[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Понекогаш навистина ми недостасува да имам човек покрај мене... некој кој ќе те прегрне после тежок и напорен ден, некој со кој ќе молчиш до бескрај, а ќе се чувствуваш исполнето како да си го имал најинтересниот разговор, и на крајот, некој, на чие рамо ќе се потпреш и потоа во тие негови прегратки ќе можеш мирно да заспиеш, и да се чувствуваш дека си на најбезбедното место на светот...
    Да, во вакви мигови чувствувам колку ми недостасува...

На richgirl998, kala21 и anichka94 им се допаѓа ова.
  2. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    сдк дека луѓет се толку подмолни и лицемерни особено оние од околното општество , дали се разумно болни или се празногалви од самиот ден на раѓањето или пак така се воспитани од домашните или пак генетски го наследиле или..??? ТЕШКА ПСИХОЛОГИЈА!!! ДА!!

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.484
    "I uvek ostaje ona osoba koje ces ostati zeljan celog zivota"

4. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    СДК дека во последните 6-7 месеци пораснав психички и емотивно до тој степен, шо почнав да се гледам во поинакво светло. Јас. Млада, зрела, интелигентна и со толку широки и високи мислења за светот и проблемите во него.
    Научив за себе, дека само јас можам да си го оформам сопственото мислење.
    Другите можат некако да влијаат врз него, ама никогаш да ми го наметнат.

Ги поддржвам различните сексуални ориентации.
    Не ми сметат луѓе од различни раси, религии, бои..
    Сум дефенитивно против абортус.
    Сметам дека животните понекогаш можат поќе да бидат тука за тебе од колку било кој чоек.
    Мислам дека треба децата низ светот да се стават на пиедестал, оти тие сепак се иднината на овој свет.

И мислам дека е дефинитвно КРАЈНО ВРЕМЕ да почнат луѓето да го ПОЧИТУВАТ туѓото размислување.
    Не мора никој да се согласи со мојте размислувања и погледи на светот, ама човечно е и морално е да покажат почит кон нив.
    Оти секое непочитување на мојте мислења врз кои јас се градам како личност, е директно непочитување на целото мое битие...

И зошто би сакала такви личности покрај мене? :!:

Време е да си легнам... 8)

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Што ми е бе???Синоќа едвај издржав да не заплачам ,а сабајлево...еве солзиве се тука..Инаку ова ме држи уште од завчера кога ги гледав „Мостовите....“плачам на филмови со среќен крај,тажен крај,деца кои се раѓаат,деца кои се болни,мајки кои ги сакаат своите деца,оние кои не сакаат никого,оние кои ги сакаат сите,на сите можни и неможни глупости.Хормониве баш ме притискаат...и плус на тоа ...никој не ме сака,плус немам што да облечам,плус не знам дали спомнав никој не ме сака,можеби само мачкава ...малку...

На julie77, bittersweet и zuzu82 им се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.655
    Едвај чекам да дојде мај, не дека тоа е месецот во кој сум родена, туку да видам дали ќе ме извлечат на лотарија за америчка грин кард.
    А па ако ме извлечат и за стан или дуќан сега на награднава игра од влада што е со фискални сметки, бре бре, па нема да знам кај сум што сум.
    А па уште и ако ме вработат, е тогаш ќе биде циркуси, кај до сега немав ништо па и стресови да доживувам од многу. Ќе мора избор да правам дали да продадам и дуќан или стан и работа да оставам тука па да бегам за Америка или да се задоволам со трошките тука.
    И грепка ќе гребам, може и поло да ми се падне па у несвест ќе паднам и јас.
    Ќе ги соберам сите фемина пријателки на частење. Само нека се падне се одеднаш :rofl:
    И така...изгледа јас уште не сум доволно разбудена. Будна сонувам како Елена и ја.
    Ама барем убаво се чувствувам и покрај главоболката од ноќва.
    Убаво е кога имаш се. :rofl:
    Уште да не беше госпожата дојдена и да ми го накострешува секое влакно на телото :(

На sweet-star, Elennaa, Hipster и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Girl.in.love777

Girl.in.love777 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    8
    Се нервирам и се нервирам. Душава ми е нервозна! Неможам да се смирам :@
    Едноставно не сакам, и не сакам некој да ме гледа во очи и да ме лаже!
    Не сакам, варање НЕ САКАМ! Страв ми е од тоа. И тоа МНОГУ! :sweat:

СДК сакам Божиќ да дојде, Нова година, првото снегче и тако даље :wasntme:

8. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    Сакам да кажам дека сега суна на бизнис :rofl: на час :lol: :rofl:

На Nate.Shadows му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zuzu82

zuzu82 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    109
    СДК дека со некои си мои 30години научив многу за и од животот...многу пати на патот на мојот живот имав раскрсници,патишта од кои требаше да се одбере правилното...некогаш успевав да одберам правилно и најдобро за мене,некогаш избирав погрешно,но се е школо нели....
    ....многу пати избирав со умот,а многу пати и со срцето...подеднакво ме издаваа и двете....
    ....многу пати повредував,но и бев повредувана,сакав,но и бев сакана,изневерував,но и бев изневерувана,оставав,но и ме оставаа...
    ....многу пати победував,но и губев,но секогаш станував,ги протресував колената и панталоните,ја кревав главата гордо и продолжував....тоа ме направи појака....

10. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Чувството кога се си положил на колоквиуми :rock: :rock: :dance: :dance: :dance:

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Многу јадам! Претерано...
    Не знам дали ви се има случено да се прејадете,и пак да се чувствувате глад,бидејќи мене секојдневно ми е така.А ако продолжам вака,дефинитивно ќе станам најактивна на категориите Диети и Фитнес. :(

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Се моли Попај да им објасни на децата како се јади спанаќ преку луле, затоа што децата заминаја во погрешна насока !!!! ДЕФИНИТИВНО !

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.439
    На ум ми е една мала хуманитарна акција која од се` срце сакам да ја спроведам и за истата би ми била потребна и ваша помош, затоа што знам дека има предобри луѓе и топли срца на форумов. Се работи за жена која секојдневно ја среќавам, бездомник, нечиста, необразована, отфрлена од општеството и исклучена од секаква општествена активност.. Неколкуте ќеси кои ги носи постојано со себе и се засолниште за малкуте убави спомени кои ги има. Во нив има неколку слики на кои е насмеана и среќна, слики од пред повеќе од 10 години. Вели дека тие и се најубавите денови.
    Скромна е и не бара многу, но потребно и е многу. Облека, храна, сигурен кров над глава можеби.. или пак некој само кој ќе ја води низ лавиринтите на нашите институции, а за тоа нема да очекува ништо за возврат. Има битка која треба да ја добие, но не може сама. Не знае и не умее.
    Желба ми е ова да успее и се надевам дека ќе биде се по план. Јас не можам да влијаам многу и сум безгласна буква во нашиот систем, ама сплотени можеме повеќе. Барем јас се надевам.

Инаку, деновиве се Живи.
    Многу дружби и луѓе околу, нови познанства, стари возобновени, разбудени емоции и трепет. Доцна во ноќите ладни носиња, но сепак гласно смеење и делење ефтини, но вкусни колачиња кои се топат во уста.
    Мило ми е што постојам сега. Мислам и дека почнувам да разбирам зошто.

Бидете добри и не се откажувајте од љубов.
    Никогаш.
    :)

На Sanjichka007, sweet-cherry, hermosa и 6 други им се допаѓа ова.
  14. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Онака мислам многу убаво би ми дошло некое изненадување, случајно така.. Ма, не бре :x Малер сум јас :(

15. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    сдк дека во оваа држава буквално се пропаѓа! Неспособни да го завршат сопственито факултети..се враќаат повторно во средно................ а зошто да се каже дека е медицинско лице и дека ќе просперира? е па срце требало да мислиш на времето кога било а не сега за месец дена да се стекнеш со диплома со која можете да се сликате на бурчо со осмех на лице и диплома во раце за која некој потрошил 4-5 години, жив срам самите не знаат во какво црно светло се покажуваат И замислете одам во болница и ме лекува ми става инјекција некое скоро месечно завршено званично Медицинско лице и после месец дена јас ке си имам проблеми и несакани ефекти месец дена СТРАШНОООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.961
    Допаѓања:
    164.261
    Мисија згодноќа на тапет!
    Се треба да си сакаме на себе, затоа што го сакам ова тело и се на него, ќе го направам уште подобро! Се со цела љубов да го изнасакаме и обликуваме во најдобро што може.
    Е така!
    http://www.youtube.com/watch?v=9jjrZ0BJBMQ

17. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    34.173
    Море колку откачени луѓе имало...да и јас сум во нив јес оф скроз! 8)
    Иначе многу се разшантав со секој мој збор..како?Секој втор збор бисер ми е...ме прашва другарка ми:Симона погрешни апчиња да не зеде? ;( Е...арно ама гледајќи вести на битолската телевизија ТВ Тера забележав дека ајм ем нот алоне,имало и други шо трескале бисерчиња така нешто...И сега Тера си прај анкета:Дали ги чувате фискалните сметки?
    Една жена:Не.Новинарката:А оти?Жената:Многу место фаќаат.

Добро бе,женава регал да не купва? :^)

И очигледно треба да си започнам бизнис мој,лично,сопствен..Јас треба ТЕАТАР КОМЕДИЈА во Битола да отворам.А зошто?Јадев кулен и почна да ми гори,лути де,петлето-ова накај грлото надолу шо е...И ко некоја недоветна се дерам:ДАВАЈ ВОДА ПЕТЕЛОТ МИ ГООООРИИИИ БЕ!

Пак ручек време...јас пак забегав.Шо стана?Му велам дома...абе купатило не е македонски збор,можи бања-или не!СОБА ЗА БАЊАЊЕ е соодветен збор!

И така јас можи книга да напишам за мојте ламарини,зелени,бисери,глупости...како и да е..прстите камен ми се сторија,греота бе...ми смрзнаа :( :worried: :drunk: ;)

На Anonymous996 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.484
    Чувството кога се будиш од спиење и гледаш дека грлото толку многу те боли што неможеш да зборуваш.
    Врв на ова е кога ке те прашаат на кое караоке си била претходната вечер, а ти само си гледала филмови. Аххх...

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сдк ги чекам поројните дождови :D

20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776

Не е се толку црно:

Norweigan comedian duo Ylvis claim 'The Fox (What Does the Fox Say?)' was meant to be nothing more than a joke.

:)

И според мене едно вакво смешно дело не ми е воопшто показател дека музичката индустрија е отидена во неповрат.
    Ремек делата се таму некаде, уште постојат и се создаваат секојдневно...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.