[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    прво утринава уште само што излегов од дома го начекав другар му на духче и духче пред мојата зграда-е тоа се вика опсесија со една личност-ова да се случеше на факс додека студирав имаше мега скандал да предизвикам :!: да не е партијава жими еден живот незнам што ке направам :devil:
    КОНЕЧНО после цел ден навака-натака
    капнав на Клинички-од нив да полудиш е, а сестрата што ми зема крв беше тооолку фина што ми отече вената после тоа и сега имам огромна модринка :!: едвај ја мрдав раката :x и ај да си ги видам колешките-само што тргнав накај дома, видов на сред улица прегазено маченце-тој што го сторил тоа да даде Господ жив во пеколот да гори :swear: :devil: и по истата улица ги фатив дел од неговите колеги како ме коментираат-само што се приближив веднаш се разбегаа :lol: е кукавици бе :fubar: и КОНЕЧНО си го добив сертификатот за успешно завршен прв дел од principles of College writing :$ и многу сум срекна заради тоа ме мотивира да продолжам да се борам и да не се откажувам :!:

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Искрено да си признаам, срцево не ми било никогаш потажно пред овие преубави празници. Еве, уште две недели до Нова Година, јас ни е од еуфорија, ни р од радост, ништо. Празно. А верувајте, до лани сум била како мало дете,се радував на секој лампион и на секоја светка шо ќе ја видев.
    Тоа ти е.
    Налет се, ладново и мрзоволно време кое ме става пред нов предизвик секое утро-што вкусно ќе јадеме денес :| И готвам ко луда, ама баш секој ден, не сум пропуштила ден од 15 Ноември наваму(ова по евиденцијата од брат ми :^) ), мајка ми веќе целосно ја батали кујната, не сака да се расправа со мене, а од друга страна жално ме гледа и со пола уста ми кажува оти од депресијава сум се поправила, мооорало да се сменам |( Е ела баш кажи ми како |(
    И така фино лепо ставив цели 6 килограми. ;(
    Денес направив пица ролатчиња. Едвај чекав да се испечат, попарив јазик со едно врело, зедов да плачам, и се решив на диета. И тоа диета бе, таман за празници, кога ќе има бетер слатки и солени убајни. Ама ќе ја терам. За себе. И ќе се сменам. За себе. А другите само нека подразмислат каков човек имаат до нив и што треба „тие“ да сменат.
    Додека не станам целосно имуна на чувства, баш од тоа се плашам.

На bittersweet, ludoto19, Doozy и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Не е препорачливо за луѓе што се плашат од змии! :sweat: :puke:
    До каде оди човештвово? Какви ќе бидат следните масажи, со крокодили, со слонови, м? Одвратно! Првин полжави, сега змии! :x

На lana.del-rey и Gordana10 им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    девојкава е ПСИХОПАТКА инаку решив да се зачленам во АНИМА МУНДИ-здружение за заштита на животните-не можам да гледам како се малтретирани животинчињава во градов-најдов контакт на нет па таму ке одам кога ке имам слободно времеи официјално да станам член :!:

На Kaylie, Edie.S и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  5. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    '' Ги скапавте објавување мојте статуси.'' - Балашевич :wasntme:

На Yipman2 и sweet-star им се допаѓа ова.
  6. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    513
    Зошто се чуствувам толку ужасно? Зошто се чуствувам како да сум никој и ништо? ;( Ми доаѓа да врескам и да плачам на цел глас, Бог знае зошто....

На Barbie20 и Dvolicen им се допаѓа ова.
  7. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    34.157
    4 месеции маки си имам
    а професорите гајле ќе си имаат
    ти кецови да не ми нижеш
    денес ти е денот петки да пишиш
    Ај нека ти е,испитувај само тииии
    ќе видиш ти на крајот
    хихихи-хииииииииииииии
    Ај уште малце година ќе ја снема
    четири месеци маки трпев јас
    со учебникот гајле ’’си немав“
    и да не спијам,очи ми се
    ко Јети да виделе
    ееееееееее-ииииих!
    Ајде леле,леле,леееее иииии ааа опсасаса ихааа!
    :geek:

8. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Сакам да кажам дека компјутерот ми беше на форматирање и нема фонт што сега и јас сe обидувам да напишaM oд Google Translate :rofl: :lol:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Tапа период демек н.г идело .. |( ...

На kate21 и jovana03 им се допаѓа ова.
  10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Со брат ми не разговаравме еден месец.
    Никогаш не дошло до тоа,во изминативе години.
    Всушност со никој во животот не сум била скарана толку долг период.
    Да не се комуницира со него,сфатив дека е вистински кошмар.
    Во иста соба,а странци.
    После еден месец,прв ми зборна....
    Не можев да ви ја опишам среќата.
    Следеше пријатен разговор,на кој едвај се воздржав да не се насмеам.
    Не ми се веруваше колку ми фали мајмунот.
    Сакајте си ги домашните,нема поголема среќа од нив луѓе.

А да се има брат,е вистинска среќа.

На Thallia, bittersweet, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Што ми се случува?
    Те губам.
    Полека во хаосот на секојдневието повеќе не те гледам тебе. Или барем не те чувствувам толку блиску?
    Одеднаш сè се губи... Но, што се случува?
    Не си тука да ме бакнеш, да ме прегрнеш, да ме утешиш. Да ми понудиш засолниште каде ќе се чувствувам толку заштитена. Кога бевме заедно времето запираше, бевме само јас и ти, а хаосот надвор продолжуваше. И не беше важно, ништо не нѝ беше важно тогаш...
    А сега? Се чувствувам сама. Ранлива.
    Но ќе продолжам да се борам. Макар и сама. Сама против сите, сама во овој суров свет.
    Ќе напредувам, ќе успевам. Чекор по чекор.
    Морам.

На Barbie20 и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  12. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606

Аман ма срцекрсаЧке, колку мази има во твојот зивот? Еден дух, друг вампир, трет колега..
    Не е критика, таман работа туку одамна те срекавам низ темиве и секој пост ти е за мази, интересен зивот имас.
    Кај ги наогас бре? Алал ти вера на зифците со толку многу мази да се замарас и гледај, избери добро веке кога мозес да избирас :D

На bittersweet, Barbie20, Umbrella22 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Не ми требаше да го видам ова :x

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    ^ Претпоставувам дека е нешто грозно, на кое што не му е местото во темава. И барем кога си решила да го ставиш(кајли),добро во спојлер што си го ставила, оти ако го видевме сите, мислам дека голем дел нема да можевме да спиеме.. Сепак незнам за што се работи бидејќи не планирам да го отворам спојлерот и не пред спиење. :D

Добра ноќ :*

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Она кога ти се спие-ти се плаче... ти си застаната пред телевизорот со учебникот во рака, и гледаш Паранормални искуства на познатите.
    Ниту ти се спие, после ова паранормалново, ниту ти се учи... а камо ли пак, да ти се гледа телевизија. :sweat:

Плус, ќе ти се приоди во веце, ама ќе трпиш уште 4-5 саати, бидејќи тогаш треба да станеш. И да се надеваш дека ќе е разденето.

Чорба.

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Никот не за џабе е избран,така, се е со причина Уница, се е со причина.
    Пали и жари срце,пали и жари!!! :D

На bittersweet, Unica и mimiiiii им се допаѓа ова.
  17. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.695
    Кога предпразнично низ глава ти поминуваат спомените на оние прекрасни денови... Ние двајца заљубени на снегот, прегрнати силно, бакнувајќи се нежно...

Боли, боли премногу... Ама силна сум ќе издржам ;(

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.473
    Какво музиче си најдов, си шизам веќе 2 дена по дома ^_^ Клише или не, добра музика може комплетно да ми го трансформира денот и расположението, на добро или на лошо, зависи која емоција ќе ми ја чепне...или како во случајов да ме деконцентрира со учење кога така фино ќе си залетам со паметот, а и не е дека имам баш вишок време, ама небитно.

Друга работа што ептен ме радува во врска со музикава е концертот на Архангел со македонската филхармонија. Се ежам уште кога ќе ми текне и не можам да дочекам да дојде петок. Можам да замислам во кој делириум ќе бидам таму на лице место, затоа што очекувам да биде концерт што се памти до крај на животот!
    Емотивно сум врзана на бендов, ми беше еден од првите што почнав да ги слушам, а меѓу првите цедиња што ги купив имаше и едно од нив. Тогаш сите текстови не ми беа баш најразбирливи, денес ги гледам од друга страна, за 10 години верувам дека поинаку ќе ги доживеам.
    ...или со други зборови ова е еден од оние бендови со чијашто музика пораснав, а сакам и да остарам :)

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Прекрасно помината вечер со душичката моја.

Ги сакам овие денови кога се е толку совршено што дури си викаш "чекај да се штипнам, да не сонувам случајно.."

Толку искрени емоции, толку чиста љубов со никој немам доживеано, и иако мразам да признаам, така проклето се плашам.. Затоа што после секој подем доаѓа пад, тоа ти е животот.. не те остава премногу меѓу облаци, кога-тогаш ќе те тресне од земја.

Се надевам нема така да биде и со него, премногу се приврзав за ова изолирано и скромно светче кое си го створивме. Ми дава чувство на леснотија и сигурност какви досега не сум почувствувала.
    Наше е.. и нема да дозволам никој и ништо да ни го земе. Заслуживме барем толку. :wasntme:

На Barbie20, Elennaa и Florenca им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.212
    Да ме плаќаа во саатнина и прекувремени, до сега милионер ќе станев! |(
    12 саати на ден надвор од комфорна зона! И плус уште еден цел живот и уште плус дружба од деловни рамки по кафани и кафичи по кои се распостилаш со документи и те гледаат како ненормален. Е тоа се вика ТУРБО ФОЛК РАБОТА!!!
    Го љубам бесконечно многу! А тоа ќе да е најважно на светот, па и времето го мерам по часови пред него и по него!
    Ете така!!!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.