[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.465
    Јееееее, најдобро е кога на нешто не се надеваш и потоа се исполни :rofl:

На Someonespecial, Barbie20, Kaylie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Денов као ден,добар беше,ама осеќам дека грип ќе ме фаќа... :(
    Носот истура,као снегов надвор шо завеа,ама само на моменти! :lol: Кога голтам грлопо ме грепка,и стапалата ми се мраз.Нагоре блузава претенка ли е,ептен ми студи,а оганот иако запален,не го осеќам.
    Знам дека треба да се најпијам некој чај,ама неможам,не ми се пие.
    И така,уште првите денови со снег,ја болна ќе си седам,очигледно...
    Ама ај да не се жалам,ќе идам да пинам едно чајче,утре треба внука ми да ја чувам. :*

Пријатно попладне имајте,јас одам да учам и да читкам нешто!

3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Имам забележано дека во последно време станав многу почувствителна кога доброто на моите блиски е во прашање. Или ПМС или трајно омлитавев... ако е второво, не ме радува баш.

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Колку сакаш несогласувај се со модерното време, колку сакаш биди против тоа и терај си свој филм, колку и да си во право - ти губиш. Можеш да испаднеш чудак, ненормален или во најлош случај - незабележан, блед. Тоа го сфатив и го сфаќам секојдневно. Face it.

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ќе се убијам...Има ли поголем песимист од мајка ми?
    Па, ми здодеа веќе! :@
    Секогаш нешто не е во ред, секогаш има проблем... Секогаш таа „нема радост“. А причина? Нема.

На Anonymous996 и ariela09 им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Има ли нешто подобро од едно убаво попладне поминато со друштво гледајќи добар филм и не мислејќи на утре дека е среда и дека доаѓа полугодие бидејќи утре е ден на дрвото и е неработен ден :D
    Ах леле се спасив од хемија и физика тешкото допрва следи ама тоа е кој како си ја наредил испаѓа работава :D
    Деновиве сум во некој фазон сакам да ви кажам ама незнам што да ви кажам и од кај да почнам :D

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Набрзо во краток период ќе ми се случат големи промени. Можеби за некого не се ама мене ми се чинат огромни. Нов начин на живот на кој не сум научена. Срамота е да кажам дека се плашам од тоа, се плашам од неуспех.
    И не можам да направам искрен муабет со никого затоа што морам да признаам дека ми е срам што се плашам од тоа, а и што на овие години ми е страв да започнам едно такво поглавје.
    Се гледам во огледало и веќе ги забележувам брчките (као демек јас кратери имам :lol: ), а толку многу се чувствувам како детиште.
    Знам дека имам уште време, се надевам ќе ја донесам вистинската одлука.

На tweety26, lunicka и Barbie20 им се допаѓа ова.
  8. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Топло добредојде, причинуваш радост, те чека чаша врело млеко засладено со мед од костени, многу горчина во душата и куфер полн со спомени кој моли да биде отворен.
    Во овој град на секое ќоше се прикажува краткометражен филм што ми буричка во очите барајќи солзи.
    Ноември.
    Беше полн со насмевки.
    Сега е полн со спомени.

На Anonymous996, sweet-cherry, anuskaNESTLE и 7 други им се допаѓа ова.
  9. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    :$

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Луѓе, јас до сега не сум го гледала оној квизот Среќни коцки со Драган Вучиќ, ниту пак можев да го поднесам Драган, ама прееска ми одеше пуштено на тв во позадина и кога се заслушав и загледав, се смеев како што се смеев порано на Пријатели кога Фиби и Џои ќе доживееја кулминација во рандом епизода. Во суштина, трагично е, ама бидејќи не ми се размислува сега за тоа, си се изнасмеав слатко, толку без смисла, толку лесно, толку просто и глупаво луѓево земаат награди, овој подзаспан се чуди како може да згрешат најпроста работа, па на крај како врв на се, кога им помага со тоа картите, да погодиш која карта ја држи во рака, ова јас играв пред да научам да играм други вистински игри со карти, смешки смешки, не можев да се допрам :rofl: . А коментарите пак што им ги дава како честитка за наградата, ах бе сељак си останува сељак, само што Драган Вучиќ е толку сељак што е смешно, ама она урнебесно смешно :D. И така од сега не го мразам толку, и ќе го гледам за одмарање живци :D.

Или кога ќе размислиш, си знае Драган со каква проста раја си има работа и дебело си го користи тоа. Хуремки, коцки, турски кафиња, како и да го свртиш актуелен е. Трагично но сепак комично.

Туку јас да ви кажам какви планови сум скроила Марфи до сега може веќе се подмочал од радост. Има да ги руши како кула од карти.

А имам една слатка победа, ако може да се нарече победа. Добро не е победа, ама онака ептен слатко на душава ми е кога гледам дека девојката на бившиот ја лајкува Лајла Грејс. Да не звучам ко психо лудача бивша што ја следи секоја девојка од бившиот, онака сосема случајно откровение е, дури и непроверено, ама со доволна прецизност и сигурност, и така ми доаѓа како тркалото на животот и кармата да си ја завршиле работата, особено бидејќи сум на ратна нога со дотичниот, ах :devil:

На mims-89, sweet-cherry, anuskaNESTLE и 5 други им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Го обожавам овој период од денот, посебно кога знам дека ми следат два неработни дена.
    Се чувствувам зачудувачки мирно и релаксирано.
    Не ми влијае негативно ни фактот што за некој саат официјално почнувам со учење, ниту стресниот ден кој веќе е зад мене... ништо не е битно.
    А кога на ова ќе се додаде прекрасен поглед низ прозорец, снегулки и серија за опуштање - што повеќе да посакам?

На bittersweet, sweet-cherry, anuskaNESTLE и 8 други им се допаѓа ова.
  12. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Фин ден..Океј.
    Задоволна сум со себе од одговорите во училиште..Се надевам дека и ќе направам 5ки и 4ки на следните тестови.
    Посакајте ми среќа..

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Кога ќе качам 1kg: Ех, ништо страшно. Што е едно кило...

Кога ќе симнам 1kg:

На Anonymous996, sweet-cherry, lunicka и 19 други им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Време, тема за сва времена. Есенско дете сум, го мразам студов, ама сега... одејќи по улица... романтично е и точка. Излегувам од депресија, подавам раце кон сите страни, како дрво во пролет со сите гранки. Нека биде ладно бре луѓенца, битно во душа да ни е топло. А се љубиме, само срамежливо сонуваме за прегратките. Па гушнете се, толку е тажно покрај толку луѓе на планетава, да се чувствуваш осамен.
    Како да ви кажам... Постара сум една година, позелена за две. Не сакам брчки, сакам од смеа. Кога ќе се погледнеш во огледало се плашиш, ама... покажи со прстот и исмевај си ја својата зачудена фаца. Многу сакам три точки...
    Бев лута, признавам, а колку е глупаво да си лут кога потполно си заборавил како треба да се однесуваш кога си лут. Или едноставно ја тераш лутината за да казниш нечие однесување. Јас сум малечка. Имам 26години, тежам 48кг (јеееиј), ситничка сум, ако ме стиснеш отповеќе, може и да се скршам. Само физички... и не растам повеќе (ни во гради ]:) ), ама учам, учам да растам духовно и психички.
    Јас и таа, мојава пријателка на 4нозе, сме многу емотивни деновиве. Се гушкаме, стискаме, буткаме една во друга и толку е лесно да се смееш при таква љубов. Не сум ни најпаметна, ни најдобра, ни најубава, ни најфина... далеку од сето тоа. Ама се трудам, се трудам да дадам љубов, да дадам знаење за сечие значење.

Уфф... што вака :$ :?: Е така... После многу долго време на мојот роденден имаше сонце. После многу долго време бев среќна што ми беше роденден. А вие ниедна не ми честитавте! :D

Ej... прочитав нешто пред некое време
    Соу тру :hai:

На ilipili, 1209, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ќе си го женам син ми на 23 :wasntme:
    Будала, откачена, вештерка или аждерка, после ќе му ја мисли свекрвава :D
    Идам јас од на работа товарена со кеси како кобилата од дедо Петре ... жива папсана.
    Од врата се осети мирисот на храна. А јас мртва гладна.
    Ручекот готов, масата поставена, кисело, луто и благо... И на крај, кафе на свекрвава.
    Па му велам, пуцај Дејане. Изненадување ми приредувате кога нешто ќе заебете.
    Нема ништо само сакавме да те изненадиме.
    И ме изненадија, се почувствував ко царица. :D Не се фалам жими мајка :)
    Се добро си одеше дури тетка ми не ја отвори устата :D
    Ми го опачи девојчево, ќе ме збеснеле :D А, што велите а.

На ilipili, 1209, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.439
    Зошто сакам да прашам е заклучена, дали има некоја феминка познавање за тоа дали се прославува именден денеска и на оние кои се викаат Јовица?
    Ви благодарам.

17. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Она чуство кога ке се наспиеш како нoрмален човек 8)

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Сакам да кажам дека неколку дена веќе си пишам ете пробна приказна на англиски на блогчето 8)
    Па ако имате време видете шо :D

http://sandra12petrovska.blogspot.com/

btw: Снеггг :inlove:

19. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Day offffffff + најверојатно уште ќе нема многу снег и виулици! Удри бригу на весеље утре :rofl:

20. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    932
    Денес се чувствувам ама толку бескорисно. Денот го поминсв во гледање на филмчиња, покриена со ќебе додека каминчето пупоптеше. И чувствувам некаков мир. Прв по долго време. :)

Дали од ладново појма немам, што викаше, една моја многу драга личност, ја сакам зимата драга, се живо нема тогаш. Каде си видела муви, комарци, пајаци и други ползечи и летечи објекти, во зима. Нигде. Вклучувајќи ги и луѓето. Конечно можеш да излезеш и раат да прошеташ и главата да си ја избистриш, без да мораш да ги правиш површните Здраво-муабети, со познаници. А пак не дај Боже со дечково што го имам да излезем, нема кого не познава, до центар ако ни е 15 минути ние за еден сат стигнуваме. А сега раат. :$

Сега само ми преостанува прошетка и едно чајче во некое кафуле и само да чекам. Си гаам надежи за работно место, чекам повик, па ќе видиме, фингрс крост. :) ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.