[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. QueenElena

QueenElena Популарен член

Тие се добри во тоа што го прават....Нели?
    И тоа нема да се промени...Нели?
    Дали злобните очиња имаат некаква корист?

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Седиш налутена во омилената фотеља со куп чоколадо во рацете.. и наеднаш развлекуваш огромна насмевка на лицето.. полека ти се враќаат сите заеднички моменти и сите кажани зборови.. и се менува се :) целото сивило е променето со боите на виножитото..

И не ми е важно како ми почнала 2013, ниту што сум преживеала во неа.. важно ми е како ќе заврши, а ќе заврши со многу љубов, исполнетост, радост :D

Лани точно на полноќ се што посакав е да имам шанса барем една нова година да дочекам со него, во неговите прегратки.. и после бурна година, после се што минавме, желбата конечно ќе ми биде остварена :wasntme:.

и мразам кога не наоѓам зборови како да завршам пост на фемина :tmi:, да не ја тупам многу..

Имајте убав ден девојки :coffee:

3. nikiiii

nikiiii Популарен член

Нека е за многу години денов, честит именден нека ми е :lol: и на сите останати кои го слават :*

4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Роденден е денот што го чекаме, цела година, цела година... :party:
    На истиов ден пред 17 години и негде пола саат ме донело штркчето. :D
    Знаете, отсекогаш сум си особа што ептен се радува на роденденот и сите марифети околу него. И си го сметам за мој посебен ден на кој ништо не може да ми го расипе расположението. :dance:
    Абе и на 17 години сум си возбудена како мало дете. Најдобар доказ: прва смена сум, а сама станав пред алармот, полна со позитивна енергија. :D
    Како и секогаш, уште од сабајле најблиските ми го разубавија денот. :sun:
    А и во школо ептен ме израдуваа, на одмор одеднаш слушнав хепи брдеј во изведба на 30 души, па и конфети во училница донесоа, ме изненадија многу пријатно. ^_^
    И така, цел ден сум распеана и весела... мислам, кој може да не ги сака изненадувањата, прекрасните честитки, вниманието насочено кон тебе, а богами и тоа што си јадеш колку сакаш... :lol:
    Ај и да ве почестам. :*

5. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Повелете на слава ^_^ ^_^

Papillon.Papi likes this.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Упатство за предновогодишно чистење на душа!
    Пушташ ова
    http://www.youtube.com/watch?v=8BUKwRDvzTY
    Си правиш кафе/чај/какао/топло чоколадо.
    Земаш лесна грицка.
    Заложуваш камин/пушташ грејно тело.
    Се виткаш во ќебе.
    Дремеш едно пола саат и размислуваш како све ти е супер во животот дури и да не ти е, смислуваш стратегија како може да постигнеш се бла бла бла инстант психологии.
    Зимаш стандардно добар класик и читаш или евентуално нешто одамна ти лежи како непрочитано. А може и поезија, страшно добро оди за пред празници.
    Читаш дури не се умориш. (Предлог - Каменот на твојот ден како одамна непрочитано,а планирано или поезија од Есенин, три песни максимум, после премини на нешто наше и ни-ка-ко Лешоски!)
    Си пушташ цртич.
    (и се тоа придружено со домашен миленик покрај тебе)
    Одиш на слава и се начукуваш со вино.
    Си доаѓаш дома и сабајле си нов, дури и да те боли глава, сепак друг човек си.

Та-та!!!

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Гледам доста феминки имале слава денеска нека им е среќна и за многу години да е! :)
    Св.Никола убав ден,убава слава.
    Св.Никола се смета за заштитник на морињата и децата мислам.
    Среќен именден и на сите што се викаат Никола и Николина(доколку има такви :) ).

Сакам кога ќе прочитам убави работи некој се венчал,на некој му е роденден,некој завршил факултет,пронашол работа,некој добил дете,некоја феминка останала бремена итн....
    Токму тие работи ја прават смислата на животот.
    Животот е премногу краток за да се нервираме за банални работи затоа треба да го живееме со полна пареа без нервози,но за жал има личности кои ја предизвикуваат таа нервоза секако нив треба да ги ставиме на игнор.

Зошто има личности кои што не гледаат за себе си,а гледаат за другите? :?:
    Зошто има завидливи и љубоморни личности кои што се би направиле за да те видат како плачеш,како си несреќен?
    Зошто има толку гладни деца по светот,а има деца кои што имаат се и се незадоволни?
    Зошто едноставно зошто?

Мислењево нема врска едно со друго знам,но во моментов тоа сакав да го кажам.
    Исто така знам дека последниве 2 недели исчезнав ни трага ни глас од мене,ама да знаете ве читав ама немав време многу за да напишам нешто,а и немав што да напишам.
    Уште еднаш среќна слава и среќен именден и секако среќен роденден на нашата спешлка која што навистина е посебна личност. :hug:

Lella and Someonespecial like this.
  8. nikiiii

nikiiii Популарен член

Има има, фала :$

Dream-Girl likes this.
  9. Agawa

Agawa Истакнат член

Денес е убав ден, голем празник. Честита нека им е славата на оние кои слават, честит именден на оние кои го носат името Никола, Николина... Среќен нека им е роденденот на сите кои се родиле на денешен ден :)
    Посна сарма, гравче, рипче, неизбежно од секоја трпеза. Прсти да излижеш. :mm:
    Само би сакала да имам повеќе време да ве читам и да споделам некоја “филозофска“ мисла со вас. :D
    Имајте убав ден. :*

nikiiii likes this.
  10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Oсумнаесет.Не ми се верува дека денес полнам осумнаесет години.Полнолетна сум.Мислам, иако се чуствувам доста созреано, никогаш нема да престанам да бидам дете во душа и да си се радувам на Дизни цртани.Деновиве ми се врти во глава делов од една песна You won't be seventeen forever, и не сакам да пораснам, не знам зошто сите брзаат, ама мене ми беше убаво и со седумнаесет, па дури и со шеснаесет.
    Денов ми тргна наопачки, мама заборави дека ми е роденден, правев писмена, и бев видно возбудена и потресена, но покрај се убаво се чуствувам.Пријатно ме изненадија некој луѓе и ми се исполни душичкава.Искрено како и секоја година, се надевам дека убави и пријатни моменти ме очекуваат, и секогаш ќе сакам да се навратам на овие осумнаесет години.И на крај нормално не би било роденден без торта, па да ве почастам :)

П.С. Нека ви е честита слава, како и именден на сите што го носат имево :)

11. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Она чувство кога знаеш дека утре е петок 8)

Barca-Gril likes this.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Сакам да се вратам во едно северно Европско градче и да го уживам во новогодишна атмосфера. Плоштад со многу улици кои се спојуваат и стари градби во кои можеш да си замислуваш како некоја бабичка јаде колачиња со јаворов сируп и карамела, си пие чај. Во другиот стан некој пар мези сирење и пршута и пие вино, се спремаат да ја прослават љубовта,иф ју ноу уат ај мин, во третиот некоја девојка се спрема за рандеву и си ја става директноста во очи, во четврти стан некој плаче по изгубената љубов... штета.
    Не си се препознавам. Почнав да го сакам северот повеќе од се!
    И сакам да одам во Ирска!
    МНОГУ САКАМ ДА ОДАМ ВО ИРСКА! Цел за 2014 е да одам во Ирска!

Секое забегување некаде таму, знам дека ми е бегство од себе. Кај и да сум, таа сум. Ама таму надвор, некако сум повеќе јас. Што ли ме гуши овде... луѓето!!! Ете тоа! Да можам да си ги спакувам моите, да ги вдомам на 5км од мене, него најблиску до себе и хелоу њу уорлд!
    Куфери на балкон, опет!
    Велам, пази што посакуваш и што сонуваш, пази колку си убеден во било која мисла, се ќе ти стане јаве.

Trnche, zhap4e, Trendafilka and 16 others like this.
  13. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Досадно на чассс бизнис -.- |(

14. HelloKityy

HelloKityy Истакнат член

Среќен СВЕТИ НИКОЛА на сите што го слават :)) :*

15. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Што народ сме ние Mакедонците? Eдвај крпиме крај со крај, но за празниците, за куќните слави, за родендени , за крштевки, за свадби...практично не штедиме. :)
    Еднаш се живее нели?
    До вчера се жалеа како немале за леб, а денес правеа порачки во хотел како некои газди :D
    Не можам да сватам, што се добива од тоа кукање, жалење, од типот Јас си знам
    Се повеќе добивам впечаток дека се лаже и тоа многу.
    Од една страна се однесуваат како питачи, но од друга се газди. :!:
    Зошто едноставно не речатДобро е Фала Богу, но секогаш може подобро

Има луге што навистина се за жалење, но од нив збор нема да чуеш, дека немале.
    Има луге што не знаат колку пари имаат и пак се жалат. |(
    Навистина која е целта на тие муабети во врска со материјалната состојба. :?:
    Никој не може да ти даде со сила ниту пак да ти земе.

За празниците сите претеруваме мислам.Празник како празник како дошол така и ќе помине.
    Ѓи празнувам и јас, но си дозволувам онолку колку сум во можност.
    Не знам зошто тие кредити за Маврово , Крушево, Берово, :^) кога може ете и дома, и можно е сто пати поубаво да си поминеме .
    Која е целта на таквото празнување, ако се земе во предвид какви се стресови носи отплатата на кредитите. :?:
    Сонувам и јас , но со отворени очи . :)

Lella, kravce, Hipica and 3 others like this.
  16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

СДК дека денеска на nikiiii и е името. Николина честито името и уште мн долго да си го славиш! :* :* :inlove:

nikiiii likes this.
  17. Speechless

Speechless Популарен член

Она кога знаеш дека задутре ти почнува колоквиумска :sweat: :sweat:
    А мене ме фатило некоја мрза за учењееееееее!!!! Ми се шета!!! :D

cheetah.girl likes this.
  18. Nana19

Nana19 Популарен член

СДК дека мноогу ми е тешко ;( ;(
    несакам да се отворам пред никого зошто знам никој не ми мисли арно па така да решив тука.

Имам долга врска и работи во странство по една недела во месецот сме заедно по еден месец сме разделени ,за кратко време ке си дојде но скоро месец време комуницираме преко пораки овие два дена ми звони на скајп се видовме на пола саат и многу ми падна тешко.
    Неможам веке да си го живеам животот бе него. Сега и нему му напишав една порака во која му кажав дека деновите ми поминуваат така на сила, немам воља за ништо неможам повеке ми треба тој, ми недостига.
    Осеќам во грлото некоја грутка ми стои неможам ни да зборам ни ништо глас неможам да испуштам толку што ми е тешко.
    тој таму јас тука.
    КОЈ НЕ ГО ДОЖИВЕАЛ ОВА НЕ ЗНАЕ КОЛКУ Е ТЕШКО.
    АХ ТАА ТУЃИНА ЖИВОТОТ МИ ГО ЗЕМА.
    Знам еден ден ке бидеме конечно заедно но до тој ден ке умрам од мака.

но не се предавам живеам за нас и за нашата љубов.
    и се ке издржам .

Barbie20 and poenta like this.
  19. la-nina

la-nina Активен член

девојки ајде нека ми е сеќна слава :lol:

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Денеска грав за ручек и сите бегаат од кујна :D :D
    А мама:ајде бе дојдете да јадете знаете ли шо убаво сум го направила :mm:
    Сестра ми: неможам мамо јадев пред да си дојдам
    Татко ми : еееј абе неможам не ми се јаде
    А јас пак лице и праам дека многу ми се јаде: Ај мамо доаѓам јас заедно ќе си јадеме остави ги другите :D
    :D :D

Lella likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.