[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

И така бидејки мајками ми го утна кафето ми ставила шекер не го испив, но за да не ја мачам пак да ми вари и кажав дека е супер и демек си го пијам , но не ми беше кефски бидејки пијам без шекер па не го испив и не успеав да се расонам дури до сега се излегувам. Мајками излезе кај комшика на кафе јас веднаш рипав од кревет си свариф КАФЕНЦЕ со 3 лажички кафе и ни едно зрнце шекерче е за мене тоа е кафе...
    Денот си отиде а јас уште по пижами сум си дома , ама нека уште овој ден и утре ке биде така а нареден ден можеби ке ми пристигне сонцето од странство , па така да нема ни да се приберам дома а камо ли да облечам пижами и цел ден така како на писта да сум.
    Но некако ме нервира ова времето некако ми е само матно , каде е снегот ?
    Ајде ваљда како пред неколку години баш на денот на н.г ке завее, вака не се осеќа дека е нова година сега се чувстувам баш некако зимурливо, пежамчиња, папучки со снегулки и филџан топло кафенце до мене.
    Го земав филџанот и си гледам нис прозор и од топлината на кафето прозор ми се замагли и на момент си замислив дека надвор се е белооо, ептен романтично.

lana.del-rey likes this.
  2. Andemona

Andemona Популарен член

Да ме запознаеш сигурно би ти се допаднал... :$

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

После милион пати изгледаново видео сеуште солзи ми течат од смеење исто како прв пат да го гледам.Особено на делот кога таа од жирито ке каже-Аз сам като трасната от камион.. :D :D :D
    А девојкава Мари и прича са себе. :D :D

Kaylie likes this.
  4. vitomir

vitomir Нов член

Ако Бог веднаш ти одговори на молитвата, тој ти дава надеж.Ако долго чекаш тој те учи да бидеш повеќе стрплив. Ако пак тој не ти одговори на молитвата, тој знае дека можеш сам да се избориш за тоа што се молиш!

Mama25 and Serafima like this.
  5. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Мали моменти кои често ни се провлекуваат низ прсти се моментите,за себе.Оние малкуте кои наместо за себе ги трошиме за да пополниме некоја празнина во денот,често ги пропуштаме потоа уморот не надвладува,само умееме да делиме не сме себични.
    Знаете оние моменти мали навидум незабележливи кога во сета динамика во која дишеме,кога на семафорот свети црвеното светло го земаме огледалото за набрзина да си го видиме одразот,моментите кога после сиот товар со кој ни тежи денот брзаме кон дома и мислиме на миризбата на чајот која се шрии низ собата и често ги мами уморните, некому тоа ми е омилената книга меѓу рацете во доцните часови,некому цигарата помеѓу прстите и димот кој се провлекува,некому умешноста во готвењето,некому мелодијата која му ги допира слоевите од душата.Често не не чинат, и треба да умееме со нив.

Над Скопје, се уште магла.

iloveyou29, ariela09, Gea and 8 others like this.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Леле каков пад :rofl: зајдов од смеење.. :rofl: :rofl: :rofl:

Kaylie likes this.
  7. Agrona

Agrona Популарен член

СДК денес по вторпат станав тетка на прекрасно девојче. Нека им е здрава и жива ќеркичката на сестра ми и зет ми. Пресреќна сум :inlove: :inlove: :inlove:

8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

xsweetx likes this.
  9. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Млади се земаат, ама и млади се разведуваат. :D

Inspired by... тоа што гледам на фб и е тренд брак и развод на млади години. :D [​IMG]

Како успевате на 22-23 год. да бидете со брак позади себе хаха ццц.

Nevermind, еве nice song. :D :party:
    http://www.youtube.com/watch?v=qxqtnWwLxYI

richgirl998 likes this.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Има луѓе кои и на работа се понашаат како да се во средно. Онака, дружбата не им е ко со колеги, туку како со соученици или бфф, а и нивото на комуникацијата и интересите им се тие. И после некое време доаѓа моментот конкуренција, натпревар, па ги слушаш како се оговараат, ама пак си држат врата во тоалет.
    Бог да чува.
    И така... ви викам.

bittersweet, Hipster, Trnche and 8 others like this.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

A да го прашаш комшијата што е финтата за фаќање,ќе може :$

srcekrsacka likes this.
  12. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Енормна среќа и таму некаде длабоко во универзумот да се поклопат честичките како што треба, ете тоа е финтата за фаќање на спортска 500 000 ден. со 30 ден. :D Ако ливчето не е фејк и фотошоп :clap:

P.S. Вистински е тикетот, потврдено и верифицирано од комисијата за верификување на фактите. :D

hermosa and swrcii like this.
  13. anabel-a

anabel-a Популарен член

A као ме иритира она болно психопатско припотресување за Нова Година, мислам дека следна што ќе ми се избаци и ќе кажува као закажала третмани за целулит, масажа со топли камења на кинеско-тајландски начин, маникири, вештачки нокти тоа мање више, или евентуално фатила понуда на Групер - пакет за слабеење у некое си студио кај неа у маало, или се докопала до ваучер за пакет шминкање и миење коса - ЗА НОВА ГОДИНА, пазете значи, тоа е многу битна вечер, коа се мења датумот ( ако се`уште не сте воодушевени, редно е да бидете ), има да ја рашамарам исто на кинеско-тајландски начин, за да не им текне друг пат, пак да се бедираат.

,,Маци утре сум кај шијачката на проба за фустанот, на 30-ти сум да ми ги направат како канџи ноктите, а ден пред тоа имам закажано проба за фризурата.'' И ми иде да прашам, маци ти свадба праиш, или излегуваш да прославиш Нова Година?

Избедираност левл сељандури.

14. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

- Баба Рада?
    - Повелете, во емисија сте.
    - Жена ми ме напушти...
    - Чај од Хибискус.

15. leighton23

leighton23 Истакнат член

Секое лампионче на нашата густа, разгранета, зелена елка е приказна сама за себе. Се сум избрала со љубов и со радост. Обожавам кога се е наредено и накитено по мој вкус. И да купувам секоја година по нешто ново, но старото сеуште го чувам, затоа што сe ми има посебно значење. Таква сум јас, се врзувам за предметите. Во кое и аголче да погледнам од моето мало волшебство секаде пронаоѓам нешто интересно, нешто вредно за памтење. Топли спомени преовладуваат во мене овие денови. :wasntme:

Serafima, Barbie20, Kaylie and 3 others like this.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Дома во ходник имаме еден украс со тањирче, во кое обично го оставаме кусурот, затоа што никој не сака да влече железни пари со себе. Ја облекувам јакната прееска, земам една железна 50ка од таму што претходно си ја оставив и тргнувам во продавница. Земам две кесички капучино, застанувам во редицата, ја вадам паричката од џеб, ја отворам устата и стојам така десетина секунди...
    Не сум си ја земала јас мојата паричка, туку 20 драхми! Иста големина како денарите, само наместо Аце наш, го нацртале Перикле! [​IMG]
    Сигурно некој си ја нашол низ дома, па таму ја ставил.

И така поштено си ги вратив кесичките и си излегов. Добро е што на време видов каква тешка утка сум направила, инаку ќе се избламирав пред цел маркет. До душа, можев да одглумам Грќинка и да ѝ речам на продавачката oriste (eдинствен грчки збор што го знам, секако освен s'agapo, ама не бива љубов да ѝ изјавувам). Не за друго, сите продавачки таму ме знаат, џабе си правам филм...

17. QueenElena

QueenElena Популарен член

Не ми е јасно како некој може да си го воспитува детето да лаже, да не бира начин за остварување на целите...Се да сруши, сите да ги згази за да ја оствари својата цел... По секоја цена... Дури и ако тоа значи да растури се, дури и ако тоа значи да ја уништи својата чест и достоинство... Добро, нивно право. Но, ја кога би имала дете не би го воспитувала на овој начин.

elence132, Gordana10 and lana.del-rey like this.
  18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

што се вика срека
    одиш на да аплицираш на работно место-те пречекува веке вработената таму-земи и пукај си во себе :x
    те теши-срце веке работи некој тука-мегу редови срцка бркај работа ме поставија мене
    ај си велиш да пробам па којзнае што ке биде-можеби нешто ке биде

сакаш да аплицираш за во државна институција-ама нели се полага испит за државен службеник ама пусто немит кој да ти објасни како се пополнува пријавата-а јас ко јас мистериозна не сакам сите да ме разберат-да и пишам на колешката од факс којзнае кога ке ми врати и си велиш ај друг пат здравје

па на крај си велиш намачена душичке што си толку упорна кога и онака колку и да се обидуваш не успеваш, почни нешто со манекенство, фотомоделство, хостеса-аплицирав и за хостеса по ангенцииве па ке видиме
    денес ми е угоре високо удолу длабоко :worried: :x ама ете им текнало од партија комедија да организираат па ај се договорив со сопартијката да ме дружи да одиме
    највеке ги мразам ваквите денови :!: барем и кажав на една поранешна колешка дека ја сакам-мислеше ја лажам :lol: лута сум и :!:

EMoonlight likes this.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Слушам репортажа на 24вести, туристичките агенции се жалат, многу малку Македонци патуваат во странство за Нова Година. И ова ко трагично е, мислам жал да ти падне за кутрите туристички агенции кои лупнале суми од 200 евра за 4 дена трчанката низ било кој град, со ексклузивно чекање на Нова година на 'еден од градските плоштади'.

Јас сум секогаш за шетање, да ми дадат превоз и смештај одма би тргнала било каде, ни куфер не ми треба само течности за леќите и апчиња. Ама да 'рмбам од ноември (оти до тогаш одмор се отплаќа) до март за да си поминам 4 фантастични дена во една од европските метрополи при студ и 2 и пол дена во автобус немам намера.

Си се вртиш наоколу, гледаш за кои мизерни плати работат луѓе и им даваш вакви безвезни понуди. Се чувствувам како во лице да ми се потсмева некој, што бе ти немаш толку да прошеташ за Нова Година? И тука ти мафта со илјадарките со ластиче врзани.

Кај за Нова година? Дома, во кревет со исклучено светло се' додека не дојде ефтина струја па сијаличкиве на прозор да ги уклучам да ми светнат, да се порадувам.

Edie.S, Trnche, kravce and 10 others like this.
  20. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Дали мене ме снема, или ми се чини?
    Многу за учење, немам време да пишам, но ве читам.
    Цел ден тмурен, и само другарка ми кажува дека ја пуштиле November Rain oд ГНР, на Среќни Коцки. Абе толку радување од дамна не сум осетила. :rofl: Кога почнав да рипам по дома, сто пати ја вратив песната. И само: Абе што ми е? :o
    Tоа е, огромна љубов кон бендов... :l:
    Ај, поздрав. :hug:

Dog-lover likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.