[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.702
    Брзина е кога вашата дебела мачка ќе изеде една салама и две виршли за само 2 минути!
    До моето дебело бушаво црнче што јаде со брзина на светлината.
    Едноставно си ја обожавам и едвај чекам да станеме цимерки. :D
    Едит
    Не беа од малите виршли, најголемите беа. :!:

На tigerlady и FeminkaDoKraj им се допаѓа ова.
  2. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    Сакам да кажам дека ќе си пукнам додека не го натерам татко ми да купиме гитара! Ќе пукнам,ќе пукнам,ќе пукнам!!! Мораам да ја купам! Сакам да свирам на гитара и точка!...:P :/

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.631
    Допаѓања:
    40.140
    И после твоите ќе пукнат коа ќе слушаат чкрипење ден и ноќ :D
    (се шалам, немој да се навредиш) :D

На FeminkaDoKraj му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    580
    Денес на дечко ми му ја претресував јакната.Барав некои докази дека ме изневерува,некои љубовни писменца или нешто друго сомнително.
    И замислете што најдов?!
    - Играчка од киндер јајце :o

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Не знаеш како изгледа да бидеш прописно засрамена додека не станеш родител. :lol:
    Вчера на именден кај внук ми, седам муабетам со гостите, со едно око и уво го пратам малиот, затоа изгледа жените ги користат и двата дела од мозокот во исто време, за да можеме да правиме муабет како нормалниот народ а сепак да ги надгледуваме децата, го слушам и тој нешто муабет тера (кој колку го разбира тоа е веќе друг муабет). :talk:
    И ете го после некоја минута ми рипа во скут ме лупа по градите и им вика на тие што правеше муабет со нив, еве од тука тече млеко, види.....и пробува да ми ја откопча кошулата. :o
    Си правел муабет детето за храна, неговата омилена тема и им се фалел на гостите дека мајка му прави млеко за Конта, којзнае што му рекле луѓево ама моево кога се запна покажи, та покажи млекооооо. :tmi:
    Му кажувам дека е срамота да се покажуваат градите, а тој уште повеќе ме засрамува со изјавата дека не било срамота, тој ги видел, татко му ги видел, Конта ги видел, дедо ги видел и уште 100 души наброја (тоа не е вистина, додаваше изгледа малиот за ефект :?: ) сега сите нека видат, испадна како да се шетам топлес цел ден и без трошка срам се разголувам пред сите. :@
    Го прибрав малиот, се смири, гостиве се изнасмеа, повеќето имаат големи деца па вероватно го јаделе истиот стап како мојот.

Инаку денес несакајќи ја почнав сезоната на бањање, на плажа не секојдневно одржување на хигиена. :D
    Ги однесов децата на плажа, морскиот воздух и прошетка на плажа е најдобар лек за се, иако е релативно топло, водата е сеуште ладна така да бањањето не ми беше во план ама малиот посака барем нозете да ги намокри, добро ај и двајцата ги намокривме нозете и се запна ај и Конта да ги намокри нозете, добро ај и Конта му ги намокрив ноџињата, се наведнав некако незгодно, ме завлече талас и се плеснав целата во вода, малиот не чекаше да му речам немој се плесна и он, целиот радостен. :lol:
    Добро е што барем малиот не го испуштив во падот, остана безбеден во моите трапави раце, малку исплашен ама сув, до дома прописно измрзнав.
    Сега си кивам 300 на саат и место како сиот нормален народ да си пијам чаеви јас си пијам смрзнати пијалоци, сите наопаку ја терсене. :D
    Послужете се, мене најдобар лек ми се кога грло ме боли или сум на праг да настинувам. 8)

На iloveyou29, NoellePage, tinkerbelll и 46 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Чувствувам дека созревам, длабоко созревам. Станувам посериозна, водам полемики на теми за кои никогаш не мислев дека ќе ме засегаат, правам планови за штедење ( јас, од сите луѓе :o ), размислувам за нашиот иден дом, што и колку да се вложи во него, за тоа како ќе се снаоѓаат моите откако ќе заминам од дома... Многу мислење, многу тупење на главата, но и голем знак дека вистински созревам.

Се плашам за моите. Страв ми е да ги напуштам, брат ми е одамна заминат од дома, а ќе заминам и јас. Ќе можат ли сами? Се' ли ќе биде во ред? Ќе се чуваат ли? Ќе им недостигам ли? Ќе знам ли да продолжам без нив, без моето огниште од каде што сум такаречи задоена? Ќе бидам ли и јас успешна како нив во создавањето свој дом?

Ме мачат работи, ме плашат планови, но и ме возбудува иднината. Многу сум посериозна, приоритетите во животот ми се одредени, знам што сакам и цврсто целам кон тоа. Постои страв, ама јас сум силна. Веќе не ги ни перцепирам оние тривијални работи, се заморувам само со тоа што сметам дека е важно за мене и моите блиски. Веќе не ми е важно дали во сабота навечер ќе излезам, дали ќе ставам црвен или месо боја кармин, дали ќе ги облечам новите чизми.

Важно ми е тој да е тука, до мене, важно ми е да обрнам внимание на тоа што јас и тој сакаме, наместо некој друг. Важна ми е љубовта, важна ми е нашата заедничка иднина, посветеноста еден на друг. Важно ми е да сум опкружена со оние што ги сакам и ме сакаат. Важна ми е работата, професионалниот успех, зошто нели, од тоа и зависи иднината (во финансиска смисла). Се стремам таму да сум сигурна и успешна, и ми се чини дека успевам. Сакам да создадам вистински дом, вистинско семејство кое секогаш ќе биде сигурно и безбедно.

Сакам еден ден да бидам добра мајка која правилно ќе ги воспитува и насочува своите деца, која нема да ги чува во стаклено ѕвоно, која ќе им дозволи да се извалкаат играјќи си со кучето во двор, или да го нашлакаат цел ѕид во нивната соба со отпечатоци од нивните обоени дланки...

Сакам.

На tinkerbelll, ozbilnazena, Bozica1980 и 31 други им се допаѓа ова.
  7. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    :D

Прикачени фајлови:

• 0.gif
      0.gif
      Големина на фајлот:
      968,7 KB
      Прегледи:
      490
    На Elichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Во животот се се случува со причина дури и тогаш ако не можеме да разбереме дека сето тоа што се случува требало да се случи...

На Anouk и hermosa им се допаѓа ова.
  9. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.473
    Се' додека мислиме дека се знаеме и единствената мисла ни е каде да одиме во петок навечер, далеку сме од зрели.
    Вистински сме созреани тогаш кога велиме дека имаме уште многу да учиме и кога почнуваме да размислуваме малку подалеку од сегашноста. :)

На manja666 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.333
    Допаѓања:
    68.191
    Да ви кажам право, задоволна сум со себе и со тоа каде стојам во животот моментално. Задоволна сум и со физичкиот изглед, за чудо некое, ама ете, решив дека иако иде зима нема да се товам ко свинче пред колење. Напротив, си вежбам неколку пати во неделата по половина час и едноставно ми е супер, и физички и психички. Не ми е сега напорна работата, па можам и за тоа да одвојам време.
    Хах, најдов и јас ненапорна работа, кој би рекол.
    Со маж ми се чувствувам како вчера да сме земени. Кога сме излезени и седиме негде со друштво се држиме за рака под маса. :D Онаа потреба да го допреш некако уште не ме напуштила. А и се надевам дека нема да ме напушти. Толку ми е некако, не знам баш како да се изразам, утешително кога го допирам, па макар и за еден прст да е само. Не знам колку ме разбирате. :)
    Од киндлето сум исто така неразделна, мислам дека е најдоброто нешто што го поседувам, без конкуренција. Читање во било кое време и било каде, книги колку сакаш и кои ги сакаш, мх, мх...
    И така ви викам, еден прекрасно позитивен период ми е ова и се надевам дека ќе трае и трае...

На ozbilnazena, Bozica1980, Ariel и 31 други им се допаѓа ова.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.021
    И дај боже секогаш да ти биде така, јас те разбирам бидејќи истото го правиме со дечко ми, се надевам дека и кај нас ќе трае засекогаш. :wasntme:

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.195
    СДК некогаш човек ќе игра како ќе му диригира животот.

А мајка моја, опасна џенцка, пророк, ќе каже нешто и со брзина на светлината се остварува истото, без разлика на време и простор :wasntme: :geek:

На Antoninaaa, Someonespecial, Kaylie и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Колку пати се имам налутено сама на себе, добро е што уште си правам муабет... :D

Какви чизми сум земала мајке ми..со МОЈА ПЛАТА со МОИ ПАРИ каков ќеиф ќеифосан :!:

14. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Абре освен страница на среќата, сега па и страница на глупоста.
    Што ли се ќе измислат! Ама па и глупави им се објавите! |(

15. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ненененен,ова не е можно. :$

Посакајте ми среќа овојпат! ^_^

На Handy, Dog-lover, WarriorAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    СДК најубавите работи се случуваат тогаш кога најмалку очекуваш...

На something.nice, Handy, Lovy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ладно ми е....брррр. Па дури и ќебето ме боцка и иритира....Едно старо карирано ќебе, зелено, црвено и бело. Но, ај доста се жалев, сепак немам ништо за учење овој викенд.

18. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    4.583
    Знаеш дека си созреал кога глупавите рекла-казала муабети не допираат до тебе и буквално те боли уво за туѓи животи.
    Една другарка беше кај мене пред малку, со која сум доста одалечена во последно време и почна да ме оптоварува со секакви муабети. Та за комшиката, Та за другарката од клас , за оваа па за онаа и да ви кажам на пола од муабетиве не обрнав внимание.
    Ама страшно почнаа да ме иритираат трачеви и муабети кој со кого се смувал, се скарал, излегов, легнал -.-
    Простаклук невиден.
    И не ми е јасно која е целта да изнажеш се за животот на една личност со која јас не се мирисам, и после да отидеш кај неа на кафенце.
    Толку ли не приметуваш дека не обрнувам муабети на тоа и дека ти менувам тема ?! -.-
    Не ми е гајле дали таа оди со секој втор, дали е невина или не е. Не те прашав, не ми го замарај мозокот со глупости ! -.-
    Страшно се напорни овие разговори, страшно.

Сега ќе се налакирам и ќе одморам малце , па ќе се спремам да шетнам со нормални луѓе, во чиешто друштво уживам :inlove:
    Ајде чао,и имајте убава вечер кај и да одите :*

На Handy, richgirl998, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  19. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Конечно тромесечиево заврши(барем за мене) . Во теков на овие неколку месеци поминати на училиште, со школските со кои ќе учам уште оваа година, научив многу работи. Постојат секакви, ама баш секакви видови на луѓе. Секоја класификација, или обид за класификација пример за злобни и добри, глупави и паметни не е во ред. Зошто?! Па не ја бива. Може некој е добар али некогаш кога стварно ќе му згазиш на нервот ти врајќа. И онда си мислиш: "Еј ама е злобен!" . А што да ти прави?! Три- четири пати ти вели: "Aман доста!" петтиот пат веќе му е преку глава на секој.
    Инаку до сите оние кои мислат дека ако имаат пари, имаат и моќ, статус, интелегенција и се над другите, да Ви кажам драги мои не е така!!!!!!! Ако мислите дека треба да имате пари за да се издигнете над другите не е така! Оној кој има харизма, интелегенција, блеска со насмевка, позитивен е, прилагодлив, паметен, ете тој без разлика дали има или нема пари ќе се искачи на врвот!
    Ете толку а сега имајте прекрасна вечер и прекрасен викенд! :*

На Someonespecial и julie77 им се допаѓа ова.
  20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    25.787
    Како може еден пар прекрасни чизми да ми го смени расположението, ништо друго не може :D Си се подновив, а одамна ги меркав. Мерак ми е, преубави ми се, и еве сега си ги гледам пред мене пола саат :D Само чекам да залади повеќе, да си го облечам и капутчето од лани.

Инаку, на интервјуто од пред некој ден, супер поминав, мислам дека оставив убав впечаток. Ми рекоа дека ќе ме известат доколку ме изберат мене за работата. :) Ама и да не ми дадат позитивен одговор, сепак го поминав првото интервју за работа и се уверив дека воопшто не е страшно, станува збор за обичен разговор. Тремата ја оставив пред вратата уште кога влегов во канцеларијата.

Сега се двоумам дали да го изненадам дечко ми утре, со новите чизми, и подарокот кој му го купив :angel:

На anabel-a, Dvolicen и AnaKarenina им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.