1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    45.982
    СДК дека ние луѓето сме толку мизерни, себични и искрено не ја заслужуваме оваа убавина од Земја на која живееме.До кога ќе се убиваме меѓусебно и кога ќе престанеме да ги убиваме животните, уствари тие заслужиле да живеат овде, ние НЕ.
    Во Кина, веќе немам зборови за тој народ, барем за најголем дел од него, толку се себични, психопати, болни умови, како можат, како можат да им го прават тоа на животните, ми се скрши срцето по милион пати гледајќи го видеово.И не ми е жал, за секоја наредна временска непогода што ке ги снајде, се молам да ги убие, овие кои не ја осеќаат болката на животните, да им земе Господ се најдраго и да ги остави такви мизерни какви што се, во душевна болка.
    Знам дека не е убаво вака што зборам, ама искрено го посакувам тоа.
    И сите вие кои нареден пат ќе помислите дека сакате природно крзно и кожа само за миг ставете си ја сликава пред очи, ве молам.

Екстремно вознемирувачко видео, љубителите на животни не го гледајте.
    http://grid.mk/read/news/506259604/...hasnata-vistina-zad-krznoto-angora-foto-video

На Mia-Wallace, manja666, sweet-star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    кај да шетам по ветеров жити све :|

3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290

Се согласувам дека не треба да се малтретираат животни и дека луѓето ја претеруваат (посебо Кинезите), но не можеш така да посакуваш да им се случуваат лоши работи, односно можеш но со тоа покажуваш дека не си различна од нив. Ти само мразиш друг животински вид - луѓе.

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Денот е убав, чувствотото е убаво, насмевката е тука. Имајте сите убав, најубав ден, повелете :)

На hermosa, Gordana10, Libera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    335

Прикачени фајлови:

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.196
    Колку ми е убаво да правам експерименти со храна , да готвам нешто ново :lol:
    По наредба на сестра ми денеска сум нејзин личен готвач ... па и ветив,затоа нема бегање морам да исполнам ветување :D Моите не се дома па затоа ние 2 ќе прајме журки по дома :D

Ви посакувам убав викенд , и ако времето не е баш убаво искористете го максимално :*

На Kaylie, Yipman2, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    А зошто па да не? Што е животот на тие нелуѓе побитен од животот на зајчињава и сите животни кои се дерат за некој да се кити со крзна и слично.

Скоро ја исчитав и темата на форумот за носење на природно крзно. И ќе кажам дека после сето ова што е покажано ако има човек што сеуште би го носел тоа за лична сатисфакција не знам, што и да кажам ќе звучи како да сум човекомразец нели, затоа ќе си премолчам.

На Sexybaby86, Mia-Wallace, Kaylie и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    СДК дека сакам снег, сега, веднаш, овде! Па да можам да излезам надвор и како малечко дете да скокам и да му се радувам!

9. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Колку сакам сега да земам еден нож,па на милиметарски парчиња да ги исечам сите што им го прават ова на животните,ама сите.Зошто,зошто некој да се кити на сметка на тие кутри животинчиња?
    Кинезите никогаш не ми биле симпатичен народ, ова е уште една причина да не ги сакам.

На Sexybaby86, Mia-Wallace, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Дождлив ден. Сепак има нешто релаксирачко во дождот, нешто што ме опушта и обожавам денеска цел ден да сум дома, а надвор нека врне. :rain: Топлина имам, но само од надвор. Внатре сум ладна и шуплива.
    Ништо немам. Сите емоции ми избегаа или само период ми е. :?:

Виновни се тие околу мене или самата јас... И не знам баш кој е, а и не ми се размислува за тоа.
    Сега ќе си сварам чајче, па кафе, ќе се топлам пред камин и ќе уживам во дождот.
    Штета што не си ги зедов книгите тука, времево е совршено за учење.

Можам да замислам снег кога ќе падни колку ќе ме тера на спиење, наместо на учење. :D

На ana-girl, Dvolicen и sofijanoka им се допаѓа ова.
  11. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Како мало детенце,кое гледа во кутијата полна со слатки со искра во очите и ненаситност,така јас ги мирисам зрната кафе ,во вакви тмурни утра кафето сакам да го пијам крај прозорецот,а од другата страна соголени гранки,облаци кои се спуштиле до Водно,празна пруга и есен.Ветерот струи од сите страни, само што не заврнало.
    Сфаќам дека ми фалат насмевки,топлина и искри.Ми фалат нотите од некои одамна слушнати песни,и денови кои ми стојат заглавени во мислите.Само да не фатат прашина.

Ми мириса на зима.
    Не сакам празни мигови.

На Thallia, cheetah.girl, Hipster и 15 други им се допаѓа ова.
  12. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Имам ново мало маче, бушаво, како топче е :inlove:
    Се избањавме, се исушивме и сега си предеме најадени и поспани |-)

Мандарини, чајче, бушаво топче до мене и конечно слободен ден за мене.
    Ги обожавам овие ладни есенски денови, а јас внатре на топло :) Ме потсетуваат на деновите кога бев мала и со другарката ќе се измрзневме надвор, а потоа ќе влезевме дома на топло, мајките ни правеа какао или чај, и си ги боевме боенките :)

На hermosa, Mama25, ana-girl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    45.982
    [/quote]Се согласувам дека не треба да се малтретираат животни и дека луѓето ја претеруваат (посебо Кинезите), но не можеш така да посакуваш да им се случуваат лоши работи, односно можеш но со тоа покажуваш дека не си различна од нив. Ти само мразиш друг животински вид - луѓе.[/quote]

Да мразам одредени луѓе, луѓе како нив.Тие не се вредни за сакање, ако си човек треба да почитуваш се што дише и живее како тебе, а ако не ги почитуваш сите суштествата на кои Бог им дал живот ти не вредиш ни трошка.Мизрен си и не си вреден за сакање.
    И посакувам да им се случуваат лоши работи зошто верувам дека се треба да се плати и верувам дека ќе бидат казнети, зошто да живеат кога предизвикуваат ваква болка на друго суштество кое се раѓа, расте и живее, тие не се луѓе според мене, зошто да им посакувам нешто подобро.
    И те молам немој да ме споредуваш со нив, јас не го посакувам ова на сите луѓе кои живеат таму, туку на луѓето како нив.

На Mia-Wallace и Kaylie им се допаѓа ова.
  14. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Денов е толку тмурен и тажен што почнува да ме лишува од позитивната енергија и креативноста.Расположение-на најниско ниво.
    Колку и да сакам тоа да не влијае на мене и на моето расположение,едноставно не можам.Но,тука е мојата лепотица,која секогаш знае како да ме усреќи.И благодарам многу,најмногу! :inlove:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Зима, зима, зима.

Моето омилено годишно време од секој аспект. Зимата ми дава надеж, ми пушта една позитивна енергија која моментално ми е потребна од кога и да било. Пред малку во кујна имавме бубамарче. Мало, премрзнато, очигледно не е љубител на дождот. Нека си седи на нашата врата, да се погрее малку. Се префрлам од сезона во сезона преку менување на позадините на компјутер и темата на гуглево. Мали пакетчиња радости, нели.

Помалку го гледам почетокот на таа празнична еуфорија. Ако во ништо друго, тогаш во божиќните ѕвезди на пазар. Ги хејтаме Американците, го мафтаат цел свет како што сакаат, ама знаат бе луѓето да уживаат во празници.

Ми мириса од свеќичкава на капинки и зачини, ми мириса од кујна на тиква, ќе ми мириса на пита. Ми мириса на зелен чај, на омекшивач затоа што мачката на парно ни лежи, на чистите алишта и ужива. Сите мачки низ маало се подгоени, ни нашиве не заостануваат. Ќе биде студена зима.

Си сонувам и се трудам. Сакам летово во Германија, сакам да ја почастам мајка ми неколку дена во Прага или пак Истамбул. Или Белград. Сакам уште цел куп работи и сакам да сакам. Да се гледа позитивно на работите не е лесно. Да гледаш како ти се руши една кула, па додека да стигнеш да ја подигнеш првава, отишле уште три. А ти само градиш и градиш, иако ни еден бетон не знаеш да смешаш.

Имам чувство дека годинава не беше убава. За никого, барем од моево опкружување. Сите некако ја очекуваме наредната, со надеж, потајна и вешто спакувана надеж.

На The.Crab, Sexybaby86, Waka-waka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Најубавото чувство... :sun:

На Dog-lover, The.Crab, Gordana10 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    СДК
    Толку прости да луѓе можно ли ее?
    Да ти даде некој 3 шанси и да не ги искористеш...не не не не е можно и се истата грешка да ја правеш..
    Не е можно ... и што треба вејќе кога ќе те вифам да не те погледнувам.. како мене никој нема да даде 3 шанси она ми беше прва и последна ..За џабе е е речено:Од грешките се уче најмногу ... па за акл друг пат прв пат кој те разочара не заслужува втора шанса.. само на неа никој нема да и даде повеќе од една шанса.. Изгледа сум премногу добра па затоа амам вејќе се сменив..и почнаа да ми викаат си се сменила па редно беше и јас да се сменам не може се јас да попуштам и на главата да ми се качуваат ..не е можно .. тоа што требаше да и кажам на ти го твој ее ... е нема не сум до толку наивна..ама вејќе ке ме видат сите дека и јас можам да не сум толку добра само за 4 момички ке останам иста ...со другите на друг начин ќе разговарам
    Гази ти за да те не газат тебе

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    Станав тете :D Нека ни е живо и здраво сонце теткиноооо <3

На sweet-star, Annath, senza.parole и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
  20. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Дали само јас ја обожавам рекламата на Пенти ? :D :wasntme: :^)

На COollLady, The.Crab, Ana122 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.