[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Постоеле доста исфрустрирани лица на земјава .......

2. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Кога ќе ја изгубиш прегратката што те штитела од ветрови, тешко е да се навикнеш како треба кога дуваат ветришта.
    Ако стигнат кога не си спремен, ќе те одвеат ко прашина.
    Летам јас, полесно и од прашина.
    Иако знаев дека после лето доаѓа есен..

На kala21, WarriorAngel, Ketrin.Moon и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    А во исто време ќе се кисне на темата за бугарски пасоши, така? За кого? - За Македонија
    Види, ништо лично ама слабо се воздржувам во последно време нешто :D .

На Mishela, bittersweet, LilBaby и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Вечерва останав сама. Потполна сама. А да признаам не сум навикната во последно време. Утре треба да станам рано, а дремка никако да ме фати. И страв ми е од тишинава....

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755

АКО ГИ ПОДРЖУВАМ ЈАДНИТЕ МАКЕДОНЧНИЊА кои што немаат работа, немаат пари , немаат основни работи и единствениот спас им е бугарски пасош не значи дек ЈАС НЕ СУМ ПАТРИОТ.

100 % ОД МАКЕДОНЦИТЕ КОИ ШТО ИМААТ Б.Г ПАСОШИ СЕ ПАТРИОТИ НО пасошите ги вадат од мака !

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^А у Бугарија само вас ве чекаат со раширени раце и вие сте им последната надеж |(
    Ах бре, ах бре....

На miljkovic, SparkyAngel и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Дека веќе почна да ме фаќа онааа предновогодишна еуфорија а и наверчер почнав да си легнувам со надеж дека утре кога ќе се разбудам ќе видам снежно бела покривка, но сеуште е рано знам

8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Mи се јадат шпагети Карбонара во ниедно време... :angel:

И тоа од едно млако ресторанче во Драч, Албанија, целото во дрвенарија, со јужњачки шмек, келнерите зборуваа италијански и грчки. Англиски? Ни да бекнат.
    Ми мирисаат пижамите на него. Си зборувавме кратко. Тој е моја лажица, мое вилувче, мој прибор со кој ја хранам душата. Денес мислам дека собрав се’ што може да заокружи кујна, музика, љубов, пишување и страст.
    Си го гледав Julie & Julia по стоти пат. Ми се прави таков некој проект. Си се наоѓам во профилите на тие храбри, обични жени. Ликови. Уште повеќе ме трогнува фактот дека приказната е реална, опиплива и чиста. Па си матам со дрвена маталка жолчки и брашно, додавам занесено сирење, пројата добива шмек на домаќинлук и филмови со титл на француски, маслинките играат некој танц низ фрижидер. И се’ добива смисла. Малиџано и лук. Божество! Па чоколадни топчиња. И ти се топат под прсти. Како снегулки, ама од чоколада, топли. Очајувам дека сум заробена во администрација, а во слободно време поетишинувам. Кој глагол. Поетишинување. Ко преобратување. Па варам компот од круша. Со грам каранфилче, за да замириса цел влез. Ја читав и Тита, меѓу редови. Como agua para chocolate. И Роза Фјоре, од Кујна. Што сум јас, освен еден примерок кој заглавува во вакви пасуси? Што може да ме спаси, освен готвењето, пишувањето, сакањето, пеењето? Занес, во боја. И пак ми се отвараат тајни долапчиња во себе - за топол багет со путер и наросен копар, се’ додека не полудиш. И вино со капаче на кое пишува - blanc étoiles. Ми се причинува, или од некаде надојде мирис на ванила?
    Можам да сонувам во крем бруле, со кврцнат кафеав шеќер. Го правеа добро вo Taste of California ресторанот во Дебармаало, но згасна.
    Симфонија на една ноќ, среда. Кога шпагети Карбонара ти ѕвонат на непце. А ти, пишуваш во копнеж за некаков мир. И на диета. Со либето скајпаш и си делите милозвучја, го чекате декември кога постелнината ќе се топли од Љубов.
    Попатетична, амин.

Ама би готвела сега. За сите осамени срца на светот.

На Monna.Monna, Elennaa, ana-girl и 8 други им се допаѓа ова.
  9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Се најадов палачинки со мармалад и сега неможам да дишам,и после ке се чудам зошто сум се поправила како крофна и од страна ми штрчат гевреци ;)

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Не си единствена :rofl:

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    ...Мислам разбирам да добиеш за подарок 100 гр.кафе кога некој ќе ти дојде ама да добиеш WC SANITAR...со образложување-Знам дека си чиста жена ,да ти се најде....[​IMG]...хммм...

Второ моиве потомци не се опаметуваат.Син ми закачил единица по математика и уште 6 двојки.Му велам си направил композиција воз со единицата како локомотива напред.За да не добијам инфаркт добив ветување замоткано во целофан дека ќе се поправи.2 недели го гледам ја држи книгата.Ќерка ми нема единици ама музичко бре двојка.И велам удри си ја главата од ѕид или ѕидот од главата.

Ме фаќа некој креативен занос,би пишувала,би сликала би шиела.Од овие работи само за третото се фатив.Мислам испошив вчера поткинати маици,закинати гаќи,затворив необрасниви дупки на фармерки...а искроив и парчиња за пачворк прекривач.Само нека поминат празнициве се фаќам во нова шијачка авантура.

Лудиот комшија вчера ме затекна како гледам турска серија он лајн.Ми требал психотерапевт ми рече.Да може само сеансите нека бидат подолги му велам. :D

Ми се оди во некој спа центар,или барем на квалитетен фризер.Она да имам во секој момент лепршава коса.Ама бидејки јас сум ви претставник на една затупавена и неосвестена жена,носам коса така подолга (овој мојов смета дека долга коса е знак за женственост,а јас како потчинета морам да му удоволам),смотана под шнола -штипка,фризура - денес бришам прозори...мислам кежуал варијанта...
    Кога ова го пишувам познавам жена која со години носи иста фризура и иста боја на коса.Јас не знам како не посака промена било на формата било на бојата...имам впечаток како да и е уштиркана...

Тропам глупости,одам да пазарам крапче и тоа свежо.Само се надевам дека овој пат ќе ме услужи маж зашто прошлиот пат една девојка го тресна па касиерката не можеше да го прочита бар кодот.Крапот беше немирен.Морав да се враќам да го досредат.

На lana.del-rey, imelda, sweet-cherry и 34 други им се допаѓа ова.
  12. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    104
    Сакам да кажам дека ќе се фокусирам исклучително на самата себе во наредниот период.
    Се натрупаа обврски, ме чекаат испити... сакам да ја завршам 2013та со добри и позитивни чувства за себе. На крајот ќе направам и попис што постигнав :)

13. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
  14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    ... луѓето кои беспотребно римуваат зборови. |( :|
    Имате весниче-месниче, ааа ќе јадете салата-малата?

Гром да ве замлати. :devil: Мислам стварно.
    Зошто римувате зборови, од каде ви потекнува таа глупава навика, леле ама ми мава на нерв!

Потребен ми е одмор до Нова година, да си ја растеретам главата од глупости.

На imelda, sweet-cherry, Mishela и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755

Мислам дека сите го научија тоа од баба Роса :lol: :lol: мн интересна жена ако ја немаш гледано пиши на фб баба Роса ке ја видеш има многу видеа.
    извадок од неа
    тортички - мортички :lol: и ајдеее сега сите ја користат римата

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Некогаш кога луѓето го повредуваат човека постојано, единствено што му преостанува нивниот начин на однесување да го смета како „ добро утро“ или „ добар ден “ , како дежа ву, бидејки и онака нит може да ги смени, нит нешто друго, а и нит па истите направиле нешто ново кое би било од корист секому, а најмногу за нив самите.Оти се е минливо во животот, па дури и луѓето.

Многу е едноставно, само не мора животот да се комлицира.

На Antoninaaa, ozbilnazena, kala21 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Живееме во толку глупаво општество каде што секој за секој се грижи ... а само муабети управуваат, и не си ги гледат своите животи ... ааа до кога бе така , до кога скеој за секој ке му биде гајле !?!??!
    Мој е животов еееј луѓееееее моооој, ке го живеам како што сакам ... точкаааааааааааааа :bow:

На vinozito1, LittlePinky, SwiFtiE-7330 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Денес сватив дека не си таа личност што беше пред 7 години и дека не вредиш ни за влакно,како може да сум имала толку добро мислење за личност која сака се да ми уништи што го градев овие 3 ипол години со мм.Па како јас бе не ти се мешам во бракот и ти не ми се мешај мавни ми се.Се згрозив од тоа што сум те познавала како личност а всушност ти си бил голем идиот!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :@

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.752
    Допаѓања:
    9.562
  20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Си полагав градска, паднав и никогаш не сум била посреќна. Јас направив грешка, знам точно што, но ме пофалија дека сум била стабилна и снаодлива во кола, само ми требало посамоуверена да бидам. Сега сум убедена нареден пат дека ќе положам, сум знаела да возам и што е најважно сакам да возам.

Уживам во конечниот слободен ден, од институцијата на Ф која името не си го заслужува. Си одбрав тема за дипломска, нешто ново, нешто што многу ме интересира и што со мерак ќе го работам. Од каде луѓево заклучија дека дипломската е глупост? Тоа ти е шанса да работиш нешто што го сакаш, имаш целосна слобода во изборот и може да ти биде билет за во иднината, кој ти го фрлаш затоа што и цитирам ’ех само дипломска е’. И после нели, Стојко е крив.

Ноември не’ зафркава, автобусите уште повеќе. Само тоа дека има тиква и калинки е сигурен факт.

На LittlePinky, teddybear, Elennaa и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.