1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Утеха доцна во ноќта после неколку изедени коцки од чоколадо :smoke:

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Викаат Насмевката-"крива линија која може да исправи многу работи"

Кога би знаеле луѓето дека позади мојата насмевка се крие чувство на несигурност, празнина, страв...
    Незнам зошто секогаш кога во животот ми се случуваат настани, што се битни за мене кога треба буквално да "блеснам" јас наместо да се опуштам и да уживам во моментот, јас толку на се размислувам што е небитно се преоптоварувам со глупости и не обрнувам внимание на битните работи. Имам некоја чудна карма, неможам некаде да поминам незабележано, дали од невнимание ќе се подсопнам, или од брзање ке кажам нешто погрешно... незнам што е полошо! И сите очи во мене- мојот најголем кошмар! :sweat: Како што кажав никој неможе ни да претпостави.. кога само би знаеле :tmi:
    Што донекаде е и добра страна :) што мора некој да знае како јас се чуствувам и колку сум ранлива.
    А периодов сум опкружена со многу лицемерни фаци, "душебрижници", кои со врски се вработиле, со врски за кола положиле кои уживаат да омаловажуваат се живо околку нив. А не се свесни дека за нивното мислење ми е гајле исто колку и за ланскиот снег. Не читаат суптилни знаци. :fubar:

На Sexybaby86, anggell, SwiFtiE-7330 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Немој да жалиш за она што го немаш, туку паметно искористи го она што ти е дадено.

4. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Пред некое време ме адна еден лепотан на фб. Ама никогаш не се запознавме и не направивме муабет, типот само лајкови ми става на слики на песни. :D Пред два дена бев на лекар за некои испитувања, и кога пред влезната врата ми се причини истиот дечко. И нели the curiosity kills the cat :D да погледнам уште еднаш поубаво, ја промашив скалата и за малце тиквава да ја ‘рснев од ѕид.
    :D Е затоа што од пишано нема бегано, сабајлево станав поспана и да излезам кучето да го видам што прави. Надвор врнело, плочките се натопиле (нели логично :D ) а јас со на татко ми гумените влечки пробав да одам. И тука изиграв некој фри-стајл балет :D и по долго лизгање со главата се закачив на железниот држач со скалите. Сега имам огромна планина на главава. ;(
    Да не звучам како Топ Шоп, но тоа не е се! :D Кога влегував внатре, од нервоза побрзо да влезам, ми се лизна раката и не успеав да ја отворам вратата и ја пољубив вратата.
    Одам да си легнам, гледам јас од денов фајде нема. :D

На WarriorAngel, Libera, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Баш би сакала дечко што ме сака, ама ако има и викендичка каде можеме да се гушкаме во вакви денови би имал голем плус. Најголем.

Врнежлива недела ми е и синоним за романтики. Вртат машини и пекарот наш за леб кој го викаме Џејми, комшиите се журкаат на Северина. Бар песна да сменеа, 4 пати истата |( Јас решавам да повторам германски, а маусот ми иде накај Friends или некој филм. Од кога немам филм изгледано. Уствари од пред некој ден, од Вуди Ален во кино.

Недела ли е недела, баш за танго во Њу Орлеанс...
    http://www.youtube.com/watch?v=O8687gGaQGs

На bittersweet, julie77, Waka-waka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Јас имам викендичка

На WarriorAngel, bittersweet, anabel-a и 35 други им се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    ПРЕКРАСЕН ВИКЕНД СО ПРЕКРАСНИ ЛУЃЕ... :inlove: :*

8. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Колку убав ден.
    Облаци. По некој дожд. Ветрови.

А ние пиеме чај кај него и гледаме серија.
    Едно ќебе за да не топли. А под ќебето,нашите тела испреплетени.
    Зборови,бакнежи,прегратки...

Не би сакала ништо друго.
    Само ние,засекогаш.

На Daydream и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615

На WarriorAngel, ilipili, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Одам јас каминот да го распалам :wasntme:
    Како најстара де :D
    Од Озбилна :hai:

На Annath и Yipman2 им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Значи ги мразам ваквите недели, кога после викенд поминат кај него морам да си ја земам торбата и да се вратам дома :doh: Едвај чекам да биде готов нашиот заеднички дом, па наместо да си одам, да станам порано, да му направам кафе и доручек (само тој ми јаде се' што ќе направам, и да е одвратно :D А искрено, не сум баш спретна во кујната, ама нели, желбата е најважна :rofl: А ни кафе не пие, ама со мене секогаш пие, иако му е гадно :D )

После секој викенд поминат со него сум преродена. Заборавам на сите лоши работи и се препуштам на убавите мигови. Вчера се глупиравме, си направивме една јака фотосесија со смешни фаци и се скинавме од смеење. Тинејџери :lol: Значи, не знам како да ви кажам, се' што правам со него ме исполнува и ме весели. Макар било тоа и седење во тишина и молчење, само да е до мене. Уживам :)

Овој викенд не бев своја и тој направи се' да ме расположи. Го испративме дедо ми на оној свет и дечко ми успеа да направи да се почувствувам подобро, да заборавам за кратко на тагата за мојот покоен, најсакан дедо на свет кој се гордееше со мене бескрајно.

Најважно е човекот што е покрај вас да биде со вас и во добро и во лошо, да ве весели и да плаче со вас кога е потребно. Јас мојот си го имам до себе и бескрајно сум благодарна на Бог што го прати да биде дел од мојот живот.

Ако имате некој што безрезервно ве сака и секогаш е тука кога ви е потребен, стиснете го цврсто и не пуштајте го никогаш :nod:

На Sanniii, tinkerbelll, bittersweet и 41 други им се допаѓа ова.
  12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.846
    СДК многу нешта..
    Прво,сфаќам дури сега многу работи дека сум погрешила ама сфаќам и дека е касно за да се порават.
    Второ,сфаќам дека секогаш не ги цениме луѓето онолку колку што навистина вредат,ја сфаќаме вредноста кога веќе ќе исчезнат од нашите животи.
    Трето,сфаќам дека јас,сум причина некој да биде тажен,скршен,понижен,навреден..
    И се каам поради мојата искреност и се што давам како на тајнир без прикривајне,без цензурирање.
    Некогаш ја сакаме вистината,ама некогаш не боли кога ќе ни е сурово плесната во лице.
    Епа боли...боли.

На cinderella.red му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elvira1

elvira1 Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sakam da kazam deka mnogo sum razocharana so decko mi vekje 3meseci se obiduvame da ostanam bremena i nikako da dojdeme do toa daj pomognete ve molam...denes dobiv mesecen ciklus :( :( ve baknuvam

14. Hemera

Hemera Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Има некоја слободна да ми пише лп,ми треба мала помош?!

15. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Дефинитивно на мојата свадба сликите ќе бидат дело на Љубам!

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Обично порано не ги сакав неделите, но, оваа ми е некако посебна. Знам дека утре е понеделник, а јас навреме си ги завршувам работните обврски.

Впорчем се чувствувам многу корисно и продуктивно. Малку работно, па потоа се релаксирам слушајќи музика, пиејќи кафе и тогаш најчесто гледам низ прозорецот. Се задлабочувам во убавата глетка. во небото, во планините.. Не барам многу, за мене и тоа е доволно. А воедно саканите се до мене.

Па, што би можела да посакам повеќе од животот? :)

Ви посакувам на сите да имате пријатно неделно попладне. :*

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421

На Annath и sever123 им се допаѓа ова.
  18. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    No pain no gain.
    Ама јас изгледа пресериозно сум го сфатила.
    Раката ми е со огромна модрица, на дланката под палецот, од премногу стискање и напрегање на тренинг, мислиш дека тренирам за Олимпијада или првенство. Или во најлоша варијанта, мислам дека некој ме тепал или дека сум се тепала, ма неее јас сум мирољубиво створење :wasntme:
    Туку ај јас, и мајка ми почнала да вежба, некои тибетански вежби не знам од кај ги ископала ама ги вежба секој ден и тоа по два пати. Во крв ни е изгледа претерувањето, еве ја цел де ми офка дека се ја боли :D

И мразам кога ќе испланирам нешто до детали и кога заради временски непогоди не можам да си го исполнам, како на пример денес со дождот. Затоа и никогаш не планирам ништо до толку деталистички и однапред, ете зашто де, ете, да не ме критикуваат повеќе до мојата пренагласена спонтаност. Кога не ти е перфектно испланирано нема простор за разочарувања.
    А баш планирав да ја шетаме пуфката на другарка ми низ парк, па после ручек во Старо Скопје и чизкејк во К8. И сега убеди го мојот желудник да јаде нешто друго што не е чизкејк, но фринкг ченс.

Морам да импровизирам за остатокот од денот, затоа што ако дождот ми биде алиби за понатамошно седење дома, ќе си удрам еден бокс и ќе си напраам уште една модрица да ми одговора со веќе постоечката :D Па да имам стварно изговор за седење дома после, веродостоен :rofl:

На bittersweet, crazylady, SparkyAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  20. SweetCandyyy

SweetCandyyy Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    9
    сакам да кажам браво за сите што успеваат во животот. верувајте горди сме на вас и секогаш ке ја имате нашата подршка. читам за млади таленти кои покажуваат успех. браво! пред вас е добра иднина, на добар пат сте. не се разочарувајте за некоја загуба, тоа е животот еднаш победуваш еднаш губиш.... само продолжете така :) :) :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.