[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    ДОБРО ВЕЧЕР ДРУГОВИ ВАМА ЧУ ДУШУ ОТВОРИТИ
    ...ПРОЏЕ И ОВАЈ ДАН БЕЗ ЊЕ И ГОДИНА ПРОЧИЧЕ...
    БОГ МИ НЕ ДА ДРУКЧИЈЕ...

http://www.youtube.com/watch?v=-0UiBHvNGpc

Каква новогодишна еуфорија без саканиот ???
    животееее животеее зошто мора вакаааа????
    секоја вечер со солзи заспивам со солзи се будам и само си тагувам...
    АХ ТАА ТУГИНААА ШТО МИ ГО ЗЕМА ЖИВОТОТ ЦЕЛ .....

но има и добри вести ке ми дојде утре либето от тугина по толку ноќи неспани, по толку солзи прелеани , по цело денови без него ...
    Ке си дојде , но пак ке си замине, ова веке ме убива
    ноо.... ХРАБРА СУМ, ГО САКАМ И СЕ КЕ ИЗДРЖАМ....
    ЗА ОВАА ЉУБОВ ВРЕДИ ДА СЕ БОРИ ДО ПОСЛЕДЕН ЗДИВ

http://www.youtube.com/watch?v=nWhy4KO2488

http://www.youtube.com/watch?v=H2fp-wIi3FA

http://www.youtube.com/watch?v=5yKESNEeJDA

http://www.youtube.com/watch?v=AYKilAodOPg

ДЕЊЕ НОКЕ НА ПОРТИ ГО ЧЕКАМ, САМО ПЛАЧАМ И НА НЕГО МИЛСАМ...

СИТЕ ПЕЧАЛБАРИ СИ ДОЈДОА САМО МОЕТО ЛИБЕ ГО НЕМА....

2. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Ако си одам некогаш од овој свет, ке одам со блажена насмевка и мир во душата. А до тогаш си ветувам себе и на сите вас, дека ке се смеам и ке уживам до максимум во секој ебен момент. Затоа што заслужувам.

И не, нема да дозволам овој мрачен свет да ме претвори во нешто уште посиво од него. Имам толку многу бои што сакам да покажам.. а досега се плашев дека ке му ги дадам на некој што не ги заслужува, себично си ги чував за себе. Отсега ке блескам со сиот свој спектар, ке осветлам дури и на најтемните места.. Ветувам.

И не.. не се изгубив себеси. Само што се пронајдов.

Нема да дозволам сивилото да ме проголта.

На iloveyou29, julie77, SnowWhite8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.301
    Допаѓања:
    92.069
    Па да де,жива вистина е оваа и пак жените не ги бива за ништо |( абе ајде глупости :D

На xsweetx, Elennaa, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Ако нешто денеска ми предизвикало солзи тоа е судбината на некои луѓе?
    Плачам за нив и јас.
    Зошто по не знам кој пат си го поставувам ова прашање?

Некои се ангели на изглед, добри, мили, но во душа лоши, никакви. :x
    Како можат да повредат личност која некогаш им била СЕ, само за тие да се среќни сега.

Лажи изгледот, лицемерие на сите страни, одлуки на некои кои живот им значат.....

Како што стареам и созревам се повеќе и повеќе се разочарувам од луѓево.
    Денес се разочарав од животот, од тоа колку може некои да ги изигра.

Толку сум бесна на сите, тажна, разочарана.
    Јес да сум во ПМС, но некои информации од денеска толку си ги зедов при срце, што не се однесуваат за мене, но сепак си го поставив прашањето: Што ако мене тоа би ми се случило?
    Јас тоа нема да го преживеам, не сум толку силна и храбра како што изгледам. Уште еден доказ дека изгледот лаже....

На Someonespecial, Pirana, Izaabella и 4 други им се допаѓа ова.
  5. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    ПМС ме убива,нервозна сум,ме боли главата и на крај лицето ми е ужас периодов :( чисто,чисто,бело,убаво и оп едниот образ лом :@ .Не ми се спие,си седам си читам на фемина некои работи и пијам чај од камилица,се опуштам.

Имајте убава,пријатна ноќ :*

6. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Мислам дека им подаруваме поголемо парче љубов на оние работи ,некои мали предмети за кои сме мислеле дека некаде сме ги зафрлиле заборавиле или изгубиле,или едноставно не сме ги користеле некое време.Било тоа да е некое паче во орманот кое подолго време не сме го носеле,или некој драг прстен кој одамна не сме го ставиле.

Така денес јас,враќајки се од лутањето низ маглата во градов и огромната жед за топол чај со лимон,побрзав кон кујната кога го здогледав стариот чајник на мајка ми кој при преселувањето не сме го спакувале во хартиена кутија па долги пет години остнал заборавен и некористен. :) И да во него имаше чај природен од дуња и босилек, знаете онаков каков што нашите дедовци и баби вареле порано кога природата нудела неограничен број овошки и тревки кои можеле да се искористат за чај. :coffee:
    Имаше навистина некој чуден зимски вкус.

На iloveyou29, ariela09, Someonespecial и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    На актуелното прашање "Каде за нова година?" веќе не одговарам, бидејќи преку глава ми дојде. Со кого и да се сретнам разговорот започнува со ова прашање.
    За мене, дочекот на Новата година не е ништо повеќе од обична саботна вечер. Дискотеки полни со пијани малолетници кои се туркаат низ гужвите, цигари, голи газови и деколтиња.
    Како што стареам толку повеќе денов ми е без врска.
    Што е до мене, попрво би платила солидна сума во некое ресторанче, и би си поминала прекрасно, отколку да одам по дискотеки и повеќе да сум изнервирана отколку расположена.
    Овој пат со друштвото, за оваа фамозна ноќ, се договоривме да си се собереме кај некој дома, со луѓе кои ми се драги и со кои сум сигурна дека преубаво ќе си поминам, како би заштедиле некој денар, а парите кои би ги дале за една вечер за место кое не би ни било по мерак, ќе си ги трошиме наредните неколку дена по Новата година. :)

И додека гледам како другите се потресуваат што ќе носат, какви ќе им бидат ноктите, што фризура ќе прават, јас се радувам на купените обетки кои ќе ги носам со старото фустанче.

Секој ден може да ти биде како денот на дочекот на Новата година ако си со вистински луѓе и со луѓе кои во секое време знаат да те расположат. :)

На bittersweet, iloveyou29, Someonespecial и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.157
    Абе вие лани што плачевте многу рековте оваа година ви е најубава така?

Епа јас така до година чекам да ми биде. И оваа не беше лоша, ама ... имаше плачки!
    Колку убава, толку и прочистив душа. Кога не плачам не плачам, ама кога плачам... се е емотивно, шарено, тешко, лесно, ма не знам какво... климакс!

На Hipster и Trnche им се допаѓа ова.
  9. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    "Верувам дека таму некаде, каде што не досега човечкиот ум, постои некоја космичка правда, која некогаш во мозаикот на животот совршено ќе ги подреди сите камчиња на свое место и дека тоа ќе биде добро за сите. Се надевам дека таму, во тој миг, ќе бидам со сите оние драги луѓе коишто најмногу ги сакам, на едно место и засекогаш." -рече Црноризец Храбар, ама исто ко јас да сум рекла..

На Hipster, Trnche, Lilit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Добро утро дамиии :hai:
    Морам да кажам дека конечно се расположив малку, се ослободив од обврските кои тежеа врз мене па дури сега можам да ја почувствувам празничната магија.
    Конечно приметив дека елката и другите украси дома се прекрасни и конечно можам да уживам во едно кафе со најблиските :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
    Што се однесува на актуелната тема за Нова година се сложувам дека се претерува. За една обична вечер гледаш тинејџерки на кои повеќе им тежи шминката што ја ставиле отколку облеката што е на нив, плаќање прескапи карти за по дискотеки и ресторани, пиење до бесвест поради што сабајлето обавезно ќе ги видиш без штикли, со скинати шулахопки, избушавени и со размачкана шминка :^) Луѓе што ви е бе? Премногу потресување за најубаво да си ја поминеш таа вечер, што на крајот и нема да ја поминеш убаво.
    Јас сакав да ја поминам со моите, најблиските, најсаканите. Сфатив дека така најубаво би си поминала. Можеби и ќе се собереме некаде со пријателите, но под услов да биде некаде дома и во смирена атмосфера. Со разговор, смеи, пријатна музика, добра храна и може и некој филм. :)
    Подобро би ги зачувала парите за да отидам некаде на зимовање. Или ако не друго некоја друга вечер да испаднеме кога навистина го сакаме тоа, не бидејќи тоа се очекува поради Новата година...

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.731
    Од разноразни лудила кои ме фаќале бидејќи сум празнично лабилна личност,досега само еднаш ме зафати да шприцам по прозорците со оној вештачки снег...оваа година ќе си ги нацртам со сапун,не можам да стружам па таман на врата да ми дојде Горан Вишњиќ облечен како Дедо Мраз...
    ...кога размислам подобро зошто се лажам себеси ?Се има да испрскам по куќа само да добијам таков подарок.[​IMG]

На bittersweet, iloveyou29, ilipili и 11 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.682
    Допаѓања:
    126.583
    на сите кои слават денеска

На MacenceEna и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.516
    2012 ми беше најубава во животот, 2013 за нијанса помалку, ама секако многу подобра од останатите. Имам претчувство дека 2014 ке биде стрраааашно добра година. Значајна година.
    Кога треба да се завртам назад кон 2013година, ке видам еден огромен успех на работа, мир во местото што го викам дом, оти дома е каде што ти е срцето, неизмерна љубов со саканиот. 2012 беше успешна на образовен план, на работен план, периодот кога ги сеев успесите, кога мојот труд беше јавно признат, кога го имав најубавиот одмор во животот, кога го освоив најдобриот дечко на светот.
    А за НГ секогаш си замислував желба, ама за другите. За мене на крај.

На marama, Barbie20, Mama25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    вчера денот тапа ама вечерта беше wow
    и тоа благодарение на сопартијката-секоја чест жено ми спаси 200 денари Господ да те поживее
    ние таман да купиме карти и женава ај да најдеме некој познат-најдовме од младите од кај нас и си добивме гратис влезници
    супер си поминав :$ вратарот преубав, еден од актерите исто ама ко за беља дух се прикраде позади мене-арно и реков јас на сопартијкава видов дечко таму само што влегов што личи на него еее ко за беља седна позади мене-леле да не знае мирен да седи
    цело време те пецка, те провоцира-заедно со другар му дури сум била многу секси :D се знае целта му беше да ме заведе нели ама јас храбро срце не се давам па што сака нека биде да ме киднапира не може :lol: и онаа добра финта-кај си бе те немам видено 100 години со некој си негов другар и јас ја направив со женава супер глума беше :D и на вракање ај да седнеме некаде на кратко-седнавме во Апче леле кога ми се закачи еден леле досаден -веке ке експлодирав за малку и малку фалеше да станам и да го фаташ за партали и да му ја :punch:
    гарант некој другар на духов ама јас сум јас и не потклекнувам :!:

денес е ПАП тест-ке боли леле мајко како ли ке стигнам до таму незнам
    затоа пред да отидам на тестот малку дарот од боговите ке го примам :D црвен :!: троа е појакичко
    ако ме види некој што ме познава пијана или загреана нека не се чуди ке се отрезнам после како незнам-а вечер сме од Унија на жени прослава имаме :D па ке биде што ке биде :!:

15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Среќен Божиќ. Овде е Црна Среда. Грижете се за себе, грижете се за блиските. Ставете некоја марама или маска преку устата. Облечете се топло, со ракавици и капа. Гледајте добро кога поминувате улица. Не се брзајте, само полека, ќе стигнете. Јадете полека, џвакајте добро. Раздвижете се, да се раздвижи и крвта низ тело. Пијте вода, а не Кока Кола. Гушнете се, сакајте се, почитувајте се. Тука сме, ама... еден по еден некако брзо не снемува...

На ilipili, imelda, Mishela и 15 други им се допаѓа ова.
  16. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    МАМАА МАМООООООООООООООО

17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Јас оти нели многу големата |( Ама пак да си кажам. Имаш целосна подршка од мене. Пишувај! Најдобро е тоа. И јас почнав на таа возраст. За една година напишав книга. Стои уште, не ја издадов, не е до толку убава, ама уште пишувам. Пишувај и не се секирај што ти велат другите. Мене ми велеле дека не може секој да стане писател, па дури и дека моите состави, записи, книги биле жалопојки и други тралалајки.
    Ама не се откажав, ја пишувам третата книга.
    Пишувај, и не грижи се за ништо! Многу ми е мило што гледам дека и другите го сакаат пишувањето и пишуваат. Не сум многу искусна, ама ако ти треба помош (име, содржина, имиња) те молам побарај ме, со задоволство ќе ти помогнам. :* :)

Братучетка ми од Италија си е дошла. Сакала да направи изненадување. Ама веќе сите знаеме :D Ама сепак јас ќе глумам, не сакам никому да му го расипам планот. И едвај чекам да ја видам. :$

Гледам дека на Македонијава не ја закачила новогодишната еуфорија. Што не е случај со мене, секако! :D
    Последните подготовки се прават веќе, се е супер, средено, уште да решам што да облечам [​IMG]

Тежок замарантус сум со моите тестови ама морам да се пожалам дека историја ни го оддолжи за утре.[​IMG] А не се знае дали и утре ќе правиме, пошто немаме утре час, тресе зелени само. Ама што се очекува од неа, ептен е неодговорна.
    И да се пофалам, математика ми е 5! Без ниту една грешка [​IMG] Утре по германски ќе ги даде, држете ми среќа. А утре ако е така не правам тест, петок биологија и географија.. Биологија ми е прелесно, но географија ќе треба многу да учам. [​IMG]

Ај бе помини проклета недело!! Иш, иш! [​IMG]

На Someonespecial, LittlePinky и AquaBlue им се допаѓа ова.
  18. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Ме мрзи да учам историја.Ни вика дека ако не се ја знаеле оваа лекција ке ни ставеле 1-ца.Вие како сте ми утре е четврток фала богу ке заврши пеколнава недела. :$ :*

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Оваа Нова, со подароци ќе ме прескокнат сите. За Дедо Мраз сум сигурна, ама за останативе, и да не сакаат, треба да ме прескокнат.
    Исклучително лоша бев овие 12 месеци.
    И немам грижа на совест, што е уште пострашно. Уствари, страшно или не, заслужено си ја понесов круната за drama queen, за што и не сум баш многу среќна...

Знаете, мислев дека ја мразам оваа година. А напротив, се молам и следнава да биде динамична, превртена и комплицирана како оваа.
    И за овие 22, никогаш не сум се чувствувала поживо!

До Петок сите можни молитиви и мантри ќе бидат кажани, зошто сите можни сили ми се потребни за да го истуркам крајот на неделава.

:coffee:

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    111.386
    Уште само еден работен ден од годинава, јухууууууу :dance: :party: :rock: :ninja: Во Петок ќе славиме Нова Година на работа а во Недела пут под ноге Истанбул, едвај чекам.
    Имав ужасна ноќ, болна и напорна, не сум спиена а се осеќам наспано, сабајлето ко ладен туш се разочарав од најприродната работа кај една жена што може да се случи, се си мислев од месецов ќе ме одбегне некако ама сабајле ме изненади, ко снег у Декември :)
    На работа сабајле ме дочекаа сите со блажени насмевки, муабет ми пуштил шефот дека сум трудна и сите чекаа вести од мене, ги гледав малку бледо, морам под итно пак на диета, мораммммм.... :tmi:

На bittersweet, ilipili, Izaabella и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.