[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kate21

kate21 Популарен член

СДК убави ми се честитките новогодишни. Мило ми е кога ги читам пребројувањата на феминките. И затоа ќе ви кажам, насмевката која ја читам денес, онаа истата која ја местите на вашите лица за утре вечер, наместете ја и на вашите срца за целата наредна година :) Да бидеме полни со елан и добродушност, да сакаме да створиме подобар свет. А штом сакаме, успеваме! Се' најубаво семејство, се вклучиле или не во следниве 24 часа, небитно е, ум во глава, љубов во срцето и ајде на забава :)
    Среќни празници! :*

Annath, Elennaa, Theodora and 8 others like this.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

СДК дека дочеков на новава година нервно ќе ме оболи. Никогаш вака не ми било. :x

http://www.youtube.com/watch?v=QcShVH6SDI4

Џитнете некој пар кондури, шарени, да разбијат монотонија пошто ќе ја нема Вајлд во новата година на форумов. Или ќе ме има, па ќе пишувам цело време со големи букви, 63 извичника на крајот од секоја реченица и енгри смајли. :D
    Сега сфаќам каква утка направив. Цел плакар ми е црни алишта...

3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Ја однесов мајка ми на шетња низ Центар, пекаше жената само она не ја видела елката. Кога ја видовме двете се разочаравме, па најдовме утеха во долго зборуваното пире од костени од Крин.

Додека шетавме (во стилот на Бредшо), не можев а да не се запрашам: Дали навистина на виулицава од луѓе најголем проблем им е да најдам кој фустан ќе го носат на Нова Година (панталони не идело да се носат, најверојатно затоа што не можеш така убаво да ги рашириш нозете како во фустан |( ) или пак како мене си ги кријат проблемите зад смеењето на глупости? Колкумина од шопингувачите всушност одвај врзуваат крај со крај 364 дена, ама тој еден ден се бетер од шеици? Многумина рекоа, а јас потврувам ни Нова Година не е она што беше. Клише носталгичен муабет со многу вистина. Сепак тоа е.

Заборавив да купам честитки, утре ќе надокнадам. Заборавив каде одам утре, ми се јави другарка ми да ме потсети. Но не заборавив на целава година. Од се по нешто, некогаш многу, некогаш ништо.

Во 2012 посакувам само една работа, ситница мала: Најголем проблем на 30 декември 2012 да ми биде каде да најдам штикли. Ама не било какви.....

Annath likes this.
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Феминки мили, мали убави, малку во лудница сум и само ве читам одвреме навреме... Си сакав лудница, си добив лудница. Нема врска, битно е интересно бе, не е досадно. :rofl:

Сите да си поминете прекрасно. Забавата е релативен концепт, ако сакате дома во фотелја, супер, ако сакате на плоштад, уште посупер и во кафана на маса играјте, само нека ви биде убаво. :D Не знам дали ќе ве видам утре, треба да организираме јадење и пиење за 15 луѓе, малку изненадно и непланирано. Викаат дека таквите настани најубаво излегуваат, па ќе видиме. 8)

Намирисувам малку негативен напон кај некого, ама се надевам дека е само трема кај некого, непотребно притресување пред НГ. :D Оноа, сите се преоптоварени со сто работи, никој не гледа дека ова е само едно обично испаѓање... Битна е атмосферата, д крисмас спирит! :D

Вие останете ми со здравје, убави, паметни, па се читаме кога се читаме. :wasntme:

Elennaa, Theodora, Loritaa and 5 others like this.
  5. Look

Look Истакнат член

Каде е таа добра новогодишна атмосфера која што беше пред неколку години?
    Кога се беше толку потопло,поинакво... Кога луѓето повеќе се сакаа помеѓу себе,беа поблиски еден до друг,поискрени.Кога ја немаше оваа напумпана еуфорија,кога не се натпреваруваа кој ќе носи повисоки штикли и кој ќе се облече најмодерно? Каде е чувството кога рано наутро трчаш до поштенското сандаче да видиш дали ти стигнала честитка и брзаш да ја отвориш?

Зошто ова модерно време го зеде сето тоа?

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

завршив со сецкање..... ;)

Attached Files:

Annath, martinuska, Theodora and 8 others like this.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Да бидам уште една што ќе се приклучи кон честитките :D ?
    Ма не ми е гајле, сакам да бидам.
    Ви посакувам Среќна Нова, честит Божиќ од се срце.
    Искрено, годиниве ми летаат пребрзо (чудно, дечко ми не ја признава претставката пре. Премногу, пребрзо, преспоро не постоело. Го љубам поради ваквите нелогични логичности негови).
    Година како година. Подосадна ќе сум од вас, затоа што мене ми беше просечна. Далеку од лоша секако, а од добра малку повеќе :) .
    Со секој изминат ден го сакам повеќе. Се потрудил да е така.
    Научив многу годинава. Дел за медицината :) , дел за животот. А тоа ми значи многу.
    Утре ќе се дотерам. Не ја доживувам вечерта како врв на се, ама за прв пат во мојов живот имам желба посебно да се лицкам за Нова Година. Сакам тој да ми каже дека сум убава. Мислам, ми има кажувано и знам дека мисли така, ама ете сакам баш утре во 9 ипол да ми каже.
    Клише ќе ми е следново, ама сакајте се и смејте се. Ништо друго не е битно. Се е минливо. Скоро го сфатив ова и затоа сега сакам да создавам спомени, а не само да се сеќавам и да викам- „Ех како беше тогаш или ти текнува на...“ . Затоа што за миг ќе дојде времето кога ќе бидеме целите набрчкани, со малку сила и дај Боже со внуци околу нас

bittersweet, Elennaa, zhap4e and 3 others like this.
  8. marama

marama Форумски идол

Нова Година ја мразам зошто поминува уште една година од мојот живот и стареам , но сета таа хармонија, ведрина што ја прави кај луѓето ме разнежнува. Денес на факс некои дечки си купиле пиење и потпевнува песни онака во еден глас, им се насмевнав само и ми го разубавија денот.
    Него цела дена се влечам по болници, па и со потечени нозе и раце одењето ми е отежнато. Нема врска тоа, деновиве сум домаќинка. Те месење, сукање, сарми виткање, торти правење, ем бебиситерка бев , а и негователка. Тешко ми беше, но кога ќе размислам дека мајка ми тоа го прави секој ден, си викам можам и јас една недела.
    Утре не знам што ќе носам, ќе било преладно во викендицава , па планот се менува. Им останувам и за Н.Г. верна на хеланките.
    Денес на Битпазар беше ау :o гужва, петарди, цајкани кои си муабетат, а на крај пред Универзитетска чуреше едно комбе, а на 10 метри од него полицаец. Е зошто по ѓаволите стоеше таму? Луѓево се само за сеир, се собрале сликаат, снимаат, а никој да превземе нешто.

Не е битно.
    Имајте убави празници. Ви посакувам здравје, убавина, среќа, исполнетост, пари :wasntme:

За себе си посакувам да дипломирам, тој да не отпатува, мајка ми да оздрави и дома се да се среди, сестра ми да ја пронајде љубовта. Посакувам за сите мои здравје и спокој.

9. angel92

angel92 Популарен член

Џабе имам пари дома, кога немам мир и спокојство.

Убаво си кажале: Касна корка, крена к*рка ...

Не ми се верува. :Х

10. Tenkai

Tenkai Популарен член

The best gig ever. :emo: :rock:
    Утре ќе бидам среќна ако не се разбудам зарипната, сериозно. Мислам дека вечерва гласот го оставив некаде по пат. Пеев, викав, уста не затворев, ама ако, убаво ми беше. Огромна гужва да не можеш да поминеш, а таму на бината - тој. Да де, еден од многуте. :wasntme: Да речеме, тој најбитниот. Не, не знае да пее, ама знае да свири. И му се воодушевувам.

Но ко за инает моето расположение мораше да биде сменето од страна на тетката, што без најавување доаѓа. Е аман бе, баш на свирката мораше? Баш ден пред нова година? Утре наместо да се забавувам цело време ќе треба да мислам на тоа како изгледам од позади. |( Утре ќе паѓаат водопади, осеќам. Ај ќе издржам. :muscle:

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Сакам да кажам...го загазивме и последниов ден од оваа година...уште една што скапо ја купив а ефтино ја продадов :^) Гледам сите некаде натака навака,ги дрма еуфорија,само јас ли останав имуна?И не се сеќавам кога се вакцинирав за да стекнам ваков имунитет :o ...нејсе...што сакав да кажам...ах да ,за мене нема новогодишна тоалета,ни совршен мејк ап..ни чевли од приказните...кога бев помлада со душа чекав да се провеселам и разиграм,а сега таквата јас не можам од никаде да ја исчепкам.Можеби...всушност се е до партнерот,ако тој е таков,сакам да кажам исцицам од сите животни сокови,и ти покрај него венееш...

Пак забегав значи нема кафана и играње на маса,ако успеам утре да го наговорам да тркнеме до Скопје на плоштадот,не сакам ништо да купувам,желна сум да се стопам во масата непознати луѓе.Да само тоа сакам да се стопам ,да ме снема меѓу нив...

А на вас драги мои млади феминки,ви благодарам за убавите моменти,покрај вас се потсетив на нешто,а богами и научив нешто :D И нека би е исполнета нареднава година,имајте само насмевка на усните,топлина во срцето и не заборавајте го сјајот во окото тој е најважен.Искрата....Нека ви се исполнат сите желби и желбички,затворете ги вратите на минатото,не дозволувајте ништо и никогаш да ве растажи...

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА

Annath, Serafima and tweety26 like this.
  12. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Абе ејнџл, во денешно време и таму кај шо нема пари нема ни мир и спокојство. За жал многу работи не зависат од нас, ама више ни овие работи не зависат едни од други...
    Тоа е што е , останува да се помириме со тоа и да го изодиме периодот.

13. Offspring

Offspring Форумски идол

СДК само јас ли мислам дека Бијонсе многу брзо роди :^) :?: :?: :?:

14. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Вака пред Нова Година станувам ептен ефтина девојка...Човек со едно пакетче може да ме купи!
    :rofl:
    Имајте убав провод женЦки!Kако беше...Годината по првите моменти се познава.
    Ви посакувам Среќна Нова 2012,да бидете наградени со се она што го заслужувате...и да имате среќа да го добиете она што не го заслужувате! ;)

Повеќе од мене,следната година.Сега идам да буричкам по пакетчето!Mожда у 2012 ќе влезам дебела,али и среќна! :!: :D
    ДоВиџења!
    :*

15. spellbound

spellbound Популарен член

Ми студи :worried:
    Сега ке си легнам под кебе да се стоплам.
    Имајте убава вечер и Среќна Нова Година :l:

СДК 2
    Ко да не живеам на овој свет :^)
    Сега дознав дека Бијонсе била трудна, а таа веќе се породила |( (нека и е живо и здраво)

Elennaa and tweety26 like this.
  16. tweety26

tweety26 Популарен член

денес го добив подарокот од една од моите другарки :) прекрасна рачно изработена рамка со наша слика и изгравиран текст :D навистина одлична идеја и благодарам :*

LivingGlam likes this.
  17. vendiii

vendiii Популарен член

Ок пипол ...

Знам дека Новава не е нешто за припотресување , и јас спаѓам во таквите . Од една страна ги имаш тие што живеат за вечерта други што едвај чекаат за заврши . Облека , фризурче , а накит , а штикла , а со кого ,а каде ...
    Луѓе ќе дојде !!!

Опуштено само , без разлика дали си дома или во ресторан , во фустан од 100 евричи или си по пижами

Да датум е и наредна година уствари може си мислиш иста само со различна бројка на крајот . Ама датум т.е година што носи надеж . Некоја нова шанса , бар јас така го гледам . Ајде да почнеме одново ама овој пат помудро . И да бидеме среќни бар да се потрудиме ?!
    Можеме ! Сакаме ? м ?
    Заслуживме ! ! !

На сите ќе ви посакам Среќна и успешна Нова Година бидете ми здрави среќни , и исполнети со многу ... ЉУБОВ . На крајот тоа е таа движечка сила , заради која грешиш , плачеш , патиш се смееш ,се будиш со насмевка на лицето или со солзи во очите . Не е битно каква е за кого е , само нека ја има . Да не ви отапат сетилата , да не ви замрзне срцето . Нека има солзи . Ќе ги има знам кај сите ... Ако нека бидат од среќа :) . Ако бидат од несреќа ви посакувам побрзо да ги избришете и да му се насмеете на животов .

И за крај ...
    Дигнете раце од сите освен од себеси !!! Тоа не го смеете ама баш НИКОГАШ !!!

Attached Files:

tweety26, Adi888 and marama like this.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

И јас се чудам тоа, мислам 4-5 месец, таа се породила. :^)

Offspring likes this.
  19. Nymeria

Nymeria Истакнат член

http://www.youtube.com/watch?v=jMQ32ITin30

И тука, со последните зборови од видеово, мислам дека Волт Дизни им дига еден горделив среден прст на сите религии, религиски препукувања и останати странични случајно залутани пропаганди за животот. Со само една реченица. Поедноставно не може да биде.
    Доказ дека не се секогаш среќни цвеќенциња и пеперутки неговите цртани. Да, ако имам деца, ќе пораснат со ова, и со било кој друг цртан, колку и да влева илузии дека принцот секогаш ја чека изгубената селанка за која никој не знае.
    Абе ова ти е цел еден култ, дури и шпанскиве/турскиве серии се базираат на цртаните на Волт Дизни.

Grunge likes this.
  20. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Сакам да кажам и сакам на сите да ви посакам убав помин утре вечер :) Во новата година секогаш да имате насмеано лице,да сте здрави и прави и многу љубов.. :) :) :*
    А сега одам да јадам руска, кој е ЗА , повелеле :D

Thread Status:
Not open for further replies.