[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Вчера беше прекрасен ден.Конечно првиот снег :inlove: Незнаете колку го обожавам времево,зимата...Елката светка,ти си седиш пред каминот,се грееш на огнот,гледаш низ прозорецот се е бело,пиеш топло чоколадо или чај :inlove: Нешто најубаво :) Денеска на сонцево нешто сум му згрешила изгледа :lol: Одма ми го стопи долго очекуваниот прв прекрасен снег :|

Snow.Girl likes this.
  2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Ќе ме извинете шо ќе сум офтопик и нема да зборувам за снегот, а ни за бурекот (иако за второво се двоумам :D )
    СДК дека времето си лета со гооолема леснотија. Не те прашува дали може да подзастане малку, дали ти треба од денов уште 2-3-4 часа повеќе. Неделата ако може да се продолжи за уште некој ден (по можност не работен)....
    СДК и да подзастане џабе е. Еве ме на повидок да си наполнам јубилејна табла јајца. 30 комада. Бреее..ко вчера да беше ко се родив.... :D .
    И секое време си носи свое бреме. До 7 години проблеми/дилеми ситуации со бате/дада ме удри и мама не ми купи кукла, до 12-13 години - петки, испрашувања, тестови и по некоја симпатија. Од 12-13 до кај 18 симпатии, дечковци и тестови и испрашувања , од 18 до кај 23 аххх маки студенски. Ти седиш и си читаш и замисли тешко е.... :lol: + по некоја љубовна мака, поголема или помала.
    ЕЕЕ од тогаш до сега следеа некои поинакви, или повистински ситуации. Работа, луда шефица , друга работа, вереник, свадба, детенце, отказ, нова работа....
    Ама и не е се во проблемите
    Безгрижно детство, убави средношколски моменти, уште поубави студентски ...тате носи, мама меси, и на најтешкото- е најубавото. Убава работа, вистинскиот човек, љубов и уште поголема дотогаш неоткриена љубов- мајчинство.
    Тоа е мојата - за извесно време табла јајца.
    Наредната ќе почнам наскоро да ја полнам. Со јајца и со пелин и со мед.
    По на кај мед ако може... :lol: :lol:

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Нема да коментирам веќе за снегот секој 2 пишува за тоа како светско чудо да се случило.
    Што ако имаШЕ снег кога некој нема со кого да го подели да бидејќи нормално и мене тоа ме потсетува на романтика и се израдував само зошто можев да носам капа,ракавици и чизми :)
    Не дека не го сакам снегот ама мене ми е сосем нормална појава како дождот,сонцето,облаците.
    Ден на дрвото т.е ден за да си дојдеш дома цела црвена по 30мин поминати надвор ,,садејќи‘‘ дрво.Не садев седев од страна со другарка ми и си правев муабет зошто имавме само две дрвца за садење и машките ги засадија нормално после следеше мавање со топки од снег и ајде добро беше и после не пуштија дома.Дојдов и се отспав како човек 3-4 саати.Се одморив зошто буквално најубавите години ми поминаа над книга ај се надевам еден ден ќе вреди тоа.
    Нема да коментирам за снегот и на крај испрокоментирав алал да ми е :clap: :clap:

4. nikiiii

nikiiii Популарен член

ахх оваа новогодишна еуфорија, колку ја сакаааам :inlove:
    едвај чекам елката да ја поставиме дома хахах мајками ми вика како мало детенце си :lol:
    но што да правам, ја сакам зимата, снегот, новагодина...за сите е тоа не само за малите деца хаха :rofl:
    снегов се стопи денес..за жал..а кажуваат дека од другата недела и до 10 степени да биде :sweat:
    ама за брзо ќе се смени...и пак ќе ни затропа снегот :$
    п.с шубавки ми се маливе дечињааа, со капчињана како пингвинчина хаха :$ :inlove:

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Додека ми зборуваш те слушам од култура, ама немој да мислиш од култура ти верувам се што ми кажуваш.
    Да баш така,а во последно време преферирам да не искоментирам ништо после разговор(затоа шо нема потреба ) а ти пак мисли си еееј супер е и Вики се согласува не кажа ништо значи верува дека е така...
    И доаѓа момент кога пред други луѓе го кажува истото :
    -Еве и Вики се согласува во планот во моето мислење значи така ќе биде ау бау бла бла ...
    :!: Чекај мааа алоо јас ништо не кажав .
    -Па да де нели се согласуваш ? :?:
    НЕ НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ :fubar: тоа што моето мислење не ти го кажав не значи дека се согласувам .Ај пријатно упм |( ГЛУПА

6. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Снег, романтика, добар филм, девојка...За сега имам само снег но и тој се топи [​IMG] .

7. vitomir

vitomir Нов член

Бори се за она во коешто веруваш. Направи го тоа со душата, со срцето и со одлучност, но никако со оружје или лицемерство.

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Јеееесссс, снееееееееееееееегот се истопи :inlove: :inlove: :inlove:
    И сега во позадина: Ам вокин он саншајн уооооу :sun:
    Добро, не е баш саншајн, ама битно ни снег не е :D

И така јас додека си ја барав на нет сликава на сонцево, наместо танг како јазик да пишам, напишав танг како танга, па сега ако ве интересира дали има слика од сонце со танга низ нетов, пробајте напишете :geek:

Јас немам ништо паметно да кажам, дојдов само да им се изнасмеам на тие што му се радуваа на снегов...упс - снегот. :devil: муахахаха муа кис чао

LittlePinky, Spell, Kaylie and 2 others like this.
  9. feminium

feminium Истакнат член

Значи колку се досадни ова рекламите на фемина :envy: , на страната мислам, трипати на х стискам и никако не се тргаат бре аман, еден линк да отвориш да ти скисне :@
    нејсе
    сакав да кажам дека снегот надвор се растопи и мразам кашав искашкан снег :@
    нека завее нов
    :angel: :angel:

Lella likes this.
  10. Kaylie

Kaylie Истакнат член

СДК станав тетка. :party: ^_^ Мојата 2 братучедка (од страната на баба ми, од татко ми) се породи со трето дете и сега по четврти пат сум тетка, а и во јануари здравје боже треба 2 братучедка да станам, на другата братучедка исто од страната на баба ми, од татко ми. Од страната на баба ми мислам дека 7 деца биле, од кои 3 се веќе починати и уште 4 се живи, па затоа татко ми има толку братучеди и братучедки, од 3 од тие се во странство омажени. Таа што се породи денес е во Атина, таа што треба во јануари на Сицилија, а третата (таа има дете уште од пред 10 години, мој втор братучед) во Ротердам. И од страната на дедо ми имам низ цел свет роднини, а од странава на мајка ми, 2 братучед и живее во Сиера Леоне, во Африка и од таму имам 3 братучед.

Едит:Не замерувајте на грешките, премногу сум возбудена. :wasntme:

11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Е.
    И што?
    Заврна снег колку да не залаже и да се раскашави по улиците.Али ајде,ќе пројде.
    Не ми се веруваше синоќа кога видов,си викам,кај ми отиде летенцето..

12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Trnche, Mishela, manja666 and 7 others like this.
  13. vitomir

vitomir Нов член

Пријателот треба да ти подаде рака за да станеш... не за да ти каже зошто си паднал

Anouk likes this.
  14. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Не знам што се случува со мене....Последната недела цело време сум скисната, осамена,нервозна и премногу чувствителна.Ме повредува и најмала ситница и можам да си заплачам без проблем.Толку осамена не сум се чувствувала никогаш во мојот живот....Ете ни на снегот не се радувам како што треба.Не знам што е проблемот ама тоа повеќе не се издржува.

Witchy-style likes this.
  15. ku4ence

ku4ence Популарен член

Прееска одејки си од балет, видов мајка и керка гатени за рака се шетаат и си збореа нешто. Толку изгледаа среќни. Се завртев и ги погледав неколку секунди и продолжив да одам, цел пат размислував за тоа, како може од толку луѓе на планетава, баш јас? Но никогаш нема да и простам, па што сака нека биде!

16. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Студентите го прашуваат професорот:
    “Вие сте така мудар и искрен. Сите ве почитуваат, сакаат да ве имитираат и следат. Но сепак, сите нас не интересира една работа, зошто сеуште не сте се ожениле?
    Професорот затекнат со ова прашање во почетокот негодувал, но сепак решил дека е правилно да се отвори и почнал да раскажува:
    Видете, јас секогаш ја барав Совршрната Жена!
    Во таа потрага пропатував низ многу земји. Сакав една преубава девојка. Беше неверојатно, неверојатно убава. Ни еден маж не можеше да одолее на нејзината убавина. Но за жал нејзината душа немаше таква убавина, па после извесно време се разделивме.
    Потоа сретнав уште една млада девојка. Таа беше убава, паметна и образована. Но за жал, карактерите ни беа сосема различни и моравме да ја прекинеме нашата врска.
    Сретнав од тогаш многу прекрасни жени, но сеуште бев во потрага по својата Совршена.“
    “И што се случи, зарем никогаш не сретнавте таква?
    “Сретнав. Да, ја сретнав. Еден ден се појави баш таква: Совршена жена – паметна, убава, шармантна, духовна, елегантна, добра…накратко: вистинско совршенство!“
    “И тогаш се оженивте?!“ – нестрпливо во ист глас прашале студентите.
    “Не. На мое големо разочарување, се испостави дека таа го бара Совршениот Маж!“

Многумина бараат совршенство кај другите, но не работат на своето совршенство. Или како што се вели во Библијата: Прво извадија гредата од своето око, за да можеш да ја видиш раската во туѓото!

17. Lella

Lella Форумски идол

Феминки, да не ми се чудите што ви лајкнувам новогодишни мислења полни со честитки и желби за се најдобро. Ама ете ме фати едно такво прекрасно чувство новогодишно што заборавив дека утре треба на школо да одам, се внесов целата. :D
    И плус баш се радувам дека другарка ми од странство ќе си дојде на 10 декември. За 13 дена :inlove: 2 недели :inlove:
    И таа ќе слави НГ со нас. :D
    Стварно ми летна годинава брзо. Многу, многу брзо :o

18. HEV

HEV Популарен член

Значи некои луѓе едноставно ако не излажат неможат да го преживеат денот.Лагата е како топка снег што повеќе се тркала станува поголема. :@

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Денов е корисен за дрвата во Македонија толку колку што јас сум корисна за човештвото во моментов, да не речам, ама ќе речам - ич. :geek:

Всушност, убав ми е, испаднав и прошетав, па јадев убави и корисни јадења, а и пак ќе испаднам и пак ќе прошетам. Зошто потребата да се биде корисен кога ти е убаво, така? Така. Одлуката да си купам пола кило замрзната брокула се покажа како најпаметна инвестиција неделава... Ми се подул мевот како на трудна жена, а богами и апетитот ми расте како квасец. Таман ќе пропаднев во самосожалување дека имам витка поголема од мала пита, влегов да пробувам капути во истата продавница во која пред некоја година и најголемото бројче ми беше мало, а види сега, најкежуал си влегов во 40ка, а цицките да ми влезат си земав 42ка. Не смеам да се пожалам, не сум била толку трагична колку што мислев... Плус Окси ми рече дека ми пораснале, а јас се танчам, абе чудесии. Сега уште да одлучам боја и ќе инвестирам во капут, со мерак и со мои пари, оти многу инвестиции правам периодов, штета што не можам поопширно да напишам за нив без да ме познаат. ]:)

Да биде поинтересно, планирам да инвестирам и да се почастам со една убава ташна. Работам нешто, хонорарно, да речеме :devil: , и еве го први, не дека вријам од пари, не дека не ми требаат, ама партал ми станува омилената ми. А колку живци ми одат и ќе ми одат за тоа, ама ај, добро ќе ми дојдат парите. И ќе одам, без грам грижа на совест, и ќе си купам. Убава и голема и црна. И ќе ја наполнам со се' и сешто.

Кога сме веќе кај купувањето, нешто многу со чипки сум почната, а ќе речеш во депресија девојчето... Да, ама си има дечко девојчето, плус прилично веселичка сум со оглед на ситуација. И нема да го заборавам муабетов, пред некое време... Ми вика, леле, ме стега кошулава, не знам ова, не знам она... Го гледам вака, му викам е добро де, ја имам чипка во газот, па никому ништо. Добив само еден ваков поглед :o , се подзасркна, се поднапи винце... ми вика после, не можев да престанам да мислам на тоа цела вечер. :rofl: Епа секој човек си има НЕКОЈА, сега прочитав на Хјуманс оф Њујорк. Јас сум таа негова НЕКОЈА, очигледно. Многу ми е срцка значи, ептен.

Одам сега да го прошетам по ладново, не го тркалав по снегот уште, ама може да шлапкам во вирчиња заедно со него, што да не. :wasntme:

п.с. И многу цицки и газови има во постов, игнорирајте ги, така се погоди муабетот, не сум до толку перверзна. :emo:

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Бурек, и тоа не било кој босанскиот/сараевскиот од Рамстор.
    Итс нот мај фолт, колегите посабалје само тоа јадат, па и јас да не останам по кусо.

.....Дека а бурек сте правеле муабет па да ви се придружам де....
    Збогом дието...

Sexybaby86 and mims-89 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.