[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Колку наивно воспитана сум , што очекувам секој да мисли добро и да прави добри дела.
    Ама вистината кога ќе ми плесне еден воооооооолкав шамар , ми иди глават од ѕид да си ја маванам па да се освестам.
    Да ми ги колне моите пари , како од џеб да ги дава.Божем само таа има право на парче леб, и деца за гледање , јас немам потреби .Џабе и искуството што го имаш и стажот , ништо не може човек од личност како тебе да научи.
    Уште еднаш се убедив , до каде може човековата злоба да оди .
    Ама карма ис а бич......време ќе покаже.

На Lepaaa, sweet-star, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.893
    Овој онлајн саемов на книга ми дојде ко кец на десетка. И спремив на мајка ми едно преубаво новогодишно пакетче, полно со прекрасни книги, нормално со посвета. И да ви кажам право, ќе и ѕвонам, ќе и го оставам пред врата и ќе се скријам. :D Нека се радува дека била добра годинава, па ја посетил Дедо Мраз. :rofl:

На hermosa, sweet-cherry, ludoto19 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.649
    Од кумановски муабети:
    СДК дека малку хумор пред спиење ќе те остави без сон :rofl:

На hermosa, Ketrin.Moon, Buttterfly и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    И јас како сите улични мачки сум качила некое кило. Ако.
    Градов мој потсетува на бајка, треба два пати да се штипнам и да си приспомнам дека навистина сум тука.

Сум фатила да украсувам, испеков колачи од цимет и пита со јаболка, два пати до сега го изгледав Како Гриничот го украде Божиќ и ja вртам по стоти пат истата плоча од Џими Хендрикс: Merry Christmas And A Happy New Year.
    Си потскокнувам од среќа.

Една од добрите работи кај Швајцарија и Германија е што има премногу прекрасни Божиќни маркети. Не планирам ништо за во скоро време, освен на уживам во животов колку што можам.

Ви спомнав ли? Заедно со уште еден дечко ги имаме највисоките резултати на испитот што мислам дека овенав спремајќи го зошто ми е најтежок сесијава и почнав навечер да сонувам неутрини, Хигсови бозони и супернови.
    Си подмочав од среќа.
    И не, нема поголема среќа од тоа да го учиш и работиш она што го сакаш.
    Ме пофалија дека правам најубаво греано вино. Јас частам овој пат. :*

На Elennaa, julie77, sweet-cherry и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Легнувај касно, станувај рано.. Деновиве се изморив, но добро сега таков е денот, мора да се помогне околу славата :D
    Единствена замерка на гостиве и за вчера и за денес, е тоа што влегуваат со чизми |( Толку ги мрзи да се наведнат и да ги соблечат :D И затоа, после утепај се од чистење по теписите :clap: Тие што ги соблекоа обувките може да се избројат на прсти :lol:
    Одам јас да повторам хемија и биологија.
    Добра ноќ ! :hug:

И да, и на мене деновиве шпајзот ми е омилен :P Се што ти сака душа е во него :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Суров свет...

На psychic, Lella и Gordana10 им се допаѓа ова.
  7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    држете ми среќа...сега да успеам, да ме засака...не можам повеќе...

8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Пак јас. Нема спас од мене. 8)
    Ги завршив есеите. :rock: Од шест како почнав до девет завршив. Кој како мене, а? :angel:

СДК стварно, ама стварно .. :?: заборавив што треба да кажам.

И да! Нек’ цркну душмане! :rock:

Едит: Во есејот пишував за мандарини. Ох! [​IMG]

Мооре душии!!! :inlove: :inlove:

На Mahidevranfan, Dog-lover и LittlePinky им се допаѓа ова.
  9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Дожд, ладно... само една насмевка, очи полни несигурност и прегратка... Една вечер... Вечер во која за прв пат си дозволив да бидам онаа личност која навистина сум, си дозволив да се опуштам, и да бидам правата јас, без лаги, без криење...

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Учиш факултет 5 години, се мачиш, спремаш семинарски, дипломски, магистерски ,идеш на пракси, обуки, семинари, судење, чуда и бакрачи, за да на крајот да се радуваш и да ти речат честито зашто ќе работиш како конобарка/собарка во Америка.

Е моја чудесна земјо :drunk:

Нек се угоде...

На Adi888, Markusa2, Elennaa и 24 други им се допаѓа ова.
  11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Моментот кога другар ти ти пишува нешто у стил: афхаслкалцнасјлкафихвбјасдфнадкцаиклн и го прашуваш како е,а он ти кажува дека е во среден век во државата на Франките...

Ах,црвено вино,што им правиш на луѓето. :rofl:

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Даниел Кајмаковвски срам за Македонија ???
    ех ''ПАТРИОТИ'' БЕ
    како не ви е срам бе ?
    до вчера сите го величевте бидејки ја предтави МАКЕДОНИЈА во многу убаво светло ?
    но што се случи потоа ? Човекот од некои причини можеби и не успеа баш најдобро и сега е срам за Македонија ????СРАМ СТЕ ВИЕ ШТО СЕ ОСМЕЛУВАТЕ ДА ОБЈАВИТЕ ТАКВО НАШТО
    ПУ ПУ ПУ ПУ ПУ ЗА ВАС
    Значи додека некој успеа го подржувате , го сакате, го бодрите , го цените ...
    а кога тој некој ке почне да пропаѓа вие го туркате уште повеке надоле ? АХ БРЕ МАКЕДОНЧИЊА колку сте мали ?
    Наместо сега на човекот да му дадете подржшка дека со или без тоа навистина вреди вие ?
    АХ ОВА МОЈА ЧУДЕСНА ЗЕМЈА....
    НЕ СЕ СРАМАМ ОД МОЈАТА ЗЕМЈА СЕ СРАМАМ ОД НАРОДОТ ВО НЕА !
    НЕМОЈТЕ НЕКОЈ ДА МИ ЗАМЕРИ СЕ ОДНЕСУВА НА НЕКОЛКУ ПОЕДИНЦИ

ОД ВАКВИ СЛУЧКИ СЕ СРАМАМ ОД МОЈАТА ОКОЛИНА И ЛУЃЕТО СО КОИ ГО ДЕЛАМ ВОЗДУХОТ !
    ЗА ЖАЛ

На hermosa, Lella, LittlePinky и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Се згрозувам кога ќе видам дека има многу што не треба да припаѓаат овде и да бидат дел од овој форум :x :puke: Значи ... абе неам зоброви бее :doh:

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755

КОЈ ТЕ НЕРВИРА ДА ГО НАТЕПАМ ? :rofl:

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Хахаха не ми се дери маа :D абе не се нервирам али ...ако треба помош ќе ти свирнам :D

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755

тука сум свирни само тука сум :muscle:

17. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.870
    Јас сум од оние луѓе кои без оглед на годините и возраста се радуваат и со нетрпение ја очекуваат Новата Година и празниците што следат после нејзе. Не дека очекувам радикални промени да ми донесе во животот но ете едносавно постојано си наогам нешто што ми предизвикува возбуда и срека на душичето.

Се затекнав себе си вчера коа се вракав накај дома како радосно буљам во украсите на мостот Гоце Делчев. Колку и да замижував кога проагав од таму пошто ми се поврака од лавовите на двете страни,вчера за прв пат после толку време со восхит ги гледав светлата во форма на лампиони и снегулки. Особено го сакам шетањето по Илинденска и Партизанска за време на Новогодишните празници. Понекогаш ми делуваат како да се безконечни и како да немаат крај. Како Центар и Карпош да се на две различни страни на светот.

Единствено нешто што ми фали е СНЕГ. Луѓе, многу снег. Јас сум од оние кои сеуште се радуваат на снегот како мало дете. Не ми смета ладното,не ми смета водата. Сакам снег ! Сакам фатена за рака со него,замотана како нинџа со капи и шалови да се шетам по Партизанска додека снегот ми крцка под нозе. Сакам да направам некој дебилен и смешен Снешко во парк и сама да си се смеам на своите уметнички НЕспособности.

Сакам да сум негде на планина со него.Од секогаш најромантичната фантазија ми била јас и тој во некоја филмска дрвена куќарка во некоја пуста и осамена планина каде пиле не прелетува. Надвор пага снег,наоколу шума и громогласна тишина а ние внатре на топло со салеп или чај во рака стуткани еден во друг уживаме во нашето присуство и самотијата.

Ја сакам зимата.Ја сакам Новата Година. Се радувам што оваа година после толку време во 12 часот ке се гушнам силно со него,ке го бакнам страсно и од се срце ке посакам вечно да сме заедно...

На sweet-cherry, Someonespecial, Peppermint и 7 други им се допаѓа ова.
  18. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    СДК дека сум пресреќна, со дечкоми правиме 4 години од врска .. сама неможам да поверувам како брзо лета времето, а мислам како вчера да се запознавме .... Еееех љубов љубов .... пресреќна сум :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На richgirl998 и Nana19 им се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423

Ја прочита статијата? Не така, знам дека не си ја прочитала, ај врати се и прочитај ја.

На Feodora му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    не мислам на тоа што мислиш како да се отвори статијава не е тоа...

неколку поединци како фб статуш напишаа дека даниел нема врска од пеење, дека е срам за македонија и незнам што не ! до пред некој ден први беа кои што го подра а сега го критикуваат

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.