[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Само мене ме нервира денешната игра на гугл? :^) Не знам каде е лево каде десно :D

едит Важно ја завршив :D

2. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Денес денот ми е хорор.Буквален хорор.Едвај чекам да си легнам и да дојде нов ден :doh:
    Туку ова,сакав да си направам топло чоколадо и наместо ринглата со водата,ја вклучив онаа со зејтинот па цела куќа ми беше чад,ке се фрлам жити све :worried:

Исто сакав да кажам дека многу многу ја сакам зимата .. заради ноќите кога ке си пиеш топло чоколадо замотана во кебе на топло и читаш некоја добра книга,заради новогодишните празници,заради утрата кога ке се разбудиш а надвор врне снег.

Добро ај да не филозофирам,убав викенд ^_^

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    случајно читајки на интересни статии на ф.б.налетав на една статија-женска страна е за рак на јајници
    симптоми, како се испитува-морници почнаа да ме лажат, крвта ми смрзна :doh: не е животот на една девојка шетање, шминки, накит, партнери и сл. :!:
    се испитува преку крвта протеини CA125
    имаку повеке од година дена немам направено ПАП тест-страв ми е ама малку црвено винце и ке се опуштам кога ке закажеме термин за тоа
    и уште не сум купила маст за градите ниту вагиналети-помага чајче од камилица ама ме мрзи некако да си сварам или ке се зазборуваме со татко ми и ке се олади па ке го фрлам :fubar:
    лани цела зима ја поминав со вагиналети-ми пречат и лековите што ги пијам и ладното-двете заедно-ужас :worried:

4. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    ...и така денес решив да си се опуштам.Купка си направив од јаболко,мх мх мх :inlove: си се одмарав саат ипол,па си се облеков,седев на нетов,ми најдојде инспирација си напишав и песна и така...Бев до центар,зедов бои,четки и листови и трк кај внука ми. :inlove: Лепотица моја ! :inlove:
    Арно ама,до дома ме мрзеше да си дојдам,нешто се уморив,а баш одморена требаше да бидам после купкава... :?: :!:

5. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
  6. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    It's Friday... :sun:

7. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    - Навистина неутралната надеж е дел од секој човек!
    - Човекот прави се само за да ја обезбеди сопствената удобност. Човекот има потреба од групирање бидејќи се плаши да биде и остане сам. Истиот човек најчесто бара засолниште, а го наоѓа онаму кадешто се труди - некогаш нечесно, некогаш по било која цена, некогаш и заслужено - да се вдоми.

- Пријатноста на легачењето ми :lol: се минимализира!
    Уште одамна ја избегнувам перницата. Секогаш ми викаа да не лежам така на постелнината туку да ја ставам главата врз перница. И ги слушав како мала, не дека не. Ама не уживав во тоа.

Чувствував како да ме задушува удобноста која ја нуди перницата. Мислев дека таа удобност ме заробува. Како да истата таа да ми оцртува некакви невидливи линии и ми потенцира дека само во нив смеам да се наоѓам. Не надвор од нив! Туку исклучиво внатре!

http://www.youtube.com/watch?v=F3RYvO2X0Oo

Мили гласови!

Љубам што тој не бара од мене да бидам нешто што не сум. И ете тоа е најголемата слобода која тој ми ја дава.

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.196
    Пораснав со Том & Џери значи ги обожавам ги гледав ,ги гледам и ветувам дека ќе ги гледам секогаш. Никогаш нема да ми е доста од нив :lol:
    Оваа е вистинско уживање :D
    Си слушам и си ги замилувам како си се бркаат наоколу еден со друг :lol: :tmi:

http://www.youtube.com/watch?v=kYrUWfLlYI0

9. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Моментот кога си легнуваш малце порано од вообичаено и после се будиш и кога гледаш 1 саат.. Ајде цела вечер ке ја претепам на интернет :lol:

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Многу ми е подобро. :hai:

Не баш најсјајно, ама подобро. Станувам од кревет без некоја поголема тешкотија. Успех. Најдов нешто што ми помага и планирам да го применувам додека треба. А ми треба, и ме прави да се чувствувам подобро. Научив да ги преточувам емоциите во предмети. Научив дека мене главата, не, не... пардон. Не е главата, душата мене ми е преполна со страв и бес и трепет. Толку длабоко навлегов во сопствените емоции што се изненадив самата себеси, со каква леснотија и логичност ги одделувам една од друга. Ме нервираат некогашните испади на бес кој можам да го истресам врз скроз рандом личност, ама мислам дека делува нешто, бесот испаѓа, не ми ја труе веќе душата.

Сфатив и колку страв има во мене. Несигурност. А изгледам и делувам како карпа. Кога влегувам некаде, никој ни на крај памет нема да си помисли дека девојчево ноќе мисли оти ќе остане сама, дека сите ќе ја напуштат, дека се плаши оти нешто лошо ќе се случи... Дијалогот во глава неретко продолжува до доцна во ноќта, до утрото и да резултира со неизлегување од кревет. Надежно, тоа е минато. Разговорот со една личност ме опушта, интересно ми е како ме анализира и ми вели, не можам да разберам, каква е таа борба во тебе меѓу една така енергична и динамична млада личност и стравот? Навистина контрадикторно, пред се' за некој научен да оди само напред, и напред и напред... со гигантски чекори.

Почнав да станувам уверена дека навистина станува збор за премногу неубави емоции собирани предолго време. И почнав, да ги тргам од памет, да ги чистам, да си правам генералка на мозокот. Пуштам, испуштам, сакам и да научам и да простам, само за мој раат. Секоја негативна емоција, за мене, е како нечисто, валкано чорапче.

Знаете колкав куп чорапи исфрлив досега?

Се возам во автобус, сеќавам, нешто неубаво. А, не, стој. И во глава, го вадам пред мене, го гледам, станува чорапче.... и го фрлам. И инстантно ми е подобро. Кај и да е, ќе стасам до фрлање капути, бунди и слични помагала.

Се каам само што многу ги натажувам мајка ми и дечко ми. Само пред нив се кршам и само они ми ја гледаат болката. А како боли, боли кога олкава крава од 80 кила, толку стабилна и зрела и здрава личност, плаче пред тебе и се витка од душевна болка, плаче и вика како мало дете. И мене уште толку ме боли кога и двајцата ќе ми речат само - И јас сум човек, и мене ме боли кога те гледам вака. Иронијата е што употребија и исти зборови дури. Некако, ме сецка тоа, се трудам, ако ништо друго, нив да не ги боли, јас имам доволно болка во душата.

Да избегам од неубавите теми, сакав само да кажам дека сум подобро. :D Спремна сум да шетам и ова лето што доаѓа, кај тие будали не се враќам, парите преброени, има премногу енергија во мене за да се задоволам со некој просек или потпросек. Тоа е тоа што мене доволно долго време ме разочаруваше и ме разочарува, премногу просеци, премногу медиокрет, премногу амеби. Не можам да бидам тоа и да сакам, мозокот сам ми се бунтува кон тоа. Спремна сум да си го сакам дечкото најмногу на свет, да не се откажувам од факултетот, ни па од излегувања, ни од ништо. Оти не сакам да бидам како еден пример кој неодамна ми слета во животот, кој има се', апсолутно се', и не знае ништо од тоа да цени, туку само седи како некоја голема, дебела амеба.

Само треба време, и ќе си дојдам пак на старото.
    Ви ветувам.
    :!:

На bittersweet, Buttterfly, Sexybaby86 и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Добра ноќ на сите! :*

12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Сакам да ви кажам дека џабе се сите пици, сендвичи, скаришта и месишта на светот кога нема ништо поубаво од попладневен ручек кај баба ми - гравче со суви ребра.
    Наполнето црвено тенџере кое што го користи со години наназад и ми е главниот синоним за моето детство и за тоа колку се радував секогаш кога и да го погледнев тоа тенџерче и сето она кое што со години со љубов се крчкало во него. И мирисот и неодоливиот вкус на месеното лепче, заедно со лута пиперка, е тоа е момент вреден за чекирање ама во мозокот не на фејсбук, како спомен можеби и безначаен ама спомен кој буди толку пријатни чувства.
    Фала ви, што сте дел од мојот живот. И што навидум обично попладне и навидум сосема обичен ручек знае да ми го направи денот.
    Ги сакам.

На bittersweet, Lemonade, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Нема ништо поубаво од тоа кога си заљубен ....знам.... ама лошото е кога си заљубен во погрешна особа ;(

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    И што кога бившиот и сегашниот користат исти парфем !?

На ana-girl, Cka и richgirl998 им се допаѓа ова.
  15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Само да можев да го вратам времето... многу работи ќе беа поинакви и сето разочарување, сета болка ќе ја немаше...Ама јас сум мазохист, зошто свесно го дозволувам тоа иако многу работи ми се повеќе од јасни.
    Ќе дојде времето кога јас ќе бидам Mаркиз де Сад...зошто животот едноставно не е фер.

На julie77 и richgirl998 им се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Јас само да ви посакам добро утро и убав ден. :)

Цела вечер око не склопив, премногу нерешни работи ме чекаат,натрупани обврски,рокови,нејасни цели и уште понејасни желби и соништа за себе.

Секогаш при крај на годината изработувам листа со желби/цели за идната,вечерва и наредните неколку денови ќе ја составувам новата. Возбудена сум и се надевам на убави работи од новата година(не празникот,туку баш новата година затоа е со мали букви напишана) :)

Се надевам на поголема блискост со блиските и поголема оддалеченост од далечните.На поголема истрајност и мотивација. И си посакувам оваа година конечно да пораснам и станам барем малку посамостојна.

На bittersweet, Sexybaby86, ana-girl и 2 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Една од причините што не го сакам славските трпези е што не можам да оддолеам на убавата храна.Се плашам дека ќе почнам да изгледам на компир набоден со две чачкалици [​IMG].

На Sweetheart87 и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  18. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    добро утро... :)
    -од сабаље со емотивни видеа си се изнаплакав (со детето што било пред време родено) многу се натажив ;(
    -најавуваат за вторникк снег, дај боже едвај чекам...се надевам дека нема да биди како лани, Нова година без снег ја славевме. |(
    -и последно што сакам да кажам...го мразам тоа што во сите ја губам довербата, полека но сигурно :?:
    имајте убав викенд, и не бидете многу наивни и добри, зошто таквите се искористени, и ми се гади веќе од овдешниве луѓе, незнам како е во странство, ама се надевам дека е подобро...само да завршам средно не чекам ни 1 минута за да заминам од оваа (некултурна, одвратна) држава. Секоја чест на исклучоците. :)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    12.104
    Ајде да прекинеме еднаш за секогаш со приказните дека ако некој те познава добро ,може лесно да ја види твојата болка зад твоите насмевки, хм... си мислев џабе е ако некој е многу добар во занаетот(т.с преметарството, лажењето) :D тешко е да се препознае неговата болка. Мислам, тешко е навистина сепак занает си е занет, особено кога некој е многуууу успешен во истиот :D
    Инаку многу сум болна , што ми стана не можам да се опоравам. Грло, синуси, алергии кај ме најде мене :D
    Ајде да одам ,кој е за чајче?

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    :inlove:

На hermosa, Someonespecial и mili4ka123 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.