[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Рано станав што е невообичаено за мене.Знам дека пред неколку часа се раздрав мамооо на цел глас во спиење и после некако се вртев ова она никако да заспијам па викам подобро ќе станам отколку да се мачам.Како некој немир чуствувам во мене.Изгледа ми проработе шестото сетило. :worried:

Ова времево да се прашуваш дали ноќ е дали ден е.Ја сакам доцната есен и зимата ама единствена работа што не ми се допаѓа е оваа жива темница.Бел ден не видовме цело време со пуштена струја да седиш.Сега кога ќе стигне сметката за струја кога ќе видиш 4000-5000 илјади ти дошле ко ништо. :lol:
    Шала на страна ништо чудно како што е скапа струјава ама ај тоа не е моја работа јас да му ја мислам.

Ајде нека дојде тој наш зимски одмор стварно чуствувам дека ми треба малку одмор и релаксација чудна сум деновиве нешто не сум сигурна што ми се случува.Рано станување,пак се грижам за тестовите и почнав и да учам и ред други работи стварно сум чудна.Ќе се испита што е работава. :geek:

А сега ми текна во врска со сигурноста нешто на еден час по музичко наставникот прашува таму за хармонски вид е-мол и сега ја одговарам и му викам така и така ама не сум сигурна.И он па осигурај се имаш никон обезбедување лупус обезбедување.И сите се згазија од смеа и јас со нив. :lol:
    У право е човеков и сама викам не сум сигурна па ајде некој нека ми препорача осигурување(се шалам).

Инаку понеделник никој не го сака.Уф ај следниот викенд ни е продужен викенд малце одмор јуху.Абе деца само се жалиме.Се ни е погодено а се ни фали. |( :D
    Инаку знае некој зошто петок е толку блиску до понеделник,а понеделник е толку далеку од петок? :?:

Леле колкав излезе постов едно со друго никаква поврзаност нема ама ајде се распишав јас за да се расонам ова не за друго. :D

Ај на крајот на краиштата добро утро! :hug: :*

LittlePinky and lana.del-rey like this.
  2. DigY

DigY Популарен член

болен сум :|

3. zuzu82

zuzu82 Истакнат член

сдк...дека после еден месец без телевизија се чуствувам супер,па и не е така лошо да немаш дома TV ;) и да ви кажам,ич ама ич не ми фалат ликовите од типот на политичари и такозвани новинари,презентери,глумци....сето ова ми е стрес помалку :lol:

4. kate-pp

kate-pp Истакнат член

5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Јас мислев дека си женско? :?: :wasntme:

6. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

И јас сакав да го пишам ова. :?:

7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Чувството кога очекуваш нешто најдобро да се случи....и се разочаруваш на крајот...
    И обратно...очекуваш нешто лошо, и испаѓа најдобро... :angel:

Велат најдобро е да си оптимист. И сум. Затоа и често се разочарувам. :(
    Во последно време од многу работи се разочарувам...период на разочарувања...се надевам да помини побрзо, иако не го гледам крајот некако...

LittlePinky, Serafima and richgirl998 like this.
  8. Shelea

Shelea Форумски идол

Апсолвираниот умор е како тешка книга - читаш, читаш и не се дочитува. Забегав веќе. Нит диета пратам, отидов само неколку пати на вежбање, во исчекување сум да си дојдеш, сакам да ти приредам изненадување, ми се спие половина од времето, ветив неколку места на кои морам/требам да се појавам и не знам... Со овој дожд, настинат нос, потреба за раат, не знам како ќе издржам!

Многу нешта се случуваат периодов. Како пуштен панаѓур. Светки, кич, парализа од сјај и лепенки со епитети насекаде. Држи се цврсто, си велам, сите мораат да поминат низ сито и решето за да излезат со бисер на носот. Веројатно кога некој доживува зенит, има такви ситни души што сакаат да го симнат демек на земја. Не сфаќаат дека сите сме луѓе од крв и месо, или сфаќаат само дека не се забележани низ толпата. Феноменологија на духот на едно време, од Хегел, сите во ранец. Страшно, страшно, страшно. Ме разочараа одредени личности. Не ги мислев за толку плитки, љубоморни, на крајот од денот - тажни. Мислев дека имаат духовна величина која знае да просуди. Неверојатно во што човек се претвора кога го јаде завист!
    Мене ме фаќа лесен облик на хистерија и имам неколку дежавуа што веќе и здодеано ми е да ги преживувам. Ќе треба да преместам камен. Ко на Маџиров сите обиди, кога менува станици и страници низ светов. Што се случи, се прашувам?
    Зошто луѓево не погледнат прво во својот свет? Во својот ум, Дом, душа? Свесни ли се за себе и своите квалитети, доблести, но и недостатоци, неодумици, префикси и суфикси што можат да ги подобрат, изменат, да ги осветлат? Се стремиме кон подобар, поздрав живот, се стремиме кон искреност, ѓоамити. Двојни аршини секаде. Забодени ножеви со тенденција да станат метод на освојување. Ми прекипа, во еден момент се чувствуваш како Дон Кихот на кој и ветерниците му се кикотат.
    Четири промоции и две читања. Неколку родендени + средби кои професионално треба да ги исполнам.
    Утре читање на факултет, во убава багра луѓе. Мирис на парфем и аплаузи. Ајде, ок.
    Не ми се ни зборува деновиве. Па си се замислувам како дожд. Некој, ќе ме слушне барем.
    Да помине годинава. Да стивнат јагнињата.

ana-girl, lunicka, Trnche and 3 others like this.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Како бе да не бидат денешниве децава(никави |( )кога цело семејство ги чека пред школо!
    Значи живеам спроти основно училиште и си гледам секоја ден што се случува.
    Мислам дека треба да се има посебна училница и за родители (дека сега ладно времево).Па оваа не личи на ништо во 8h го носи на училиште во 10h го чека со маж и и свекрва и и тетка на детенцето .
    ГОСПОДЕ БОЖЕ . Застанале цело семејство пред шkолскиот двор минимум 3ца (па сеа замисли од 25деца во одд,колку повеќе народ има надвор) и си го чекаат детето како излегуваат така се караат со сите деца бранејќи го своето.
    -''Ти бе зашо си го удрил денеска Андреј аааа не треба така'',
    -''Анааа зашо ма му ги кришиш боиците на Филип ,зошто сте го турнале на физичко ,зошто вака зошто такаа :o
    Луѓеее што ви е беее алооо како вашето дете ќе се осамостои ? Како ќе научи да се брани? Како ќе создава другарства ,како ќе знае што е добро за него .... и ред други работи :?: Мислам оваа е ненормално нешто |( Разбирам да си ги чекаат децата што се предучилишна возраст али 3-4 одд не разбирам (може па и до мене е проблемот незнам)
    Не сум мајка немам дете сеуште али не верувам дека баш така ќе постапувам во иднина !

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Кога се скаравме, од тебе, место од Исус, научив дека можело неколку пати во денот, малце онака, троа да се умре - Лешоски.

Длабок наколон пријателе :bow:

cheetah.girl likes this.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

12. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Еве ви листа на предлози како да победите некојa жена во дискусија:

:D

13. Dennings

Dennings Популарен член

Наидов на секакви глупости за смртта на Вокер.
    Жалопојки, статуси, глупирања од личности кои појма си немаат кој всушност е Вокер.
    Ама поголема глупост и мизерија од http://31.media.tumblr.com/b18a3caa9539 ... o1_250.gif НЕМАВ ВИДЕНО !
    Па добро бе луѓе грам мозок имате ли ?!
    И сега на ова треба да се смееме ? Интересно гифче демек ?
    Да бе, се превртев од стол.

14. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

3 easy ways to die:
    * Puff a cigarette daily
    - You will die 10 years early.
    * Drink alcohol daily
    - You will die 30 years early.
    * Love someone who doesn't love you back
    - You will die daily.

Spell likes this.
  15. SweetChild

SweetChild Популарен член

Eat less sugar!
    You're already sweet enough.. :wasntme:

axl-babe likes this.
  16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СДК чуден е животот некогаш, човек некогаш, уствари скоро секогаш дозволува во неговиот живот да доминира негативното, на начин на кој што истото го насочува кон другите луѓе, преку одмазда, најчесто. Заборава дека тоа е и не толку важно за демонстрација на истото, а му текнува тогаш кога е веќе доцна. Страшно е да се изгуби душа за малце, знам како е, а знаат и оние кои осетиле на некој начин.Чудно е што за многу, ама многу не битни работи, човек им посветува внимание, толку многу што дури се внесува во нив, соживува со нив, мислејки дека се важни, зборам за одмаздата, погоре што ја кажав.И кажав некогаш, ние луѓето сме мајстори за креација, не бива, само мајсторштината ја бараме или препишуваме на друг, кој некои го нарекуваат енергија или Бог.Се што кажал Тоше во врска со енергијата, е вистина, а и други кои рекле за неа, е вистина.Само што најчесто негативната енергија е таа што се реализира.Чудно е, бидејки отпосле животот е како излузија, така делува.Не дека е нешто ново, само најчесто не се прифаќа, се замижува пред реалноста, па заради тоа така фино - лепо може животот да биде скроз не згоден, па убаво и фино да му врзе една воспитна на човекот, па три дена да се чуди што му се десило.

Можеби е смешно ова или какво и да е, но воопшто не е и би требало човек да се замисли зошто некои работи се случуваат.Фино е предвреме да знае како човек да постапи кон истите, не за друго, да не биде после од брзање ја утнал работата, па после „ не требаше вака да направам ил онака“ е не требаше, ама е доцна веќе, заминал возот, нема назад, зш картата е во еден правец.Премногу знае животот да биде ироничен, ако човек запримети.
    Арно рекле некои „ се во животот се дешава само за човек да научи“ , во спротивно може и никогаш да не дознае зошто некои работи се случуваат.Ама кој како си сака, така си тера.
    Животот е филм, кој човек отпосле го гледа кога ќе е доцна веќе, дошол крајот и тогаш дознава дали и кои работи требало да ги направи и дали постапил правилно.Сето ова е само за човек да не заборави, дека не секогаш во животот е така фино, убаво.

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Кога си ја гледам неделнава агенда ми оди да фатам и да ја треснам шољава со кафе од ѕид. |(
    И ми оди да се ишишам во долг боб. Ете до толку е!

18. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Сдк тргнав по една друга работа а си купив лампиони, црвени и жолти :D
    јбг и онака неколку години сама си ја редам сама си ја одредувам елката.
    Месец на моите големи стрелци.Стрелаат кон друга цел.
    Ете така, јас изгледа и оваа година не пораснав :)
    Него, оваа година на фамилијава ќе им пратам новогодишна честитка преку пошта :D
    Да се израдуваат поштенските сандачиња, сиротите се преплавени со секојдневни честитки...
    А, понеделник 02 декември 2013...
    Епа, Озбилна порано ја фати магијата на празнење на паричникот од поштенските изненадувања :^)

19. Marjan007

Marjan007 Популарен член

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

По шести пат денес Чувај го оној лепотице на Лешоски, ме зарази. Ама и Бејби, царица, го интерпретира Лешоски со жар. Би го мажела мајке ми, да не бев веќе омажена :lol:
    Времево надвор ми игра по нервите, малку самба, малку румба, со тропоткави штиклички по осетливите нерви, мразам тмурно зимско пладне :@ Сакам лето, топло, врело, а можам да спијам по гакички и бебидол, да можам да се прошетам рошава до бањата и да се оладам со ладен туш среде ноќ. Од зима ги сакам само неработните денови, празниците, ама исполнети со бел снег и многу многу долги утра под јорганче :lol: Со маж ми да се разбереме, иако неговиот работодавец не ми ја исполнува желбата. Дедо Мраз, дај му на директорот на маж ми едно утро како нашето, кога сме во арните де, нека види колку е убаво па да го остави во Недела наутро да ми посвети време мене место проклетите реклами :(
    Отидов јас, да направам топло лепче, да го исчистам спанаќот и да потонам во попладневна дремка после ручек ;)

Serafima and cheetah.girl like this.
Thread Status:
Not open for further replies.