[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Да ми дадат клуч од некоја куќа вон цивилизација, одма се пакувам и си идам. Си ја земам само мачката, книги и лаптоп, чај и калинки. Доволно ми е.

Ми доаѓа да вриштам од искомплексираните суштества со кои секојдневно се соочувам. Срам ми е да кажам дека утре со онаа недоквакана гуска која не е способна да си ги види мрсулите во носот ќе имам ист диплома. Да требаше пак да се запишам на факултет, искрено не знам што би правела. Подобро да паузирав една година него да треба секојдневно да се соочувам со дебилине околу мене.

Мислам дека цел свет ми се распаѓа во најбезвезните парчиња, како сложувалка со без крајчиња да треба да редам. Ми се гади, ми се повраќа од дволичната и користољубива реа што ја шират луѓето, без трошка надеж и желба за подобро. Тркало ќе ни ставале на Вардар, ене театар/диско ни направија. Следно гробиштата да ги реновираат во барок стил. Аман веќе, аман од се'.

Ќе седнам на сред плоштад и ќе плачам, кај и да е. Или во 2-ка додека одам на факултет.

На sweet-cherry, ana-girl, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Баш романтичноооо

вреди да се слушнат по некогаш овие песнички

позз до сите и уживајте со староградски песнички

http://www.youtube.com/watch?v=ak5sdQY0mpc

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Веувам во бура исто како што верувам во небо без облаци.

Некогаш сивата боја толку ни се разлева врз боите на виножитото,гледаме со заматени погледи,правиме несигурни чекори,носиме непромислени одлуки.
    Мојата бела боја се обидува да излезе на површината.
    Успехот да не ми биде засегнат од минатиот неуспех,да живеам за некое идно време кое треба да дојде.
    Минатото секогаш е зад нас,секогаш стои.

Секаде има талкачи.
    Но не секој е изгубен.

На ѕидовите ми се отсликуваат гранките од дрвјата,ветрот слика по ѕидови.
    Сакам доцна есен.

На kala21, Barbie20, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  4. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Е ајде де :swear: :swear: :swear: :swear:
    Очигледно ќе си останам средно заувек |(

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Претераа со ова матуриве....
    Јас завршив но не значи дека ми е сеедно ова што го прават на учениците.
    Обезбедија бесплатно школување и сега сакаат да им го земат ? Со еден куп предмети за полагање ?
    ВО РЕД Е ДА СЕ ПОЛАГА МАКЕДОНСКИ , СЕКАДЕ ГО ИМА ЈАЗИКОТ И АКО НЕ ДРУГО ОД ОПШТА КУЛТУРА ТРЕБА И МОРА ДА ГО ЗНАЕМЕ , НО МАТЕМАТИКА ????
    Ако сака некој да продолжи да изучува нешто каде што ке има математика сам ке си ја избере како предмет за полагање на матура.
    ПРЕТЕРАА БЕ !
    ОД ГОДИНА НА ГОДИНА СЕ Е ПОЛОШО И ПОЛОШО, ПОСЛЕ ЛОШИ УЧЕНИЦИ ИМАЛО , ТОЛКУ НЕ ПОЛОЖИЛЕ МАТУРА :fubar: ПА ВИЕ ПРАВИТЕ ДЕЦАТА ДА НЕ ПОЛОЖАТ БЕ.
    секоја година се наметнува нови предмети за изучување а притоа се оставаат и сите други кои предходно се изучувале.
    Кај бил МЕНАЏМЕНТОТ ПРЕД НЕКОЛКУ ГОДИНИ ?
    КАДЕ БИЛА ЕТИКАТА ?
    СОЦИОЛОГИЈАТА ?
    БИЗНИСОТ ?
    СО СИТЕ ОВИЕ ПРЕДМЕТИ КОИ ШТО ГИ ИЗЧУВАМЕ И СО ОВАА МАТУРА ШТО ЈА ПОЛАГАМЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ИМАМЕ ДИПЛОМА КАКО ФАКЛУТЕТ ДА СМЕ ЗАВРШИЛЕ А НЕ САМО ''СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ''КОЕ ДЕНЕСКА СЕ СМЕТА КАКО ОСНОВНО !!!!!!! ПУУ

На sparklie, leighton23, prettyliar и 6 други им се допаѓа ова.
  6. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    - Животот е убав - La vita è bella!

Guido кога гледаше што се случува околу него никогаш не возврати со злоба никому. Единственото нешто кое се обиде да го направи беше на својот син да му создаде убави сеќавања. Битни сеќавања, заеднички и само нивни. ООо и забавни!
    Каков голем татко и со какво милно срце! Се разбира дека сеуште постојат татковци како него. Немојте да мислите дека нив ги нема.

- Тажно е кога приметуваме како некој има (не)дефинирана желба да ни наштети. И многу нормално дека таквото чувството не е убаво.

Има моменти кога се обидуваме на некому да му покажеме дека многу поубаво за него ќе биде да не лаже. Да му докажеме дека самиот тој со сето она кое вистински го носи во себе е убаво и големо. Дека не е убава сликата која сака да ја презентира наоколу. И дека нема потреба за таква слика.
    Но честопати тој некој од тоа што има впечаток дека ние сакаме да го предадеме прв се дрзнува да направи зло. И после не сфаќам ништо кое што тој сака да се случува понатака. Не ми е јасна омразата како поим. Да сум му убила, повредила или земала некој и нешто нека возвраќа. Ако сум го навредила со ниски невистини бујрум, нека даде се од себе да ме оцрни и да ми докаже дека тоа биле навистина невистини. Но нека се обиде да го направи тоа на попаметен начин бидејќи не сме веќе деца.

И ако, тоа е негово право, нема тука лутиш. Така пресудил дека треба да направи. Но трагично е што тој војува војна која му е замислена. Војна која реално не постои. Мисли дека има непријатели а всушност и ги нема. Пред некој ден слушнав дека Игор Џамбазов спомнал, Јас немам непријател, а ако некој смета дека е мој непријател нека си мисли така. Неможам јас никогаш никого да го разубедам во спротивното, а и несакам.

И зошто самиот тој да осмислува невистини за мојот живот и за луѓето кои се во него? Може да ми одговори во реалноста ако некогаш го прочита ова. Многу ме интересира. Ама онака навистина ме интересира. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=9jAqCvYnam0

На Gordana10, teddybear, ana-girl и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Како што се доближувам до колоквиумот се повеќе и повеќе ми се брише меморијата...... :rock: :tmi:

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... Бек ту риалити! :doh: Ама како и да е полни батерии, полни фолдери со прекрасни фајлови ... Иии, ќе има здравје повторување на овој период. А може и нешто повеќе ... селидба. :)

Паа ... добро ве најдов. ;)

На Peppermint, Hipster, Moira и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Во размислување сум да направам еден голем чекор и една голема работа се одлучив и крај !

Ако го направам ова уште еден пат ке се уверам дека имам свое ЈАС !

И ДЕКА ИМАМ КАРАКТЕР !

10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    стварно си била феноменална :'(
    хвала :'(
    незнам шта да ти кажем :'(
    хвала :'(

На Maya3112 и Stoimenovska им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Ги молам сите душебрижнички да не ми ги „чепкаат“ брчките.
    Години потрошив за да ги добијам...

На Peppermint, Lov3 и Hipster им се допаѓа ова.
  12. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Ако по една љубов двајца останат пријатели,тоа значи дека или љубовта не била доволно силна или се уште трае !

На Barbie20, BlackMistery и Gordana10 им се допаѓа ова.
  13. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Аман веќе!
    Како сум нанервирана деновиве.
    Среќа имам такви другарки,тешко без нив...

14. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    [СДК] у пичку матер од школово!!! :@

15. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Каква глупавост луѓе, нова дефиниција можам со пример да дадам, засекогаш да стои во учебник додека некој не ја надмине. Да немаш проблеми, колку што може да немаш нели, ама од глупавост, брзање, немање памет и паничење, да си навлечеш туѓи ДОБРОВОЛНО!!! Не твои, не од твоите деца, ТУЃИ!!!
    Жими се ако умрам млада ќе умрам од нервози и ќе ви оставам аманет кого да барате виновник, ќе ме полудат уште малку. И после не биди себичен, не биди саможивник.
    Никого, освен ти и твоето семејство, никој друг не може да биде поважен.
    Се друго е фамилија и пријатели, не е семејство.
    Ете конечно го сфаќам она ту мач лов кен кил ју, од толку многу што сме врзани со некои фиктивни непресечени папочни врвци, може да те уништи тоа грижење за другите до толку.
    И од толку љубов, да научиш што е себичност. Оксиморони ми е животов мене!
    И конечно, кој сака, колку сака, како сака нека зборува, нека се жали, нека моли, сама сум и сама ПРЕФЕРИРАМ да бидам и мојот газ е нај ва жен, мој личен избор, а некој ако се почувствува запоставен од мене, нека се замисли што довело до тоа.
    Ќе полудам веќе.
    А кога ќе ми текне дека заради некој друг да бидеш заглавен до гуша до толку да не можеш ниту да мрднеш никаде... :@ :@ :@
    И боли бе луѓе, боли да сакаш да побегнеш од најблиски, тие кои треба да претставуваат потпора и сигурност. Боли да ги гледаш колку глупави избори прават а не да можеш да смениш. Боли вистината, боли реалноста, и боли тоа што одбираат да живеат во нереален свет, да ги затворат очите пред фактите. Сум се чудела како може некои луѓе да бидат ладни и да не ги засега никој, ама еве сега гледам. Ништо не е за џабе, се си има своја позадина, наше е да си судиме од прв поглед очигледно...

Така тоа, на повеселата страна, кога минатото ти звони не кревај слушалка. Арно ама, модерното минато знае да врти и со непознат.

Само убави работи денеска, неверојатно!!!

На Trnche му/ѝ се допаѓа ова.
  16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сите намрштени, млади западнати во сериозна депресија за реално ич никаква валидна причина, постојано нервозни, напнати, нерасположени, само галамат а ништо асолно не кажуваат, бараат ситни глупави причини за кавги и инаетење со било кој... па не треба такааааа, здрави се, прави, убави, паметни(кој-како :D ) уф нервоза ме фаќа ми иде да почнам да тепааамм :bandit:

Ама ајде земете една четка за коса, ставете насмевка на лицето и пејте и играјте додека имате сила... и се ќе биде добро :f: :sun: :dance: :l: :makeup:

http://www.youtube.com/watch?v=XPA5sF8E0vY

На karenin, ilipili, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    17.711
    Гитарата на Харе боли.

На Trnche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    СДК секој ден поминат со такви дволични луѓе во една иста просторија,утрото да ти започнува со нив не главоболка абе инфаркт,мозочен удар ќе добиеш.Те пунат со негативност рано по сабајле па кај што си отишол сабајле во школо цел успан,мамурен до крајот на денот цел нервозен.И после дома пцуеш по се живо и диво.А ЗОШТО?Зошто те напуниле со негативна енергија :swear: :swear:
    Ти доаѓа да облечеш кимоното и сите по еден у вреќа да ги набуташ и да маваш да маваш за ДОСТА да незнаеш па да не им текне после да те пунат со негативност |(
    Е до толку сум изнервирана и пуна со негативна енергија на млади години :rofl: :rofl:
    А инаку јас на слава си живеам у школо :lol:
    И по толку неучење за тромесечје поминувам со две 4ки :whew:

На BlackMistery, LittlePinky и Dog-lover им се допаѓа ова.
  19. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    Ако нее бело црно е :D

20. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    Имам павача болест деновиве, сите ме нервираат, ме боле секој дел од телото и ужасно ми се јаде... поздрав и ај чаоооо

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.