[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Мило мое внуче...

Не знам дали знаеш дека јас никогаш не сум сакала деца. Не ми буделе емоција. Но, ти, ќе дојдеше и така срамежливо подаваше рака и ме викаше дадичке. Ти личам на млада за тетка, знам, а и повеќе ми годеше дада. Вчера, кога избега од толпата и сакаше да се засолнеш во мојата прегратка, скоро ми дојдоа солзи. Од сите тие луѓе, татко, мајка, тетки, со кои се среќаваш секој ден, твоите очиња ме избраа мене. Сакаше да те заштитам од апаратите, од нивните здодевни закачки, зашто сеуште си премал да сфатиш дека тоа го прават за последен пат. Засега.
    Ти дадов раче, те прашав дали сакаш да избегаме и во истиот миг се насмевна, како само тоа да чекаше и шетавме низ аеродромот. Tе носев кај светилките, елката, разгледниците и...прв пат се почуствував толку битна. На едно мало, невино, искрено душиче.
    Ме потсети на онаа вечер кога извика - Ајде дадички, да си играме! И влегов со собата преполна со играчки, распослани на подот. И ни за миг не ми беше досадно. Ти ми даде важност. Беше послушен и така мил и тогаш не разбирав дека за два дена веќе нема да бидам дел од твоето детство.

Убаво детенце... Се надевам лесно ќе можеш да се приспособиш во таа нова земја. Да имаш безгрижни мигови, многу нови другарчиња и да не бидеш тажен за сите блиски. Со душа го чекам мигот кога повторно ќе можам да те пречекам на аеродромот и ќе ме бараш со истиот оној поглед и насмевка од вчера. Биди ми весел и чувај се!

На Beaty, Lella, Hipster и 26 други им се допаѓа ова.
  2. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Јас научив.
    Јас научив да љубам и љубовта да ја раздавам.
    Јас научив да проштевам и на злобата секојдневно како детенце во очи да ја гледам и да и се смеам.
    Јас научив човек.
    Јас научив човек да бидам.
    Лешоски

На Serafima, hermosa, ljubovche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Дали сум единствена што од секогаш ми биле досадни малите деца(3-4 годишни) и дека не ги сакам? :?:
    Иначе денес се натпреварувавме во одбојка со друго училиште ии победивмее :party: :party: :dance: :rock:

На Dream-Girl и Kaylie им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Не знам што ме спопадна во последно време,едно-две,пројди -замини,оревчиња си грицкам.Му порачав на маж ми да купи од пазар,демек торта ќе правев со ореви,ама како ми тргнало, торта може и да има,ама без ореви.
    Викаат оревите добри биле за мозокот.Често се водам по таа филозофија,дека самиот организам не тера да го јадеме она што ни е потребно.И сеgа што ми фали мене?! :^) Не сакам да си признаам.

Друга работа е што во последно време се повеќе ми станува вистинита изрекава на Иво Андриќ:

,,Dodju tako vremena,kad pametan zasuti,budala progovori,a fukara se obogati". :bow:

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Си чепкав по мислењата и го читам ова -
    Лелеее ова одамна било- си викам, кога би сум стасала до волку мислења сега.Уште малце 2 години дружење со фемина. Ве сакам девојки. За многу работи сте ми помогнале, се надевам и јас на вас :*
    Сакам да кажам АЈ лове ФЕМИНА! :l:

На sweet-star, Kaylie и LittlePinky им се допаѓа ова.
  6. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Колку е само најубаво кога знаеш дека имаш цели 3 дена одмор :) Имајте убав викенд :)

Прикачени фајлови:

На Lella, hermosa и leighton23 им се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    :lol: :lol: :lol: :lol:

Прикачени фајлови:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Завршија и обврските за оваа недела.
    Резултат: 5 македонски и географија. ^_^

Учев неделава доста,и сега ќе одмарам 3 дена.
    Планови за викенд уште нема,ама кога се работи за излегување,многу сме експедитивни. :lol:
    И така..Имајте убав продолжен викенд сите.. :hug:

9. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Уште една седмица и ќе дојдат деновите кога дома ќе имаме повеќе избор на колачи од една слаткарница.
    Е тоа е една од главните причини зошто ги сакам новогодишните празници. :D
    Мајка ми уште од сега почна да крои планови што се ќе направи, а јас си мислам што попрво ќе изедам. :wasntme: Лошото е тоа што ќе треба да внимавам малце ако сакам да ме собере во фустанот за прославата. :D

На Ketrin.Moon, ljubovche и karenin им се допаѓа ова.
  10. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.747
    Допаѓања:
    6.741
    Се надевам дека ни претстои убав продолжен викенд на сите ! :) :*

На hermosa и ljubovche им се допаѓа ова.
  11. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    612
    Сакам да кажам дека ми фали чист воздух! Ми фали да се искачам негде на високо и да дишам со полни гради! Ова што се дешава во Скопје со воздухот е страшно,Козле полна со деца кои имаат проблеми со респираторниот систем...
    Жалосно е едно дете наместо да кити елка и да се радува на Нова Година да лежи во болнички кревет! Ја најискрено се надевам дека некој ќе преземе нешто, а пред се мислам на нас луѓето кои можеме да намалиме со автомобилите! Ја искрено не возам кола и многу сум среќна ради тоа и нишо не ми фали! Нема поубаво од идење пеш понекогаш! Па дури и во зима,нема боље од тоа да те удри малце ладен воздух...
    Не знам зашто луѓево се понашаат као да не можат да искочат од фолијата во која се завиткани!

http://www.mkd.mk/makedonija/skopje/sko ... a-ne-vozat :!:

На Anonymous996, Ketrin.Moon, malecka91 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68

На sweet-star, srcekrsacka, Kaylie и 2 други им се допаѓа ова.
  13. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Mи недостига времето на новогодишните честитќи.Се сеќавам колку им се радувававме.Посебно ме радуваа оние во плико.Затоа што растеше љубопитноста дури го отварав пликото.
    Ништо не не спречуваше , ни снег , ни студ да излеземе штом ќе затрубеше чичкото поштар.Целото село излегуваше,за секого имаше по неколку.После се муабетеа , се дружеа ...имаа време на претек.
    Незнам, мене ми се чини дека сега покрај фејсбук, тие не се она што беа.Сме добивале и праќале по 100 честитќи, а понекогаш и повеќе.Кога ќе заминеа празниците ги разгледував, им се радував , повторно и повторно ...најпосле од нив со малку лепок добивав прекрасна кутија за наќит.Кога пак во текот на годината ќе добиев разгледница,се радував исто како да сум и јас таму,од каде сум добила разгледница.
    Стварно ми недостига тоа време, кога со нетрпение го очекувавме чичкото поштар кој носеше којзнае колку честитќи и труба за да ѓи повика децата. Ми се чини дека јас повеќе му се радував на поштарот отколку на Дедо Мраз. :lol: Многу среќно време беше тоа.
    Се прашувам дали некогаш ќе се врати.

На ariela09, 1209, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    Само мене може да ми се деси да готвам се по рецепт и да утнам.Толку мизерни ми испаднаа чоколадните мафини што дури очите ми се насолзија, а си спремав и да ги украсам, да ги изненадам моите со благо, не бре ГЛУПАЧА.Не ми е јасно сеуште што згрешив, зошто не се испекоа, туку изгореа и се спласнаа, не се распукаа како што треба и воопшто не испаднаа како колачи.

Сега си седам и се нервирам за купот садови што го направив и состојките што ги потрошив, ем знам не ме бива за готвење благи работи, значи никако да ми испадне нешто како што треба, за солено ептен ме бива, за благо ко саката сум.

И тоа сакав да кажам, имав потреба да споделам со женички и девојченца, оти знам дека ќе ме разберете.

На iloveyou29, Barbie20, Hipster и 14 други им се допаѓа ова.
  15. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Постојат луѓе кои нешто ќе кажат , а не мислат така . Кои нешто прават , а не го чувствуваат тоа . Оние кои толку многу ќе уништат , а не ни приметуваат дека тоа го прават . А ние нема ни да приметиме дека не заплеткале во пајажината која ни ја сплетиле посебно за нас . Едноставно ќе те фрлат во неа се додека не те изедат .

На Barbie20, machhe, zarah и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Tori1

Tori1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    95
    Незнам зошто во последно време не ми се искача по дискотекиве.Ми смета таа гужва во која неможеш ни да мрднеш а не па да играш :@ ,па тука се и тие смрдежи на пот помешано со парфем,пола и повеќе начукани па и некоја тепачка.Повеќе сакам да искочам преку ден на кафе да можеш на раат и да се видиш и да разговараш.Незнам може е таков периодот, малце да се одморам од тој ноќен живот. :)

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  17. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Виното.
    Мистичен елексир на животот од памтивек. Барем за мене. Темно црвено и слатко зборува за вистината колку и за тагата во неа.
    Чаша вино е супер и кога си сам, чаша вино оди и со ручекот. И навечер покрај камин. Вино треба да се има секогаш.
    Чаша вино е секси во комбинација со вашиот маж, во спалната, со свилена постелнина и етерично еротични масла и свеќи, црвено пригушено светло и добра музика.

Што е пријателство ?
    Пријател е човек кој те прибира дома да го сподели виното и тажната вистина со тебе. И не дозволува да плачеш. Пријателите не плачат. Со нив секоја ситуација е смешна. И јадете чоколади, во најлош случај на мени има расипана боза купена од истата слаткарница каде се купени и расипаните индијанки. Ама и не е толку битно, кога имате шише вино во 11 навечер и немате отварач за истото. Ни соседите немаат, барем се искрени дека се себични и скржави. Па со вилушка заедно со пријателката ја туркате тапата надолу, уште еден од многубројните креативни начини за отворање во кризна ситуација. И тогаш нејзината 5 годишна ќерка игра со штикли и ти режи слончиња од блокот колку да те усреќи. Оти си пак тажна. И во доцните часови со блокот заспива во скут, едвај , толку немирно и толку безгрижно истовремено.
    Признавам дека време ми е да се испијанам пак. И за малку ќе се осмелев во зрели години да се изглупирам на тој начин тој ден. По повод болеста. По повод немање пари за лечење на истата.

Докторот ми забрани алкохол.

Бисер на мудро(глупо)ста : Виното е толку добар пријател, шо е поарно да имаш вино отколку куче.

На ariela09, Doozy, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Има некои денови кога мислам дека никој не ме разбира како ми е. Ова е еден од тие. :worried:

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Со постапките што ги правaм денес, си ја градам мојата утрешна судбина.

Затоа, не се жалам дека сум опкружен со непријатели! Тие се само производ на моето вчерашно однесување. :!:

На machhe и stetoskop им се допаѓа ова.
  20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    денес цел ден ко на боцки-треба да дојде црвената тетка и цела недела е така наопаку
    се ми пречи, нервите ми попуштија со моите дома се скарав не за друго мислев дека некој ако прокоментира што и да е и на улица ни крив ни должен има да си го добие :!: едвај се воздржав :!:
    во ваков период тешко е да си женско :x

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.