[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Ми се повраќа од луѓе кои сакаат постојано да бидат во право и кои мислат дека се најубави, најпаметни, најсекси... се им е совршено.
    Не, не ги сакам во моја близина и ги избегнувам. Полни се со наредби, глумат дека имаат самодоверба и дека знаат се. А не знаат ништо, полни се со навредливи коментари упатени кон другите. За кои сметаат дека се дебили кои не ги сфаќаат нивните лошо завикани коментари со хартија од мајтап.
    Поздрав до таквите! Нека си се приберат побрзо, нека сфатат дека цел свет не ги сака. Никој не сака некој друг да му соли памет ;)

На SparkyAngel, hermosa, Umbrella22 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сите живеат за да ја шират убавината која ја наследиле од своите родители.
    Сите живеат за да ја пренесат истата таа убавина, но и во уште поголеми размери, на своите деца.
    Се со цел за поубав свет. Се со цел за поголеми срца и подобри умови. Се со цел за да се памтиме по тие убави убавини.

Тоа што не дефинира нас, а истовремено и говори за нашата вредност, можеме да го видиме во одразите на нашите родители, сестри и браќа, нашиот партнер, а најмногу во нашите (сегашни и/или идни) деца. Во сето тоа кое го создаваме и му го подаруваме на овој свет.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Ми е страв, ми бесе страв а и верувам дека и утре ке ми биде страв.. Болест е.
    Треба време ѕа детоксикација.
    Нема да ми е страв повеке. Не сакам да ми е страв повеке.
    Сакам да летам, сакам да гускам додека дусата не ми излезе преку уста.
    Сакам да го гуснам зивотот, да направам глупост, да осетам адреналин.
    Сакам да зивеам оти досега не сум зивеела, само сум постоела.
    Сега сфатив.
    Сакам да љубам да летам и да одам напред како и досега само, без страв овојпат.
    Има право тетин ми кога ми вели, еј, па немој се пласит да цес да погрјесис. Па и то је процес, интересантно је. Погрјесис, боли, боли... па онда преболи. Па науцис несто.
    Зато немој се бојат љубави. Због љубави зивимо.

Фала тетин :)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.633
    Ладничко денескааа. :)

5. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК недела е,убаво, снежно и ладно утро.
    1ви декември . :)
    Уживам во овие денови, последниве две недели бев толку исполнета и среќна , убави моменти поминати со најблиските, срцето ми се исполни, секогаш вака нека биде, само убави работи да се случуваат.

Се топлам со утринско кафе и климата која конечно успеав да ја пуштам. :) Првиве неколку часа од денов знам дека ќе ми бидат досадни , но затоа после ме чекаат топли кифлички. :inlove:
    Ги сакам јадењата на мајка ми, ми недостасува мирисот на питата која таа најубаво ја прави ммм
    Огладнев , како што сум тргнала со мојов апетит, ќе се најдам наскоро во темата како да ослабам :| :) Убав ден !

На Mahidevranfan и sofijanoka им се допаѓа ова.
  6. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    ПОРАКА ДО ДЕВОЈКИТЕ

Прикачени фајлови:

На Rubiii, Kaylie, Umbrella22 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Преубаво неделно утро :D
    1-ви Декември :angel: Снежниот месец ни пристигна :)
    Имајте прекрасен ден ! :hug:

На Kaylie, Someonespecial и sofijanoka им се допаѓа ова.
  8. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.513
    Искористете го денов до максимум! :*

На Dvolicen и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  9. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Леле како можеше да умрит мојот омилен актер ;( ;( R.I.P Paul Walker :x :worried:

10. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Периодов некако сé се навраќам на сеќавања од некои мои бивши, на некои мои врски и неврски. И убаво ми е кога така правам. Никогаш не сум била една од оние девојки што само ги плукаат бившите. Макар и на крај да излегле ѓубриња. И јас сум била. Некогаш и повеќе одошто треба.
    Вчера низ разговор со една швеѓанка, ми рече: Заеби го фактот дека врски на далечина не успеваат. Еве на пример, не памтам кога врска на близина ми успеала, а сум ги имала многу повеќе.

Декември го замислувам како голем тефтер. Запишувам и заокружувам успеси и падови низ целата година. Се убедувам дека некои работи ќе ги сменам кај себе и можеби во светов. Ја цитирам ЕKV во мисливе. Правам паралела помеѓу мене и светов. Сеуште има нелуѓе околу мене.
    И сериозно размислувам да си купам мачка. Би си купила куче ама немам доволно време.

И да, не е уште официјално декември. Фемина не објавила месечен хороскоп. :!:

На SparkyAngel, Anonymous996, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  11. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Зошто нечие друго мислење или зборови можат толку да нѐ повредат иако си велиме дека не нѝ значи туѓото мислење? Зошто негираме? Толку ли сме слаби? Многумина велат дека се силни личности кои поминале низ многу работи. Да бидеш силна личност значи да можеш да се свртиш назад, да погледнеш сѐ што било и иако поминало, сѐ уште да ти буди свежи сеќавања, кои веќе не болат. Да прифатиш сѐ како што е, затоа што и да негираме, нема ништо да промени. Да бидеш силен значи да можеш сѐ да чуваш во себе и да се спротиставиш на искушението сѐ да исфрлиш од себе. Затоа што ако мораш некому да му кажуваш дека си нешто - тогаш не си.

На Thallia и Simplicity им се допаѓа ова.
  12. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.183
    Чувството :inlove: :wasntme:

На sweet-star и SwiFtiE-7330 им се допаѓа ова.
  13. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    236
    Снежниот месец ни пристигнаа :dance:
    Имајте прекрасен ден феминки :*

Прикачени фајлови:

• large.jpg
      large.jpg
      Големина на фајлот:
      51,6 KB
      Прегледи:
      286
    На Mahidevranfan, Lella и sweet-star им се допаѓа ова.
  14. Happy.Mama

Happy.Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    120
    Пред само еден ден почна да се пишува најубавата приказна на светот.
    Се роди моето мало синче.
    Незаменливо е чувството кога за прв пат ќе го видиш, прегрнеш, помирисаш.
    Се молам на Бога оваа приказна никогаш да не заврши. Биди ми здраво и живо ангелче мало :inlove:

На Monna.Monna, Buttterfly, kate21 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.614
    Ах,почивај во мир легендо! ;(

Прикачени фајлови:

На Daydream и SwiFtiE-7330 им се допаѓа ова.
  16. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    6.983
    Дојде Декември. Годинава 2013 колку ми помина брзо, имам чуство ко да трае една секунда.

На richgirl998, Lella и sweet-star им се допаѓа ова.
  17. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    623
    Ахх летаа времево! Луѓе си заминуваат од светов :(, нови се раѓаат а јас сфаќам дека треба да го живеам животов дишејќи со полни гради,доста беше стеснување!
    Еден е животот,мој е и имам право да уживам во него и да го живеам како сакам! Од денес ќе го користам максимално секој ден за да направам нешто за себе а и за другите, нешто што ќе ме усреќи! ;)

пс.Се будиш сабајле а темница е...
    Ахх Декември отсекогаш си бил посебен...

На julie77, Anonymous996 и Lella им се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.198
    Добро, секаде има снег, само кај мене не? :@ :@
    А мора да заврне до 10 МОРА, за да се инспирирам како онојпат со дождот. Стоиш до прозор, тефтерче в рака, го гледаш дожнот и пишуваш без мака. :rofl: Мислите сами се редат, стеснети меѓу редовите бесчувствутелно седат.. Оооо.... :yawn:

На Flower27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Добро, дали некој заслужува не втора шанса, туку 100та? :?: Дали заслужува да му простиш толку пати, несигурна дека можеби пак истото ќе се повтори. И пак....
    Не знам што е со луѓево...Ќе се караат со тебе, ќе ти плеснат в лице тешки навреди и потоа кога ќе ги потсетиш за тоа шега било. Се однесува како ништо да не се случило. Шега? Навистина? |( Епа и јас знам така да се шегувам. А другите околу тебе ти викаат „Ајде прости и, ако ти значи барем малку.“ Па како да простиш на некој кој по 100ти пат истата грешка ти ја прави? Како? Не знам како простував толку досега, покрај тоа што бев страшно навредена. Но еднаш им пука филмот на сите. Дадов уште една шанса. Знам не заслужува, но сепак дадов. Можеби простувам, но никогаш не заборавам!

20. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Eх што ја обожавам онаа врста на "пријатели" што се појавува тук и таму, поретко од полна месечина. Обично никнуваат кога им треба совет и поддршка, помош или внимание. Ке ти испоприкажат милион бајки зошто не биле во можност да те видат/слушнат последните... не знам 15-16 месеци, ондак ќе те пофалат како си се разубавела/ослабела, па како зрачиш со позитивна енергија (дрн дрн) и ондак следи: Ej среќа што те видов, ми требаше за нешто (среќа? срце ја во среќа не верувам више!) Или следна варјанта, ги прашуваш како се/што има ново (секако, од култура) и ондак следува патетичното: Ќути, не прашувај, што ми се има десено... (овде секако следи приказната за тоа ШТО СЕ ИМА ДЕСЕНО пред која наведоа дека треба да ќутам и да не прашувам) Изгледа ова ќути, не прашувај значи дека јас во моментот треба да зачепам и следните 30 до 40мин да не поставам ни едно прашање и за целото тоа време да имам загрижен, на моменти фрапиран израз на лицето.
    Кога ќе настапи делот: што би направила ти, улогите се менуваат. Сега јас, после рефератот, треба да смислам одговор за 15 секунди со кој ќе и го "сменам животот" на напатената. И не само што си ја тупиш главата што да кажеш, она ти поставува подпрашања. Синки твоја должност е ти детално да и го разглобиш планот. Од кога се испопрепотив и ја употребив секоја мозочна клетка, преуморна се враќам дома и го поминувам остатокот од денот во зјаење. Следниот ден се прашувам дали сум идиот. (wait-for-it) А одговорот следува дури следната недела кога ти и се јавуваш на дотичната да ја прашаш дали е се ок, а таа зачуено прашува зошто ја бараш. (пошто она секако не ти се јавила) И после неколку такви сусрети со иста особа, во кои ти изиграваш психијатар (работата ја завршуваш и подобро и побрзо од некои) не добиваш ни едно благодарам а ако ја спомнеш ситуацијата добиваш одговор "E добро де, си ми помогнала, шо сакаш да ти се клаљам сега?!?!" можеш и соодветно е да се осеќаш како:
    Да преминеме на малце посветли теми, меѓу омилените мои месеци го вбројувам и декември, официјално од оваа година! :)

На MorganMonroe, SparkyAngel, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.