[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... и форумов почна да губи од својот шарм ...

На sweet-cherry, kate21, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    СДК дека животот знае да ни биде убав, но само ако ние се потрудиме повеќе.
    Никогаш не оставам работите да си дојдат сами на свое место, секогаш ќе се трудам и се трудам!

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Епа драги мои, ај и јас да ви раскажам една смешна, awkward случка... :geek:
    Понекогаш мислам дека некои глупави бруки само мене можат да ми се случат, а ова е една од тие. [​IMG]
    Значи не, препишувања домашни од интернет дефинитивно не е за мене. :D

Вчера така имавме домашна да напишеме анегдота/смешна случка на француски, ме фати некоја голема мрза и недостаток на инспирација и ај, си реков да земам еднаш и јас да препишам нешто. :D Арно ама, пошто мрзата стварно ми беше на највисоко ниво ( [​IMG] ), место барем да земам да најдам некоја на македонски или англиски па да ја преведам, се нафатив да си земам директно некоја на француски да си препишам. :lol:
    Отварам така на еци-пеци-пец една страница, си ја одбирам најкратката и почнувам да ја препишувам.
    И си ја препишувам oнака со исклучен мозок скоро до крај, се додека не забележав за што уствари се работело, нешто водење љубов, такви ствари... кога гледам па уште и цензуриран збор при крајот, јаооо мајко мила... Скролам низ страницата, ги читам останатите анегдоти, има што да видам... тоа целата страница со таков мрсен хумор. :$ Програмата не се препорачува за деца под 18 години, неопходен е надзор од родител или старател, што би рекле на телевизија. Требало да напишат, не се препорачува за препишување за домашна, за такви будалетинки ко мене. :rofl:
    И одма кинам тоа страната и земам као поштено учениче да си преведам нешто. :wasntme:
    И така... да не приметев на време, сега ќе требаше не тука, туку во Зини земјо голтни ме да го пишувам ова. :rofl:

Така да... заклучок - слепо препишување домашна од интернет НЕ. :D Особено не на јазик што делумно го познавате. :lol:

На Antoninaaa, sweet-cherry, Hipster и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.961
    Допаѓања:
    164.257
    Јас мислам дека нема дете кое не создало траума кај родител - земам павловичевата/бекутанот и цела содржина на фаца, по раце,по тепих и мебел.
    Еве знам бар 10 деца ова што го имаат направено, а мајка ми се уште со солзи во очите го раскажува тој кобен ден како дедо ми заспал, а јас цел бекутан на глава сум го ставила, она била у шок кога влегла дома од работа и испуштила се од раце само да ме спаси! :D

Како можат децата да бидат толку зли (љубопитни), мене стварно не ми е јасно! :D

На sweet-cherry, bittersweet, LittlePinky и 3 други им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Живееме во еден парадоксален свет, каде, многу пати, “посилниот“ пол е тој кој се чувствува загрозено од “послабиот“. Доволно е да отвориш весник, проучиш историја на некој народ, или пак направиш муабет со некој за да го сфатиш тоа.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Јас навистина не знам зошто го прикажувате целиот ваш живот овде.

Ова е анонимен форум.
    Никој не би требало да ве знае. Бар за вас е подобро.

Вие си се најдовте 5-6 другарки и ринтате овде на форумов за на биологија што сте правеле и си ги поздравувате пријателките меѓусебно.

Не разбирам,навистина.

На happygirl и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сдк моментот кога ке се заљубиш во некој предмет и не можеш да се смириш дур не го добиеш. а тој предмет чини 300 еу. :|

На tessie, Dvolicen и sweet-star им се допаѓа ова.
  8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    I'v got a burning desire ...
    Да одам во планина и да живеам номадски живот далеку од малите луѓе со малите мозоци. Усрани провинцијалци. Те зјапаат до несвест дури не се уозбилат во намерата да докажат дека се еднакво добри во правењето на невешти саркастични шеги на туѓа сметка колку тебе.
    Фак ју, ми сугерира кога работам на струјно коло , а сам незнае сијалица да смени. И после изговор дека секому може да му се случи.
    Веројатно да, глупавоста е релативна, и секако доминанта и злоупотребена во прекумерна доза кај лицата со реално неприфатлив ментален застој.

Со почит, изразувам благодарност до авторот на мислата :
    Денес е тешко да си глупав конкуренцијата е голема.

9. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Писмото до мојот татко...
    Почнав да пишувам писмо,писмо кое знам дека никогаш нема да го испратам на таа една адреса.
    Мил мој татко,има некои работи коишто најверојатно никогаш нема да соберам храброст да ти ги кажам.Каде беше?Каде беше сите овие години,сето ова време за кое твојата сега веќе порасната ќерка учеше да зборува,да чекори...?Што е тоа што беше поважно од твојата ќерка,која е таа причина што ќерка си ја оставаш цел живот без таткова љубов?? :worried:
    Знаеш ли како е да се живее живото без својот татко?! :( Еднаш имавме писмена работа,да пишуваме за својот татко...а што можев јас да напишам освен тоа дека ме остави....? :doh: Немој да мислиш дека јас те мразам,не,напротив јас тебе бескрајно те сакам...но само сакам да ги знам одговорите на моите прашања...а барам ли многу?? :|
    Единствена желба како мала ми беше еден ден целосно да го минам со тебе,татко...и низ сите овие години единствено таа моја желба остана непроменета...Ми недостасуваш,многу.....сакам заедно да кроиме заеднички спомени,сакам да минувам време со тебе.... :worried:
    Како и да е мил мој татко писмово ќе го завршам со едно ТЕ САКАМ ♥♥

На tessie, tinka-mace, Izaabella и 7 други им се допаѓа ова.
  10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Никогаш не вели никогаш ....никогаш не вели засекогаш затоа што не знаеш што ќе биде некогаш...... Не врти се назад, тоа поминало...... Верувај во она што иде и вели добро ќе биде!!!!!!

11. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.702
    Конечно ја разбрав маатематикава и се чувствувам како гениј! 8)

На richgirl998 и dence им се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    заспав во 4 и нешто се разбудив во 10 и 30 татко ми ајде стани стани, наместо да ми рече станувај спанке една :D и конечно се разбудив во 11 и 30 наспана да ама се ми е наопаку :puke:
    надвор не беше толку ладно ама јас се наоблеков ко за на Северен пол да ке одам-мислев ке пукнам готово, ме фати склет а нервиве не ми се баш ко што треба цел ден хахаха хихихи и рацете ми се тресат
    пешачев неколку километри-бев до пошта 2-пак ме испратија во шумите за да си ги повлечам документите, од таму т ц Капитол да дознаам повеке, од таму кај другарка ми на боза, во автобус и пак пешки до дома
    стапалата ме болат, прстите исто ама важно се напив чајче од липа и слушам Ганд харфа цд :music: да се смирам малку оти после време е за партија-има да ги испотепам таму ако отидам ваква :lol: или да им се изнасмеам во лице на сите :D ке ми речат леле срце па ти си одлепила :!:
    фактот што знам дека заради мене пред мои очи можеше да дојде до сообракајка вчера вечерта ми е страшно :x

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.184
    Се ближи перидот од годината кога секој си ја прелистува својата to do листа за изминатите 11/12 месеци.

Толку многу желби, цели, планови...За чудо делумно и успешно реализирани.

А од друга страна една загуба, губиток, минус... на поле кое не ни беше калкулирано или на било каков начин зедено во обзир.

Наттежнува колку и да се редат успесите.

Денеска го имав последниот разговор со стручна личност која 1.5 година нудеше професионална помош и советување за надминување на еден личен проблем.
    Последен бидејќи пред неколку месеци решив едноставно to let it go и ги прекинав сеансите.

Денес беше едно резиме и затварање на "случајот "
    Нејзините последни зборови беа: Штета.
    А моите: Фала на се и се надевам дека никогаш веќе нема да се видиме.

Испаднав со насмевка на лицето и олеснување.

За наредната година имам само една единствена желба. Нема никаква врска со пари, работа, документи....
    Она најважното :l:

На sweet-cherry, teddybear, Hipster и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Аман колку ми е мака шо никој не ме разбира од поблиските! :|Значи луѓенца РА-ЗБЕ-РА-ЈТЕ јас неможам да се сменам бе ало, таква сум, слободна, не се замарам со ништо, аман дали е толку тешко да ме разберете дека тоа сум јас, и многу ми е убаво така! АМАН, ДАЈ РАЗБЕРАЈТЕ ЕДНАШ ЗАСКОГАШ!!!

16. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Ги сакам рибарските приказни. Мажите кога ќе започнат да ги редат ги тераат до недоглед.

Ти прикажуваат за долгите ноќи поминати покрај шаторите крај Вардар - меѓутим не ги попрашав каде точно крај Вардар. Ти ги откриваат тајните за успешно направена риба на скара, а тука се и советите за најповолни начини на чистење на риба.
    Споделуваат анегдоти за нивните пијанства.

Мирни се, ги гледаш спокојни и расположени.

На Ketrin.Moon и Dvolicen им се допаѓа ова.
  17. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Денеска сватив дека материалните работи не ме прават толку среќна колку што ме прават најблиските! :)

18. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

Сакам да те надполам со рибарските приказни .....
    Тука паѓа многу лажење :P и фалење се разбира кој поголема риба има фатено :lol: .Има една приказан за еден таков рибар ...Секогаш кога ке имало собиранка на рибарите пријатели некој постојано се издвојувал со муабет за големина на рибата,брзината на фаќањето итн .Еденаш решиле да му ги врзат рацете додека муабетат и го прашале денес колкава риба фатил ти ?.Бидејки неможел да одолее а да не се пофали и со врзани раце,рекол еве нааа со олкаво око беше :rofl: (гестикулирајки со врзаните рацете во вид на око ,бидејки неможел да ги рашири и да покаже големината на рибата :rofl: ) .

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.153
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    СДК љубовта и желбата се крилја за големи дела :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.