[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    4.637
    Само следново ќе го кажам

2. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Па добро, почнува да фаќа новогодишна еуфорија..
    Не за друго, вие драги феминки ми го овозможувате тоа! :* Искрено се надевам дека сте сите среќни, насмеани, радосни, весели, можеби мамурни... бидејќи вечерва е најлудата вечер во годината и заслужувате да си поминете прекрасно. :)

Но, не мислете дека еден ден кој само календарски означува почеток, ќе ви ги оствари вашите желби или дека ќе ве направи подобра личност. Поставете си цел и ВИЕ потрудете се да си ја исполните. Вашата среќа зависи само од вас. :)

Убав ден е, зграбете го. Убава вечер ќе биде, искористете ја!

Среќна Нова Година !

На AnaKarenina и Elennaa им се допаѓа ова.
  3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Среќна Нова на сте феминки, а и маскулини :lol: Убаво да си поминете вечер, да бидете умни и весели и така да продолжите и во 2012 :)
    А сега да одиме по дневниве журки зашто тие се секогаш подобри 8)

На Butterfly15 и Elennaa им се допаѓа ова.
  4. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Сакам да кажам барем вечерва заборавете на проблемите и лошите работи и поминете си најубаво без разлика каде ќе славите дали дома или негде со друштво !
    Среќна нова година на сите :l:
    [​IMG] :inlove:

На AnaKarenina и Elennaa им се допаѓа ова.
  5. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Последен ден од оваа 2011 година. Ќе ја памтам само по две единствени убави работи, се останато беше катастрофа. Можам со сигурност да кажам дека ова е најлошата година што сум ја имала од кога памтам за себе. Оваа година не ми донесе воопшто среќа, успех, здравје, љубов. Можеби успехот зависи од мене, но среќата и здравјето ми беа многу потребни за да успеам во она што сум го зацртала.

Пред некој ден си ветив дека нема да барам ништо освен здравје. Се друго сакам да стекнам сама, со мој труд. Здравјето е најважно. Следнава година ветувам дека ќе се трудам многу повеќе од тоа што се трудев во оваа 2011.

Ако ја сумирам оваа година, најмногу имаше тажни денови и плачење. Се каам за повеќето од работите што сум ги направила, за повеќето одлуки кои сум ги донела, за потрошеното време без врска, многу глупави постапки, многу кажани лаги. Запознав многу личности кои во одреден период од годината ми значеа премногу, а сега не знам каде се и што прават. Се уште ми значат, но не толку многу, би сакала повторно да ги видам, повторно да се смееме и заедно да поминеме прекрасни моменти.

Единствени моменти кои ќе ги запамтам се мојот летен одмор кој беше прекрасен, еден од поубавите мигови кои сум ги доживеала. Мислам дека само тогаш бев задоволна, убави моменти со фини личности. Иако не беше краток, ми се чинеше дека помина за два дена од што се случуваа премногу интересни работи.

Втората, односно последна работа која нема да ја заборавам е успехот на македонските кошаркари на Европското првенство. Признавам, не сум патриот, ниту ја сакам Македонија, но едноставно не можев, а да не се радувам на ваков успех. Не можев да останам рамнодушна на нешто кое не се случува секогаш. Ги гледам видеата и по не знам кој пат ми течат солзи и се наежувам. Прекрасни моменти. Мислам дека овој септември беше најсреќниот период во оваа 2011 година, само тогаш бев навистина среќна и горда на нашиот народ.

Кога подобро ќе размислам, оваа година помина пребрзо, но сепак мене ми се чинеше и се уште ми се чини дека траеше предолго. Како да поминаа пет години, а не една. Можеби ми се чини дека е така бидејќи во оваа година се променив. Многу се променив, не сум веќе истата личност од минатата година. Се променив, се надевам на подобро. Имам уште многу работи на кои треба да поработам, многу работи кои треба да ги сменам. Поради тоа што ми се случуваше сфатив која е тежината на животот и сфатив кои се неговите вредности.

А еуфоријата за вечерва, односно за доаѓањето на новата година ми е сведена на нула. Еј, ич не ми се слави, времево и теткава ме утепаа. Се надевам дека сите убаво ќе си поминете каде и да сте и со кого и да бидете. Ви посакувам среќна нова година. :*

Едит: Обожавам кога мојата полусестричка ми пее песнички што ги научила во градинка и кога се радува на книгите за деца што ќе и ги подарам. Ма срце е. Ми оди да ја фатам да ја згмечам од љубов. :)

На MandyLane, zhap4e и mysterious им се допаѓа ова.
  6. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    сакам да кажам дека ги сакам моите најмногу на цел свет!!!!! :*

7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    СДК вечерва сите имајте најубав провод бидете весели и :party: среќни
    П.С Ово че бити добра ноч предосечам :dance:

8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.984
    Мојот последен пост годинава :)

У Тинекс, редови ко да е смак света. Луѓе грабнати од конзумерски канџи, меѓу нив и јас. Ако, за веселење е работата. Малку или многу, важно душата да е полна на крај.

Џебовите место пари нека носат бакнежи.
    Некогаш утопијата ме обзема и верувам дека само со позитивни мисли си ја градиме среќата, а така е и за оваа година. Повеќе греено срце и вино, помалку ладни погледи и чувство на вина.
    Што можам освен да Ви посакам убава вечер, јас предновогодишно крварам и се радувам што циклусов, почна, траеше, заврши и повторно почнува.
    Тркалезен е овој наш сон, а се судира само на рабовите на перниците...

За година полна Љубов:
    http://www.youtube.com/watch?v=ze9Oei__Vvg

Trusting my senses
    Deep down inside I know love will survive!

♥ и среќна 2012!

На BeYourself и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Среќна Нова Година на сите, најубаво да си поминете вечер каде и да сте, бидејќи запомнете-бидете најсреќни вечерва за да ви биде најсреќна цела 2012 година! :*

Прикачени фајлови:

10. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Раздвижени луѓе, гужва во сообраќај, редици во супермаркети, полни ќеси љубов, убав е овој последен ден од годинава.
    Мене ми почна премногу емотивно, ги излив сите емоции што ги поседувам, ги кажав сите работи кои ми тежеа, и сега можам да кажам, олеснително, дека искрено се надевам на убава нова година.

Кога ќе ја испратиме старава, кој како ќе му се погоди, дали ќе се љуби со некого, дали ќе пука петарди, простете. Испратете ги сите нејаснотии и болки назад, во минатото, таму со изминатата година. Скршете чаша, налејте си алкохол, и со убаво, да не речам со десна нога, влезете во нови времиња.

Иако премногу се форсира, еуфорија ќе те фати кад тад. Дали додека се зноиш у гужва, или додека гледаш дете како се радува на пакетче, или пак додека некој ти пука петарда до стапало. Сакаш, не сакаш ќе се самоубедиш дека поминала уште една година, дека времето не не чека, караванот си врви, а ние ако сме кучиња ќе лаеме. А ако сме дрвени кукли, во место ќе си тупкаме. Ќе си ја сфатам годинава што следува како предизвик. Има да си ја подобрам состојбата на сите можни полиња и има да изградам една сигурност, па што сака нека биде.

Јас веќе си прогласив... прогласете си и вие.
    http://www.youtube.com/watch?v=nP_jsy6Trrc

На MandyLane, AnaKarenina, Theodora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Sorry to break it out to you, but:

Како и да е, нека ви е среќна новата година, поминете си убаво, па макар и завиткани во ќебе, и се што оваа година не сте го имале, дупло да ви се врати во идната.

Жалам, ама не сум расположена за филозофии. :$

На AnaKarenina, SuperGirl2010, Juicy и 3 други им се допаѓа ова.
  12. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Феминкии... СРЕЌНА НОВА ГОДИНА НА СИТЕ!

Бидете оваа година исполнете со многу Среќа, Радост, Љубов, а пред се бидете Здрави за да го остварите она што ве очекува во Новава година! :* :* :* :dance:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      8,3 KB
      Прегледи:
      284
    На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Среќни Празници и Среќна Нова Година ви посакува од се срце ХилсЛавр
    Cheers My Friends !
    Имајте убав помин на дочекот на новата година :party:

14. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    сарми, прасе, руска, жижици, петарди, балони, елка, сијалички, светки, секогаш асоцираат на едно.
    јас утре ќе ви честитам Нова Година пошто утре и е, денес е последен ден од старата.
    како и да е, ви посакувам убав помин вечерва, алкохол во умерени дози и секс во сите можни пози!

http://www.youtube.com/watch?v=ZR0v0i63PQ4&ob=av3e

:party: :dance: :makeup:

15. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Полека одминуваш и јас за момент ќе ги запрам стрелките на часовникот за да ти се заблагодарам.Да ти се заблагодарам за сета искрена љубов која ни ја подари,за здравјето и среќата кои ги имавме во овие 365 дена.Ти благодарам за новиот член на семејството,за сите успеси кои не направија горди и за сите неуспеси кои дополнително не мотивираа,за сите нови и стари пријатели кои не направија среќни ,но и за сите непријатели кои повеќе не зближија.Ти беше една прекрасна година и засекогаш ќе те паметиме.
    И те молам не заборавај, шепни и на новава година која доаѓа дека на нашата адреса има една врата која е секогаш ширум отворена за љубов,среќа,здравје и насмевки !!! ;)

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Денес се чуствувам како никогаш да не се имам разочарано...Ми следи утакмица па кафе и на крај вечерта? :D :D :D у бољи провод...Сепак ке ја прославам НГ,и знам дека некој ке помисли дека сум променлива како годишните времиња.
    Една љубов замина друга дојде и тоа подобра :D Се надевам дека оваа НГ ке биде далеку подобра од останатите затоа што сите го заслужуваат тоа.
    Фемина да добие уште членови,и мајки и свадби и веридби :D а највеке од се да читаме повеке позитивни коментари.Негативноста да се потрудиме да ја оставиме зад себе(најде кој да зборува) и така натака.

Посакувам повеке срекни моменти,берикетна година,и исполнета со здравје (веке кажав бе ама ај)и повеке памет.Да има повеке нови љубовни парови отколку раскинување и на сите кои се членови на фемина да им се падне паричката во колачето :D

Мислам да направам сега чоколаден колач па повелете сите сте поканети плус коктел :*

По не знам кој пат Срекна Нова година и се најдобро да ви донесе истата.

Фемина ми е второто семејство и благодарение на членовите овде успеав да се повратам назад 8)

На Divinebutterfly, Rock-a-Fella, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767
    Годинава пројде толку брзо, дури не ми е реално. Сфатив дека не можеме да губиме време, затоа треба да ја направиме секоја минута вредна.
    Планирам да си ја направам 2012 убава, да. Ама само зошто е нова година не значи дека се ќе почне од почеток. Ваш е животот, ваше е да започнете. Зошто тоа е нова година: добивање нови шанси. Шанса да се прости некому, да се трудиме повеќе, да дадеме повеќе и да сакаме повеќе.

Среќна нова година на сите! Ви посакувам се најубаво, да сте среќни, да се заљубите, се да ви тргне на убаво и да ви трае. :)

18. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Најмили Феминки
    Среќна Нова Година во посакувам да ви се остварат сииите желби,да си поминете најубаво што можете вечерва,здравје,среќа,многууу ЉУБОВ ;) ,успеси на сите страни :) ,па си пишеме и следната година,да се советуваме како до сега... Поздрав ве сакам :* :hug: [​IMG]
    Best way to pass your New Year and Christmas

Отидов јас на фризер :lol:

19. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Денес е тој ден кога минатата си заминува, а доаѓа друга, нова, поразлична година.
    Се надевам, ќе биде добра. А и таманите(така беа?) рекле дека нема никаков крај на светот, па затоа, уживајте.
    А јас... не знам што ќе биде со мене.
    Од 2012 ми зависи понатамошниот дел од животот. И не знам што ќе се одлучам.
    Се молам на Бога за здравје. Не сакам полни кошници со јаденици, грицки и мицки, сакам само љубов. Сакам среќа. Сакам подобра година од оваа.
    Сума сумарум, 2011 не беше посебно добра.
    Па, што да очекувам кога дознавам дека најблиската ме искористувала?
    Или...кога едноставно ти е преку глава од се’ и не можеш да издржиш.
    Но ете ме, издржав. Тука сум. Здрава не сум, ама жива сум. Аа, да,да, болна сум. Баш за НГ. Ама ако, нема да ми пречи тоа што носето ми тече. Оти, јас знам да се радувам на новата година, каква и да сум, каде и да сум.
    И не сакам лажни фаци и емоции. Сакам година полна со љубов и разбирање.
    И да пукнат душманите!

Среќна Нова Година!!!

На Springy, lovely91 и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  20. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Колку непродуктивен ден е денеска.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.