзиното сестриче, ајде нешто за внуката од дечкоми хаха многу ми беше забавно изнакупив многу работи но тоа ме прави среќна :inlove: :inlove: :inlove:
    да имам мое па ненам кај ке ми биде крајот ако сум добро ситуирана има по цел ден да одам низ продавници и да му купувам.Премногу сакам деца и се за деца си купувам.Дај боже господ мене да ми даде 3 :lol: :lol: и на сите нека дава господ

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Thallia, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Цел ден шетам,сега дојдов,измив коса и после на семејна прослава.
    А ти...Кој беше ти всушност.?
    Не те памтам.Или барем така мислам.

На LittlePinky и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  4. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Секое влегување во аптека ми создава непријатност, неудобно чувство.Поверојатна е веројатноста да се усрамам кога купувам таблети за смирување отколку онаа кога купувам кондоми.Мислам, не купувам кондоми само сакав да споредам како пример.А од "бомбончињата" си зимам на големо :D Магацинска цена, клуб попуст.

Ако случајно се прашувате дали влегов во втор круг во конкурсот за кој конкурирав - ги нема да се јават.
    Бев, секако на првиот, и мисљим дека дебело се усрав.
    Под пригушените светла, на луксузната кожна столица, во така елитно друштво се осетив возбудено како Благица Павловска пред оргазам.
    Средовечна жена облечена во бунда реплика на оргинал Лејди Гага примерок, во присуство на двајца ќелави господа ми беа стручно жири.
    На прашањето : " А каква плата очекувате вие кај нас ?! " , одговорив просечна а таа се наклони кон мене за 45 степени, благо ги подигна наочарите ги стави на врвот на носот, за кратко се сепна па ги врати во првобитната положба. - " Просечна или минимална ?! ".Нели просечната е минимална во Македонија ? - поставив реторско прашање, типично за мене.
    Остана запрепастена кога шокантно одговорив на прашањето како би третирала клиент со кој приватно не сме во најдобри односи.Реков, крајно извештачено, со насмевка од која ѕирка катникот, и лицемерна љубезност.Секако , потврдив , тоа ќе биде забележано од негова страна, а јас колку да немате грижа се запознав со сите членови и ставови и ќе се држам до нив и дупките во нив, па така дотичниот/та нема да има валиден контра аргумент.
    Следно ме прашаа дали во најскоро време планирам да го проширам семејството , прибидејќи 3те смени може да бидат проблематични кога сум со дете.Одговорив дека дете немам ама затоа имам свекрва и единствено барање ми е нејзините и моите смени да не се поклопат.Тоа би било полезно за моето психичко а нејзинито физичко здравје...ако разбирате што сакам да кажам.
    Идниот ми шеф ме праша зошто сум го напуштила последното работно место а јас одлучно одговорив дека не почувствував дека таму можам себеси да се претставам во полн сјај и дека немаше доволно простор за напредок , а јас сум така амбициозна.А ме праша, како тоа јас гледам напредок во оваа дејност.Јас гордо настапив со одговор дека простор за напредок има, за трудољубивите, намерите ми се помрачни и поамбициозни од претставеното.Тоа беше секако пред да дознаам дека тој е шеф и пред да , не речам се понудив да му го земам местото на индиректен начин.
    По низа шегобијски саркастично сатирични испади од моја страна на нејзините прашања и вербални некултурни упади од страна на господата, очекував да ме почестат горко кафе.Ама не бидна, што е би рекла крајно некултурно од нивна страна, со оглед на тоа што ме задржаа далеку подолго од потребното.
    Самоволно дојдоа до заклучок дека немам пријатели, а јас на тоа изјавив дека за муабет сум секогаш нерасположена и дека со одбрана клиентела ќе бидам харизматична со услов тоа да не се индијанците од Мала Преспа со кои имав негативно искуство на минатото работно место.
    Интервјуто ги испоти нив а не мене.Рекоа дека ќе ме побараат во најскоро време и дека вака млада, несекојдневна и ентузијастична особа досега не запознале.
    Велат се истакнав меѓу останатите кандидати, но ова во која конотација да биде разбрано се сеуште неодлучни.
    Размислувам, единствено бурек не би ме личело да продавам.Ептен сум мрачна од сабајле.

На Trnche, Sexybaby86, ilipili и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Постов не знам колку пати го избришав. Имам толку многу новости да споделам со вас шо незнам од каде да започнам.
    Ќе почнам со тоа што ќе ви кажам колку многу ги сакам моите родители. Премногу. Ги обожавам, единствени се. Секој ден се заблагодарувам на Бог што ми дал вакви родители. Знаат да ти помогнат со секој проблем, да ти попуштат, да те израдуваат, но секако и да те прекорат кога не си во право. За две недели слават 20 годишнина од тоа како се заедно. Си ги сакам премногу :hug: :hug: .

Друго, едвај го чекам внучето кое е на пат, почнавме да одбројуваме(барем јас почнав :lol: ), незнам дали ви се пофалив ама кумовите и родителите го одобрија името Александар. Па фактички јас сум кумата :!: :D

Трето се спремам за Париз. Сонот конечно реалност. Можеби ги немав тие средства за да одам авионски и малку ќе се малтретирам со возење, ама секако ќе го видам Париз. Уште се радувам, навечер не спијам, си замислувам како изгледа, се замислувам себе во него. Абе кефови.
    Дефинитивно Париз ми е омилена дестинација, често викам дека да ме остават би живеела таму, ама јазико ме кочи. И така другата недела во петок е тргнувањето, ќе одиме јас, дечко ми и едно другарче со неговата девојка. Очекувам да си поминеме оидлично, незаборавно и секако ќе гледам што е можно најефтино. Не дека ќе останиме таму кизнај колку, само два дена сме таму, ама и тие ми се доволни, барем за сега, додека не почнам сама да заработувам.

Имајте убава вечер девојки :*

На bittersweet, richgirl998, teddybear и 7 други им се допаѓа ова.
  6. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629

Прикачени фајлови:

На richgirl998, mili4ka123, ozbilnazena и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Моментот кога мајка ти не ти дава да јадеш, зошто тоа е за гостите. |(

На Maya3112, LittlePinky и Seashell31 им се допаѓа ова.
  8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    СРЕЌА Е...
    успешно да се самоотепаш.
    |(

На psychic му/ѝ се допаѓа ова.
  9. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    You fish on your side, I fish on my side, and nobody fish in the middle :lol:

10. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ова навистина го мислиш или сеуште толку многу сакаш црн хумор?

11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Убавината на животот е да ги славиш убавите моменти, но воедно и да знаеш
    како да ги пребродиш лошите.

Фамилијата не можеме да ја смениме, а пријателите сами си ги бираме.
    Денес се почесто човек на човек му е волк...

Срцето е орган кој знае да се сожали, но мозокот ако е активиран сигурно одлуките ќе бидат попаметни...
    Се надевам добрината ќе ја победи злобата. :)

На bittersweet, Sexybaby86, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Денот ми беше многу убав :)

На tirkenbal, Someonespecial и Gordana10 им се допаѓа ова.
  13. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    На Someonespecial, Audrey16 и Dog-lover им се допаѓа ова.
  14. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    и така убаво си раскинавме пред една недела, и овде се кршат сите стереотипи за врска, ма не само стереотипи туку и правила...пак пишувавме...пола сат, па сношти 2 часа...па и денес...и пак се ме слушаш и пак се ти кажувам, истото од твоја страна...ме боли и мене твојата болка, твојата тага...нормално е, емпатичар сум голем отсекогаш, ама дотолку...или просто се вика љубов? фала богу истото и од твоја страна...а, понеделник пак ќе ми речеш - не вредам, зошто со мене? и пак ќе објаснувам дека ако не си ми одговарал ќе те откачев одамна...
    а, мене па ме фатиле депресиите со периодот од месецот :D и сега, си имам убаво расположение ама научив да се контролирам, па потиснувам се во себе...
    и, ќе научам ли физика некогаш ко што треба? или пак се се заебам 2х3=5 :rofl: а, математиката ќе види од мене 5ка? е ова тешко веројатно, колку сакала јас да бидам одлична ученичка...се ми оди ама математика - лом...
    сепак, силна сум...однадвор, со маската да, но и внатре врие...врие проклета крв анархистичка...
    http://www.youtube.com/watch?v=PfJLFPBl_E0

На LittlePinky, Dog-lover и LittleFairy им се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    МНОГУ БИ САКАЛА НЕБОТО ДА ИМА ТЕЛЕФОН, ДА ГИ СЛУШНАМ ВАШИТЕ ГЛАСОВИ !ДЕНЕСКА МИСЛЕВ НА ВАС НО ТОА НЕ Е НИШТО НОВО , ЧЕСТО МИСЛАМ НА ВАС ВО ТИШИНА ...ЕДИНСТВЕНО НЕШТО ШТО МИ ОСТАНА СЕ СЕЌАВАЊАТА И СЛИКИТЕ ВО МОЈАТА ГЛАВА....
    БОГ ВЕ ИМА ВО СВОИТЕ РАЦЕ А ЈАС ВО МОЕТО СРЦЕ... ПРЕРАНО СИ ЗАМИНАВТЕ ОД МЕНЕ
    БИ САКАЛА ДА МОЖАМ ДА ВЕ ПРЕГРНАМ УШТЕ ЕДЕН ПАТ ПА МАКАР НА ЕДНА СЕКУНДА И ДА ВИ КАЖАМ КОЛКУ ВЕ САКАМ...

ИАКО СТЕ НА НЕБОТО МНОГУ МИ ФАЛЕТЕ СЕКОГАШ КЕ ВЕ НОСАМ ВО СРЦЕТО ВЕ САКАМ ПРЕМНОГУ ;(

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Пренапорен беше денов..
    ..изморена сум :|

17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.147
    СДК овааа е убавинааhttp://www.youtube.com/watch?v=ppqziHA2B_sсе каам што немав можност да присуствувам на концертот на Џамбазов :( ГО ОБОЖАВАААМ !!! :inlove:

18. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Денов е ужас! Се надевам само на пријатна вечер ако не друго...

19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Веќе неколку дена , нашата љубов дише низ болничките ходници......
    Едвај чекам да си дојде , очиве ми ја сменија бојата од толку пролеани солзи.
    Едвај сме се искапиле , мирисот од болницата ми се стори дека под коза му навлегол, добро е што и воопшто имаат туш.

На imelda, kate21, teddybear и 3 други им се допаѓа ова.
  20. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Можи уште некој ќе си се пронајде во сликава да не сум си сама :P :lol:
    Имајте си убава саботна вечер .....

Прикачени фајлови:

Статус на темата: