[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Си го гризнав јазикот пред некој ден, вчера пак на истото место си го гризнав... и денес пак... АМАН БЕ ВИШЕ! :|

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.568
    СДК дека треба што побрзо да се заклучи темава, зашто премногу се изнервирав кога ја видов. :!: :@

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    32.489
    И конечно утре ке дојде...5 дена од една страна ми поминаа брзо, но од друга страна во исчекување :)
    И ми кажа промена на план, дека ке дојде утре одсабајле и јас ваква :o
    Си земав се исчистив, собата моја ја светнав, купатилото исто свети , ми остана уште ходникот но тоа ке мора утре бидејќи се нема време веќе :D Сега ми остана уште да чекам :D

4. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Пластичната гитара можеби нема онаков звук како што верувам тој би сакал да има.
    Неуморно свири.
    Го среќавам често,низ улициве на градов, и во време и невреме.Има околу 13 години, блед тен и копнежливи очи,насмевка и видливи желби.

Нешто по деветнаесет часот,чекајќи лифт го здогледувам,изгледа како залепена слика од скинати среќи тука и таму по некоја желба,верувам ги има.
    Можеби сака да биде музичар можеби пилот.Можеби.Дете.
    Оди некаде каде мора сам за себе.
    Талка меѓу сиви облаци и луѓе.

Носи кесича со паломи,подоцна ќе ми се пофали дека продал и заработил денес.
    Му нудам добар збор и пари.Последните во мојот новчаник.Ги зема заблагодарувајќи се.

Претходно две девојки пробаа на индиректен начин да го игнорираат,сакав да ја избришам нивната трага.
    Толку е искрен и сака топлина ,со рачињата, ми дава пакетче паломи молејќи ме да ги прифатам.

Во тој момент во воздухот лебди судбина,се прашувам за неговата.Никогаш нема да можам да ја знам во целост.Но се надевам за него.
    Се надевам ќе си ги чува соништата.

На Stoimenovska, Hipster, teddybear и 28 други им се допаѓа ова.
  5. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Храброст, та храброст, сте заборавиле од лекциите по историја што значи храброста затоа денес го сквернавите зборот! Леле Фифи и Зелко колку се храбри, леле локалната калаштура колку е храбра не се срами од светот :clap: и јас облеков зелено капче денес, видете ме колку сум храбра |( глупи се луѓево бе!

И нешто друго, многу мразам кога ме копираат. За таквите... добро бе, знам дека сте неинвентивни и дека ако не украдете и не преработите нешто туѓо нема да ве бидне никогаш во животот за ништо корисно, ама тоа не ви е оправдание за да почнам да ве разбирам и да престанам да ве сметам за лигави и неспособни нискоинтелигентни цицачи од кои полека кородира СЕ.

На Lella и hermosa им се допаѓа ова.
  6. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Колку би сакала да отидам некаде далеку...кајшто нема никој.Сакам да биам сама и да размислам што се случува околу мене.Сакам да отидам високо во некоја гора и да седам една недела таму без никој да ме замара.Да си ги средам чувствата и мислите.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    16.321
    Зошто кога секогаш ќе помислам дека се‘ ќе помине,дека не е се така црно се појавува причина за повторно да се вратам на почетокот. :^) Туку згора на тоа на сите сум им трн во окото.А што лошо виделе во мене!? Хмм.. :| А можеби е лошо тоа што на секој се трудам да му угодам, а на крајот самата да се заборавам дека и јас сум личност и треба малку повеќе време да одвојам за мене :geek:

Е таа е. Кога на сите се‘ им дозволувам т.е. да ме искористат
    никој не ми е крив :tmi:
    Во последно време ми треба малку простор, некаде да отидам па макар и на кратко, сите некако ми вршат притисок .. . :emo:
    Ќе помине, би требало да помине.... :drunk:

На kathy-style, Dvolicen, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Хај :hai:

Еве сум јас после долго време. Ви немам пишано неколку месеци, но секогаш кога имам време ве читам.

Епаа за ова време додека не бев тука, се заљубив.. :wasntme: Има уште да ви кажувам, ама ќе оставам за друг пат.

Во последниов период и немав толку време за да ви пишувам, ама од сега почесто ќе бидам тука.

Поздравче до сите.

На Lella, eliesaab, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Вистинската убавина не е во лицето... туку во срцето.

На Mama25, Thallia, Umbrella22 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    како може девојка која работи како асистент во фирма само 2 месеци да биде толку амбициозна и да сака да напредува за толку кратко време :fubar: и тоа вработена преку другарка :!: тоа е пирамида-почуваш од најдолу па скала по скала-се до врвот :fubar:
    дознав каде има бесплатни курсеви за компјутери ^_^ па здравје утре да дознаам нешто повеке :)
    периодов сум навака натака- а кога ке почнат и трибини и активности :doh: не знам од каде ке најдам толку сила за да успеам, а денес цел ден окапав за едно ехо на дојките-и како тоа да ми беше малку заедно со докторката имаше и млад иден доктор во ординацијата-го чув како коментира ми доагаше една :punch: да му удрам ко да не видел женско до сега :@ :fubar:

11. Sunshine02

Sunshine02 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    14
    Не за џабе рекле дека за се' треба време...
    Јас се надевам тоа време нема да биде доооооолго и дека побрзо ќе го дочекам тој повик :call: :mp:
    Уф, колку мразам да чекам.. |(

На richgirl998, Lella и HEV им се допаѓа ова.
  12. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Едноставно имам посебна љубов кон белите мечињааа :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Чудни луѓе сме ние Македонците,никогаш нема да разберам како функционираме ...Толку драстични разлики а толку малце народ ...Поделени од патриоти до продадени души ,од вмро-овиц до сдсм-овици ,од оваа страна на вардар и онаа страна на вардар,од скопјани (намрно со мало с ) до провинцијалци ,од богати до сиромашни ,итн да не набројувам.
    Денешното време си носи многу поволности,погодности ,уживање ризик и резултати но знае да биде и дрзок.суров и безмилосен.Барем сега ги има сите работи што фалеле во минатот за да бидеме спремни за фер борба со животот .Убаво е кога ке бидеме и наградени ненамерно но сепак заслуженото е по драго и мило .До кога нема да прифаќаме дека неможе да биде како некогаш ,генерациски унаказени луѓе поради фактот да чекаат и патат само за подобра иднина .Зарем не се научи лекцијата до сега дека не се враќа тоа време ... Се повеќе не се пронаоѓам во муабет со генерацијата .Живеат во филмот и концептот на живот на Ех-ЈУ или пак се толку модерни :fubar: со измислените (лоши работи ) на денешницата .Илузии и филмови ,измислени работни места,измислени називи ,прекари па и измислени таканаречени пријатели (виртуелни ).Дадениот чесен збор веќе не важи како некогаш сега лајк е пресуден за почит,демонстриање на почит и доминација со материјалните актуелни работи :puke: ..
    Велат дека модерното време е лошо и носи мн негативности ,но еве јас не се согласувам .Ми годи модерно време (контролирано и разумно ).Мора да се прилагодат на тоа сите ,но како кога некој едноставно сака да остане глуп со сила ,ужива да биде против цел систем ,и едноставно не припаѓа во модерното општество и штрчи !Необразованост,нестручност ...ради реда се во животот .Таквите ги викам (од 8 до 16 или модерни социјалци ) :fubar: ...
    И сакам да кажам нека не се чудат кога ке се направат промени кај некого ,најчесто кон подобро бидејки некој живее во балон наречен плата (врти сучи мн работи зависат од парите ) .Е баш таквите модерни социјалци се оние кочничари,љубоморни суштества од роднини ,колеги и комшии.Среќата не се глада на банкомат само од 1ви до 5ти ,јас ја гледам во она што го правам да биде успешно,почитувано и пред се исплатливо :!: .. ..

14. rosalka

rosalka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    39
    Ми се смачи од се! :envy:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.513
    Дремка не ме фаќа,а ако си легнам утре нема да можам ниту да се освестам.А морам.
    Денов тапа,потака-здравје!
    Надвор ладно,премногу,кога се вратив од Центар прееска образиве ми беа жар црвени 10 минути потоа.И пак ко за џабе да излегував,така ноншалантно ми помина денов.
    :sweat:

Туку,одам сепак да пробам бар да заспијам.Слатки сништа. :*

16. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    На sweet-star, Lella, Mrs.Cuper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.924
    Ептен, значи ептен ми е мерак кога ги читам мамички тука по форумов, уживам гледајќи ги сликите во темата Последно што купивме за бебушот :D, читајќи ги Труднички муабети, се породив, породилни приказни..:wasntme: Искрено и мене ме фаќа желба, сакам да си имам бебче, да го гушкам, да го хранам, да го чувам :inlove:.. да ви се придружам во темите :D.

Туку.. наскоро на брат ми му е роденден, денес бев при пари и му купив подарок, зедов дуксер и дезедоранс, убаво ги спакував во украсна хартија и му напишав една мала порака.. се надевам ќе се му се допадне подарокот :)

На sweet-star, anabel-a, ljubam и 8 други им се допаѓа ова.
  18. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.491
    Допаѓања:
    49.203
    СДК уште од дете од најмали нозе верувам во суперхерои. Често околинава и ближните ми се смеат ради таа моја нереална верба но ете мене ми е убаво така. Прва љубов уште од времето кога не знаев што е љубов ми беше сега веке покојниот Кистофер Рив алијас Супермен. Од секогаш сум сакала да имам покрај мене маж како него. Висок,крупен,снажен но најбитно од се доблесен,искрен и нежен.

Сакам да верувам дека денес во ова испревртено општество постојат Супермени. Можеби нема да летаат, да се нереално силни и со продорни погледи но нивното суперхеројство ке бидат нивните карактерни особни. Сакам да верувам дека постојат искрени и доблесни луге. Херои кои анонимно не одминуваат секој ден на улица,на факултет, во продавница... Некој кој ке се грижи за мене и секогаш кога ке ми биде тешко ке ми подаде рака и со своите зборови и утеха ке ме вивне високо во облаците за да заборавам на болката и тагата.

I need a hero. I'm holding out for a hero 'til the morning light.
    He's gotta be sure
    and it's gotta be soon
    And he's gotta be larger than life!

http://www.youtube.com/watch?v=OBwS66EBUcY

На Lella, anabel-a, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  19. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    СДК никогаш не планирајте нешто однапред, скоро никогаш не излева по планираното ;)

На hermosa и Gordana10 им се допаѓа ова.
  20. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    На сите нас понекогаш ни се случува да потпаднеме на нечие ТЕ САКАМ... Многу влегуваат во нашиот живот неповикани и непосакувани, сами...Некои доаѓаат тивко полека, така незабележливо, некои доаѓаат како тајфун, ќе направат бура во нашиот живот и ќе си заминат... Исчезнуваат како и никогаш да не постоеле, а ти остануваш да чекаш на некој нов знак, некој нов повик, едноставно чекаш да се случи нешто...
    И така времето ти поминува чекајќи...
    Некогаш тој знак може и никогаш да не дојде и со текот на времето сфаќаш дека таа приказна е веќе завршена... Продолжуваш понатаму...
    И на крајот, сепак, не вреди да чекаш некој што знаеш дека никогаш повеќе нема да се врати... Само треба да сфатиш пред да биде предоцна...

На bittersweet и Dvolicen им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.