1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    СДК Добро утро на сите имајте прекрасен ден :inlove: :inlove: :* :*

На sweet-star, Mama25, srcekrsacka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ќе дојде време, драги мои, и тоа не е толку далеку... Ќе дојде време кога ќе го молиме Грујо да земе кредит, и ќе се радуваме кога ќе земе. Ќе дојде тоа време...тоа е процес на тренирање. Кредит-пензија, кредит-плата, кредит-ддв, кредит-парички... Ќе си речеш, што ми е гајле за внуците, дај месецот да прогурам, ајде Грујо уште некое кредитче, некој заем... Слушајте ме (читајте) што зборам, све е тоа стратегија на долгорочен план. Не истренира добро, па сега после секој заем рефреш на ел. банкарство, промени на сметка да се пратат. Па кога ќе видиш дека нема, почнуваш да се молиш за друг заем, па за трет... Наскоро ќе излеземе да протестираме барајќи кредити...

И така, во Ј. Кореја годишно имало околу 10.000 протести. Ненормални. Идат ли бе тие на работа?

Еј, да... remember remember

Во знак на доаѓањето на мојот роденден
    http://www.youtube.com/watch?v=XsYJyVEUaC4

На Moira, Trnche, Hipster и 6 други им се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    вчера на изложба со една сопартијка-да и правам друштво
    и нели после тоа коктел-бело вино, црвено-од црвеното се напив половина чаша, чуствував нешто ми гори во грлово и онака ме боли :doh: и по некаде 30 минути почнав да чуствувам опуштање седнавме да јадеме и ми се приспа ама после се разбудив :D стигнав најнормално дома
    епа нема веке вински тренинг домашното вино заврши :| :lol: па на крајот на краиштата никој со сила не те тера да пиеш алкохол :!:

На lana.del-rey и Nana19 им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    Слушам некој муабет дека утре било ден на дрво а на страната на МТСП ништо не пишува?
    Сега е или не е?

5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Колку што сакам да носам елегантни ташни, толку несакам да носам штикли. Не дека не ги сакам штиклите. Супер си се тие. Само што не сум научена секојдневно да ги носам. Тешко ми е со/во нив. Плус нема споредба помеѓу удобноста на патиките со онаа на штиклите.

Па најчесто сум во дилема како да ги искомбинирам ташните кои ги имам во плакарот. Со патики не идат, со балетанки може малку си одговараат. Ама затоа постојат чизмите! Ниски чизми, чизмички на дебела штикла, во било кои облици... Е тие ми се омилени.
    Исто како што ми е и есента. Ова годишно време ме асоцира на свежина. На некое топло студенило!
    А тука е и ветерот. Доколку треба да одберам што највеќе сакам: сонце, снег, дожд или ветер - се разбира дека ветерот би бил мојот избор.

На Moira и Antoninaaa им се допаѓа ова.
  6. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Не е .
    Па да беше ќе ни спомнеа во школиве нешто.. :)

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Секој ден се повеќе и повеќе се згрозувам од односот на медицинскиот персонал спрема болните.
    Ама стварно. Последна случка што ме трогна беше денеска. Стара баба во количка ја донесоа од негде и едната сестра на другата и ја подаде да ја однесе во соба. Таа ја зема, ја добутка до врата и викна по некој друг да ја внесе во соба зошто паузата само што беше почната и сиротата да не изгуби една минута ако ја смести во кревет. И никој не дојде по бабата.
    Стоев во ходникот и ја гледав бабата како се обиде едната нога да ја спушти од количката и да проба да стане и да си влезе во соба зошто очигледно не можеше сама да ја бутка количката.
    Срце ме стегна од мака. Ја чекав професорката, немав ни мантил на мене ама влегов кај собите и ја прашав во која соба е и ја одбуткав. Ја прашав и на кој кревет е и ми вика добро е можам сама. Не можеш бабе, да можеше сама ќе си влезеше. Ја фатив за рака, ја кренав од количка и ја сместив во кревет.
    И тоа беше тешко да го направи таа што ја остави на врата? Една минута работа... Ах море... :fubar:
    Уште тешко ми е на душава кога ќе ми текне на бабето и сите такви болни кои ги третираат така лошо. Медицината е таква. Ако помагаш помагај и работи ко што треба, ако не, не се нафаќај воопшто на таква работа.... Катастрофа. :x

На Divinebutterfly, Domino, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Јас во последните 2 поста се жалам токму на ова.
    Колку ни е здравството за никаде ! Ако немаш некого , никој не ти обрнува внимание ,нит ти пружа нега , нит ништо што ти е потребно.
    Медицинскиве лица се крајно неспособни ( со чест на исклучоци ) и не ми е јасно зошто зимаат плата воопшто ?!
    За кафе муабети, цигарчиња и крајна неодоговорност ?!

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    http://www.skopjeinfo.mk/gradot/419981083/foto-jsp-ke-go-gradi-panoramskoto-trkalo

Јас сум запрепастена, со овој порив - уште еден Мачу Пикчу или некоја пирамида фали кај мене у двор, да ми ја разљепшаат градината, и еден ,,Кинески'' ѕид од Ѓорче до Водно. Таман!
    Сериозни ли сте пријатели?!

А, еве нешто од мене ново ако сакате да ѕирнете, не е поврзано со некое светско чудо што се гради кај нас на плоштад. :D

http://magazine.danaucime.mk/kreativno-izrazuvanje-preku-jazikot-na-modata/

На Dog-lover, Someonespecial, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  10. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.420

Прикачени фајлови:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Ако постои некакво мерило за тоа дали сме заборавиле одредени личности (кои заради икс причини повеќе не се дел од нашиот живот), веројатно тоа би бил моментот кога ќе сфатиме дека веќе не го паметиме неговиот/нејзиниот роденден.

На richgirl998, Barbie20, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Многу си ја сакам внука ми. :inlove: :inlove: :inlove: Тоа е најубавото девојче кое сум го видела и најпаметното. Би можела по цел ден да си играм со неа, да ја успивам, да читаме сликовници едноставно по цел ден би била со неа не ми е воопшто тешко. Ако видите некоја тетка како шета со внука и се прави важна тоа сум јас :lol:

На Someonespecial, MandyLane, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ајде и петки по хемија, англиски и историја. :party: :party: :party: :rock:

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Не знам шо се дешава со мене последниве денови, соништа, Боже сачувај, чунки Холивудски филм...
    Имаш се, од драма, до комедија! А ова беше врвот, полубудна синоќа а сепак сонувам како поминува брод пред мојот кревет! И уште си промрморив, ај нека си помине! Ех еден ум, и тој ми замина!
    И сега си викам ај да ѕирнам шо значи тоа. На фемина соновникот пишува: Ќе успеете да го пронајдете вистинското решение за некој ваш голем проблем. Ајде и така нека биде! Не дека верувам многу во значењата на соновите, ама сепак мислам дека има нешто. Па не за џабе вчера измрзнав на балкон, мислејќи и премислувајќи! Дур и цигара запалив! :o
    А времево грдичко тука :worried: Веќе зима :( Уште се чудам како летото брзо пројде!
    Чуди се ти Перинче, во продавнициве веќе извадиле украси за Нова Година и Божиќ... ахх за малку ќе заборавев, за некој ден ќе почне славното "А кај ќе одиш ти за нова година?" :puke: :puke: :puke:

И за крај, се пронајдов :D
    Thank You God! ;) :l:

15. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    дали има некоја девојка од КУМАНОВО на форумов ,
    нека ми пише лп
    ми треба нешто од таму плисссс

16. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Кога другите луѓе ве третираат лошо,продолжете да си бидете свои. Никогаш не дозволувајте горчината на некој друг да ве промени како личност.

На Antoninaaa, srcekrsacka, vinozito1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Victory15

Victory15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    161
    Преубаво е да ги мериме улициве, заедно, фатени за рака...
    Преубаво ми е чувството да си се пофалам со она што е мое!
    МОЈ СИ Е БЕ! САМО МОЈ!
    Преубаво е да бидеме некоја лигава двојка на некоја клупа од паркот..
    Преубаво е да заспиваш со помислата на некој.. И токму тој да ти се појавува во соништата :)

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    СДК денеска убав ден..... :lol: :)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Моментите кога си променлива.Кога си никаква,па збрлавуваш и се смееш на се живо-диво.Потоа пак се враќаш во своето дувло,и после разговор со него,насмевката не можеш да ја симниш од своето лице.
    :hug:

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    :fubar: Математика за матура!
    Јаоо сите ќе си полагаме по едно 10 пати :swear:
    Сеа ли ти текна бе министре ;( ама ај има време додека да дојдам до матура може ќе се смилуваш да го смениш законов :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.