[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Колку и да ни е тешко и да се жалиме дека немаме решение за некој работи , не сме во право.Претеруваме или сме очајни за помош и леснотија во животот :!: Тоа се само моменти на слабост и губење на надеж или мотивација можеби .Ова го велам од моја гледна точка бидејки таквите моменти и тоа како знаат да ме турнат во лоша моментална депресија ..Малце и мотивирачки знам да го искористам бидејки се борам и согледувам на се реално, и незнам да живам во илузии но оние луѓе што мислат дека се родени со златна лажичка да ги ранат не ги разбирам .Сите сме опкружени со по некој/а таква личност и знаеме да им прогледаме низ прсти за нивните лоши навики,манири и култура :@ .
    Сакам да кажам ,сигурен сум дека се сеќавате на видеово од пред 2 год
    http://www.youtube.com/watch?v=6rPFvLUWkzs

Човекот со најмилзучен глас но без тогашна среќа во животот :| .Колку само сурово го поминал животот и во какви се проблеми се има најдено ...Но сепак насмевката никогаш не исчезнала и тој позитивен поглед и убав глас (божјата дарба ) .Неможам да сфатам луѓе со намуртени лица уште во 08ч ,негативни и песимисти како да пропаќа сфетот (колеги-те ) бидејки доцнела платата 2-3 дена и сл :fubar: ..Никогаш нема да ја осетат среќата на вистински начин бидејки се себични, а една од работите за човек да биде исполнет е да знае да споделува се` .Претпоставете колку е сега среќен Тед :!: Вилиамс и како се чувстува после се ....Па да се размислиме каде и колку си грешиме самите ние

http://www.youtube.com/watch?v=D-3ZCCzhkYA

На zuzu82, Ketrin.Moon и Agrona им се допаѓа ова.
  2. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Не може да имате убав живот, а негативен ум.

На sweet-star, Umbrella22, Elennaa и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Живееме во свет каде што и најблискиот ни е најтуѓ.
    Во свет каде што блискоста е реткост,па и меѓу самото семејство.
    Односите се заладуваат,се чини дека не се познаваме воопшто и покрај тоа што сме семејство.
    Жал ми е што како генерација сме сиромашни со човечност..

На De-lovely, Shelea, julie77 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    еее дури сеа сваќам дека нема вистинско пријателство во личноста кај шо навистина мислиш дека имало. :?: жално навистина. :?:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Никогаш не сум ги сфаќала тие драматургии околу родителските. Па што? :^)
    - Ај да одиме денес, од утре нема да можам. Кој изнајмува соби после родителска? Сакате да ви глумам родител на родителска? Дали веруваш во живот после родителска? |(
    Добро, да. Можеби некои па ептен си ја наредиле работата. Ама некој со по една четворка, да почне да труби со статуси? Е па, јас не ги сфаќам.
    А бе, важно е да сме жими и здрави, па сеа... :wasntme:

Иначе, јас деновиве сум ептен певливо расположена. Додуша јас секогаш сум, ама деновиве, претерав. :D Не знам колку души ми кажаа да сум им пеела на свадба. :D Да бе, јас со свадби ќе се задоволам. :P Логично. [​IMG]

Не бе, не е до мене. Веќе 3 дена, спијам по 3-4 саати. ХИч не ми се спие. Хипер-мега-гига-транс-тера-пета-кило-активна сум. ИИИИи....!
    фјиоњех фо ње ихфињехфињо ервгерхгоње рг фирохгир оњехгр О ДИЧАФ ГХЉУ ИОХЊ ГФОЉЊЧИУ
    ФХИЕФХ Еуи огф ХИУФХЕ Фхфуос е фуеф УГУО ГФРЕЊУФГ,фњеоифхфиое њхх.

Ништо, само така ми надојде некоја желба да ја испоштракам тастетурата. :rofl: :rofl: Како добро би ми дошла сега една боксерска вреќа, пиииХ... :emo:

Отидов да го гледам Хер Жика Павловиќ. Вчера си го гледав Шојиќ. Логично. [​IMG]
    После иде на ред Изет, и тако даље, и тако даљеееее. [​IMG]

И еве една песничка, што постојано ми се мота низ мојава тиква. [​IMG]

http://www.youtube.com/watch?v=8SFZj_c7gKk

На anuskaNESTLE, teddybear, Ketrin.Moon и 9 други им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.493
    Допаѓања:
    17.002
    СДК...Пријателство е невидлива именка....инспирирана од нас младите....во каков ли свет живееме? Наместо да се здружиме и да си живееме помеѓу себе ние си љубомориме и завидуваме помеѓу себе..Па се “креваме“...до каде ни е заминато егото наше? Поголемо од она духовното,што ретко постои денеска....

СДК 2...Кај мене јадеше во станот,прва те донесов да го видиш , мислејќи дека си добра..а што добив назад?
    “ Она кадешто одиш не е аеробик,тоа се само обични вежби...јас сакам како што е во Скопје..со музика “мислам Уат да Ф? Оди си терај си во СК кај што учиш...немаш никој покрај себе,јас само за да ти помогнам те носев со мене на аеробик,па уште и вакви одговори
    Јас: “ Каде ќе одиме за Нова Година?“
    Таа: “ Не знам. Јас и (едни наши другарки-стари приказни се тоа за нив,ми се налутија уште пред 4 години ко имав дечко зошто да одам со него,а не со нив..Божее) гледавме понуди,за настрана,знајш...Можно е и Милано...АЛОО ФИЈУУ ЗЕМЈАТА ТЕ ПОВИКУВА !!! Кај замина,заборави со кого излегуваше цело лето?
    Па и уште ми се потсмеваш кога ќе ти кажам дека ми недостига факултетот и дружењето,кога ќе завршиш ќе те видам ко ќе ми се вратиш во градов...Или кога те прашував за совет за апсолвентска што да носам...
    “Хаха..што се замараш толку не знам...“
    -Фала...многу ми помогна :D
    Ај ќе видам ко ќе ти дојди на глаата
    :worried:ilent: Иди у 300 ПМ

На LittlePinky и sofijanoka им се допаѓа ова.
  7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Na krajot ostanuvaat ovie tri: verata, nadežta i ljubovta.

Jednom sam ukrala sa negovih usana.... osmeh u prolazu .... a taj osmeh je još uvek tu....

Jas i toj, dva kofera, prolazna stanica, dožd, vlažni ulici, veter i odveani kišobrani...
    toplo ćokolado, vnimanieto mi go krade mladiot muzićar, negoviot talen se nagraduva so ponekoe evro...

Toj glas vredi mnogu poveće.. Za mig me ostavi bez zborovi...stoev go gledav i uživav vo toj glas i tie zvuci. Za na kraj da slušnam. Ima moć vo vašata nasmevka. Ne znaev što da kazam.
    Koja e taa moć....

A toj, toj mu veli deka mojata nasmevka e zarazna :) Nikogas ne sum kažala deka se znam...
    Ama znam deka ja sakam negovata nasmevka i toplata raka koja, koja cvrsto niz životov ja držese mojata
    ćiniš nekoj će mu ja zeme....

Plodot na duhot e: ljubovta, radosta, mirot , trpenieto, ljubeznosta, dobrinata, vernosta, samokontrolata....

Mnogu lićnosti vo životot, nekoi i vo dobro i vo zlo bea so mene...
    a nekoi isto kako taa prolazna stanica, gi puštiv da odat po svojot pat..

Lete mi lete ćetrdesete, ma nek idu, ja živim za danas, jer samo Bog zna, gde ću biti sutra :)

Se izvinuvam zbog latinicava i srpskog jezika.
    Ma to ti je -rodena u bivšoj Jugoslavii :D pa umeša prste i sudbina :)
    ali svaki jezik je bogatstvo :!: a bogatstvot e vo malite nešta...

Sakajte će vi se dade, barajte i će najdete, ćekajte i će vi se ostvari.
    Nikogas ne sum kažala deka se znam...Me razbirate neli :hug: :hai:

На Dentina, Mama25, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Моментот кога си толку многу болен што една недела се немаш избањато. :D Оцети, зејтини, ракии, компир на чело- како салата бев. Уште да замези човек со мене. :D
    Конечно се избањав и татко ми, безобразник еден :rofl: , ми вика „Фала му на Господ се избања, не отру сите дома, не се издржуваше.“ :D Не е нормален.

Мислам дека веќе ми е преку глава од седење дома, мора да оздравам до понеделник и здравје вторник среда треба да се излезе, на кафенце некаде да се оди. Ми фалат луѓе, муабет, непознати лица, прошетка.
    Ми фали есенски здив во мојата коса.

На kravce, Mama25, LittlePinky и 3 други им се допаѓа ова.
  9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Последниве 30 минути ги поминав читајќи за законите на ентропијата и електромагнетизмот, со цел да си објаснам зошто слушалките секогаш ми се плеткаат кога ќе ги ставам во џеб или во ташна.
    Значи ова не е возможно! Вчера ги оставив на маса до полначот за мобилниот, а кога се вратив по 2 минути, ги најдов испоплеткани заедно. Намерно да ги плеткав, немаше да успеам толку да ги заплеткам. Крајот не можев да им го најдам |(
    Има научници што сериозно се занимаваат со оваа проблематика, иако некој конкретен одговор нема.
    Ама јас ова си го замислувам

На tweety26, bittersweet, anuskaNESTLE и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Толку прекрасен и топол ден во ноември, не знам кога последно сум имала. Можеби минатата година.Можеби.За мене времето-ведро (да,да ова зимурлива личност го кажува),расположението-солидно, а друштвото...одлично. ^_^

Кога денот започнува со мирис на мандарина, продолжува со насмевка, и завршува со посета на средното во кое си завршил, тогаш знаеш дека тој ден нема мана.А тоа мое средно , хм некако чудно...Дали можеби затоа што веќе не учам таму, не ги гледам секојдневно драгите луѓе, или можеби нешто сосема друго, не знам.Но многу спомени ми наврати, апсолутно.Ниту мал дождец кога би заврнал не би го уништил тоа скокотливо чуство на задоволство.А и при посета на изложби во Старата скопска чаршија, да не поминав во една продавница (од сите можни таму :lol: ) мислам дека тоа немаше да биде целосна прошетка.А-ха.И каква чанта си измеркав (ама...пст, ова нека биде тајна, мајка ми поим нема за ова, со оглед на тоа колку ги имам :lol: ). И утре , готово, реши купохоличарката во мене, ја купувам ,без сомнеж. Иако преееуморна , до максимум уморна не се жалам бидејќи овој четврток имаше многу да понуди за мене, факт.И ете...есента знае да биде прекрасна, и да потсетува на динамичност , смеа , и исполнетост.А од мене , сите имате еден тон преубави, ароматични мандарини.Бидејќи есенска скокотливост.Љубопитност.Заљубеност. :wasntme:
    Ете...

Кој рекол дека Ноември не е возбудлив ?

Прикачени фајлови:

На QueenElena, sofijanoka и Someonespecial им се допаѓа ова.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Баш пред некоја вечер зборевме со мајка ми за пријателства,љубови,луѓе...
    Таа ми вика `Во мое време бар се знаеше кој каков е,сеа вие ништо.`И ја нели,да,се сложувам.И навистина се сложувам.
    Ама сеа пак ми се мота реченицава низ глава.Навистина навистина незнам што да мислам...

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Доаѓаат ... :inlove:

На iloveyou29, eliesaab, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 6 други им се допаѓа ова.
  13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Јас сум зависник од мандарини. :lol:

На sweet-cherry, eliesaab, Mama25 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    aaaaa :inlove: :inlove: побрзоо, со душа ги чекам :inlove:

15. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Пијам пивце од досада и киснам на форумов со надеж дека ке му текне на некој да ме викне за излегување.. ама како што тргнала работава, слабо.. ;(

Е брее дечко, да ти еб*м племето дечкоооо.. :punch: :rofl:

^Не читајте во спојлер, поздрави му пуштам на дечко ми кој сакам да го треснам со нешто по глава во моментов. |(

Не не, не сум пијана. :!:

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    милион пати тоа го пишав уште милијарда го помислив
    ама така е
    ако успеам во овој живот тоа ке биде благодарение на мене :!: :)

17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Тиииииииииииииииииииииииииихиииии ^_^
    Уште само 1 ден. :D

18. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Се чувствувам толку неразбрано и осамено..
    Не не се во прашање тинејџерските години,и не мислам дека јас знам се.
    Ама знам барем едно нешто ..
    Опкружена сум со толку неразумни луѓе кои пред се незнаат да комуницираат нормално, без повишување на тонот и пцовки.
    Мечка од планина да симнеш, ќе ја припитомиш повеќе :)
    Знам дека ова е толку излитена фраза ама навистина сакам да избегам негде, да одморам малку од ваквите бедни души.
    На крајот од денот ништо не е важно ако немаш кој да те гушне и да ти ги избрише солзите кога ти е најтешко.

Љубов моја колку сакам да си сега до мене, а знам и ти го посакуваш истото :(
    Еднаш цврсто да ме прегрнеш, знам се ќе се среди.
    Вака без никој до мене ми е се толку црно,мрачно, болно. :(

19. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Слабо кашлам, слабо... :lol:

20. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Поради сегашната ситуација во која се наоѓам, темата љубов е неизбежна во моето секојдневно размислување.Сакам да произнесам моја преспектива за љубовта, за самите врски во денешно време.Во ова време е навистина тешко да направиш една врска да биде стабилна и да функционира безпрекорно, значи за врската да функционира и да биде се како што треба, двата партнера треба да се на иста фрекфенција, односно да размислуваат исто.А тоа е...како да ги задоволите нејзините потреби.Ама затоа станувам сабајле...Се гледам во огледало и викам: МА ИДИ Е*И СЕ БЕ... З*еби ги сите свои потреби, сите свои сонови, заборави на се што си мислел дека животот ќе ти пружи, ајде сега излегувај од тука, не седи ко скот, иди и потруди се да ја направиш девојката што ја сакаш среќна.
    Значи дечки...Ако меѓу две другарки кои се дружат цел свој живот ставиш згоден дечко помеѓу нив ќе биде како(таа е ок али јас не сум спиела со многу дечковци ко таа што спиела).Знаете ние мажите сме поинакви, на пример ако некој другар ме запознае со неговата ептен згодна девојка ќе си речам во себе, морам и јас да си најдам некоја слична на неа(барем јас така си викам :angel: ).
    Доколку некоја девојка го претстави нејзиниот згоден дечко на нејзината другарка размислувањето на другарката би било следно (морам НЕГО да го имам, па ако треба и ќе ја убијам кучката).Не не не...Супер си се девојките.Без нив нема да биде интересно.Она што не е интересно е скапапа цена на горивото, е тоа не е ич интересно.Цените толку отидоа горе што наскоро, очекувам горивото да почне да се служи во барови и дискотеки.Ќе биде како на пример...Еј конобар, однеси и на убавата девојка на шанкот 5л. безоловен.
    Мислам дека некои веќе почнаа да се д*пат за бензин.Еј девојко зашто си со овој гробаров.Па знаеш, ми го наполни резервоарот.Што да правам, утре ми треба кола за на работа.Не озбилно...значи ти тоа искрено!?
    Толку е скапо што јас секојпат кога полнам бензин, почнувам да мастурбирам.А знаете ли зошто? Па навикнат сум за нештото што го плаќам толку скапо да добијам фидбек во вид на оргазам.И така нареден пат кога сум при крај со бензин целиот сум:јупииии морам да наполнам гориво :$ :angel: :wasntme: .

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.