[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ^ Не знам што не е јасно, моето искуство е такво, ништо убаво не ми се случило кога од срце сакам да помогнам на рандом луѓе. Вообичаено веднаш ги забораваат тие услуги, на улица ќе те одминат и ќе се прават дека не те познаваат. Мене не ми пречи тоа што не се во можност да ми возвратат на услугата, не мора секогаш се` да е на принципот дај-ми-го-на-ти-го, ама барем да покажат малку благодарност.
    Ама умре тоа, бесрамно бараат, а се однесуваат безобразно и некултурно.
    Па затоа и не нудам помош повеќе, освен на оние кои ја заслужиле. Зошто да се трошам на непознати и неблагодарни створења?
    Ако ти сметаш поинаку, терај си. Никој не забранува.

На Gioia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    сакам да казам колку неправди има н а веков и колку само мене ме иритира тоа што некој е неправеде со мене вчера дознав на пример многу работи за тоа кој уствари ми копал дупка за да паднам тоа е човекот кој се правше дека ме шти дека ми помага епа од сега нема лабаво врачај само !

3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Едиствената работа што е добра во недела е тоа што можеш да спиеш колку сакаш (барем за мене) , плус вакво време и недела одлична комбинација за лежерен ден, плус комшијата сега ќе пушти Сека Алексич и ќе мешаме црно и злато јеее.

На WarriorAngel и LilBaby им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Му се :bow: на Џибони за прекрасниот концерт.
    Браво и за гостите,за Ламбе и за нашиот виртуоз на гитара,Влатко Стефановски.

Песните на Џибони се провлекуваа низ мојата младост и убаво беше вчера во живо да се слушнат тие песни кои ги памтам од еден период во кој донесов многу важни животни одлуки.

Преполна беше Борис Трајковски,имаше луѓе од различни возрасни групи,многу млади,што пријатно ме изненади,дури и едно јавно запросување на сцена. :)

Колку квалитетната музика може да ти ги наполни батерии...

Ве поздравувам вака неделно со песната која си ја потпевнувамhttp://www.youtube.com/watch?v=N-iDISMkCpI

На Daydream и Annath им се допаѓа ова.
  5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Животот уствари ми е еден круг, кај што едвааааај чекам да дојде викенд - тогаш имам и највеќе време за правење било што, а кога конечно ќе дојдат тие свети два дена - не се мрдам од мртва точка. Вегетирам по цел ден, се преместувам од кревет на кревет флегматично, или евентуално на фотелја некоја, лазам по под за да се довлечкам некаде, едвај се влечам до вц затоа што морам, за други работи не правиме муабет.

Ептен хард кор би било да станам и да ја средам собата или да направам нешто корисно за човештвото на пример :D ... А, и кога ќе подразмислам, која е уствари поентата на средувањето соби, местењето, редењето на дрангулии што никогаш не ни требаат, као таа кантичката за ѓубре кај мене у соба - што уствари никогаш ја немам употребно и немам фрлено ѓубре во неа, ама стои одамна н е з н а м зошто, и се од почеток секој ден, коа на крајот сите ќе умреме као и да е, и тоа е тоа... |-)

И недела бе... Нели до пред некој саат беше петок?! Коа дојдов дома и сва сречна напраив некои потези искомбинирани од нинџа-кунг фу-балет-аеробик-сузанаспасовска вештини у име на викендот?!

На teddybear, Moira, ludoto19 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ти пушта разгледница, онаква, ти стигнува во сандуче со купот сметки и реклами од Веро, Тедико, Тинкес, бла, бла... „купи ме“, „изнајми ме“, „лапни ме“, „голтни ме“, „фрли ме“ :D (ма клише веќе).. и, разгледницава е од едно убаво, фино, мирно местенце во Дојчландот.... и, ти пишува:
    “Еве,кога немам поима што да правам со себе, да ти пуштам една разгледница, чисто да се види дека и ние знаеме да бидеме романтични.... понекогаш. :P Ете, шума, езерце, чамчиња... а, кулата... Е, таму некогаш живеел најдобриот, најпознатиот поет на градов,кој инаку, завршил во лудница.
    ПС. Сите ние на крајот ќе завршиме таму!“ :D

Да беше машко ќе ја венчав уште одма...во кулата најверојатно. :D

И, кози мои, пазете кому намигате денеска,можело ногу нападен да испадне (извор фемина хороскоп) :D . Ем, пуна месечина е...со ваша среќа, ништо чудно некој врколак да испадне (извор, лични искуства). :D

На Trnche, bittersweet, Moira и 27 други им се допаѓа ова.
  7. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    335
    кој на друг гроб му копа - самиот во него ќе падне

На zuzu82, anggell, Gioia и 2 други им се допаѓа ова.
  8. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    932
    Ги обожавам ваквите денови во кои кога излезеш надвор се чувствува зачетокот на зимата. Првите мириси на зима. И тогаш знаеш дека е време да се јавиш некаде и да одиш да пиеш чај од јаболко и цимет во некое топло кафуле в центар. Просто напросто С-О-В-Р-Ш-Е-Н-О. :inlove:

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      6,2 KB
      Прегледи:
      484
    • images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      6,1 KB
      Прегледи:
      484
    • images (2).jpg
      images (2).jpg
      Големина на фајлот:
      7,3 KB
      Прегледи:
      484
    На ana-girl, Viktorijaaa5 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Си го гледам така календарчето на десктоп и профилот на фемина, и гледам... 17 ноември, иста дата како под аватарчето... една година откако се зачленив на Фемина! ^_^

Дефинитивно Фемина ми стана еден убав дел од секојдневието, омилено интернет катче без кое не ми поминува денот и за кое си наоѓам по малце време дури и кога имам 2 теста нареден ден :$ , со кое ги почнувам опуштените денови покрај кафе и грицки... :mm:
    Форумов ми е прв на кој се имам зачленето, а со тоа и место на кое за првпат искусив виртуелни познанства... можам слободно да речам и пријателства, од ваков тип. Многу ми е мило што сум дел од ова Фемина семејство, се чувствувам како сите да ве познавам и се радувам секогаш кога ќе прочитам некоја убава вест од било која членка. :sun:
    Многу личности тука ми се посебно драги, секој на свој начин, уживам во муабетот со нив и во читањето нивни мислења. Некои ме воодушевуваат со прекрасниот начин на изразување и интелигенцијата, некои ме паѓаат од стол со смислата за хумор, а и учам од мислењата на повозрасните членки. :bow:

Е ај сега и да ве почастам, со сите салтанати. :D
    Поздрав. :*

На bittersweet, Annath, ludoto19 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.320
    Допаѓања:
    92.199
    Колку ми е убаво во Неделаа :wasntme: Сите сме си дома секој си наоѓа своја работа а мамичка најсреќна ми е некако само се фали што зготвила ,па не дава да влегуваме во кујна додека експериментира за да биде поголемо изненадувањето кога се ќе биде готово и ќе постави на маса :lol:

Значи експерт за нови специјалитети е Мамичка моја најубава и најмила :angel: :lol:

На jovanovska94 и Tori1 им се допаѓа ова.
  11. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Можеш ли да полудеш од љубов?
    Можеш ли да бидеш презаљубен? Дали постои таков збор воопшто?

Не знам.
    Но знам дека сум на облаци.
    Можеби и повисоко.
    На месечината.
    Меѓу ѕвездите.

Сонувам со отворени очи.
    Јас и тој.
    Со поглед се разбираме.
    Со насмевка се љубиме.
    Со допир ја палиме страста.

Ниту бесконечноста не ми е доволна со него.
    Сакам уште од него.

Како на почеток.
    Светат очи,се е розево.
    Празните места меѓу прстите,исполнети.
    Срца полни љубов.
    Искрени насмевки.

Можам да пишувам вечно.
    И пак нема да успеам да го нацртам со зборови она што го чувствувам.

Ова е нешто волшебно.
    Ми се случи...љубов,веќе одамна.
    Сеуште е врела и сочна.
    Сеуште е возбудлива.
    Секој ден е поголема.

Тој е се што ми треба.
    Дури и повеќе.

Жива сум.

На ludoto19, Oxymoron, Ketrin.Moon и 8 други им се допаѓа ова.
  12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ххаа :rofl: види и ја баш кога те видов сега во ЛП го видов она 17 ноември ама мислев дека денес сме 16 :!: и си викам охо утре ќе и честитам на Спешалка први роденден на фемина :party: кога отворам СКД и што да видам- денес било 17ти :tmi: :rofl:

Епа спешалче ХЕПИ БРДЕЈ ТУ ЈУУУ :music: :music: среќен први роденден
    п.с. замисли си желбичка кога ќе ја дувнеш :P

ајде уште многу многу години да си ни на форумов :*

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    612
    Шала на страна?? Коа некој ќе ми каже вака ми иде веќе да го треснам..
    У секоја шала си има пола вистина,најсериозно,па особено коа е пропратено со иронична насмевка...
    Затоа ги замолувам сите да си ја тргнат шалата на страна-ми смета!!! :D
    Ете така..
    Иначе насмевката денес ми се протега од овде до лето :rofl: а нема некоја посебна причина,особено чудно кога денот ќе ти започне со Андријана Алачки на Алфа и мајка ти која те тера да го запишеш рецептот!!! :lol:
    Иде зимаа,ладно а мене ентузијазмот ми расте..,нешто многу чудно се дешава,ама во секој случај прекрасно е чувството!
    Убава недела!

14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
  15. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Од секогаш тешко сум се вклопувала во било што. Па така и на Фемина .Сите си се нашле и спријателиле само јас останав како 'од вишок'. Како да не сум од оваа планета.Некако не се совпаѓам со никого.Тешко се снаоѓам и многу ми е тешко некогаш.Се чувствувам како да морам да останам сама и тоа ме мачи.Сите те третираат како некој странец .Знам не сум како сите .. Малце сум чудна и поинаква ,но не е баш тоа добро? Малце смена .. Не секој ден едно исто..? Не знам не разбирам повеќе ништо ..

16. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Утрово се почувствував некако поисполнето .Додека автобусот возеше ме магепса ова неделно утро.Се гледаше многу убав хоризонт, со измешани бои од изгрејсонце. Заборавив на се.Се предадов на таа глетка и уживав во неа.Облаците како да се насмевнуваа,самата природа како да пееше есенска утринска мелодија.Насекаде само убавина.
    Вредеше денешнот ден да се стане рано, да се вдиши мирисот на неделните тивки утра.
    Дури сега ѓи разбирам до некаде ловците и риболовците кои ги сретнавме по патот.

На Ketrin.Moon, lunicka, ana-girl и 3 други им се допаѓа ова.
  17. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    34.178
    И така јас вчера дома ТЕАТАР КОМЕДИЈА му направив за време на ручекот...Шо е работата?
    Кај пердињата оние корнизи да ти се викале,а јас ги нареков корнизони,после дознав дека биле корнизи...Пак прашвам после дома,а корнизон не е она под сукња шо се клава?Ми вели мајка ми:абе то е комбилизон :P
    :lol:

На Someonespecial, sweet-star, De-lovely и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    СДК
    целата мирисам на дим печам скаричка :lol: уз тоа една чаша ракија со салатичка ама се изначекав дур да испечам сега кога ке седнам волк нема да ми е рамен :lol: ајде повелете на скаричка

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  19. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Има луѓе кои претпазливо ги следат твоите чекори, идоли, вредности, интереси, навики, облеки, љубови, пасии, мелодии, хобија и истовремено одржувааат блискост како да си најважната личност во нивниот живот и потоа ја потиснуваат сопствената недоверба дека доволно вредат како човек, барем приближно исто како и секоја индивидуа што свесно чекори на земјинава топка, копирајќи ви го животот, за да во одреден момент се чувствуваш дека се наоѓаш во некој вид на душевна проекција гледајќи ги толку случајно сите омилени работи во својот живот на куп.
    Молчам зашто не сакам да излезам нестабилна, знаејќи го потеклото на таа надоградба на некоја квази личност. Ама не ми е јасно зошто? Наместо да поработиш на сопствената самодоверба и да ги пронајдеш вистинските вредности на твојот и само твој живот, ти правиш да изгледаш неиновативно и истовремено, кај луѓето на коишто се претставуваш идентично како изворот на твојата инспирација за твојот прекрасен, артистички, филозофски живот, (не)сакајќи го прикриваш секој труд, напор и макотрпна работа на "себеизградбата" на твојот оригинал.
    Копии.
    Мртви копии.
    Живејте го вашиот живот, не пробувајте да живеете во ќошот на комшискиот балкон.
    Не сте тоа вие.
    И по години кога ќе се оддалечите од вашиот оригинал, ќе живеете во ништо друго освен заблуда.

- Оскар Вајлд.

На Domino, Ketrin.Moon и MandyLane им се допаѓа ова.
  20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.484
    Иако најчесто повеке велат дека недела е досаден ден, за мене тоа е најубавиот ден.
    Ова е ден кога сме сите дома и владее одлична атмосфера.
    Мајка ми направи ручек, заедно јадевме сите.
    Сега уживаме со колачиња и шоља кафе.
    Земавме да гледаме стари фотографии. За момент се вратив во детството.
    Спомени.

На ana-girl и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.