[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Za karanje sum.Abe peridov nacisto zbesnav :D Vo vrska so drustvoto srekjna sum.No, ima edno nesto koe kolku I da sum srekjna mi ja unistuva nasmevkata..Koga i da sum srekjna mi treba samo eden spomen za da se rastazam.Dedo moj...Imam custvo deka si na nekoe patuvanje, nekade daleku I nema nikogas da se vratis.Ti bese nasiot stolb...Sega koga si na neboto site sme na razlicna strana..Vekje nema koj zaedno da drzi..Site sme tazni, bespomosni..Vo sporedba so tebe site nie sme mali..Bidejki tvojata golemina ne se meri so nikoj..so nikoj.Se sto sakam e da ne zboruvam za tebe vo minato vreme I site losi raboti koi ni se slucuvaat da ne gi iskazuvam vo segasno vreme..E tolku sakam.No, ovaa zelba sekogas kje bide nevozmozna.. :(

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Ако мајка ми продолжи да купува лампиони, дефинитивно ќе ни треба уште една елка!
    Годинава за прв пат решивме наместо шарена, да направиме црвено-златна комбинација. Па женава секој ден поминува во Рамстор и само купува некакви лампиони, елени, срми и разно разни други украси. Мислам дека купи од сите можни видови што ги имаат.

Татко ми пак, жали за сите убави лампиони во други бои што годинава ќе станат во шпајз.
    Ни рече дека ќе си ги однесе во викендичката и таму ќе накити неколку елки во дворот, за и тие лампиони да си ја исполнат задачата за годинава, наместо да стојат во кутија.
    Го зезам дека ми личи на Фиби од Пријатели кога жалеше за старите исушени елки кои ги уништуваат. Па отпосле Моника и Џои ги купија и ги ставија во апартманот in order to serve their Christmas destiny :lol:

Времево надвор е само за внатре. Ама ако ништо друго, оди во прилог со учење и дружење со книгите. Полесно се учи кога знаеш дека ништо не пропушташ :)

На bittersweet, Buttterfly, anuskaNESTLE и 30 други им се допаѓа ова.
  3. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    СДК оние кои се хранат со туѓата несреќа и болка сакам секогаш да останат гладни!!!

На Handy, something.nice, lolitoo и 4 други им се допаѓа ова.
  4. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    денеска бев на патронатот на моето основно школо.Само што седнав и ја разгледав просторијата,ми дојдоа солзи.Па,коа во текот на програмата имаше неколку дечиња што рецитираа од трето одделение,ми се стопли душата.Не знам зошто,но си помислив кога навистина помина толку брзо времево,кога пораснав и се присетив на моментите кога и јас учествував,како ми поминуваа деновите и се смешкав.А,воедно ми се плачеше.Жалење по детство ли е,или што ли е?
    :?:
    Денеска им доставив честитки на другаркиве.Знам дека сме си малце големки за честитки,но лицата им се смееа.А,и тоа сакав.Да ми се расположат малце,да го остават учењето малце на мира.Не дека мене не ми пука глава ради тоа али ае. :$

И така.Си чекам јас да поминат понеделников и вторников.
    Да,најмногу имам тогаш за учење. :doh:
    Али ич гајле не му берам.
    Мрза сум.
    :tmi:
    Ајт бај.

На LittlePinky и Someonespecial им се допаѓа ова.
  5. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Колку неубаво се чувствувам денеска, изморена, малаксана, како да немам сила за ништо. Мораше ли баш сега да се разболам и да неможам од кревет да станам? :| Цел ден сум околу мене со чаеви, апчиња...веке неможам :sweat: Се надевам дека брзо ке ми помине, и ке одам да си шетам и купувам подароци за Нова Година бидејќи сеуште ме држи новогодишното расположение. 8)

6. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    44.398
    Сакам да кажам дека имам уште 3-4предмети за да ги очистам и после одмор! :) Малку сум поспана ама викендов кога ќе му ја легнам лелее цел ден од кревет нема да станам...ахааа,сигурно-мора пак да учам,така да лежење в кревет цел ден одложуваме за другиот викенд...И морам да кажам дека Фемина е преееееееедооообар сајт! Се заразив ,готовооо! ФЕМИНА Е ДЕФИНИТИВНО НАЈДОБРА! (а со неа заедно и феминките,нормално....поздрав до сите вас девојки! :) )

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629

Прикачени фајлови:

На Anabelle.Amorette, Thallia, TheIdealMe и 5 други им се допаѓа ова.
  8. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Зошто отидовте?
    Зошто заминавте?
    Што оставивте зад себе....знаете ли?
    А тајните ги однесовте во гроб....

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Новогодишната атмосфера скоро и да не ја чуствувам. Имам некоја празнина во душата, нема што да ми ја пополни. Секој ден напразно се надевам дека нешто ќе ми се случи, но изгледа попусто се надевам. Гледам насмеани, весели лица, но гледам и нерасположени лица. Секој со своите проблеми. Јас се трудам да превземам иницијатива, но од спортивната страна нема реакција. Викаат ,,фрли рипче, за да фатиш крапче''. Не, едно десет рипчиња фрлив :( А, сега се оставив. Работите нека бидат онакви какви што се. Ако треба да биде, ќе биде. Денес прилично напорен ден, па за среќа помина се како што очекував. Следува еден топол туш и релаксирана петочна вечер, дома во кревет :D
    Имајте убава вечер :*

На Elennaa, SparkyAngel, LilBaby и 3 други им се допаѓа ова.
  10. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Лош ден....многу лош ден. Кобен 20ти Декември!!!Сеуште се прашувам, зошто господ секогаш ги зема оние кои се дел од нашите животи, зошто баш тие, зошто толку млади.19 години, само 19 ;( Што видел тој од својот живот , од својата младост.....ахххх.....Тешко ми е на душава додека го пишувам ова.На училиштето сите потресени професори, ученици.....Сите го познававме, фино , интелегентно дете.Не го познавав многу добро, но последниве неколку месеци тој ми дозволи да го запознаам.Мислам дека нема да сретнам во животот уште еднаш личност како него. Да знае и муабет да ти направи за се нашали..... :doh: . Почивај во мир пријателу, нема да те заборавиме. ;( ;( ;(

Друго, тестови и писмени еден тонннн се чудам самата како постигнувам
    :doh: :doh: :doh:

11. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Пријателе зошто постојано ја гледаш?
    -Која?
    -Твојата бивша.
    -Чуствувам нешто за неа повторно.
    -Тогаш зошто не направиш нешто?
    -Што би можел да направам? Таа дури не ме ни погледнува.
    -Брат па ти се однесуваше со неа како ѓубре.Можеш да пробаш да и се извиниш.
    -Јас? Јас не молам никој за прошка.
    -Дури и кога си виновен?
    -Дури и тогаш.
    -Ти си глупак...
    -Пријателе, можам да ја имам секоја девојка што ќе ја посакам.
    -Денес ќе ги имаш сите девојки но утре повторно ќе гледаш во неа, само внимавај утре може да не биде сама!

На Thallia, Papillon.Papi, francais и 4 други им се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.151
    Не трчајте залудно по некој што ви ги опседнува мислите,прифатете го оној што великодушно ви го отворил срцето :inlove: Тој секогаш ќе биде тука за вас.

На Thallia, Papillon.Papi и vitomir им се допаѓа ова.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Alea iacta est! ;)

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Дека кога ке добиjам милиони милиони на лото ке им кажам дека се обична фасада на кука без темели

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.863
    По толку глупости кои ми се случија денеска, дефинитивно врвот беше реакцијата на едно бабе додека си мерев прозори и ѕидови од една зграда која деновиве буквално и асално ми ја вади душата.
    Се плеткав со метрото за да го наместам убаво и одеднаш ми се појави едно видно уплашено бабе и ми вели:
    - Извинете, што мерите, да не рушат нешто ? Или дрвјата ќе ги сечете? Зашто стари се, ама ... :worried:

Ме уплаши за сите пари кога ми се прикраде од зад грб, па дури ми текна што всушност правам, мислам дека помина половина век. :lol:
    И се смири бабето откако објаснив што е работата и зошто мерам и си пишувам во нотесот.
    - Јас тука живеам, - ми вели. - Мислев да не им текнало и овде да срушат нешто. :whew:

Па зарем момиче како мене со детулеста фаца може да личи на некој таков, кој е одговорен за рушење или сеча. :?:
    А бре бабе, ми го продолжи животот со смеењето. :D
    Се понуди дури и да ми го држи метрото за да не ми избега пак назад. Опасно бабе, нема што ...

На bittersweet, Hipster, anuskaNESTLE и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Сакам да верувам дека се што ми се случува ќе ме искали, ќе ме направи посилна и поистрајна. Морам да се научам да сум трпелива и вредна. Млада сум имам милион можности,а јас одбирам да се плашам.
    Се надевам дека ќе најдам верба што ќе ми покаже како да сакам од позиција на среќен и здрав човек,а не од позиција на плашливо дете,што само сака љубов.

Сум станала голтач на љубов со текот на времето. За се што ќе дадам очекувам најмалку исто толку за возврат. Најчесто внимание,труд,љубов.

Колку сакам да можам да ѕирнам во иднината и да се видам како остварена личност што знае да се радува. Да ми се намали малку стравот во душава. :|

На bittersweet, Rubiii, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    У !!!
    После една година и нешто, поточно 14 месеци, повторно се вклучувам на Фемина!
    ...Има ли некој што се сеќава на мене?
    Јас не сум ве заборавила, ми недостасувавте!!!

На Dvolicen и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  18. Elouise

Elouise Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    13
    Несовршена сум-тоа е моето совршенство, мојата слабост може некогаш да биде мојата најголема моќ. Затоа, колку и да е невидливо, тоа лесно навлегува во невозможното. Тоа се вика недејстување на околината. :!:

19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Добро како може толку одвратно мали луѓе да постојат? Душата им е мала, немаат памет. Една работна задача им е тешко да завршат како што треба. Македонија е премала за да постојат вакви примероци.

Кога некој непотребно скока ќе си го добие. Сама си се мести. Што да кажам.

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Престанав да пишувам од неколку причини но тоа не значи дека не ве посетувам. Искрено многу пати овде во сдк ке напишам цел реферат(многу пати) и одам ,избриши,.
    Денес ја добив првата 10ка,супер поени по друг предмет,роденден ми е,си се подновив со фустанче но дел од мене не е исполнет.
    Пријателу,генерацијо,те знаев,почитував,замина. Лесна земја.Не заслужи но замина,не напушти.

Спешл нека ти е среќен роденденот,се најубаво ти посакувам од се срце.

Се гледаме некаде,некогаш.

На richgirl998, lolitoo и Someonespecial им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.