[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    на здравје уште една цела недела боловање. :|

2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Tis a season to be jolly.....tralalalalala

Најомилени месеци во годината ми се декември и јануари, почнува еуфоријата на предстојните празници, се е украсено, сите се весели, абе убавини. :inlove:

Декември ми е посебно омилен месец затоа што со првиот ден на месецот се означува и почетокот на летото, најомиленото годишно време, нема ништо поубаво од лето, море/океан и плажа и јас сум во рајот.

Има два дена во декември кои ми се дијаметрално спротивни една од друга, едниот ден ми црн, поцрн да не може да биде а другиот светол, најсветол на свет.

Едниот ден ми покажа како изгледа кога душата од болка буквално ти се крши на илјадници дела, како изгледа да си немоќна пред смртта, како изгледа да се полниш со омраза кон Бога затоа што ти ја зема најважната личност во животот....тој ден е мојот црн петок. ;(

Другиот ден ми покажа како изгледа љубов на прв поглед, неизмерна љубов, денот кога прв пат го земав во раце мојот внук, кога ме погледна со тие мали шарени очи и моментално почувствував како да ќе ми експлодира срцето од толку љубов, како изгледа да се гушиш од толку позитивни емоции, како изгледа да те преплави цунами од љубов. :inlove:
    Тој е причината за заздравување на скршената душа, со секој поглед, со секоја прегратка, со секој бакнеж, со секоја насмевка се составуваше дел по дел од мојата искршена душа.
    Тој е причината затоа што сум сега среќна, заљубена, сакам и сум сакана...........тој е мојот ангел спасител. :*

Декември ми е месец на украсување, месец на имендени на татко ми и внукот, месец на Божиќ со родителите на сопругот, месец на роденден на внукот, нова година и заокружување на уште една среќна и бериќетна година.
    Честитките се испратени, годинава само три згрешив, подароците пола и повеќе купени и завиткани, плановите за нова година направени останува само да видиме дали ќе бидат реализирани. :lol:

Јануари пак ми е посебен затоа што е исполнет со нашите најубави празници, Бадник, Божиќ, Василица, Водици и затоа што во тој месец им е роденден на најважните мажи во мојот живот, мојата карпа татко ми и најдобриот брат во целиот свет и двајцата секогаш ми биле најголемата подршка и кога сум била најдолу ме кренале нагоре и кога сум била најгоре тие биле покрај мене, горди и среќни дека и јас сум среќна. :)

Морам да го спомнам и нудистчето мое, не бива мој пост без него :D , сега место нудист станува фашиониста, манекенче ми се прави детево.
    Се мислевме вечерва со сопругот што да правиме и решивме да одиме во кино со децата, во драјв ин, го избањав малку порано малиов и го облеков во пижами за да ако заспие во кола после право да го ставиме на спиење.
    Мојот план и планот на малиов манекен не се поклопуваа, спремивме се што требаше, тргнавме да одиме , малиов не излегува од дома, надвор не се излегувало по пижами, пижамите биле само за во кревет. :o
    И ај сега некој ќе ми кажува што знаеле децата како ќе им кажеш така ќе биде, нека дојде некој да му каже на мојов манекен дека се излегува надвор по пижами.
    Едвај го убедивме дека нема надвор да шета, само во кола ќе седи и на крај моравме и ние во пижами да се облечеме за да излезе и он од дома. :D
    И така сите четворица по пижами го гледаве Cloudy with a chance of meatballs 2, на манекенот му беше прв филм во драјв ин, го изгледа цел филм ококрен во очињата, пресреќен дека седи напред со мама и тато а и ние пресреќни дека имаме легитимен изговор да си гледаме анимирани филмчиња и ние со децата уште еднаш си го преживуваме детството.8)

На Elena69221, MaggieTatum, FortuneTeller.xD и 55 други им се допаѓа ова.
  3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    АКО ЖИВОТОТ МЕ ИЗГОРИ ЗА УШТЕ СТОТИНА ПАТИ ЗА МОЈАТА ДОБРИНА,ЈАС СЕУШТЕ ЌЕ БИДАМ ТОА ШТО СУМ, И ЌЕ ГИ САКАМ ЛУЃЕТО,БЕЗ ДА ГЛЕДАМ КОЈ Е КОЈ...ОВА СРЦЕ СЕУШТЕ ИМА СИЛА ДА ПРИМА УДАРИ ЗА ОНИЕ КОИ МЕ САКААТ И ГИ САКАМ! :!:

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
  5. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    11.12.13 :angel:

Си има врска датумот или не, ама за мене ова беше прекрасен ден, темата на писметната е онаа која јас сакав, и кога го пишував датумот, аха! - си реков - Ова е! :rofl:

Ептен прекрасни вести добив овој ден! Конечно еден убав и слободен ден на кој само германски треба да пишувам домашно. :rock: А веќе напишав. Сега нема мандарини покрај мене, ама има татлија, ежовки, бомбици и алва. :emo: Поарно да не зборам, туку да земам да ве исчитам. Имајте убав крај на попландево и почеток на вечерта и мислете само на убави работи! :*

На LittlePinky и jovana03 им се допаѓа ова.
  6. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Жив циркуз бев денес :D

Излегов на пауза кафе да пијам, поминав покрај крофнарот, така ми замириса убаво, си велам, купувам крофни.
    Како некое мало среќно детенце бев со крофните во рака и целата уста со шеќер во прав. :D :D Подрипнував дури, фалеше уште снег да заврне, за да биде комплетна идилата. :D

Другарка ми ме зеза, ај во бел капут си не се познава изваланото од шеќер... :D

А едвај се движев од што бев нагунтана. Денес бев соблечи ме и освој не скутер, туку автобус... :rofl: :rofl:

На Thallia, Someonespecial, Vikica.cuci и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Боже зарем е можно да постои толку многу простотилук на едно место? Не, не е можно некој да му се јавува на Драган за да добие 5 тепсии БУРЕК.... :x
    Гасам телевизор и ќе го пуштам за една недела, а може и Канал 5 да ја тргнам од програми. :puke:

На jovana03 и femina11 им се допаѓа ова.
  8. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    ..Секој силен човек има потреба од некој покрај себе , кој едноставно ќе го фати за рака и ќе му каже " Се ќе биде во ред " ...

На something.nice, love93, Handy и 3 други им се допаѓа ова.
  9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    24.354
    Еве сум јас на минување, додека ми трае неколкучасовната пауза денес :D Вчера ми дадоа дел од униформата за работа, и со мерак си ја носам. А веќе од следната недела ќе знам дали навистина тоа е она што го сакам (а и дали ме бива за истото :$)

Туку, сакав да кажам дека ептен го сакам дечко ми. Сега ќе ви кажам и зошто :D
    Во саботата попладне, си седам јас дома, дремам пред тв, бидејќи иако беше продолжен викенд, со него немавме ништо договорено. Дури претходно се скаравме малце. Ми ѕвони некој на врата, отварам и кој ќе видам ненајавен: него :inlove: Дојде да ме изненади, со поранет подарок за Нова Година во рацете, и да ме носи во неговиот град. За секој случај, ми донесе и чоколадо, затоа што знае дека слабост ми е благото :D И така, сосема непланирано, имав прекрасен викенд исполнет со многу љубов. :)

И секој следен пат кога се враќам од таму, или тој си оди од кај мене, се потешка ми е разделбата. Барем да имавме некој период после кој ќе знам сигурно дека ќе се бидам до него секој ден.

На ilipili, Umbrella22, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Замислете си жените да урлаат кога гледаат емисии за готвење како што ние мажите урламе кога гледаме фудбал...НЕ СТАВАЈ ТОЛКУ СОЛ,А МОРИ НА ШО ЛИЧИ,ЕТЕ ГО ПРЕПЕЧЕ,ПУ БЕ! :lol:

На Elennaa, Thallia, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Кога чекаш некој важен да ти ѕвони на мобилен... :call:

И како за инает ќе ти звонат или пишат некои скроз небитни личности. ^_^

И чекаш, чекаш, иако не си слушнал звук, за секој случај пак и пак проверуваш на мобилниот. :o:

И бараш пајаци по ѕидовите :bug: , ги вадиш цвеќињата во домот :f: , пушташ музика на компјутер :music: , си правиш чај :coffee: ,ама мобилниот никако не звони.... :mp: :mp: :mp:

Колку е тешко кога заспиваш над телефонот...чекајќи некој кој можеби и нема да звони...

На SparkyAngel, Thallia, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Никогаш не кажувај ги своите проблеми на никого. На 20% од луѓето не им е гајле, а на останатите 80% им е мило што ги имаш....

На EMoonlight, Kaylie и richgirl998 им се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Значи каква малверзација денес ми направија тоа е чудо :D .

Си пијам јас кафето по сабајле, и поштено си звони телефон. Си кревам јас- АЛО АЛО!

Ало добар ден, дали е ова станот на ********** ?

Да, да. - си викам јас, (со мојот нежен глас :rofl: )

Да ве информирам само дека сте добитник на МАГНЕТЕН ПОЈАС од волна од Русија, кој чини 3000 денари

:drunk: :sun: :sun: : :sun: Па зар је могуче, ЛУДО, МА ЛУДО ДА БИЛО ИЗВЛЕЧЕНО ПО СЛУЧАЕН ИЗБОР- си викам јас у себе заедно со мојта тахикардија.

Ама, услов е ПОШТА ДА СИ ПЛАТИШ 1000 ДЕНАРА го испорачувале од некој си град :D .

Ма немој да ме ЈЕБЕШ БРЕ СЕСТРО, мене од Кина не ми зимаат пошта, ПА ВИЕ ОД НЕКОЈ СИ ГРАД (НЕ ЗНАМ НИ КОЈ) пратка 1000 денара.

Тој појас ЗА СТАН ДА НЕ Е, ТОЛКУ ТЕЖОК? :D

и ТАКА ДРАГИ ЧЕДА, јас си се разочарав, ама си сфатив бре - Македонија е воа, не е Дизниленд, кој ти дава нешто гага овде бре? :D

Разочарење максимално. Баксуз невиџен!
    фала.

На alekce83, boomsleng, ana-girl и 29 други им се допаѓа ова.
  14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    24.184
    Одиш на доктор цела умислена, еден куп симптоми за страшни болести си имаш препознаено откако претходно ги имаш пребарано од кај чичко Гугл и на крај те испраќаат дома со таблетки за смирување. :( :wasntme:

Ама и вака е добро, бе... пу, пу недај Боже за друго. :worried:

На Neytiri, bittersweet, Trendafilka и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Овие жениве кои се стокмени од глава до пети, еве на моја возраст. Оние секојдневно со свежа фризура, комплетна шминка, наредени од обетки до колан. Се' со вкус. Се прашувам како наоѓаат време?
    Дали наутро цедат сокови, прават тостови, средуваат хаос од постелни, простираат алишта кои ги испрала ноќта машината? Како ли успеваат целото работно време да го издржат на штикли, како им текнува да го обноват карминот и цел ден да изгледаат свежо. Зарем немаат нервози, стресови, напорни шефови.
    Нокти, ах кога ќе видам перфектно средени нокти. Добро бе жени, абе како успевате, како? Па треба да имаш третман на царица, за да функционираш со такви нокти.

Само насабајле се погледнувам на десетина минути во огледало, и навечер на миење заби. Нон-стоп утепана и мртва уморна. Мисли на триста работи, најмалку на себе. Готова сум луѓе, готова. Капитулирав!

На do-re-mi, Markusa2, ana-girl и 32 други им се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Се се може ако се сака ;)

На ana-girl, Lella, Umbrella22 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Учи учи глава бучи... :geek:
    Девојки, пуштајте среќа за утре, ќе ми треба ептен. :wasntme:

На sweet-star, Lella, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Зошто Господ ги сака најдобрите покрај него?? Зошто не ни ги остави нас?
    Вчера ми се јави баба ми од Скопје, и кажа дека и починала сестрата. Се утепав од глачење, зошто ептен добра жена беше. Секогаш од каде и да беше, и пензија да немаше на нас (сестра ми и мене) и братучедите ни купуваше барем по едно чоколадо, секогаш се јавуваше да не чуе како сме,...
    Како за беља летово не ја видов и последен пат ja видов лани летото на свадбата кај внук и од сестра и, на 7.7.2012.
    А замислете синот колку и е покварен. Не ни ја покани на свадба кај син му (нејзин внук), не сакаше да ја види, а сега глава треснал зошто умрела. Фино е кажано дека мртвите повеќе ги цениме отколку живите.
    На 88 години, во 12:00h на градските гробишта во Бутел беше закопана Галена Михајловска.
    Почивај во мир, бидејќи тоа и го заслужуваш. Те сакам/е! ;( ;( ;(

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Сдк МОООЈ МАЛИ ЈЕ ОПАСАН.....тана на на на на :inlove:

20. DigY