[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

СДК Добро утро на сите имајте прекрасен ден :inlove: :inlove: :* :*

2. kravce

kravce Форумски идол

Ќе дојде време, драги мои, и тоа не е толку далеку... Ќе дојде време кога ќе го молиме Грујо да земе кредит, и ќе се радуваме кога ќе земе. Ќе дојде тоа време...тоа е процес на тренирање. Кредит-пензија, кредит-плата, кредит-ддв, кредит-парички... Ќе си речеш, што ми е гајле за внуците, дај месецот да прогурам, ајде Грујо уште некое кредитче, некој заем... Слушајте ме (читајте) што зборам, све е тоа стратегија на долгорочен план. Не истренира добро, па сега после секој заем рефреш на ел. банкарство, промени на сметка да се пратат. Па кога ќе видиш дека нема, почнуваш да се молиш за друг заем, па за трет... Наскоро ќе излеземе да протестираме барајќи кредити...

И така, во Ј. Кореја годишно имало околу 10.000 протести. Ненормални. Идат ли бе тие на работа?

Еј, да... remember remember

Во знак на доаѓањето на мојот роденден
    http://www.youtube.com/watch?v=XsYJyVEUaC4

Moira, Trnche, Hipster and 6 others like this.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

вчера на изложба со една сопартијка-да и правам друштво
    и нели после тоа коктел-бело вино, црвено-од црвеното се напив половина чаша, чуствував нешто ми гори во грлово и онака ме боли :doh: и по некаде 30 минути почнав да чуствувам опуштање седнавме да јадеме и ми се приспа ама после се разбудив :D стигнав најнормално дома
    епа нема веке вински тренинг домашното вино заврши :| :lol: па на крајот на краиштата никој со сила не те тера да пиеш алкохол :!:

lana.del-rey and Nana19 like this.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Слушам некој муабет дека утре било ден на дрво а на страната на МТСП ништо не пишува?
    Сега е или не е?

5. karenin

karenin Популарен член

Колку што сакам да носам елегантни ташни, толку несакам да носам штикли. Не дека не ги сакам штиклите. Супер си се тие. Само што не сум научена секојдневно да ги носам. Тешко ми е со/во нив. Плус нема споредба помеѓу удобноста на патиките со онаа на штиклите.

Па најчесто сум во дилема како да ги искомбинирам ташните кои ги имам во плакарот. Со патики не идат, со балетанки може малку си одговараат. Ама затоа постојат чизмите! Ниски чизми, чизмички на дебела штикла, во било кои облици... Е тие ми се омилени.
    Исто како што ми е и есента. Ова годишно време ме асоцира на свежина. На некое топло студенило!
    А тука е и ветерот. Доколку треба да одберам што највеќе сакам: сонце, снег, дожд или ветер - се разбира дека ветерот би бил мојот избор.

Moira and Antoninaaa like this.
  6. Dennings

Dennings Популарен член

Не е .
    Па да беше ќе ни спомнеа во школиве нешто.. :)

7. martinuska

martinuska Популарен член

Секој ден се повеќе и повеќе се згрозувам од односот на медицинскиот персонал спрема болните.
    Ама стварно. Последна случка што ме трогна беше денеска. Стара баба во количка ја донесоа од негде и едната сестра на другата и ја подаде да ја однесе во соба. Таа ја зема, ја добутка до врата и викна по некој друг да ја внесе во соба зошто паузата само што беше почната и сиротата да не изгуби една минута ако ја смести во кревет. И никој не дојде по бабата.
    Стоев во ходникот и ја гледав бабата како се обиде едната нога да ја спушти од количката и да проба да стане и да си влезе во соба зошто очигледно не можеше сама да ја бутка количката.
    Срце ме стегна од мака. Ја чекав професорката, немав ни мантил на мене ама влегов кај собите и ја прашав во која соба е и ја одбуткав. Ја прашав и на кој кревет е и ми вика добро е можам сама. Не можеш бабе, да можеше сама ќе си влезеше. Ја фатив за рака, ја кренав од количка и ја сместив во кревет.
    И тоа беше тешко да го направи таа што ја остави на врата? Една минута работа... Ах море... :fubar:
    Уште тешко ми е на душава кога ќе ми текне на бабето и сите такви болни кои ги третираат така лошо. Медицината е таква. Ако помагаш помагај и работи ко што треба, ако не, не се нафаќај воопшто на таква работа.... Катастрофа. :x

8. Dennings

Dennings Популарен член

Јас во последните 2 поста се жалам токму на ова.
    Колку ни е здравството за никаде ! Ако немаш некого , никој не ти обрнува внимание ,нит ти пружа нега , нит ништо што ти е потребно.
    Медицинскиве лица се крајно неспособни ( со чест на исклучоци ) и не ми е јасно зошто зимаат плата воопшто ?!
    За кафе муабети, цигарчиња и крајна неодоговорност ?!

martinuska likes this.
  9. anabel-a

anabel-a Популарен член

http://www.skopjeinfo.mk/gradot/419981083/foto-jsp-ke-go-gradi-panoramskoto-trkalo

Јас сум запрепастена, со овој порив - уште еден Мачу Пикчу или некоја пирамида фали кај мене у двор, да ми ја разљепшаат градината, и еден ,,Кинески'' ѕид од Ѓорче до Водно. Таман!
    Сериозни ли сте пријатели?!

А, еве нешто од мене ново ако сакате да ѕирнете, не е поврзано со некое светско чудо што се гради кај нас на плоштад. :D

http://magazine.danaucime.mk/kreativno-izrazuvanje-preku-jazikot-na-modata/

10. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Attached Files:

Hipster likes this.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Ако постои некакво мерило за тоа дали сме заборавиле одредени личности (кои заради икс причини повеќе не се дел од нашиот живот), веројатно тоа би бил моментот кога ќе сфатиме дека веќе не го паметиме неговиот/нејзиниот роденден.

12. Alondra

Alondra Популарен член

Многу си ја сакам внука ми. :inlove: :inlove: :inlove: Тоа е најубавото девојче кое сум го видела и најпаметното. Би можела по цел ден да си играм со неа, да ја успивам, да читаме сликовници едноставно по цел ден би била со неа не ми е воопшто тешко. Ако видите некоја тетка како шета со внука и се прави важна тоа сум јас :lol:

13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Ајде и петки по хемија, англиски и историја. :party: :party: :party: :rock:

sweet-star likes this.
  14. Perina

Perina Истакнат член

Не знам шо се дешава со мене последниве денови, соништа, Боже сачувај, чунки Холивудски филм...
    Имаш се, од драма, до комедија! А ова беше врвот, полубудна синоќа а сепак сонувам како поминува брод пред мојот кревет! И уште си промрморив, ај нека си помине! Ех еден ум, и тој ми замина!
    И сега си викам ај да ѕирнам шо значи тоа. На фемина соновникот пишува: Ќе успеете да го пронајдете вистинското решение за некој ваш голем проблем. Ајде и така нека биде! Не дека верувам многу во значењата на соновите, ама сепак мислам дека има нешто. Па не за џабе вчера измрзнав на балкон, мислејќи и премислувајќи! Дур и цигара запалив! :o
    А времево грдичко тука :worried: Веќе зима :( Уште се чудам како летото брзо пројде!
    Чуди се ти Перинче, во продавнициве веќе извадиле украси за Нова Година и Божиќ... ахх за малку ќе заборавев, за некој ден ќе почне славното "А кај ќе одиш ти за нова година?" :puke: :puke: :puke:

И за крај, се пронајдов :D
    Thank You God! ;) :l:

15. bubac

bubac Популарен член

дали има некоја девојка од КУМАНОВО на форумов ,
    нека ми пише лп
    ми треба нешто од таму плисссс

16. vitomir

vitomir Нов член

Кога другите луѓе ве третираат лошо,продолжете да си бидете свои. Никогаш не дозволувајте горчината на некој друг да ве промени како личност.

17. Victory15

Victory15 Истакнат член

Преубаво е да ги мериме улициве, заедно, фатени за рака...
    Преубаво ми е чувството да си се пофалам со она што е мое!
    МОЈ СИ Е БЕ! САМО МОЈ!
    Преубаво е да бидеме некоја лигава двојка на некоја клупа од паркот..
    Преубаво е да заспиваш со помислата на некој.. И токму тој да ти се појавува во соништата :)

Barbie20 likes this.
  18. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

СДК денеска убав ден..... :lol: :)

srcekrsacka likes this.
  19. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Моментите кога си променлива.Кога си никаква,па збрлавуваш и се смееш на се живо-диво.Потоа пак се враќаш во своето дувло,и после разговор со него,насмевката не можеш да ја симниш од своето лице.
    :hug:

Summerlover likes this.
  20. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

:fubar: Математика за матура!
    Јаоо сите ќе си полагаме по едно 10 пати :swear:
    Сеа ли ти текна бе министре ;( ама ај има време додека да дојдам до матура може ќе се смилуваш да го смениш законов :?:

Thread Status:
Not open for further replies.