[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Па најверојатно дека ги познаваме тие луѓе, од таму знаеме :^). Да, жалење е нормална реакција на смрт, сигурно јас или некој друг не се радуваме што умрел, како ги сфаќате работиве не знам, вадите од контекст банални работи. Ако не па, ништо не може да биде мерило во животот, ете и мајка ти можеби не и е навистина жал, од кај е сега тоа мерило нели? Мислам, глупаво е да се дискутира, факт е дека повеќето го прават тоа за внимание, како што го правеа за Хит Леџер, за Тоше и сл.

Dream-Girl likes this.
  2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Nema da se raspravam. Sekoj razlicno si sfaka. Da ne mozi covek taga da iskazi,odma se mrci,odma se postavuvaat "tezi" za sto se rabotelo |( Ne bilo radi zal,tuku za vnimanie. Ama koj so saka neka si misli. Ne,ne i e zal na majka i na neznam koje feminka bese,znajte nea kef i e so umrel nekoj,ama ste nikakvi... |( Ne mozite da poveruvate deka na lugeto seuste imaat zal,a ne e za vnimanie.

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Абе хоум пејџот на фејсбук ко некролог ми е денес. Трагчно, колку добар човек бил. У реду, греота е и се тоа, секој е греота на крај краева. Ама од кај знаете бе каков човек бил? Од кај знаете дали бил добар? И што демек ако не бил добар, заслужувал да му се случи тоа што му се случи? Секој ден гинат луѓе, што е со дечињава што загинаа пред некој ден? Не се греота, или не биле добри? Ми се смачи веќе се и свашта да се споделува на фејсбуков, некој слушнал не дослушнал па сеа омилен актер и бил и пишала „леле колку добар човек беше„ ко најдобри другари да биле. |( Смешни сте!

Monna.Monna, Markusa2, Domino and 7 others like this.
  4. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Дивајн не знам дали не сакаш да прочиташ точно или нешто друго е во прашање, тоа со мајка и беше во конотација со мерилата, а не дека мислам дека лаже мајка и на Менди Лејн. Бога да чува, од сега ќе почнам да цртам бидејќи очигледно читање меѓу редови е научна фантастика за некои.
    На крајот, ако не се пронаоѓате, не знам што се расправате, мене постот ми беше за целна група, не негирав дека има и такви што навистина им е жал.

Dark-Lady likes this.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Болно е кога гледаш како 'пријателите' те отпишале од дружбата,а уште поболно е тоа што тоа се токму истите луѓе за кои секогаш сум била тука,и дури и рака во оган би ставила..
    Уште не ми е јасно зашо е крај на нашето пријателство.
    Но ако јас не сум ви потребна,тогаш ниту вие мене.

6. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Ооо боже, драга, жалете го, ама мора ли тоа да се објавува насекаде ? Ако некој не објавил некаде значи дека не му е жал, дека не се потресил |( и демек овие сиве што објавуваат, тажалки, слики и сл значи дека навистина се потресени, дека навистина жалат.
    Нормално, жалосно е, згасна млад живот, но аман веќе, доста е цел ден отупеа со него, досадни се. Секој ден умираат илјадници млади луѓе, деца ама никој никогаш не посветил нешто за нив, зошто не се познати.

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Значи добро не не напаѓајте мене и нумериа ја кажавме вистината 80% од тие што тоа го објавиа го објавиа од причини за неколку лајкови+ а останатите 20% затоа што му биле верни фанови.Секој втор објавува нешто во врска со него фезбук почна да личи на црква зошто се моли за лајкови и се објавуваат жалостиви смајли и жалостиви објави.Крај краева што сакајте прајте и доста веќе. :rofl:

8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Да бидеме реални , голем број од овие што постираат на фацебук рип ги здоболе за актерот.... Него како секоја смрт на некој што е познат е иста приказна , има некој што стварно жалат , нажалост доаѓа до злоупотреба на R.i.p и голем број пишуваат само за да фацебук светот види дека всушност се грижат и жалат, или за лајкови и коментари или било што... Штета што тие што стварно сакаат да искажат жалост се ставани во ист кош со фејкерите и остало.
    Еве најсвеж пример е другар ми , него му е гајле за Паул , денеска едиствено што напиша RIP на профилот е заради женска му .... и ај сеа...

Така да , има тие што стварно жалат и тие што злоупотребуваат. Мене лично не ми е посебен овој актер , нити пак нешто ми се покажал , едиствен филм кој му го знам е Fast i furios ... иронично нели , но тоа не е поентата , да жално е што умрел он на млади години па и згоден е да не се лажеме сеа , исто и другиот возач кој никој не му е гајле и како се вика а не па рип за него ...

Понекогаш ситуацијата изгледа како да луѓето чекаат со денови и ноќи нешто да се деси за да одма постираат на фацебук....
    *Да не ме сватат погрешно ова се однесува кон фејкерите.

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

... премногу ми е жал за Пол Вокер.Предобар глумец беше.Единствено ми паѓа тешко зошто секогаш умираат млади луѓе? Зошто мораше девојчето само да остане... точно знам како се чувствува ....
    Иако сега сите се покрај нивното семејство, секогаш ќе ја чувствува онаа празнина ... ;(

Јас дури и едвај успеав некако да се соземам,бидејќи точно пред мене беше мајка ми.Морав да гледам како умира пред мене, а јас и уште се обвинувам зашто не можев да и помогнам...Да зависеше од мене.....па и мојот живот би го дала за неа ;( ...Ми фали мајчинска прегратка , да ме гушне, да ми каже дека се ќе биде во ред...

:doh:

10. Feodora

Feodora Популарен член

Недела е убав ден, но премногу ме потсеќа на семејство, љубов, насмевки.
    Само во Недела сум дома со најблиските, сите заедно.
    Тешко ми е што денеска не сум дома, ме фаќа носталгија. Почнувам да не го сакам денов.
    Имам се овде, независна сум ама сепак ми недостига семејството покрај мене. :(
    Не знам како да ја опишам таа атмосфера, не може со зборови, битно зрачи со топлина.

И не, не е битно кој месец сме, дали декември, јануари или јуни, само сакам да сум во близина со оние кои најмногу ми значат, без разлика на тоа кое годишно време е.

richgirl998 likes this.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Конечно една недела,да биде помината во семеен амбиент.

SparkyAngel likes this.
  12. psychic

psychic Популарен член

лош крај за добра приказна...или не?

Ketrin.Moon and Hipster like this.
  13. imelda

imelda Популарен член

Пијана дечурлана |(
    Не знам што тогаш им текне и се им е смешно што прават, за после некој да си удара глава без потреба. Барем не кршиле и краделе, се надеваш де, дека само мала шала на сметка на некој друг.
    Туку додека ми текне дека е шала работа :fubar:
    Ситуација, затворен пат заради поправки на шахти или цевки што знам, раскопале и затвориле. Пренасочен сообраќај. Градчето малку ми е познато за сама да знам на каде да излезам па следам стрелките на знаци што ставиле, да заобиколам за да стигнам до дека треба. Се во ред тоа, додека не се извртев околу пола град по споредни улици за да стигнам до таму од каде почнав :D Ај мајката :^) Да не промашив некој од пренасочувачките знаци? :^)
    Ај уште еднаш, ај пак до тука :D Ми текна дури тогаш, некој има превртено од стрелките за такви како мене, со оглед на тоа што синоќа Сабота, се знае на кој му има текнато дубара во два сабајле најверојатно.

Да не ме мислите, се снајдев конечно :) ама морав да прашам една жена да ми објасни. Па кој ги знае, ако така ги остават може некој на зајбанција и да ги исправи несакајќи наредната сабота вечер. :?:

bittersweet, Annath, Handy and 5 others like this.
  14. Serafima

Serafima Форумски идол

По еден голем турбулентен период, креваме две бајрачиња за живот :) . Тука сме, растеме, се радуваме, иако имаше еден прилично голем период на искушенија. Мали падови, кои секогаш завршуваа со нов почеток за нешто поубаво. Ако не беа тие, од каде ќе ја запознаеве цела гинекологија, од лекари, од сестри, од се’ живо таму :wasntme: . Важно, слава на Бог се’ е во ред, па сега ќе си бидеме малку послободни да ги поминеме уште овие две недели до влегувањето во 9ти месец, па конечно да се гушкаме со бајрачето на мама и тато :inlove: . Кутриот се дава да му се види и тоа што треба да се крие, ама лицето... некако тешко. Целиот на мама, од а до ш. И тој како мене, само зад објектив, ама напред, слабо :D .

И уште една случка што ми се случува последно време доста често.
    Излегувам надвор да се галиме со ѕверчето. Почнувам да му зборувам како и секогаш, да го галам и му зборувам колку си го сакам. А најинтересното е тоа што малиов во мене си мисли дека него му зборувам :D . И да спие се разбудува и само го чувствувам како мава со тоа малото главче и чека да го погалам, па пак да си заспие мирно.
    Ангелче :angel:!

15. vitomir

vitomir Нов член

Attached Files:

richgirl998, MandyLane and Barca-Gril like this.
  16. Nana19

Nana19 Популарен член

СДК Емотивноста ке ме убие :(

....цел ден си го спремам либето мое за на печалба и седејки така од блузата му извадив едно цирконче и му го дадов му реков еве да те подсека на мене...Пред да си појде бркна во џебот имаше ланче со крсте кое си го носи секогаш во него за среќа и да го чува ми го дава и ми вика
    - земи го да те подсеќа на мене ;( ;( ;(

се сопрев пред него да не пуштам солза и му ја стиснав раката му го вратив во џебот му реков чувај си го да те чува...АХ ДУШО МОЈА , КЕ МИ НЕДОСТИГАШ И МНОГУ ПОВЕКЕ ОД ПОРАНО БИДЕЈКИ СЕКОЈ ДЕН СЕ ПОВЕКЕ И ПОВЕКЕ СЕ НАВЛЕКУВАМ НА ТЕБЕ КАКО ДРОГА СИ МИ.

Среќен пат сонце мое господ нека е со тебе , нека помине бргу времето и наскоро да ми се вратиш жив и здрав.
    ТЕ САКАМ :inlove:

( ПЕЧАЛБАРСКИ МАКИ )

leighton23 and richgirl998 like this.
  17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Дај боже рацете да ви се исушат, лопови проклети! :swear: :talk: Каков стрес доживеав во петокот вечерта и материјално изгубени речиси 2000 евра. Арам да ви е се, не треба да постојат таквите како вас! Ги мрзи да работат, а лесно им е да легнуваат секоја вечер со прљава совест и да се хранат нанесувајќи штета на другите. :tmi: Во каков свет живееме, каков закон во државава не "чува". :x :puke: :@

SparkyAngel likes this.
  18. machhe

machhe Популарен член

Живееме во 21 век. Во време кое ако немаш луксузна куќа, облека во најнова мода, најскап телефон…со еден збор ако немаш луксузен живот си никој и ништо. Каде се времињата кога секој со секого се дружеше,кога играа сите жмурка, ластик, народна, плочка…без оглед на годините.? Кога не постоеше омраза, кога децата го живееја својот живот убаво без тепачки и несакани незгоди? Кога се слушаше детската смеа? Каде се времињата кога децата незнаеа што е љубов? Тие времиња веќе ги нема. Исчезнаа за миг. Живееме во време каде што сега секој со секого се дели според материјалното богатство. Во време кога те фаќа страв и паника да не ти се случи нешто кога се враќаш доцна дома. Во време кога се мразат без никаква причина. Време кога се поминуваат по цели денови на facebook затворени во четири ѕида. Во време кое е ненормално !! И после се чудиме зошто денешните генерации се вакви. Па ќе бидат кога незнаат ништо да ценат…Бараат причина да се среќни божем не се,а зошто? Имаат се и пак нешто не им чини. Наместо да пробаме да ги вратиме старите добри времиња во времето на нашите родители и нашето краткотрајно убаво детство, ние правиме уште полошо. Тоа е реалноста денес.

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Прекрасен викенд за мене, и покрај дождот кој не престанува веќе 2 дена. Време исполнето со убави средби, сакани лица, пријатни муабети. Сакам кога ми е исполнет секој ден, кога брзам да стигнам од едно место на друго, од една средба на друга :)

Плус, имам и убави новости, ме известија од факултетот дека досието ми е комплетирано, дипломската работа е готова и проверена, се чека терминот за бранење! :)

Ако биде и работата како што треба, тогаш дефинитивно оваа 2013 е моја година на секое поле во животот. 8)

Handy, Serafima, richgirl998 and 5 others like this.
  20. Dennings

Dennings Популарен член

Marjan007, sofijanoka and Dream-Girl like this.
Thread Status:
Not open for further replies.