[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Кога едвај добив нешто многу битно и на крајот успеав повторно да го зезнам со истите глупости, кој може да ми е крив ако не јас самата? Наравоучение: Ценете го она што го имате до вас додека е со вас, затоа што во спротивно некој ќе го цени повеќе.

На LittlePinky и Gordana10 им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.521
    Допаѓања:
    145.042
    Многу мразам кога сум неорганизирана, како периодов. Растрчана сум на сите страни, кратам од сон затоа што не можам да постигнам, а тоа не значи ништо друго освен лоша организација. Ми стојат над глава незавршени работи, ме мрачат од утро до мрак, а јас затрупана во обврски.

Имам некое незадоволство од организација, од гардеробата што ја имам (немам), од формата на косата, од речиси 3 кила плус, а свадба се ближи за две недели. Нешто како ПМС, а не е баш. И трае, никако крај да му дојде.

А од друга страна, уживам во вака активни периоди. Има некоја доза на задомазихизам во мене, мора да се признае. Само на лош начин излегува на површина, преку натрупување обврски без врска. А има и други начини :rofl:

На richgirl998, Libera и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Не беше баш скоро, но на Сител гледав на вестите кажуваа нешто во врска со педофилите. И сега кажува водителот дека ќе се обрати таму некој наш почитуван психолог да каже какви уствари се тие луѓе. И викам ајде ќе почекам, нешто ме заинтересира да слушнам. И едно време (а се лакирам, и не гледам во телевизорот) и ја слушам жената како дава "професионално" мислење..Само рече: Па знаете, тоа се...педофилите се натпросечни луѓе со висок натпросек"...си викам..ццц како така ја тоа да не сум го знаела..:D

4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.771
    Значи највеќе од се` ме нервираат постојано нервозни и намуртени, и неодговорни луѓе.

Овие првите посебно ме иритираат и ме вадат од такт. Имам една таква соученичка, абе цело време намуртена и ич не да не ја чепкаш.
    Се зезаме со неа понекогаш и ѝ викаме, ти како да си постојано во ПМС. :lol:
    Ама стварно бе, ако на 16 години постојано се нервираш за секакви глупости, што останува за понатаму? Дајте чил аут малце бе луѓе. :^)

А заради вторава група... да му иде на човек да се покае што е културен и љубезен. |(
    Еве на пример, кога нa некого ќе позајмиш нешто што ти треба и ќе треба да чекаш цела недела да ти го врати, плус и треба досаден да станеш со потсетувања.
    - Ама извиниии, заборавив... Абе мене не ми смета неодговорност и расеаност за свои работи, тоа си е нивно, можат слободно да забораваат што јаделе вчера :lol: , ама стварно не разбирам како може да бидат толку неодговорни со некој што им услужил и им помогнал.
    Или пак доцнење... Има ли нешто поиритирачко од тоа да брзаш да стигнеш на време од обѕир да не те чека другиот со кого си се договорил, да успееш да стигнеш точно на време и да треба да го чекаш едни солидни 15 минути?
    Единствено решение со такви - после неколку пати чекање да се опаметиш и да си дојдеш едно 10 минути покасно, па ќе се погодите. :D

И така... добро што читам овде дека имало и други не го осетиле земјотресот, не сум единствена. :lol:

На karenin, sweet-cherry, Moonstone.17 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Се замолува Dream-Girl да пиши ЛП :D

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.756
    Боже сачувај од таквите како мене
    сите правосмукалка вклучуваат сабајле а јас сега :lol: абе домакинка

И конечно ја средив и преуредив собата како што сакав сега ми е се комбинација плаво со кафно дури сега и ноктите ке си ги напраам плави за атар на собата :lol:

7. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Ја работам работата што ја сакам. Дојде и тоа време јас да одлучувам :D Кариерата на прво место а љубовта...љубовта може да почека.

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Денот за кој и јас живеам :doh: Не сум имала такво чувство до сега, но сум сигурна дека си мнгоу возбудена :) Да си поминеш нај нај најјј убавоооо , па кога ќе се вратиш чекаме коментари и импресии за градот на љубовта :P

Среќен Пат ( и кажи му на Париз да ме чека и мене за некоја година :lol: )

9. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Коцките кога тогаш ќе си дојдат на место само бидете свои, издржливи и упорни. Прескреќна

На LittlePinky, richgirl998, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Моментот кога Билјана Ѓошева моли за лајкови на фб... :o

До кај стигнавме ауу.

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.427
    Еве ја ДРИМ бе еве ја се замолува да пише ЛП ама имаме еден проблем ДРИМ незнае да пишува зошто е река во Струга :rofl: :rofl:
    Шала на страна бе :D Еве сега видов и ти пишав :D
    Модератори не ми го бришете мислењето да ми го види пинки :wasntme: :wasntme:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Ако имате мачка и ако не ја претставувате на гости новодојденци како Рафики кога го подигна Симба пред дивината, ју ар вејстинг еврибадис тајм!
    Мислам може и мини свеченост да биде тој момент, како Кем кога ја претставуваше Лили.
    Ах, толку многу идеи!!!

На sofijanoka и hermosa им се допаѓа ова.
  13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.756

можам да разберам да се бара лајк за награда игра во ред на секој му ставам за тоа , и гласам на сите кога ке пратат ама коа некој пише лајк на профилната , лајк на албумот , лајк на статусот
    ДОЏЕ МИ ДА ВРИСНЕМ

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    47
    сакам да кажам дека животот стана премногу досаден.. :x

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.812
    Абе арно викам, тие сте во оние во кои се заљубувате. Па што сака нека биде!!!
    Како сакате објаснувајте се...тие сте. Ретко-ретко каде може да се види љубовта, туку повеќе егото, комплексите, себичноста, стравовите и се што не е љубов како изговор и олицетворение на љубов.

А луѓе што лупаат етикети на било кого за било што и си дозволуваат да навредуваат,а после ако им речеш збор-два кои се они и какви се, ќе ти речат БИДИ СЛОБОДОУМЕН, ШТО ТИ Е ГАЈЛЕ ЈАС КАКВА СУМ, ЈАС СУМ НЕЗАВИСНА, СЛОБОДУМНА, СВОЈА И СЕ ГОРДЕАМ СО ТОА. Ми оди да фатам и така пуни шамари да мавам!

На Trnche, Boleyn.7, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  16. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.049
    На мајка ми Лила Филипоска не и била убава.
    Љубоморна и е сто посто.

На LittlePinky и richgirl998 им се допаѓа ова.
  17. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347

Моментот кога и Мики Секуловски моли за лајк! :D Јас не знам што му е на познативе. |(

18. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Лошо ми е.. колку и да нејкам да го признаам тоа. И шо е најлошо, незнам како да си помогнам.
    Се трудам, стварно, ама најмногу на свет.. и пак неможам.

Не бива човек од мене. |(

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    102.278
    Минатата недела седнавме со керка ми на колачи и кафе.Пред тоа имавме баш расправија околу нејзиното непочитување на парите.Многу се нервирам кога се фрлаат пари без потреба,како на пример да фрлиш 500 денари за скратување на косата.И така таа лута јас обесена како жална врба,кога поминува девојче можеби за година помлада од керка ми.И не бараше пари туку нешто за јадење.И дадов некој ситен денар,навистина немав многу :(
    Вчера пак ја видов.Претураше некој ситнеж низ џебовите,во искинати и извалкани алишта.Она што најмногу ми го привлече вниманието се нејзините уплашени големи очи и кратко потстрижената остра коса.Буквално го влечеше своето слабо тело.Ми изгледаше како да ..пати.Очите на ниедно дете не треба да бидат тажни.Ги погледнав моиве деца,кои се чисти,не се гладни а пак се незадоволни.Се прашував низ што се поминува оваа мала душа секој ден.Поминувам покрај неа се чувствувам како виновник и ме запира нејзината молба-Тетко,брат ми е во болница,дај ми нешто да му однесам!Проклети пари,проклет живот ...
    Ќерка ми и син ми цело време молчеа до дома.И јас молчев.

На ljubam, Neytiri, bittersweet и 42 други им се допаѓа ова.
  20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.617
    И јас завчера замолчев Луничка како посрана да ти кажам право. И со право.
    Ми објаснува мајка ми како имале две нови чистачки на работа, девојчиња помали од мене. Ми ја кажува платата за која работат и како едната била многу вредна, не запирало девојчево од работа. Ми вика - на работа никогаш не било почисто, свети целиот спрат.
    И некој се нашол да го наклевети девојчево, да го насамари, за да ја шутнат од работа. Љубоморни и пакосни жени. И ми објаснува како девојката почнала да плаче...
    Мене тука ми паѓа незгодно да кажам тоа што ми е на ум - леле, за што ќе плаче, за таа ли работа, за таа ли плата... а мајка ми ми ги чита мислите, ми вика - Плаче зашто тие пари и се потребни и тоа многу, а има луѓе што чекаат на ред и за тоа и молат да работат.

:|
    И одеднаш светот почна да ми се руши над главата. Јас се нервирам зошто не ми стигнува да си купам втора блузичка, или овој месец сум земала само пудра, а не и руменило, или обратно, па треба да чекам до другиот. Абе мизерно се чувствуваш, евтино, ненаситно, како продадена душа, како мегаломан, како идиот... ти доаѓа да си плукнеш сам на себе.

Јас отсекогаш сум била поборник дека со трошки не смееш да се задоволуваш и секогаш треба да целиш кон максимум и да земеш најмногу што можеш од се`, ама вакви потресни приказни те маваат од земја и си викаш - па сопри малку, не е се` во материјалното, нема да умрам ако го немам тој кармин или молив, ќе преживеам.

Убаво е да се мотивираш од оние што имаат и постигнале многу, за да држиш чекор, ама добро е од време на време да се потсетиш дека има многу луѓе што имаат премалку, па се среќни. А тие не` учат на скромност и добрина.

Животот просто по којзнае којпат - не е фер.

На eli25, Neytiri, Shelea и 34 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.