[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Јас увек сум невина кога ќе добијам слаба оценка :rofl:
    Идам денес од школо нервозна, Историја 4 ми пиша :P
    И одма да се пофалам : Ејј мамо онаа наставничката по Историја, ваква е, таква е, онаква е, да цркни, да пукни, 4 ми пиша па не е фер оваа активна сум на часови, домашни носам (аха да, сигурно) :P
    И си се спасив :D За Географија сега има да му е мислам :D

LittlePinky likes this.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Мене мама ми вика другите ти се криви кога неучиш јас не и кажувам за денешната четворка по географија за физика и хемија знае,а за ова у среда ќе дознае ќе и речам а па незнам мене ми рече 5ка незнам зошто 4 ми пишала или незнам ќе ми текне нешто :)
    Па и класната кога ќе и каже за опомените леле мори мајко уште една опомена укор ќе добијам(недај боже) и така :)
    Да не прајме офф топици :) Дојди ЛП :D

AquaBlue likes this.
  3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Да ви го опишам денешниот час по физичко:
    На игралиштето машките играат кошарка, а ние на тревата одбојка. Само AquaBlue и другите од форумот кои тренираат кошарка знаат колку е болно да гледаш како некој игра кошарка додека ти играш нешто што го мразиш. ;(
    Па, за да се придонесе во веќе лошата атмосфера, од кабинетот по музичко се слушаше песна за есента...и воздухот мирисаше на мртво животно. Сигурно некое куче умрело таму. Па и морав да ја гледам кучката (наставничката) како си седи. Ја бразам, бе луѓе. Од повеќе причини.
    За сите девојки и девојчиња и сите наставници по физичко:
    НЕ Е САМО ОДБОЈКАТА СПОРТ ЗА ЖЕНСКИ! СИТЕ СПОРТОВИ СЕ И ЗА МАШКИ И ЗА ЖЕНСКИ!

Papillon.Papi likes this.
  4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Кога им велам на другите дека нема што да ме провоцираат, не им го кажувам тоа во смисла дека аха ќе видат они што ќе им направам јас. Им го велам од оти сум загрижена за нив, оти кога некој ме провоцира, јас никогаш не паѓам на провокација и на крај самите тие се изнервираат. Eпа и после пак јас крива оти не сум им кажала :lol: Eпа искрено и јас би се изнервирала кога би провоцирала некој како мене :D

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Заврши колоквиумската недела и одново се преродувам и откривам нови задоволства во кои се давам до гуша.
    Само што завршив со последниот испит, фаќање таксито и летање дома со Луси.
    А дома... дома е весело и гурманско расположение! Мојата соба е како шеќерна приказна, т.е соба за сите слатки и благи колачиња. Појаснување, чекаме Митровден, на брат ми му е име, нека му е вечно, и не чекаме одделно именден за сите нас, пошто сите имаме, и овој ден ни е како за сите, големо организирање и дружење со најблиските, пријателите, колегите, комшиите, друштвото и уште некои нормално. :D
    Мајка - манијак по сервирање и спремање, секоја година се нови рецепти, нов вид на декор на храната, зеленчукот и овошјето, нови прекривки, нови пердиња и нови бои на ѕидовите.
    Мислам дека не секој маж има нерви да ја следи и подржи жена си во овие нејзини луди идеи кои и никнуваат секоја година, но за среќа мојов татко е толку флегма човек, за да има мир у куќата гласи мотото: Ако е среќна и задоволна жена ми (и ќерката иде под неа одма) под дифолт мир и раат за мене.
    До душа, се гледа дека и него му е убаво, кога секој што ќе дојде вечер, ќе ја пофали трпезата, декорот и амбиентот, а на нив само им светкаат очите и се полнат, се дигаат, ама тоа индиректно, јас си ги познавам, и многу ми се интересни жими се на вакви собири, весели и расположени, без око да им трепне дали некој зјапа како луд да најде некој црн детањ за после да се трачара нормално, или дали има многу деца па пискаат, кршат и врескаат, не, на нив ништо не им ја расипува вечерта, мајка се радува кога на сите им се полни чиниите до врв, а татко кога на сите им се полни чашите.
    Весели си се и цел живот се со луѓе, различни собиранки и дружби.

Вечерта започнува со културна музика, старо македонско, она доброто, живели со сите, како е храната, муабет, со кого се имам видено, со кого не, па одма мене ме бомбардираат некои особи со следните прашања: Како е во Скопје, како е на факс, како е со дечкото, уште ли чуваш животни у Скопје, косата пак си ја офабала, леле па ти си ослабнала(ако некој ме нема видено стварно многу одамна или е тешко лицемерско суштество), или па Ане душо, пак си се подзадебелила, ама ако, ти си секако убава и многу паметна.. :| |( :tmi: :D Воопшто не ми сметаат овие прашања, туку баш ми е интересно, шо цела маса ме гледа кога ќе седнам, пошто нормално ретко ме гледаат, и идат од цела Македонија за да им оддадат почит на моите дома, но жими се интересни ми се, некои дури и се задлабочуваат во своите прашања, а јас како на интервју, живели со секој, муабет и одговарање.
    Ок, така се движи ноќта на почетокот со тие луѓе што идат први, што се од други градови, некаде на средина, тие си одат, иде нова тура на луѓе, обично тоа се колеги на тато со жените и некои поблиски пријатели и другари на моите. Со нив се гледам почесто и е полабаво, почнуваме веќе да се загреваме, музиката станува побучна и смеењето е во голем облак. Се јаде македонски, копан со рака, руска салата се дотура по два три пати у тањир, се прави рефил на чиниите, и секако виното, ракијата, узото летаат како во некоја ефтина биртија. :D Што да ви кажам, мора да присуствувате да го осетите овој весел момент.
    И после полноќ, овие си одат, некои од нив одат и на други имендени, па идат оние најблиските, што веќе ги поминале сите имендени па се со цел да овде се заглавува, :D
    Музиката е најгласна, Цеца, Аца Лукас, Џеј, Душко Кулич и некои од на татко омилената плеј листа ече на големите појачала, тато веќе е седнат и разлагаат тешки филозофии со роднините, јадат и пијат, и нормално тука летаат и јаки контри на одредени теми, и има конкурс во Најдобар викач, кој се надвикне повеќе - тој победува оваа вечер. Морам да признаам, тука некаде веќе и јас сум малку замаглена од црното вино, и најгладна, па седнувам салам на една од масите, и додека си муабеам со некоја од тетките и вујните, си јадам како да утре нема... :lol: И секако, мама тука веќе почнува да ја полне машината со садови, пошто ја фаќа паника дека нема да стигне да среде се, а таа е тежок фрик кој и после вакви големи собири, не може да легне ако не и се цакум пакум. Па откако сите ќе си отидат до 4,5 сабајле, мајка до кај 7-8 средува се, и дури после легнува... :tmi:

Ча-чао, одам да се спремам.

6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

СДК лав не би измачувал олку, а вие неможете луѓе и животни да разликувате....
    (мислам за оние кои кажуваат дека вегетеријанството е безвезе)
    http://www.banliveexport.com/beyondwords
    Ај, можеби ова ќе ви го смени ставот.
    На 3 дел можете да го видите како плаче... плаче зошто постои... ;( :doh: :(

Moonstone.17, Kaylie and Gordana10 like this.
  7. Srekicka

Srekicka Популарен член

Форуме драг, што ти се деси? Од кај ги насобра овие деца, та сВе што е жена отиде?

-Тетка Среќичка :hai:

8. vitomir

vitomir Нов член

Болно е кога си свесен дека тоа што го сакаш го губиш,а се трудиш да го задржиш,но залудно е неможеш.Болно е кога сакаш да го вратиш времето за да ги поправиш грешките,а знаеш дека е невозножно.Болно е кога испушташ многу работи само зошто се плашиш.

Kaylie likes this.
  9. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Морам да признаам си пуштив солзи... ;(

Papillon.Papi likes this.
  10. katerina222

katerina222 Истакнат член

Едвај чекам да излезам вечеер

11. Victory15

Victory15 Истакнат член

Ми паѓа тешко, дури и солзи ми навираат од нервоза! А не треба да плачам, не треба да помислувам на вакви глупости!! Бесмислено е ова...
    Не знаев дека ме следат по форумов, дека некој ми ги препрочитува мислењата и тоа го искористува во негова полза. Шири трачеви... озборува.
    Досега, во никое мислење не спомнав имиња, сакав да ја сочувам приватноста на лицата за кои стануваше збор. И не ни помислив, дека со сокривањето на имињата, личностите кои ме следат веќе си развиле филмови и претпоставуваат за кој станува збор!
    ПОГРЕШНО! ПОГРЕШНО!
    Поради ваквите нагодувања, повредени беа личности на кои ниту не помислував додека пишував за моиве проблеми и чувства... Поради ова беа вовлечени невини луѓе...
    Оставив лош прв впечаток на некои од нив... А како што велат, за прв впечаток, нема втор пат...

Не е фер животецов! :(

Viki15 likes this.
  12. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Вечер..
    Ке се дотерам и нашминкам како никогаш досега.. и ке излезам. Ке играм,пијам и ке пијам.. и ке пијам дури не ја пополнам оваа празнина во мене. И така се дури не почнам да се смеам како порано што умеев.

Сум заборавила како е тоа да се насмееш од срце..

Овој животецов како да ужива одново и одново да ми мава шамари.. а не ги заслужувам.

Ма сите има да ве утопам во алкохол, и вас и проблемите што ми ги предизвикувате. :drunk:
    А да знаете дека вечер нема да има посреќна од мене.. барем навидум.

13. Dee

Dee Популарен член

Како ли спијат навечер оние што уништуваат туѓа среќа? :^)

14. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Може ли некој петок човек да не излезе м? Толку ли им е тешко да сфатат дека не ми се излегува еве ме мрзи да излезам вечер.Сакам да останам малку дома да се видам и мајка ми и татко ми, а и секако да се одморам по цела недела помината во учење за тестови. Ама неее...како може да не излегуваш? Како може со мајка ти и татко ти дома да седиш? Уште будала те прават |( А зошто? Зошто една вечер сакаш мирно и спокојно дома да ја поминеш.Еве сега ќе одам на германски и после да доаѓам дома да се пресоблекувам и книгите да ги оставам и дури после да излезам, едноставно не можам изморена сум и сакам да одмарам цела вечер.Ама они од цел ден се дома и апсолутно ништо не прават само на фб дремат,немаат задача да напишат две страни текст на германски.Најстрашното е тоа што после следниот ден јас не постојам за нив,зошто не сум излегла.Што другарки ќе беа? |(

LittleFairy and sofijanoka like this.
  15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Убаво и мирно. Оти таквите немаат грижа на совест и за ништо не се туфкаат ;)

Dee, tinka-mace and Barca-Gril like this.
  16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

СДК вечер сум на роденден.... :rofl:

17. Hipster

Hipster Форумски идол

2013 година а уште има луѓе што титкаат наместо да се јават или да пишат за нивна потреба и нивна услуга.
    И се лутат дури што одма не си им свртел, мислам страшна работа.
    Викам јас ќе се вработам у кол-центар во некој од оператоториве, ко телефонска секретарка станав.
    Ненормално ме лутат и пи*дат безосетни, стиснати, скржави луѓе, без причина и без оправдување.

И после се чудам како секој втор месец сметката ми е надмината, па вип ме караделе и апашале, а тоа на мојата глупоќа и нема граници ама богами и има цена, висока.

18. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

If you ain't got not money take your broke ass home.
    Шетав на 15 ки како да е избор за убавина, а не за вработени.

19. QueenElena

QueenElena Популарен член

20. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се чувствувам како да живеам некој туѓ живот, на некој тотален странец, како да не е предодредено за мене сето ова, а по грешка сум заглавила тука. Дејствувам според нечии други планови по цели денови, за моите нема место.

Thread Status:
Not open for further replies.