[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Да ти е по тамам и да си среќен, можеш секаде, а до тогаш и на месечината ако сакаш!
    И не ти е државата крива.

На Hipster, anabel-a, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Хиперактивноста е лоша работа.
    Ама посилно е тоа од мене. :?:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Зимски распусте мој најмил ајде дојди побрзо те молам многу , најмногууууу те молам ! :( :(
    Спаси не од овој куп на книги, проекти, домашни !
    Смилувај се на нас напатените ученици и дај ни малце одморче пошто отидовме у бестрага :(

На LittlePinky и Someonespecial им се допаѓа ова.
  4. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    На sweet-star и Dennings им се допаѓа ова.
  5. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Се откачил човекот :D

Епа како нема, јој муко моја што претрпе снагава. Лузните сме ги имале да не потсетат дека живееме и имаме минато. А?
    Со еден удар две муви, оживеав две коли, им дадов лузни да се потсеќаат. Ништо ништо, двете се наши |(
    :D
    Абе дека е мокро пустото, ми се лизна стапалото од кочницата додека ја укарувам мојата, ја местам до неговата, додека се освестив, крррррц. Го знаете вицот нели, срцка, што сакаш за вечера, викни другарите да гледате фудбал? Е така, пред да влезам дома се мислам како да му соопштам со нежно, полека, со арно, без да го уплашам да трча надвор додека се фаќа за срце, оти остај душо ти добра да си, ама мене ме има 14 години, неа(колата) една година. Вдишиииии и влегувам. И се врткам се трткам нервозна, греам вода го прашувам сака ли чај, абе баш вицот, и онака не сум јас крива, криво е времето оти е мокро и никакво. Идеја! Се распцувувам, почнувајќи со издишување, издишнав, па си ја почнам, на што личи овоа време, стварно, на што личи, не може човек да излезе на некаде. Без колата утоп, со колата ти се лизгаат педалата, добро е што не се рокнав некаде и не се искршив.

Видев преку прозор вика. :!:

На Lov3, Sweetheart87, slavica999 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.852
    Што ми е? Значи некогаш стварно не можам да се разберам како можам да ги правам истиве грешки и никако да не научам од нив се чуствувам разочарна од себе морам да направам некој промени во себе инаку тешко мене уште малку 18 ќе правам а се однесувам како мало дете... :worried:

До мама и тато ;(

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,7 KB
      Прегледи:
      359
  7. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
  8. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Дали е љубов или заљубеност?

Љубовта е слепа и сака да остане таква. Таа не сака да ја види реалноста.
    Можеби нешто ќе те нервира кај другиот. Но ако е љубов и покрај тоа сакаш да бидеш со таа личност и заедно да го решите проблемот.
    Кога се работи за љубов ги гледаш мааните и чудните страни на другиот и можеш да живееш со нив.

Кога се работи за заљубеноста, сакаш да размислуваш само за она што ви е заедничко.
    Заљубеноста е себичен начин да добиеш несшто што сакаш-можеби само колку да кажеш дека имаш дечко.

Заљубеност- Она што го чуствуваш
    Привлечност- Она што го гледаш :)

На Barbie20, Umbrella22 и Dvolicen им се допаѓа ова.
  9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.330
    Зошто со секој изминат ден се избегнуваме повеќе со роднини и со другарките? кој на кој му греши и кој на кој е љубоморен? какви страшни времиња дојдоа, немаш каде да одиш, со роднините се гледаш на свадби само, а порано и со поблиски и со подалечни роднини се дружевме и сакавме,чудно време дојде не се гледаш со никого а кога ќе се видиш ништо нема да е исто, нема да има смеа и муабет кој го имало порано туку само злоба и завист ако ти е тебе арно, другиот ќе сака и тебе да ти е лошо само бидејќи него не му оди во животот, страшно....

На Barbie20, Ketrin.Moon и Dvolicen им се допаѓа ова.
  10. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    http://www.youtube.com/watch?v=XFxjy7f9RpY

Браво за детево навистина сум изненаден.Иако првично помислив дека е некоја местенка но очигледно е дека детево е талент невиден .Не дека ја знае и спомена Македонија, туку и мн повеќе испрезентира и заслужува голем :clap: :clap:.

Ке го споменам и Марко Чалосан :clap: :clap: .Човек да се гордее со вакви таленти

http://www.youtube.com/watch?v=nMuq5FToijc

На Mama25, Dog-lover, SparkyAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  11. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    I'll take one shot for my pain
    One drag for my sorrow
    Get messed up today
    I'll be okay tomorrowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww :D :!: :hug:

12. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    дојде чичко ми од „преко баре“ т.е. Америките...хаос и поклони...и моја неспособност да покажам емоција...
    и секако, жал што те гледам...не те крие ниедна маска, тагата е очигледна...и тебе те боли, но овој пат јас поминав полесно, јас газам се пред себе...некако поубаво се просперира така...

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

На Lovely93 и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  14. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    ете

Прикачени фајлови:

• среќа.jpg
      среќа.jpg
      Големина на фајлот:
      24,3 KB
      Прегледи:
      357
    На Marjan007, Rama и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Понекогаш е добро да му се каже на човек вистината, да го врати во реалноста.. Боли да, но тоа е вистина, нема бегање, нема залажување, нема давање лажна надеж..
    Деновиве сум во облаците, сакам, планирам, замислувам, сонувам... понекогаш и невозможни работи..
    работи недостижни за мене.

На SparkyAngel и Barbie20 им се допаѓа ова.
  16. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    150
    дека сум happy :rofl: :rofl: .. до пред околу час учев да возам кола и колку толку се научив, и добив пофалба дека за прв пат сум била одлична.. :rofl: :rofl:

17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ако нешто ти се случи еднаш...незначи дека ќе ти се случи уште еднаш, ама, ако се случи вторпат.да бидиш сигурен дека ќе се случи и третпат!

На kala21 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.330
    Кога правиш планови и запишуваш работи кои сакаш да ги направиш и ти се потребни, не го давај пенкалото на друг зошто ќе запише се што му одговара него а не тебе, и запомни судбината е само во твои раце ;)

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Седам и јадам ајвар. Њом њом,во 4 сатот...Дебела една...Печката ме топли. Ко демек учам... А проклети мисли ме убиваат одстрана. Знаете,како она кога ѓаволче ви зборува од страна...Е моиве изгледа се неколку. :devil: :devil: :devil: Не ме оставаат на мира! Сакам да им кажам не ми е гајле и да престанат,ама тие ко за инат зборуваат баш она што не сакам да го слушам,баш она што боли најмногу. За жал не остана ангел,за да ме утеши. Ќе треба да го пронајдам наоколу,ако сеуште има такви... :angel: Е тогаш,тој ќе ме чува,а јас мирно ќе заспивам покрај него. И да знаете ѓаволишта дека ќе си најдам! Мрш таму! :muscle: Ќе дојди пак љубовта кај мене,пошто знам јас да сакам! А кај некој кој не знае да сака ќе си оди и ќе остани само празнина. Јас ја имам сега,но мојата ќе се пополни. И се надевам овој пат да е поголема и поискрена. Уште освен јадењево и книгава да ја "изедам" сега,добро ќе е...
    Ова испадна ко она Of course I talk to myself,sometimes i need an expert advice :D И со фемина еве,онака колку да ми помини :D Ајде,добра ноќ :*:

На bittersweet, Izaabella, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    По немирната ноќ..По илјадити превртувања де на една де на друга страна,конечно станав,и го пијам утринското кафе.Да ме расоне,или..потсете на синоќашниот сон..
    ВИ посакувам пријатен ден!Денеска занемарете ја пасивноста,и завршете ги сите обврски! ;)

По умореноста од вчера,решив да си легнам пред полноќ.Онака,дека денеска на факс сум,и имам други обврски..
    Ги склопив очите и потонав..
    Потонав таму,на непознато место,без време,без цел..
    Тој беше таму.Да тој.Човекот кој остави трага на мене.Кој беше причина за насмевка,среќа,исчекување..Е тој кретен беше во мојот сон...
    ..изморена сум веќе.Доволно кукав за него.Еве и по 8 месеци,сеуште затреперам кога ќе се спомне.А кога ќе го видам,е тогаш тактиката ми е-ја вртам главата на страна,ги стискам забите и се обидувам да продолжам по својот пат.
    Колку ли пати само те сонував.Бевме сами,јас и ти во сонот..И колку проклето ми недостасуваш.И се би дала да се врати времето,да сме заедно.Да ги чувствувам бакнежите,допирите,прегратките.Се твое ми недостасува.Но во сонот..
    КОга ги отворам очите,се присетам на начинот на кој ме напушти.Е тогаш ја снемува љубовта..
    Биди среќен,доволно е.Збогум..

Денеска сум во исчекување на една средба.Дооолго очекувана.Нетрпелива сум :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.