[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.199
    Абе тоа да секако нема да го доживеат :D Туку муабетот ми беше за филм само , нема да има на што да се сеќаваат додека јас а верувам и многу други го чекавме саатот за да ни започне филмот кои во тоа време дури и беа поучни иако беа Шпански (според мене) а сега :?: Сите се закржлавени :|

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173
    ми се јади ама касно е за јадење аааааааааххххххх

3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    За јадење никогаш не е касно :D

Ајде ајде , фрижидерот знаеш дека се расипува од тага ако не му правиш друштво..

На 41319, sweet-cherry, kala21 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.484
    Само една насмевка може да започне пријателство.
    Само еден збор може да прекине кавга.
    Само еден поглед може да спаси врска.
    Само една личност може да го промени цел живот.

На richgirl998, L.i.n.a.a, Dvolicen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Се согласувам, колку и да правеа шала на сметка на шпанските серии, мене ми беа убави. Ама ги навикнав сега и турскиве, само повеќе трагедии има. :lol:
    Ај да не сум ептен оф топик, сакам да кажам дека ми се спиееее. :D

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Моментот кога со дечко ми заедно седиме пред лаптопот и пиеме зелен чај, на јутуб ја гледаме ванаби старлетата Катерина која се оцрни за векови и векови (не ја знаел ме прашуваше шо било тоа со некоа шо ќе глумела со мртви личности, па морав да го уходам, иако нели бизарна е целата случка и не треба да и се придаде никакво значење!), оговараме и се смееме, па отвараме фејзбук, и ги гледаме сликите - повторно ја оговараме и се пукаме од сеир, и нормално, ги читаме сите коментари, и кој дал нај хард кор му отвараме профил па и него го оговараме. :D :D
    Мала тајна - господинот мој дури и коментар и остави, па сега заспа тој, и јас одма му го избришав, бегај таму, брука, кога ќе се појави каде коментирал - зини земјо голтни го!!! :lol:

7. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    6.745
    Уште еден понеделник.. уште еден почеток на нова работна недела..

8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.655
    Не знам дали е понеделнички, дали е до датумот, дали е климата или некои космички сили влијаат врз расположението. Не знам што е, искрено, ама сите од сабајлево ми некако намќорести и накурчени, а за чудо, при обид да одговорам на едно прашање, приметив дека не сум ни јас поразлична. :tmi:
    Не ми е дн или не знам што ми е, а и на сите околу мене. Од едни не сум изненадена, зашто цел живот се такви, ама од други сум.
    Јас ова утро ќе се жалам, прво ќе се прекорам колку грешки направив додека го пишував постов, зар уште не се разбудив?
    Освен тоа што сум станала хипохондрик, се плашам да не се оствари некогаш некое мое очекување.
    И ми се спие..и се ме нервира, понекогаш додека сум дома во кревет и гледам филм посакувам да се сопре времето и да не продолжува, да не морам наредното утро да станам рано и со чекор напред а три назад, да одам кон местото кое ми претставува царство на стрес и незадоволство.
    А животот е убав и скапоцен, штета што така брзо лета неискористен доволно.
    Со нови вести, се враќаме во наредниот дневник. Следете не.

На richgirl998, Sweetheart87 и MacenceEna им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Кога Далај Лама го прашале што најмногу го изненадува во животот ,одговорил

-“Човекот,затоа што го жртвува своето здравје за да заработи пари.Кога ќе заработи пари ги жртвува за да оздрави,и тогаш е толку загрижен за иднината и не ужива во сегашноста.Резултат е тоа да не живее ниту во сегашноста ниту во иднината,живее како никогаш нема да умре,а потоа умира како и никогаш да не живеел вистински“

Колку вистина во една наизглед обична мисла.Колку години од животов си имам потрошено живеејки вака.Колку моменти сум пропуштила кои вредат повеќе од се.Колку погрешив што не успеав да создадам семејство како од рекламите за Нутела.Она децата весели, жената (јас) насмеана,мажот совршен.Трка за живот,за пријатели кои одеднаш сфаќеш дека тоа не се,за пари да си ги платиш сметките...Не знам за вас ,и не знам дали тоа доаѓа со годините,одеднаш сфаќаш дека твој најголем непријател е твоето его.Колку пати сме помислиле дека ние сме подобри од другите,дека заслужуваме повеќе,.И јас сум таква.Некогаш свесно некогаш несвесно.Се трудам да го отфрлам тоа,да живеам поинаку,медитирам,се обидувам да го најдам рајот во себе.Вие, не дозволувајте да ви помине денот така,давајте и примајте зашто енергијата на љубовта е најсилна,некогаш таа ќе ви биде најпотребна кога во одреден период од животот ќе дојдете до некоја раскрсница.

На kala21, Lepaaa, Oxymoron и 22 други им се допаѓа ова.
  10. zuzu82

zuzu82 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    109
    СДК дека со паметен човек можам да се разберам зошто е паметен,учен и сваќа,со глуп човек исто така,можам да се разберам...глупав е неук како ќе му кажеш,така ќе биде,.....ама со учен човек,ама не доучен,е тоа е посебна приказна....со него нема ни комуникација ни разбирање,оти тој во се се разбира и се знае....оди па докажи му дека црната боја е навистина црна,а не бела... :D

На midnight.flower, Umbrella22, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Добро утро на сите. :hai:
    Јас го започнувам мојот ден со утринско кафенце, повелете и вие едно од мене за убав ден. :)
    Запамтете дека ништо не добивате ако го започнете денот со лоши мисли, па уште пред да станете од кревет, насмејте му се, верувајте тој ќе ви врати со еднаква мера. :wasntme: :*

Прикачени фајлови:

• coffe.jpg
      coffe.jpg
      Големина на фајлот:
      7 KB
      Прегледи:
      481
    На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Таа што е волонтерката и со која имавме Конверзејшн, пред две недели разговаравме за книги и дојдовме до темата машко женски односи и нејзиниот коментар на темата беше околу 60 години има -на жената и треба стабилност и поддршка, а мажот само сака да си го посее семето :D-ова второво по малку звучи смешно ама чиста вистина се двете :!:

13. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Добро утро на сите :hai:
    убаво ми започна денов..уште од 8ч сум станата... паа немам нешто што да пишувам оти немам инспирација :lol: само ова ќе го објавам:
    [​IMG] :D

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... чудни ми се оние личности што во моментот кога ќе снемаат партнер покрај себе инстантно стануваат автодеструктивни. Не можат да поднесат да се сами, по никоја цена. Ќе бидат со некого ради реда, само за да не останат сами со себе и своите мисли. Што се плашат толку, не ми е јасно. И посегнуваат по најлошите навики и се самоуништуваат. Не ги контам, не знам.
    За мене тоа е ултимејт момент на слаб човек. Да не знаеш што со себеси, сам. Тешко е, нормално, но во одреден момент сите сме биле или ќе бидеме некогаш сами. Прашањето е кој како се справува...

~~~

Вчера бев да си го видам станот. Радости. ^_^ После му викам на Хуго - каде ќе одам јас да живеам, па јас сум дете во мозокот. :rofl: Дете ќе живее надвор од дома. Јухууу. :D
    Шала на страна, ова ми е потребно како лепче.
    Просечниот животен век е намален и се движи некаде помеѓу 65-72 години, јас скоро половина го отседов дома со моите.
    Па доста е, мајке ми. И ним им е доста од мене.

Време е да си создадам МОЈ ДОМ. Наш, заеднички. :mm:

На L-enna, sweet-cherry, Silver.E и 49 други им се допаѓа ова.
  15. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Се чувствувам како извештаи да давам.Ме нема некое време и наеднаш некој пост од мене со цела приказна од изминатиов период...
    На работа морам да кажам дека ништо веќе не е исто.Се изменија многу работи,веќе не одам со толкава волја.Немам веќе причина за да бидам толку весела таму.Нормално никогаш ништо не е исто како на почетокот...
    Со него се е добро,секој ден си се гледаме и уживаме во заедничките мигови.
    Завчера му ја исполнив желбата па преспав кај него,а он срцка сабајлето ми направил кафе,сокче,доручек ,па ме буди со милозвулен глас. :lol: Се плаши изгледа да не не ја погоди интонацијата уште рано наутро па да си има маки цел ден поради моето променливо расположение. :D
    Планови за нашата иднина се кројат,пари се штедат.Ние веќе сме решиле,а што мислат другите и што превземаат воопшто и не не засега.
    Со здравјето па и не е баш се добро,освен што се поправам. :wasntme:
    Испити мора да се направат,да си бидам сигурна дека се е во ред и ако не е да си превземам мерки.
    Со другарките немам многу време за да се гледам често,ама кога ќе се видам ми го исполнуваат денот. :)
    Уште не станата се изнапишував...ајде јас да седнам да доручкувам, и да си се напијам кафенце пред работа. :)

На AnaKarenina и ana-girl им се допаѓа ова.
  16. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Добро утро на сите, денеска малце повеке се успав ама расположена понеделнички нема до дека. Подготвена за новата недела, со малце научено. Со срека :)

17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.199
    Сакам да кажам дека .... денеска сум понеделнички расположена и бидејќи сама сум си дома решив на моите најмили да им направам изненадување а тоа е Ручек :lol:
    Сестра ми најмногу ќе се израдува затоа што ги обожава моите сепецијалитети ^_^ :tmi:

На Lovely93, zhap4e и Agrona им се допаѓа ова.
  18. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Поздрав феминчиња...утрово убаво, позитивно...се надевам ќе остане вака...сега ќе ве оставам да уживате, одам да повежбам :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Треба опција save changes у животов.

Дознав толку убава вест, што срцево ми е ко навиен часовник. Ќе експлодира од убаини и ќе се десат конфети низ цел град. Море, низ цел свет. Само да е се’ како што треба!
    Ах.

Машината врти, јас имам дузина обврски денес, а ништо не ми се прави. Не ми се оди до библиотека (замисли!?), ме мрзи да носам чудесии што треба да се принтаат, да местам кревети, да го процедам гравот, да исчистам под биро, да купам млеко и да си ги ишишам шишките. Да договорам кога/каде промоција. Ко медуза сум што се влечка на работ на океанот. Со кафеави чевли, што и тежат. Дузина работи. Медузина работи. :drunk:
    Ајде сега стани и оди направи сево ова.
    Café de Paris во позадина, и шашава фризура. Огледалце? Не благодарам, ќе си бидам ваква смотана цел ден.
    Вчера бев на работа како неприсутна. Кај се видело втора смена во недела? Кога сите се бањаат и мачкаат со крем? Па во наплив на тага, изедов борсето со џем, грисинки, мала пастрмајлија и надеж дека човештвото кога тогаш ќе покаже послушност.
    Од денес, пак режим, пеш по светот и гушкање со тетка ми што ни доаѓа на гости.

Па не е фер животот, нели, ама си го тераш. Што не е фер? Што сакам пак да китам елка цела потопена во еуфорија, да купувам лампиони и жижици. А во себе мислата ми е - Уф, само дојди си!
    Ќе учествувам како помагач во неколку детски претстави на куклен театар неделава. Се надевам дека ќе бидам од корист. Во меѓувреме, ги однесовме креветите на стегање, поправка и премачкување, па сега со сестра ми спиеме како бегалци, со душеците на под. Мене ми е супер вакво спиење бре! По фенг шуи, поблиску си до земјата, до дрвениот паркет, да не речам. Удобно. Малку криви соништа имав, бегав низ шума, ми кидна воз, правев некој перформанс во сон со Марко и вриштевме гледајќи се во огледала, со онаков тажен концепт... Не знам што ми е, ама веројатно вријам како компот.
    Ми треба израз, ми треба излез. Ми требаш Ти. Да им даваме нови имиња на ѕвездите, седнати на некој рид, со пијани погледи и заматени илузии.
    Ми треба снег, и јас и ти во тишина да си шетаме низ Дебармаало со чајче во термос. Обични нешта, животе. Љубов.

На tweety26, Domino, lunicka и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Се прашувам What is wrong with me? :?:
    Деновиве ниту имам нешто што да ви кажам едноставно ме зафати монотонијаааа луѓе. :lol:
    Инаку правев тест географија цела ноќ учев не сум спиена ич едвај издржав и или ќе имам 4 или 5 ама мислам 5 па се исплатеше тоа што не спиев цела ноќ.
    Уште 6 недели и празници.Празници се ближат празници се ближат 8)
    И да си знаете само гзолизачите успеваат во животот и надвор од светот или на форум било каде само таквите успеваат ама бидејќи јас не сум таква нормално не успевам во животот.Се кажувам во лице и немам влакна на јазикот ни срам ни перде.
    Е така понеделник се знае како сме расположени да не нагласувам.
    Поздрав луѓе :hug: :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.