[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Го знаете она чувство кога целосно ќе си ја отворите душата пред некој и ќе си кажете се што ви лежи на срце и што ви ги стегало градите цело време?
    Јас вечерва се ослободив од таа тежина што веќе подолго време ми стоеше на градиве.
    И полесно ми е.
    Ако не нешто друго, барем вечерва помирно ќе заспијам. :)

И никогаш не ги потискајте чувствата во себе, бидејќи на тој начин само се измачувате. Кажете го тоа што го мислите и чувствувате, колку и да ви е тешко да го направите тоа. И никогаш нема да погрешите.

Добра ноќ. :hug:

2. karina8

karina8 Популарен член

Веќе три дена уживам во Берово, за првпат сум овде и морам да кажам дека ми е прекрасно, чиста и убава природа, мир, спокој, добри пријатели, камин и убаво сиренце. Порано не можев да замислам дека мирот ќе ми фали и ќе ми здосади брзото темпо на живот во градови со многу врева, гужви и бурен ноќен живот. Сега уживам да поминувам време со фамилијата, со пријателите, на мирни и убави места, каде може да заборавиш на сите проблеми и барем за кратко да уживаш.
    Убаво беровско сиренце со прекрасно црно лепче и добро вино, ма нема ништо поубаво. Ни со кавирај во некоја светска метропола не би го заменила моментов.. Веројатно почнуваш да созреваш кога вака поинаку ги гледаш работите и тотално ти се менуваат преференциите кои ги имаш во животот во однос на некои битни вредности.
    Имајте убав ден феминки!

3. Nana19

Nana19 Популарен член

.Далечината не е за оние слабите луѓе туку за оние јаките кои издржуваат толку време да бидат разделени за малку време да бидат заедно.

Barbie20, crazylady, poenta and 2 others like this.
  4. vitomir

vitomir Нов член

Со текот на годините ќе разбереш дека порано или покасно,ќе настапи момент,во кој сите работи за кои си се борел -кариера,власт,пари..ќе го изгубат своето значење и најважно ќе ти биде да имаш топол дом,вкусна вечера и човек до тебе,кој што знае во студените зимски вечери со колку лажички шеќер го пиеш чајот"

machhe, Barbie20, stetoskop and 2 others like this.
  5. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Ќе ми се изначудите што постирам на форумов во 6 сабајле, но ќе ви кажам што маки имам. Цела ноќ со Феликс се молевме да заспиеме. Таман заспав, почнува, аввввауауав... Уште во глава ми се вртат тие звуци. Ама, се расонив сега, па џабе се.
    Незнам како вие би се чувствувале, но мене, за џудо, тоа ми годи.

Mahidevranfan and LittlePinky like this.
  6. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Уфф, денес ќе биде напорен ден ... Посакувам да имам само трпение и доволно енергија да издржам

richgirl998 likes this.
  7. tinan

tinan Популарен член

Фаќај работа...... ненормален еден.... |(

8. poenta

poenta Форумски идол

Претпоставката на жената е многу поточна,од цврстото уверување на мажот ;)

Barbie20 and Papillon.Papi like this.
  9. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Конечно излегов од затвор, конечно на распусттттт!! ^_^ ^_^ ^_^

10. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Јас имам уште една недела :tmi:

Mahidevranfan, LittlePinky and Kaylie like this.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Знаеш дека ти треба сон кога темата Верувате ли во цагери ја читаш Верувате ли во цигари :^) ,значи логичната страна на мозокот ми е изгубена целосно :D
    Туку тапа овие недели,ладно кочан,никаква празнична еуфорија не гледам,па и сите серии се на пауза. :D Ајде нека помине годинава со душа чекам,не оти кој знае што ќе биде 2014,ама сепак очекувам убави нешта.Туу,и оптимист станав :D
    Имајте убав ден,феминки.Јас отидов под ќебе :D :*

tessie likes this.
  12. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Ејј блазе си ти :D ние уште една недела имаме :sweat:

Someonespecial and Kaylie like this.
  13. Nana19

Nana19 Популарен член

СДК тој не сака да бидам тажна а ни јас не сакам да тагувам затоа се избањав се средив сега се лакирам и ке излезам.
    Ке идам во салон да се средам , потоа ке направам еден шопинг ке се прошетам така ке ми помине времето.

LittlePinky likes this.
  14. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Не ги сфаќам учениците што ги навредуваат наставниците. Нормално, на секој од нас се случило да те изнервира наставник и после да го/ја наречеш досадна, глуп итн... Ама да го пцуеш и колнеш? И уште во лице да му дофрлиш нешто??? :fubar: Дали соученициве изгубија култура, до таа мера што се однесуваат како дојдени од дивина. Не е ни убаво, ни пристојно. А доколку не пцуеш наставник, ти си кукавица, плашливец.
    Не велам дека сум безгрешна - и јас имам лошо мислење за некои наставници, ама си молчам. Воспитана сум да не се спуштам на тоа ниво. Затоа, верувам дека многу подобро ќе поминам.
    На крајот на краиштата, должност на наставниците им е да не‘ образуваат и да учествуваат во нашето воспитување. Нека бидат построги, ама нека не‘ направат угледни луѓе, способни да основаат светла иднина.
    Конечно образованието е бесплатно и има услови за наука, човештвово се сврте наопаку! :@
    Бог да чува!

15. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Колку е загрижено моето братче и како ме насмеа :)
    Станувам преска од спиење, и го гледам нешто не ми е како што треба. Целиот замислен.
    Го прашувам што е работата само ми кажа дека е многу тажен и толку. Го молев цел час да ми каже што е работата и на крај ми кажа дека е тажн бидејќи не бил убав. Леле кога слушнав, се чудев од каде му текна па сега тоа. Пробав да го разубедам дека е убав, најубав, сладок ... ама за жал не успеав. Мисли дека девојка му не го сака :D Напредни се децава, си има девојка и многу му е гајле...И така ви велам :D

16. happygirl

happygirl Форумски идол

Морам да признаам дека деновиве се чувствувам како Дедо Мраз :D Цело време нешто купувам, дали лампиони за елката, некои новогодишни украси за дома, подароци за професорите, подарок за дечко ми, роденденски подарок за братучетка ми... И не сум ни до пола, а веќе ги потрошив парите :D Ама ако, за убаво само нека е.

Закажана ми е одбраната на дипломската работа за следната недела, така што во 2014 ќе влезам како дипломиран филолог, здравје! Веднаш по мене, и дечко ми ќе ја брани неговата дипломска, па така сите заедно ќе си прославиме :)
    А ви текнува ли што ви кажував за обуката на која одам месецов? Епа, веќе цела недела сама ги организирам и држам часовите во школото, и како за почеток, не ми оди лошо. Да не се подречам, ама супер е до сега. :)

Празничната еуфорија одамна ме фати мене, и едвај чекам да почнам со славењето :) Имајте убав ден, и покрај магливото време. Важно е вие да се смеете!

Buttterfly, Elennaa, ilipili and 7 others like this.
  17. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Седам во автобус и одеднаш сведок сум на еден многу интересен,секојдневен за родителите и досаден за децата-разговор.Впрочем,разговорот се одвива меѓу две средновечни госпоѓи-воедно колешки од работа.Ќе ги именувам со госпоѓа А(мајка) и госпоѓа Б(колешката на г-ѓа А)

Г-ѓа А:да ти кажам жено,ќерка ми доаѓа вчера и видно потресена околу новогодишнава прослава,ми бара дозвола за да слави со другарките од клас(имено,ќерката има 16 години). :fubar: :fubar:
    Г-ѓа Б:ајде бре,што збориш??Ах,децава побудалеа,уште на 16 години нова година да се славело,зарем ние знаевме што е нова година? |(
    Г-ѓа А апсолутно!И тоа не е се,ќе славеле во куќа на другарката,и ќе давале по 500 ден(300 за просторот и по 200 за јадење)
    Г-ѓа Б ауу,па тоа е многу скапо жено,што се замислуваат они :geek:
    Г-ѓа А јас да ти кажам,не и дозволив да оди.Зошто да оди?За недај боже некој нешто да и подметне во сокчето и да ја издрогира? Нема да оди бе,мала е уште...
    Г-ѓа Б правилно :clap: Па и јас пред некој ден,сретнувам едно комшиче,и го прашувам кај ќе оди така доетерана,таа ми вика еве на кафе,и си велам во себе-на кафе??Како можат да ја пуштат родителите на кафе да оди со другарките? Просто се запрепастив...
    Г-ѓа А(како да доживеала нервен слом после приказната на г-ѓа Б) кафе??
    Дома ќе си пие кафе,а ако толку сака со другарки,нека и дојдат дома,па нека пијат заедно.
    Г-ѓа Б и што направи,сепак нема да оди твојава на славење а?
    Г-ѓа А секако дека нема,подобро она да плаче,одколку јас да плачам после ако и се случи нешто.Маж ми ќе ме задави.

Мој осврт на целиов дијалог и мислење
    Знам дека се наоѓаме во време кога секој денар е важен,и кога живееме за да го преживееме секој нареден ден.
    Но,:!: другата страна на приказната е смешна.
    Односот на родителите(повеќето)е тотално утнат.
    Нема да ја пуштиш да слави нг?Па големо чудо.Следниот пат г-ѓа А ќе биде цел ден на работа и ќерка и ќе ја направи толку зборената грешка од која таа се плаши.
    Родители,имајте доверба во вашите деца,и тие нека имаат во вас.Ништо не постигнувате со вакви ограничувања.Сакајќи да спречите нешто што МОЖЕБИ ќе се случи,правите револт и одбивност да има кај вашите деца.Разговарајте со нив,со закани и забрани ништо,ама баш ништо не правите.

18. Peppermint

Peppermint Популарен член

Ретко кој не си го поставил прашањето како би изгледала апокалипса. Можеби една од најзасташувачките работи кои можеме да си ги замислиме. Кога бевме мали ја викавме смак света.
    Имаме прочитано стотици сценарија-библиски, научни, полунаучни, сензационалистики...сценарија за големи елементарни непогоди, џиновски метеори, вонземјани. Филмската уметност ни пласира застрашувачки сцени со хаос, паника, избезумени луѓе кои трчаат по улиците обидувајќи се да го избегнат крајот...

Не, нема паника. Луѓето чекорат бавно, згрчени и бледи. Чекорот ги издава колку се очајни. Од сите други маки и потешкотии, не го ни чувствуваат воздухот кој им ги пече белите дробови. Нема паника. Секое утро со тежок чекор кон работното место каде ги очекува некој садист...и се' тече навидум нормално. Се исполниваат работните обврски, се плаќаат сметки, се прават тестови...
    А одбројувањето е веќе започнато.

19. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Сфатив дека многу работи во животот не се фер.Животот не е фер.И ми рече татко ми,колку побрзо го сфатиш тоа,толку подобро.Во ваква средина најдов јас да терам правда.

la-nina likes this.
  20. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Ептен ми е мерак да ви се пофалам дека ја земав првата плата,ја потрошив а со тоа ги изненадив сите мои најблиски и видов искрена насмевка на нивните лица. Среќна сум ! МНОГУ!

Thread Status:
Not open for further replies.