1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Морам да признаам дека празничната атмосфера успева да ме наполни со позитивна енергија. :) Денес и јас бев растрчана, цел ден, ме зафати еуфоријава. :wasntme: И воопшто не е лошо... Малку стресно, но убаво во секој случај.

Дочекот на Новата година ќе дојде и ќе помине, како и секоја друга вечер. Но најважно е да ни останат убави спомени и сеќавања, барем таа вечер да заборавиме на сите проблеми и едноставно-да си поминеме убаво. Со надеж за поубава, поуспешна, посреќна нова година.

Феминки, ви посакувам најубав провод, забавувајте се бескрајно... :party:
    И секако, година исполнета со здравје, љубов, насмевки, безброј убави доживувања. Неуспесите и лошите моменти оставете ги зад вас. Нова година-нова надеж. Никогаш не престанувајте да се надевате и што е најважно, да верувате во себе. :* :* :*

На Elennaa и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Ноќва е како створена за меланхолично расположение надополнето со музиката на Шаде.
    Носталгично се присетувам на сите убави моменти кои ги доживеав изминатава година, и си посакувам да имам уште поубави во следнава. Да ја надополнам мојата кутија со спомени со мали нешта кои по многу години ќе ми предизвикаат насмевка на лицето.
    Денес ја отворив кутијата. Најдов карти од концерти и театарски претстави, неколку интересни слики, школки и едно бело камче на кое пишува „Охрид, 2008“. Веднаш се сетив на денот кога заедно под зајдисонцето шетавме на плажа. Си го зачував споменот.
    И искрено, ама најискрено, му посакувам на секому да доживее таква чиста и силна љубов.
    Ако ви се случила - сочувајте ја. А ако не - ова нека биде вашата година.
    http://www.youtube.com/watch?v=_WcWHZc8s2I

На Mishela, Elennaa, L-enna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Јас само СД ви К СРЕЌНА НОВА 2012 ГОДИНА и убаво да си помините каде и да сте! Бидејќи утре нема да можам да пишам на форумот уште од сега ви посакувам се најубаво,многу здравје,љубов,среќа,пари и успеси! Нека оваа година ни пружи што повеќе убави мигови и насмеани лица :) Се надевам оваа година да е многу подобра од претходната пошто претходната беше за никаде...

ВЕ САКАМ МНОГУ! :* :hug:

На Miss.Ricci, AnaKarenina, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

^_^

На Go-Girl, LilBaby, AnaKarenina и 4 други им се допаѓа ова.
  5. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Фак, која убавина!
    Дури и нереалистично изгледа.

Па не верувам дека постои човек кој овој последен ден од годинава, после толку успеси и падови, солзи и насмевки, не би сакал да го помине во една од овие куќички со саканата личност. Покрај камин, со тивка музика или некое релаксирачко филмче, топла атмосфера, мир, спокој и мирис на колачиња...
    Сон! :inlove:

Околу честиткиве, баксуз сум. :D
    Неможам да исполнувам желби и да делам неизмерна среќа, но посакувам секој да си го пронајде патот и сам да си ја креира истата.
    Неможам да лекувам, но ќе посакам ангелите-чувари секогаш да се будни над вас.
    Во секоја година има и тажни моменти кои за жал не би можела да ги сопрам, но ќе посакам да ја исцрпите најдлабоката сила и да пребродите.
    Подарувајте насмевки за да ви подарат и вам, сакајте неизмерно и покажувајте го тоа на секој можен начин, за да ви се врати во иста мера, помагајте несебично, без да барате ништо за возврат, а помошта сама ќе си дојде кога ќе ви е најпотребна, бидете скромни со барањата и ќе добиете повеќе од очекуваното.
    А правејќи го горенаведеново, како личности кои сами ја кроиме судбината, успешно и среќно ќе го скроиме и ова парче од година на ткаенината наречена живот.
    Зачекорете во новата година со десна нога, насмевка и јака штикла што руши се` пред себе. :D
    Среќна нека е!

Море, ко Гwујо звучам.
    Почитувани г`аѓани! И на на`едните избо`и гwасајте за да победат wефоwмите, за пак да добиете ваква честитка!
    Ноу хард филингс, фанови и хејтери на Грујче. Ама морав. :D

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    6.772
    Вечерва не бев истата , збунета сум однесена сум..
    Една од најубавите вечери , паѓаше романтичен снег правев романтични работи. Срам -каков срам . ВВечерва за првпат не постоеше тоа за мене се опуштив максимално и се препуштивв ( читај се нафрлив ) на него !! :wasntme:
    Се што сакав правев ! :*

На Nightwalker, TeddyGrey и Offspring им се допаѓа ова.
  7. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ми се свиѓа тоа што форумчево ни го зафатила некоја убава предновогодишна атмосфера, огномети, честитки, колективни поздрави, руски салати, шампањци...
    Овој пат ќе бидам кратка.
    За 20 часа ќе ја дочекаме новата година.
    А во неа ви посакувам многу здравје, љубов, среќни моменти и многу успех.
    Бидете ми паметни и во добро расположение.
    И еден поздрав од мене и Петко :) .

http://www.youtube.com/watch?v=BH_54Nf- ... re=related

Нек се угоде ;) .

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Дека едвај чекам да дојде вечер ,не можам да заспијам од возбуда!
    И дека на сите ви посакувам Новава година да ви подари безброј незаборавни мигови , многу љубов и среќа! :*

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека конечно чувствувам дека е Нова Година! ^_^
    Снег! :l:

На Elennaa и zhap4e им се допаѓа ова.
  10. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    Ајде деца станувајте, треба спремање, шминка, фриз...Можеби баш оваа вечер дечкото ќе собере храброст и ќе ви шепне нешто слатко на увце точно во 00:00...Радувајте се, надевајте се, носете минич ако ви е волја и уживајте...Има време кога да гледате рамнодушно на Нова Година, немојте уште сега :D

На Elennaa, Loritaa, beached и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Не добив пакетче, но затоа добив поубав подарок. Сабајлево братучетка ми се породила и сега сум пресреќна. Вечерва дупло славење. ^_^

Леле колку сум радосна, колку време го чекав бебево. :D [​IMG]
    [​IMG] Славењееееее! :party:

Воедно, Среќна Нова 2012 на сите, желбитe да ви се исполнат и да сте најсреќни во новава, па и во таа после неа, и следната... и цел живот. :) Поздрав. :*

На Annath, kate21, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Слободен ден и Нова Година
    Не дека не сакам да си поспијам во вакво убаво утро. И да, убаво е утрово зошто е Нова Година,а на Нова Година како по дифолт луѓето се толку празнично расположени што ми се чини дека ова е единствениот ден каде нема да го почувстувам очајот на Македонската раја. И воопшто ова не го кажувам во хејтерска конотација, напротив.. очајни сме. Постојано се жалиме, од ден за ден пропаѓаме,но денес на овој 31ви..
    Луѓето се насмеани,луѓето се весели.
    Дали зошто имале тон грижи на нив,па мислат дека преку ноќ ќе ги снема тие грижи зошто започнува друга година, па и не е воопшто важно. Се додека овој 31 и сите претходни влијае убаво на нив,нема потреба да ги потсетуваме дека не е до годината, туку до животот што си го креираме секој ден, иако не го чувстуваме така.
    Ma,каде ќе добиеш подобро објаснување за зборот "убаво утро" ?
    Не може да ни биде се топ,кога расположението на тие околу тебе е минимално. Не можеш све сам.
    И колку некој да се чувстува самостоен,дека него не му треба никого за да си го направи животот..

Еј,да..мамурно ми е.
    Но,расположена сум.
    Прв пат вчера легнав со шминка на мене. Но, забава за паметење.
    Сакам кога сме сите.. или скоро сите пријателчиња на едно место. Смеење,играње,пеење,пиење. И све ти е интересно,затоа што и нив им е интересно.
    Пееш песни за кои не си знаел дека воопшто ги знаеш текстовите.
    А, ги знаеш..од збор до збор ги знаеш,како секој ден да ти се на плејлиста.
    Но,убаво е.
    Убаво е и затоа што е реткост,но кругот не би бил целосен ако не постоеше вчерашната вечер.
    Кругот е сега целосен,иако желудацов ми дава нагони за повраќање и цревата постојано ме караат.
    Кругот се врти. Така се вртев и јас оваа година.
    Радост,тага,предизвици,монотоност,нови шанси,стари рани, разделби,истрајност,пороци,солзи и најубавото за на крај,насмевки.
    Во кругот се пријателите, некои си заминаа со губењето на корист.Се фрлаа години во вода,моменти,доверба,искреност,помагање,погазување..
    Но,секој си прави него да му е убаво. И ако јас сум еден од тие cons, тогаш не можам да се жалам,иако ми е криво.
    Но,како што измува времето,така сфаќаш. Тие што се тука се со причина, тие што не се пак е со причина и се додека не си сам,се додека имаш некој покрај тебе од кого не ти е срам да го бараш и во 4 наутро,е убаво.
    Додека има среќно мнозинство,безобзирноста,поединецот може да си ја напика в газ.

Од 2012 не очекувам ништо.
    Иако во хроскоп ми пишува да очекувам бебе,јас нема да го очекувам.
    Само сакам да му кажам на Дедо Мраз неколку желбички:
    1. Сакам да бидам повеќе упорна.
    2. Сакам да ја стеснам границата,за да не одам предалеку..бидејќи заминав и километри можеби.
    3. Сакам мама,тато и бато да се среќни и ништо да не им фали.
    4. Сакам да сум повеќе здрава.
    5. Сакам пријателите да продолжам да ги сакам.

И за крај до сите што го почитуваат и не почитуваат мојот лик и дело.
    Годинава што доаѓа,да ви биде најубава. Да доживеете најубави моменти, да ја запомните дупло повеќе отколку претходната, да бидете најздрави,па најсреќни, па потоа најбогати.
    Сите да имате убав живот и единствено да бидете нервозни само во пмс.
    Да бидете свои, да ги сакате луѓето што ве сакаат, да давате дупло повеќе,отколку што ви даваат.
    Затоа што све ќе ви се врати.
    И ќе бидете повесели.
    Еден BBM Дедо Мраз да ви се заглави во оџакот гол.
    Среќно!

На Annath, kate21, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  13. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Нека ви е Среќна Новата Година, ви посакувам многу здравје, среќа, љубов, успех, парии и самоо насмевкии :D :* :inlove: вечер да си поминете најнајнајубавооо :D

На zhap4e и Elennaa им се допаѓа ова.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Овој ќе ми биде последен пост на фемина во оваа година.
    Оваа година не ја чуствувам новогодишната атмосфера, но за првпат по долго време добив честитка напишана рачно од мојата најмила и најмала братучетка, срце е.Добив и пакетче од тато, ме изненади многу и се израдував.
    Енивеј да ја резимирам 2011 година.
    Dear 2011, just wanted to say:
    Thank you for showing me how fake people can be, how friends leave for the stupid-EST reasons, thank you for showing me that love is not always real & for showing me how much people can lie and betray, thank you for giving me hopes and then nothing lasts forever.... Thank you for showing me how people think about only their selves, thank you for making me that much stronger, thank you for all my friends who stood beside me when I needed them & thank you for letting me now loves does exists!
    Не доживеав ништо спектакуларно, успеси и падови, но сакам да ја паметам по убавите работи.. оваа година се зачленив на фемина и влегов во еден поинаков свет исполнет со прекрасни и мили феминки кои што секогаш се тука за подршка и совет, ќе ја паметам и по многуте фотографии и успехот на тоа поле и најпосле ќе ја паметам по пријателствата кои сеуште траат...
    Ви посакувам во Новата Година многу успеси, љубов,среќа и здравје,сите желби на број и се нај нај и ви посакувам убав помин вечер и убаво журкање без разлика каде и да сте :)
    Среќна Нова Година!

На zhap4e и Elennaa им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Каде и да сте, со кого и да сте во овие празнични денови ви посакувам многу здравје, љубов, среќни моменти и многу успех во Новата 2012 :* :hai:

На Annath, kate21, Marley и 3 други им се допаѓа ова.
  16. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    И си напишав јас долг пост ама ми го снема.
    Е сеа ме мрзи пак да пишувам.
    Накратко беше:

Ви посакувам само здравје и среќа оваа 2012та. Тоа ви е најпотребно за да си ги исполните желбите. ;)
    Вечерва каде и да сте , со кого и да сте, што и да правите, внимавајте со алкохолот. Посебно малите,
    многу ве има што ве читам
    :!:

И да не звучам како мајка... Забавувајте се! :party:

И да кажам дека старата реклама на Кока Кола ми недостига! Ова ми асоцираше на НГ:

http://www.youtube.com/watch?v=ogetBqMgau0

Најубава реклама ми е и ме потсеќа на убави нешта.

На Elennaa и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Не знам што толку се радуваме на 2012 кога сите ќе умреме :lol:

Богами како што ми почна денов со пристигнато женско ферари црвено, кетоналите ми се пријател, богами не ми е тешко да поверувам дека ни доаѓа крај на светот :P

Имајте убав ден девојки, направете руска, спремете ги кифличките, имајте семеен ручек со лицата кои ги сакате и уживајте во друштвото на најблиските и пријателите. Тоа е она што ни треба, љубовта дал е мајчинска, дал е татковска, дал сестринска/братска, дал од дечко/девојка, дал од кучето, дал од другарката.... сеедно љубовта не движи, негувајте ја неа.
    И бидете природни, бидете модерни, но не претерувајте со шминки, фризури и препровокативна облека. Бидете тоа што сте, не сте кловнови, не сте здрвени кукли, не сте идни стриптизерки.
    Уживајте во денов, уживајте во 2012. Љубете, смејте се, исполнувајте си ги желбите, бидете среќни весели и оптимистично расположени. Позитивната енергија нека шири околу нас. Нема да е последна годинава, но живејте како да е последна ;)
    Не можеме да ја смениме тетратката на животот, но може да го свртиме листитот, ако сакате може е време за нов почеток, нова надеж, нови соништа...
    Одам да си ги напишам желбите што ги посакувам за 2012, за потоа цела година да си ги читам и штиклирам додека си ги исполнувам една по една :P

Иш стара 2011, ајде 2012 влегуј.

На kate21, bittersweet, AnaKarenina и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.816
    Допаѓања:
    122.696
    Што убаво предновогишно утро. Си станав во 8 , во 9 веќе бев во продавница, да избегнам гужви, во 11 се вратив натоварена и сега го допивам кафето пред компјутер. Надвор заличе на зима. Почнаа предновогодишните гужви. А јас, јас сега сум си дома, со рецептите пред мене, спремна да направам десети за благо да ми почне новата 2012 година. Сум решила да бидам домаќинка па што. Руската е готова, сармата е готова и славјето може да почне. Во домашнa атмосфера со 4 другарки и едно мало мангупче кое гарантирано ќе ни ја направи незаборавна новогодишната ноќ. А , да и симнати едно 5-60 филмчиња за легачки празници.
    Среќна ви Нова година на сите, да сте здрави, весели и насмеани и се што планирате да си остварите.

На Annath, kate21, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Можеби 2011та и не ми беше баш „најбоља“, каква јас посакував, ама пак беше боља него 2010та, која пак беше убедливо по, по... од 2009та.
    По таа логика, оваа 2012та мора бре мајку му стара да е нај, па ако сака нека цркне и козата што ја немам, само комшијата да не црка за никоја и ничија коза.

Го повикувам Сатурн во неговиот ритурн да не се влечка по пат и во оваа, 2012та да заврши со стандардниот ритуал на пакости, да не ја цепидлачи оти ретка ми е косата, пак и слаба сум на срце, по сум на груда и мозок...

И мада пред 29 години, тие не го добија телевизорот, чунќи жабава увек, пак и ден денешен подранува со по 15 минути...
    Мада татко ми не доби к**е, какво во Државна му рекоа му се родило, а ќелаво минијатурно ќенкало што мораше да го вози во фиќо пред да се комоса и конечно стивне...
    И мајка ми останала без Д од дочек, вујковците без в, од вкусно пиле, пошто тате го печел директно замрзнато од ќеса во рерна....
    И немаа де и за лампиони, пошто токму жбунчево од елка го купиле таа година, а тогаш па-па коштало бре!
    Немале и за руска и за прасе со јаболко во уста, нова гардероба и чевличиња, ама 29 години подоцна еве не бре!
    Сите на број, пак и жбунот уште си го ќитиме и фала му на Бога што мајка ми не е емотивно врзана и за ќибритчињата у светлуцава хартија што и ги врзувала на елкава тогаш.... сега има и за руска и за со руска и све остало и повеќе од доволно.. и нормално де и телевизори се има, за секој да гледа по свој мерак.

Ви посакувам да сте сите на број и овците да ви се на број и руската и ќифлите да ви се погодат и да се наќинџурите и да светкате без светки! Најубави да сте вечерва и уште поубави да сте ми цела година!

П.С.
    На торта и мезе инаку примаме до некаде 4ти стандард секоја година.
    Да си знаете!

Тешко е на ваков ден да збереш гости у еден ден :D
    Па бујрум, ќе се пие, ќе се јаде и лумпува.
    Нека е за убо за арно за век и векова, Амин!

На crazylady, TheKiketoo, Massimo и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Вечер - лудило0о0о00ОоОоо 8)
    И јас сакам да ви ја честитам Новата Година.Нека ви биде поуспешна од минатата,позабавна,посреќна,пољубовна.Се што сте сакале,а сте немале во 2011,во 2012 ви посакувам да си го најдете/добиете/остварите.

И обавезно најубаво да си поминете сите што ке славите и што не славите..
    Јас знам дека убаво ке си поминам.Знам дека ке биде лудо0о0оОооОо0о0 !
    I know and Im sooo happy :rock:

Чаооо и се читкаме во 2012.

На crazylady, zhap4e и Elennaa им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.