[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Каде и да се свртам деновиве гледам кутриња облечени, дотерани џоа мали господа и госпогици.
    Дојде такво време кога домашните миленици се поубаво и со повеке стил облечени од нивните сопственици. Отмени шеткаат и срекно мрдаат со опавчињата додека гордо се фрцкаат поред своите стопани. Некогаш ми се интересни и штосни,некогаш ме ставаат во мисла. Дали повеке ги цениме нив отколку живите луге околу нас.Дали повеке препочитаме друштво на домашниот миленик отколку друштвото на пријателот,другарот,партнерот, родителот..

Cacy, Hipica and Trendafilka like this.
  2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Многу е лошо кога имаш потреба од драма во животот. Drama queen станав,а секогаш стоев надвор од тоа. И ми текна дека ми треба адреналин и испробување до каде можам да одам. Или ќе добијам сила од оваа промена или ќе се дотолчам уште толку.

А,фино можев мирно да си пијам кафе без да ми се тресат рацете.

Можно ли е пубертетот да ми почне во дваесетите години од животот?

Hipica likes this.
  3. Golden

Golden Популарен член

Те мразам.Ти ме направи личност која за прв пат има голем гнев кон некого.А,тој некого си ти тето.Жена која изиграва интелектуалец а,длабоко во себе е зависна на секој околу неа.Слушнав зборови кои ги повреди моите најмили а,мене ми создадоа спомен кој нема никогаш да го заборавам.Тоа не е спомен исполнет со љубов и среќа туку со тага и омраза.Велиш дека ме сакаш најмногу од сите,како свое дете..Но,тогаш зошто ме навредуваш и мразиш?Навредата упатена кон моите е исто како да си ме навредила и мене.Ме мислиш за мало девојче кое е само мисли каде ќе излезе во петок навечер но,немој да грешиш.Немој тето немој..Кога ќе пристигнеш и ќе посакаш да ме гушнеш ќе видиш колку си згрешила.Ќе те засрамам за цел живот.Ќе те засрамам онолку коку што сите мои драги ти ги засрамуваше досега.Но,да знаеш воопшто не заслужуваш да те наречам тето...Ти се обраќам така бидејќи не знам како,навистина..Ми беше омилена.Те сакав најмногу но,ти си доказ дека границата помеѓу љубовта и омразата е мала.

Dvolicen likes this.
  4. vitomir

vitomir Нов член

5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

пред малку дознав дека починала вујна ми
    два три пати во живот ја имам видено ама сепак жал ми е за неа на 45 години почина и има керкичка
    што ке прави вујко ми сам со девојченцево :x незнам-баба ми веке е стара и не може
    ама не е таа крива така била родена-и бидејки работава била местенка преку стројници,изгледа дека ни нејзините не ја сакале па му ја подметнале на вујко ми, а видел слика на сестра и
    кога веке не сакал да ја врати, зошто создавал семејство со неа :fubar:

6. annii

annii Популарен член

СДК .. да учам секој ден, ако ништо друго, барем собата постојано ќе ми биде средена.

Ema.Sk likes this.
  7. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Понекогаш луѓето не сакаат да ја слушнат вистината,затоа што тогаш го покажуваат своето друго лице,се доведуваат во ситуција да се гневни затоа што не сакаат да си признаат на самите себе дека нивните илузии се уништени,па им се чини дека бела лага е поприфатлива од сурова вистина.

srcekrsacka, Hipica and Gordana10 like this.
  8. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Сакам да се изнакажам ама едноставно не можам.

Можам слободно да се сместам во онаа класа од луѓе кога нивното расположение зависи од временските услови, знаете едноставно имам сила, желба, моќ, мотивација, за исполнување на мојот ден!
    И јас сум како дождот, ме фаќа ужасна депресија па се расплакувам на глупав цитат " Ќе може да ми [/i]подадеш една чаша вода"- ќе ме направите луда ама ептен ме расплака што ни самата не можам да си верувам( не сум пред ПМС)!

Го сакам сонцето, она мало суштество што свети и што на сите ни ја искривува линијата на нашето лице, не сакам погрешно да ме сфатите, го сакам дождот, но не сакам да ми влијае на моето расположени!

И да претерано сакам да навлезам во психологијата на пасихолозите, едноставно ме интересира како го протолкуваат и како ја применуваат изреката се е до твојот ум! Како е до мојот ум како да навлезам и да го конторолирам!

И да сакам да кажам дека мразам кога немам одговор на некои прашања! :lol:

Hipster, anabel-a and zhap4e like this.
  9. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

СДК дека претерано е ова со отварање на теми од типот ,,ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МНОГУ ЈА САКАМ НЕМОЖАМ БЕЗ НЕА,, ,,ВЕ МОЛАМ И НЕКОЈА ГЛУПОСТ ШТО НЕМА ВРСКА СО ЖИВОТОТ,, отвараат профили,отвараат ОЧАЈНИ теми измислувајќи некаков проблем!
    И ние сме одма тука од типот ,,ПА НАПРАВИ ТАКА НАПРАВИ ОВА ОНА,, -уствари за џабе си го трошиш времето на некој што незнае што да прави од досада па измислува а ти сакаш да бидеш човек и да му помогнеш!
    Луѓе па најдете си некоја ДРУГА занимација!! ОЧАЈНИ СТЕ :*

10. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Сакам да кажам многу работи, но зборовите како да не сакаат да бидат казани, многу работи посакувам да се случат но се е монотоно, имам толку планови но не можам да ги реализирам , не ми е дадено.. Минута по минута ден , ден по ден година, времето поминѕва многу побрзо отколку ние што мислиме..сакам да кажам да не ја отфрламе среќата и шансите со изговор дека има време, има време ама зашто тоа време да биде неисполнето , треба да уживаме во животот и благодетите што ни ги дава .. :)

11. Dennings

Dennings Популарен член

Нешто што најмногу мразам е кога немам приватност во сопствената куќа.
    Постои чукање, тропање, викање, било што со што ќе дадете знак дека сте тука, и ќе стоите надвор додека не ви отвори човек !!!!!!!!!! :@
    На што личи тоа влегување во куќа ко падобранец без никаква култура бре ?! :devil:
    Ова се однесува на моите сакани баба и дедо коишто не го разбрале фактот дека сум ГОЛЕМА и дека тек така без пардон неможе да ми се влегува во соба !!!!! На што личи тоа ?!?!?!?!
    Иако го делиме дворот, треба да постои малце почитување и приватност !!
    Јас разбирам почит,постари луѓе, се тоа е во ред, ама ако сум внука незначи дека сум гуска која нема право на глас и која не е за почит.
    Го вадат најлошото од мене, и некогаш ќе излезам крајно безобразна и се ќе им кажам во фаца, и ќе пуштам внатре само со лозинка !

Е така, кој како си ја наредил.

12. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Дај престанете да ги слушате Guns N' Roses само кога во ноември ќе заврне дожд...
    и нормално ја знаете само таа нивна песна http://www.youtube.com/watch?v=s0McfH-hweQ
    имаат и други песни ;)

axl-babe, Angel-Wings and Hipica like this.
  13. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

СДК дека моментално гледам ХХХ и се е WAOAOaoOAOOAOA!!!!!!!!!!! :rofl: :rofl: :rofl:

14. SweetChild

SweetChild Популарен член

HAIL THE LORDS!!

Eден истомисленик со мене.

cheetah.girl likes this.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Хахаахахах баш такаа бе , или почнува дожд да врне и сите ја слушаат Леат Дождови-Нокаут :D :D

cheetah.girl likes this.
  16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Една од негативностите на телефони на тач - кога пишуваш нервозно и кога ќе изнагрешиш букви :yawn: после веќе станува смешно. :drunk:

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Добра ноќ на сите, мене ми се приспаааа. |-) :D

Attached Files:

Ketrin.Moon likes this.
  18. anichka94

anichka94 Популарен член

Колку само позитивно се приметува разликата кога и на 2-3 дена ќе мрднеш од градот.
    И колку само боли враќањето во реалноста.

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

покрај тоа што ви пишав за смртта на вујна ми-ок не беше со сите кутричка :x
    ама болно е што драги членови од фамилија за две години тројца отидоа ;(
    уште признанието на партнерот дека сме премногу сме различни ми фалеше :devil:
    следно што е Господе :?: немам веке солзи за ;( ама силна сум, можам да издржам :!:

20. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Чудно е кога некој што го имаш повредено многу ќе ти каже дека си била и си останала најдобрата личност што ја познавал и дека воопшто не сум променета. Ете тоа ми требаше не сум сменета јас сум јас ама ми треба време да се пронајдам.

Собата ми мириса на мандарини ,спијам во старата дома,со старите пријателства и уште да ја достигнам старата среќа и сигурност што ја имав.

Daydream, Hipica, Cacy and 1 other person like this.
Thread Status:
Not open for further replies.