[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Не сум во ПМС ама се чувствувам како 10 ПМС периоди да поминувам одеднаш. Има некоја вознемиреност во мене. Со секоја нова секунда, минута, си велам "Добро е го издржа и овој минијатурен момент, само продолжи вака". И само си чекам кога ќе пукне оваа моја лажна сила што ја црпам од не знам ни јас каде и ќе почне се да излегува од мене. Вака неизвесно не сум се чувствувала од кога Македонија ја победи Литванија на европското првенство во кошарка пред две години. Е, баш таква неизвесност...
    Прашања еден тон. Како да има две личности во мене па си правам муабет сама со себе. Си мислам "Вака лесно ќе биде цело време?", "Не, не, мора да има еден период на меланхолија", "Леле, а ако западнам во депресија?", "Не, не е можно, до сега такво нешто не ми се случило", "М? А да излезам малку надвор?", "Не бе ќе си седам дома, немам сила за ништо", "Немам сила? Како бе немам сила?", "Ете, почна, меланхолија, не ми се прави ништо", "Не, сепак ќе излезам.", "А наредни колоквиуми кога ќе дојдат, како ќе ги поминам во оваа состојба?", "Абре силна сум јас можам се' да издржам", "Или сепак не?"... Одеднаш станав толку несигурна личност што почнувам да си се разочарувам самата себе. А тоа е најлошо. Како да го губам тлото под нозете, одам, а како да лебдам, збунета сум, не знам што ми се случува.. Сите се радуваат дека иде зима, и јас се радував се до оваа година. Само си мислам како ќе ја поминам без второто јас.

Сепак да не се лажам самата, абре ми иде да си се качам "поштено" на планина и да си рикнам од плачење. Е тоа ми иде... Се чувствувам како вакумирана виршла. Не можам да се помрднам. Како во херметички затворена просторија, а слобода имам на претек. Како да не можам воздух да си земам како човек. Мислиш ако земам подлабок воздух ќе ми прснат градиве... Уф, само што побрзо да поминат одбројаниве денови, велат кога се одбројани и се знае каде е крајот е полесно, барем имаш што да чекаш и на што да се надеваш.

На anggell, psychic, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Цел ден ми е шубе некако. Нешто ми фали. Чук по глава најверојатно :D
    И на кучево му фали спиење надвор една ладна вечер, или да го врзам надвор цел ден. Старо аро, улавее, денеска буквално се фрли на мирен ротвајлер кој го познаваме и јас го обожавам, овоа заби нааа, роти се уплаши од него а можеше да го заколи моево ако сака. Месечината да не е? :^) Мене месечината и како ме нервира секој месец. Цела ноќ се вртев синоќа. Од сон ништо, само убаво дси ја доизбришав маскарата на белата перница од превртување |(
    И зошто е така а? Ја бришеш пред да си легнеш, а се будиш небаре оџачар неизбањат легнал :?:

Зајди зајди ле месечино. Ма иди у онакву материну, проклето, глупо, безвредено парче од камен |(

На Hipster, LittlePinky и Dog-lover им се допаѓа ова.
  3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    imelda, викаш до месечината е? знаев дека не е до мене :)
    Зајди зајди ле месечино. Ма иди у онакву материну, проклето, глупо, безвредено парче од камен
    Да си ми жива и здрава :hai:

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Ay ay ay ^_^

Под итно подмладување за сите членки на Фемина(уствари за оние родени до 90, другиве се мали, можат само ако сакаат да научат што е добра музика ]:) ) Ајт на Јутуб, ајт пуштете си хитови 1990-2000, ајт размдрајте газови, потсетете се на балетите шо ги игравме на смотри, ајт по некоја фејспалм фаца за песни посветени на тогашни симпатии(моиве се кој од кој денес, едниот дури има мустаќи и работи ко старо купујем :| ), ајт пребројте се кои го сакавте Ник кои Брајан( :inlove: ), ајт нека ви текни ко беше Џастин плаво лигле во Н'синк...ајт!

А беее, тоа беа времиња :emo:

Ајм а барби грл, ин а барби урллллд, лајф ин пластик, итс фантастик, лалала лалала :music: :music: :music:

На AniAngie и jasBia им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.965
    Допаѓања:
    164.277
    Некои луѓе не можат да си го средат животот и себе си, не можат да се поправат колку и да им е лошо и да се свесни дека им е лошо и тонат во говна само затоа што се премногу заљубени во себе и во својата покакана личност. Сметаат дека сите треба да ги прифатат такви какви што се по секоја цена и тоа би било тоа...

На Hipster, WarriorAngel, SwiFtiE-7330 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    а уште писменцата негови ајде што поминале кај сите, туку и она јас што му одговорив го виделе неколку не така добро наклонети личности кон мене :tmi: а и ми се смееле, ме оговарале тие, а и тој се смеел...е ај баш нека прзобори една моја тајна и ГОТОВ Е :@ после јас ќе кажам...
    на луѓето дефинитивно не треба да му се верува...

7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ау,каква вечер.
    А-У ! :rock: :sun:

8. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Денов денеска ми беше претежно убав. Си пеев низ дома, како и обично. :lol: Заслушав една песна од сабајле и цел ден само таа ја слушам одново па одново. Роденден му беше на симпатијата, па и заради тоа бев возбудена. :D
    Единствено грдо нешто беше што се испокаравме со една глупача која е во кругот на најдобрите другарки. |( Па на крајот дојде да не излезам со нив...само заради неа. Колку ми недостасуваат времињата кога таа не се дружеше со нас, од кога дојде се некако проблеми се појавуваат. Искрено многу сакам да си замини. Не се поднесува ова веќе, ќе ти кажи тешки навреди и другиот ден ти се прави како ништо да не било? Извини, ама јас не заборавам така лесно... :fubar:
    Сепак не дозвлив таква личност да ми го уништи денот, затоа што не вреди воопшто. :)

А сега, добра ноќ. |-)

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.965
    Допаѓања:
    164.277
    Зошто постои факултетон ФБЕ?
    За глупите да стекнат дипломи? Зошто партиципација е 500 евра, исто како приватна квота на државен,а тежината е полесна од 1х1 ?!
    Ај фон, ај американ, ама ФБЕ? Ма не ме зезај, факлутет ли е тоа со кампус колку едно основно во Прибилци? Имав прилика да го посетам за по работа...па тоа студентите освен во тоа кафиќот на кров јас не знам што прават...а кадарот...кој кадар бе? Кадар... ај да не зборувам.
    Па затоа секој сакат заврши факултет... мене би ми било срам да кажам дека сум завршила на петтокласен факултет...

На mims-89, SparkyAngel и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Некои луѓе едноставно не разликуваат кажување на сопственото мислење и индиректна навреда. Ќе навредат некого, кому немаат право да му судат за ништо во животот и притоа ќе кажат, ама јас секогаш кажувам што мислам, таква личност сум, директна.
    Не братче, ти ќе бидеш искрен и директен кога ќе те праша некој за мислење, е тогаш е добро да си искрен. А да навредиш некого врз било каква основа, а притоа да се вадиш со муабети ама јас имам такво мислење, не држи вода. А врз која основа си кажуваш мислење, кога никој не го побарал истото?

Не за џабе викам, ако има некој проблем со мене нека ми се јави и нека ми го каже, ако ми го нема бројот значи дека не ме познава доволно за да има било каков проблем во однос на мене. То је то за вечерас..

На Someonespecial и Dvolicen им се допаѓа ова.
  11. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Уште еднаш си докажав дека Марфи е проклето заљубен во мене. Одј*би аман више одј*би |(

12. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    Ми треба помош од некоја феминка од Струмица,нека ми пише лп! :)

13. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Имам толку многу луѓе околу мене, а се чувствувам толку осамено. Страшно.
    Не знам ни дали е период и дали ќе помине, ама на 20 години полни колку што ги имам, се осеќам најизгубено досега. Во секое поле буквално. Дали јас грешам некаде,или животов е стварно вака, не знам....

14. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Единствените луѓе кои барем на момент ме прават среќни се родителите.
    Ги сакам со цело срце, од срце му заблагодарувам...
    Да не должам. После лошо помината вечер, страшни пијанства, лошо однесување, се вратив дома премрзната и уморна после напорниот ден, но на маса ме чекаше прекрасно изненадување.
    Имено, по повод 1 година успешна диета на масата стоеше прекрасна, навидум обична со полна љубов честитка од домашните.
    Кулминација на вечерта. Ме нападнаа емоции, солзи радосници, срце полно среќа што ги имам нив.
    Ве сакам најмногу и ви благодарам. Ке се потрудам да бидам керќа на која ке бидете горди. :wasntme:

Добра ноќ :*

На bittersweet, WarriorAngel, anichka94 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Charlottexo

Charlottexo Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    19
    24 8 12
    Еден убав ден.
    Почеток на нов дел од живот во кој ветив ќе се сменам. Се сменив.
    Те упознав, те засакав, те прифатив в срце. Ти исто. Знам.
    Ти гледав во очите, во сјајот. Колку среќен беше што ме имаше. И јас бев!
    Цело време гледав да те напраам среќен. Да ти оставам добар впечаток. Си реков „детево ќе го направам среќно, дур е со мене“.
    Не те направив. Да, имаше преубави моменти, но имаше и моменти пролеани со солзи. Од обете страни.
    Растевме, учевме, јас од тебе, ти од мене не толку, бев нуб. Ама го молев Господ да те сакам.
    Знаеш она.. ПАЗИ ШТО ПОСАКУВАШ.
    Те нервирав, ама ме болеше што те нервирав, верувај.
    Се нервирав кога глеав на страна бидејќи знам дека ти се нервираше.
    Ох.. и пројдоа тие 6 месеци,.. ко наеднаш. И после бум.
    Срцелом... бродолом...
    Се сменуваше полека.. ја те влечев. Зашто не знам. Те сакав.
    Те сакав толку многу што душа ме болеше за тебе.
    Се каам што не доаѓав со тебе каде што ќе посакаше. Кучка.
    Се каам што стално ти вртев, сакав да те чујам.
    Се каам што ти се дерев, таква сум.
    Се каам за се.
    Искрено се каам за тебе.
    Се каам што толку шанси ти дадов, толку солзи исплакав, толку прашања ме мачеа...
    За ДА ЗНАМ ШТО СО ТЕБЕ.
    Знам само дека.. грешка направив што раскинав.. и што ти се вратив.. што не те пуштив покрај сите твои обиди да ме отргнеш.. ебате, верував во нас. Те сакав толку болно што не можев да те замислам како си идеш.
    Ќе ми значиш и понатаму... може не многу, може ќе те мразам, еве не знам. Но.. ме научи за љубов, сакање, болка, како да сум подобар човек, за смеење, како да прејдам нервоза, школо, е дур на гитара или што и да беше тоа, дота ствари. Да ти ебам... тие беа сите убави моменти кои ќе морам да ги репресирам... ќе ме болат.
    Да ќе имам моменти со некој тип, може поубави. Ама камо да се вратат нашите?
    Да биде се ко порано?
    Може ќе имам некој што МНОГУ ПОВЕЌЕ ЌЕ МЕ САКА. АМА ДАЛИ ЈАС ЌЕ ГО САКАМ.
    И ТОА НЕМА ДА СИ ТИ.
    ЗОШТО ЕДНОСТАВНО НЕ СИ СО МЕНЕ?
    ЗОШТО СМЕ ТОЛКУ РАЗЛИЧНИ?!
    Па можеме уште еднааааааааааш, со последни сили... бидејќи умирам бе да го чујам твоено те сакам. Умирам да те видам како се смееш, умирам да седам со тебе на клупа и да јадам гомна за школо ако треба. Умирам да ти чујам глас, да ти јавам... да те видам!
    Умираммммммммммммм...
    И ќе ме боли уште долго. Ама тоа е бе. Кога сакам сакам и тоа е тоа.
    Те сакам. Извини за се.
    И фала ти.

се извинувам за грдово нешто ама ете, раскинав со дечко ми после преубава и прелоша година и пол. и тоа е .. морав некаде да прснам, се извинувам ;(

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Friends reunited :) Neka rasti golemo maloto,kukle ubavko,a nie i za drugi ubavi povodi da se sobirame :) Srekna bev mnogu denes,preubav den,barem vredese se,normalno,koga ke se trgnis malce nastrana od problemite,koga barem za den ke si prepusten na ubavite raboti. A koleskite i studentskite denovi ne se zaboravaat :) Red e na sonot,vo avtobus kon doma :)

17. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Aко животот и луѓето настојуваат да заборавиш некого стори го тоа но запомни дека човек се сеќава ако сака,а заборава ако може

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... одредени луѓе ве прашуваат и се интересираат што работат - мајка ти, татко ти, чичко ти, идните свекор и свекрва, комшиите, со една единствена цел - ментално да си ги меморираат во умствениот именик, за да кога им потреба нешто, го имаат вистинскиот човек и те малтретираат.
    Еј, а бе нели ми рече дека мајка ти работи таму, така? Епа ај да го заврши ова.

Луѓе без осет, без милост, БЕЗ СРАМ, луѓе кои ловат други луѓе кои се во позиција да им завршуваат услуги и ги користат како џокери. Па и ги нудат на други, да се направат фраери.
    Имам ја таму една, сега ќе и` ѕвонам одма, ќе ти заврши работа.

Да стварно, на копче сме ние, постоиме да ги завршуваме вашите мали ситници.

Еден мој најдобронамерен искрен совет, кога се зборува нешто, а во моментот сфаќате дека некој може да му ја заврши работата на плачкото, ПРЕМОЛЧЕТЕ. Значи никогаш не кажувајте кого знаете и не нудете помош и информации предвреме. Не знаете колку ќе ви се олесни животот или како ќе си поспиете во недела барем до 9, ако ништо повеќе.

Луѓето денес гледаат само каде и колку можат да искористат. Кога ве распрашуваат за вашите животи, не ги интересира нешто од милост или од добрина, туку само од чиста корист, без контра-услуга или барем мала благодарност.

Затоа сум рекла дека други нови луѓе освен моите пријатели не ми се потребни. Со причина.

На bittersweet, Sweetheart87, ludoto19 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Добро утро Феминки :hai:
    Јас сега станав, прилично доцна за мене :yawn:
    Кафенцето ме чека
    Еве и за вас :*
    Имајте убав ден! :!: :*

На ana-girl и jovanovska94 им се допаѓа ова.
  20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Не ми е јасно што све не читам тука,значи работава е што повеке себични да бидеме и на никој да не помагаме,ајде сега сите само за себе да си гледаме и за другите да не ме интересира,и до каде така ке тераме,не викам сега да бидеме светци или светици мајки терези,ама кога би можел на некого да му помогнам зашто да не помогнам?
    И да и ова да кажам ми е гајле ако луѓето се со мене од корист,затоа што не гледам јас така,и тоа незначи дека сум наивен и глуп па дозволувам да ме искористат,тоа може еднаш да се случи вторпат нема шанси,сакам да кажам на секој еднаш би помогнал а после тоа ке се види дали таа личност тоа ке го злоупотреби или може двапати повеке да ме услужи.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.