1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    имам претчувство дека е за мене исклучен од фб чет, па и дека малку игнорирање ми мава...е затоа убо ќе се разбериме...
    а, што убаво време надвор - само за зголемување на депресија...

2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    И ко што кажав минатиот пат... Еднаш малер-засекогаш малер. :D
    Од петокот до денес, повторно бев без компјутер и без телевизор. :D Рикнаа и двата. :D Не знам дали се сеќавате за време на распустот, кога се најдов во истава ситуација. :D И кога почнав масовно да чистам по дома... :D

Имам чувство дека се` што е на струја, штом ќе ме види мене-паѓа у несвест. :D Баш пред некој ден, во школо имаше едно предавање со графоскоп. На сред предавање, сам се исклучи. :^) Гарант дека јас бев во истата училна. :D Што би рекол Чомбе-логично. :D Најверојатно има некоја електро-магнетност или што и да е... во мене. :D Логично. Логично па логично, цело време само тоа го повторувам. [​IMG]

А телевизорот, се` уште не е однесен на сервис, си стои во ходник. И многу ме плаши, да Ви кажам право. [​IMG] Секој ден, станувам пред сите. И морам да се соочам со темницата и со телевизорот во ходник. [​IMG] И секое сабајле се присетувам на телевизорот од Скери муви/Прстен, како и да се викаше... [​IMG] Кога онаа излегува од телевизор. [​IMG] Тоа ми се трауми, од детството, кога го гледав тој филм. [​IMG] Можеби сега да го гледам ќе ми биде смешен, ама ете... [​IMG]

И ондак то. Ме чека креветот. Логично... Довинџења. [​IMG]

На Antoninaaa, Divinebutterfly, leighton23 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.870
    Скопје радост ти ке бидеш.... Колку и на моменти да го мразам градов секогаш на денешен ден се разнежнувам. Колку и да ја мразам галамата по улициве,непоспиените ноки, загадениот воздух,смрдливите контињери,гужвите и нервозните возачи попладне,безбројните статуи и фонтани пак ми има некој шарм.

Го сакам Скопје затоа што тука сум родена тука сум израсната.Го сакам затоа што тука се сите луге кои ги сакам и ми значат.Затоа што го има Градскиот парк во кој како дете научив да возам ролери ,во тинејџерките години на Школка пиев пиво, факултетските денови ги поминав ов летна Хавана во понеделник а сега ми е доволно да уживам во есенските денови на некоја клупа покрај езерцето гледајки во случајните минувачи. Го сакам Скопје затоа што ја има Старата Чаршија, во која како дете прв пат пробав кебапчиња во Пчела,се истрчав по калдрмата а сега ужувам во неделните попладниња во Ракија бар покрај кригла црно лашко и викендите во Галерија 8. Го сакам Скопје затоа што го има Водно. Во споредба со други планини брдо но за мене Монт Еверест. Го сакам затоа што како дете едвај чекав да падне снег за да се испентарам на него и да се санкам,затоа е достигнување коа пешки ке се искачиш до крстот и ке го погледнеш Скопје од високо. Го сакам Скопје затоа што има безброј дискотеки и кафичи а секогаш можеш да најдеш замерка за нив. Секогаш можеш да мрчиш како нема каде да се излезе,како е сегде досадно,како е сегде преполно со деца... Особено го сакам Скопје за време на Новогодишните празници, уживам додека шетам по ул.Македонија или по Партизанска восхитувајки се на новогодините украси иако секоја година сум убедена дека може да биде и подобро.
    Го сакам Скопје затоа што тука прв пат се заљубив и тука прв пат ми беше скршено срцето. Го сакам Скопје за време на летните месеци бидејки е празно и тивко.Језиво тивко особено во доцните нокни часови кога палам цигара на прозор и уживам во тишината. Го сакам скопје заради Скопско кале кое будно бдее над нас и не потсека на едно друго време.Го сакам Скопје заради "Скопско". Секоја испиена голтка е воспевање на овој град..Го сакам Скопје заради еден скопјанец и заради местата на кои се шетаме и се испраќаме со саати.

Моето Скопје се состои од оние места и луѓе што ми се драги, од убавите среќни мигови што изминале и нема да се вратат, од нештата што ќе ме потсетуваат на оние среќни мигови што допрва ќе ги доживеам.

https://www.youtube.com/watch?v=2AdLp8d84mw

На Handy, teddybear, Hipster и 14 други им се допаѓа ова.
  4. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    „А бе, јас сум душа слатка“! - мојата поговорка секогаш кога ќе успеам во нешто.

На Anonymous996 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    СДК никој во животот не може да ти наштети толку многу колку што можеш ти самиот на себе...

На something.nice, Handy, love93 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ке биде ова ден за паметење :D

едната поранешна колешка ја фатив како реди стока-цела продавница расфрлана
    другата ја дружев додека дојде третата а третата-смешки со неа :lol:
    а кога тргнав да си одам накај дома :tmi: повекето од колегите на духче седнати на клупа ги фатив беа-5 свртени со лице другите 5 со грб-мрзливи се ептен ама па од друга страна ги свакам, ладно им е цел ден на нозе :doh:и имаше храброст некој во лице да ми прокоментира :!:

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Денеска сум многу вредна, измив садови, го исчистив тепихот, го исчистив шпоретот, и ми остана уште купатилото :) ама и тоа ќе го средам :D

На Handy, sweet-star, Tori1 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    ЕЕЕЕее не пукнаја со ова проективе цел ден со то се занимавам :@

9. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    сакам да кажам...ама незнам да речам. хахах, шала на страна..
    Мораме да научиме да живееме заедно како браќа, или да исчезнеме заедно како глупаци.
    -Мартин Лутер Кинг
    Баш ова сакав да го кажам...

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Денеска сум пречувствителна..
    Се чувствувам емоционално празна,осамена,збунета.Целата треперам.Не знам дали тоа е предвесник на затишје пред бура или..
    Не можам ни да размислувам,се чувствувам изморена..Изморена сум веќе од лаги,од празни разговори,од залажување на себе,тебе,околината.Не,воопшто не сум добра.Не ни памтам кога последен пат сум била.
    Не знам зошто денеска нагласена ми е осаменоста.
    Ми недостига некој.Проклето ми недостига..
    И покрај фактот што ме разочара,напушти,отфрли..јас сум тука,сеуште тука,со грутка надеж во себе дека..ќе се јавеш,или ќе пишеш..ако не повеќе,барем да прашаш дали сум добра.
    Сеуште имам чувства за тебе... ;(

Добра сум инаку.Се држам некако.Имам некој до себе,кој ме поддржува.
    Ќе бидам добро.Можеби..не не,сигурно ќе бидам.
    Биди и ти добар..и не заборавај дека сеуште постои некој кој мисли на тебе,некој на кој му е грижа за тебе..не заслужуваш,знаеш ли?

Сеуште знам на моменти да ја преслушам,знаеш,тоа е последната песна од тебе..
    http://www.youtube.com/watch?v=eZCQMarUHzk

11. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Иронично е тоа што мажите се оние што најмногу мразат геј популација или хомосексуалци.
    Но лезбејките ги поддржуваат.

Според ова,се што им го дига, добива поддршка.
    Се што им е гадно,треба да биде кастрирано.

Прашав еден маж,небитно кој, зошто е тоа така?
    Одговорот беше: Што ти е човек? Две жени да се лапаат,гушкаат,еб... е секси. Затоа што жената е нешто убаво и нежно,па одговара тоа да го гледаш. А двајца гадни педери да се еб... да ги гледаш е... неприфатено од Господ.

Хах,прост народ.

На Someonespecial, Silver.E, Anonymous996 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Се повеќе луге мислат, дека знаат се , а всушност не знаат ништо.
    Јас барем знам дека не знам ништо :?:

На Kaylie, zhap4e и ariela09 им се допаѓа ова.
  13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    34.159
    И така јас со училиштето исто како да сум учесник во Преживеан-реалити шоу. :wasntme:

На Kaylie, Someonespecial, Dennings и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    По некое долго размислување си утврдив некои нови цели во животот..Од сега ќе си зацртам да имам повисоки оцени,да си аплицирам за стипендија и некако да се вметнам во некоја програма за учење надвор од државата.Сакам факултетот да ми значи нешто,не само да го поминам туку така.
    Сакам нешто да постигнам со себе,да помогнам некому,да стекнам авторитет и почитување.Време е да поднамалам со пијанчење,глупирање,не прибирање дома,со бирање на погрешни луѓе и да си бидам позрела личност.Не премногу озбилна,чисто малку да се знае дека сум возрасна личност.Енд ај ем Ready to take over the world :D

На richgirl998, Tori1 и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  15. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    Баш така nikiiii :inlove: :*

На nikiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.316
    Допаѓања:
    92.180
    Чудни слуштества сме ние луѓето м? или не ? :?:

Јас мислам дека да :worried:

17. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    СДК :|

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka и QueenElena им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.874
    Допаѓања:
    142.682
    Убави се тие моменти. Ама пробај да бидеш задоволна со малку и да останеш истата, без разлика на платата. Нека не те менуваат парите ниту во навиките. Убавото е во малите работи.

Иначе, на темата, СДК дека се исплатеа сите прекувремени и саботи и недели на работа, без денарче.

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Помина и таа f******* родителска.
    Четири тројчиња,една четворка и сите други петки.
    Еми арно. :D
    Во петок малку шетање,нема школо,сабота роденден на најдобрата другарка..Би требало малце убав период да биде.
    Иначе денеска океј ден.
    Уживајте во вечерта :hug:

20. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Конечно ги изработив сите вежби и проекти,па да здивнам малку,бар за денес. :)
    Туку,некако убаво се чуствувам,задоволна сум сама од себе.Не нарцистички,некако среќна сум што завршив се без некои поголеми проблемчиња.
    И така,да одморам малце.... :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.