[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    СЛИКАТА КАЖУВА СЕ НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ЗБОРОВИ :inlove: :inlove: :inlove:

ДОБРЕ ДОЈДЕ ЉУБОВ МОЈА

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      9 KB
      Прегледи:
      541
    На francais, Umbrella22, Monna.Monna и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Туку некако,ми недостига празнично чувство.Не знам зошто но освен укрсите чија светлина тешко се пробива низ магалата и тешко доаѓа до израз ,ништо не ми навестува дека на годинава и доаѓа крајот.
    Но трагам по тоа чувство во себе,чувство на сполетност,празнично чувство она кое умее да ми измами и развлече насмевка на лицето.А онаа ноќ,при која се менуваат годините,би ја минала на некое осамено место,студено и снежно,со звукот и светлината на камиот,чајот од цреши, колачињата со мед,и со некој кој знае дека тишината има моќ.

Студен Декември,магливи ноќи.
    Наскоро завршуваш.Јас продолжувам не почнувам.

На anabel-a, ilipili, francais и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Ѕвездите сјаат само во темнина, најмногу сјаат кога е најтемно...и, што да се очекува од животот кога самата природа е таква, несовршена. Или треба да не научи да не разграничуваме добро и лошо, убаво и грдо, бидејќи се толку субјективни и релативни.

Точно е тоа, you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain. Времето гази се и секого. Некои ги смачкува, ама се е тоа за да има баланс во универзумот.
    И сакам да живеам со мислата дека сепак животот е фер, а тие што сеуште не си ја добиле казната само чекаат да се накалеми доволно. Just wait and see, за сите се врти тркалото.

На Moira, Annath, ilipili и 13 други им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ми штрумфна нешто-земав си ги налакирав ноктите со виолетов лак(се прелеваат боите) и земав со цртач си нацртав снегулки на нив, и сега се супер :$
    креативноста во мене на дело 8)
    а тоа дека треба да си купам цртачи треба-после нова година :!:

5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.400
    Допаѓања:
    17.626
    Ама ти пред некој месец кажа дека ќе баталиш политика од наредната година, ќе се откажеш од партија и од се, јас го чекам тој ден да дојде :lol:
    Знам дека сега предновогодишно сакаше да искористиш за гага прослава јадачка пијачка, ама во 2014 само ако си спомнала партија и месни комитети :rofl:
    :party:
    Ноктите, до кога не ги постираш во соодветна тема за нокти за да ги видиме, ништо работа.

На bittersweet, Annath, Umbrella22 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.157
    Љубов е кога ќе ти дојде со точак со сијалички. :rofl: Ама сум смотана. Демек дај ми предизвик и јас му викам ете сијалички, жива воодушевена, а татко ми ми вика - ме брукаш, не си чула ти за динамо изгледа? :D
    Исто така љубов е кога му хукам на очилата и му ја пишувам првата буква од моето име! :lol: И се лути, ама тоа е друга приказна која не ме интересира.

На bittersweet, Moira, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  7. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Таман почнав да учам- заспав.. и дури сега се разбудив :o :( :fubar:

На Mahidevranfan, Golden, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Човек ќе стани малку или повеќе познат и одма сите девојки околу него.
    Каде биле кога никој не го познавал?
    Нема врска такви се лепотиците од нашиов град, па и пошироко. :x

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Значи во форма си. Вечерта е твоја, што му се сеќираш :D

На Kaylie и LittlePinky им се допаѓа ова.
  10. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Не е можно! За никаде сум!
    Какви глупи, глупи, глупи, полгупи, најглупи мисли ми се вртат во главата...Не сум точна!
    па, дури за малку ќе почнев да плачам...
    Глупачка!!! Јас сум најголема глупачка...

На Anouk и LittlePinky им се допаѓа ова.
  11. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Од овој доктор Оз, психа ме мава |( Слушнав за болести и слични глупости за кои не сум ни претпоставувала дека постојат. Отсекогаш ме нервирал, The wonderful doctor of Oz. |(

Инаку, мене куферот ми е мал. :( До душа од најголемите е де, ама мене ми е мал! Не ми собира се’... башка имам мало куферче за козметика и уште едно за чевли..... До мене е нели? :wasntme:
    Ама ако, среќа е... Малку сум нерасположена од глупиот пмс, ама среќата преовладува. :)

Moscow here i come! :clap:
    С новым годом, желаю вам всего самого наилучшего... :d: :d: :d:

На bittersweet, anabel-a, Trnche и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Докторке Аноук, ве молам заборавете шо викат доктор Оз, во спротивно ќе треба да го замените :D :wasntme:
    Убо да си поминеш во Русија :geek:

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.150
    Во ден на циклус јадам чоколадо.Ама не какво било,туку германско де,директно донесено од таму.Не знам дали му го чувстувам вистинскиот швапски вкус или ова е само нагон за дегустација на нешто благо.
    Не е битно.Само знам дека моментално го убивам чувството на нервоза и мала болка ]:)
    А во главата милион мисли ми прелетуваат.Некои се изводливи за правење планови,некои само голема желба,а некои пак ми будат немири и страв,иако се решливи.
    За некои животниот мозаик многу лесно се склопува и функционира,а за други пак колку и да се трудат и вложуваат едноставно не можат да успеат.Немаат среќа :envy:
    Какво лицемирие!
    Зошто животот за некои е толку суров :devil:

На Barca-Gril му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Леле жени,јас знам дека по незнамкој пат пишувам,ама неможам бе,ме нервираат!
    Мислам,знаете,оној тип луѓе на кои кога ќе поминеш покрај нив не си им "девојче", туку си Ајрон Мејден..или Металика,најчесто.
    Добро,што онакво тебе те боли што слушам,м? Ќе се декларираме сега,или?
    Мене ми е јасно дека не секој поднесува и музиката и стилот,ама не коментирајте бе.Помисли си,ама задржи си го во себе тоа.На што личи сеа да помине некој и ја да викнам "Ало,Лепа Брена!"

Па да,така му доаѓа.
    Али ај,ваљда некогаш ќе се опаметат пред да е предоцна.

Ај поздрав :hai:

На QueenElena, Moonstone.17 и fatamorgana123 им се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Сдк Она чувство кога после толку изброени денови недели и месеци ги броите последните минути кога конечно ке го прегрнете саканиот ми иде да извикнам до небо од среќа...Ве напнав цел ден но морам да ја споделам оваа среќа со вас а не само тажните момент .. УШТЕ НЕКОИ 15 НИНУТИ КЕ ГО ГУШКАМ БАКНИВАМ И ПРЕГРНУВАМ.Ти благодарам господе за најубавиот подарок овој Вожиќ што ми дозволи да бидам со саканиот. Сепак сум била среќна личност. ВРЕДИ ДА СЕ БИДЕ ДАЛЕКУ ОД САКАНИОТ И ДА СЕ ПРЕЖИВЕЕ ЦЕЛАТА ТАА БОЛКА.ЗА ОНИЕ МАЛКУ ДЕНОВИ КОИ ЌЕ БИДЕТЕ ЗАЕДНО.... Ќе ми недостигате овие денови најдраги мои феминки. Вие сте моето второ семејство. Ви посалувам убав ден, вечер, недела, година џел живот

На molikaMk и EMoonlight им се допаѓа ова.
  16. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
  17. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    ако си го изгубите дечкото во дискотека застанете до друг, одма ќе дојде

На LittlePinky, AniAngie, Nymeria и 2 други им се допаѓа ова.
  18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Дека мрза ме надваса :D денеска за учење,си пуштам тв и така бирајќи канал кој би ми привлекол внимание со интересна програма..
    Стоп..
    На нашата локална телевизија,даваат анкета направена на децата од градинка,што би сакале да им донесе Дедо Мраз..
    И скоро сите одговорија исто,и момчиња и девојчиња,сите сакаат катна гаража..
    Сеуште се прашувам зошто.. :?:
    Нели има исклучоци,тие шмизлите сакале модерна кукла,со убава облека :D
    Посакувам и јас истото да можев да го побарам од Дедото Мразот..ама сепак имам поприоритетни нешта..

19. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    СДК денес некако ме привлече окото на еден статус. ''Девојќи немојте да се радуват ако имате обожаватели, ниските цени привлекуваат најмногу муштерии'' . Се запрашав дали гулабица има обожаватели? Дали онаа со позата 69? итн... што е најтрагично имаше 20 лајкови од жени. Па како може да подржуваат некој искомплексиран, повреден женомрзец...Од кога престана да се цени вистинската убавина во нашата државичка, и се што има една убава црта на лице да има етикетка како ''ефтино'' . Сигурно и Johnny depp е тажен што е најпосакуван маж во светот заради ниската цена.Дури и пушти две солзи....

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Мајка ми има еден убав обичај којшто се повеќе и јас го практикувам - чување стари работи.
    Особено оние најдрагите, како честитки и украсни вреќички за новогодишни пакетчиња.
    Така секоја година овој период си имам една занимација - разгледување на истите. :wasntme:
    И секогаш си се потсетувам на убавите детски денови, кога едвај чекав тато од работа да донесе пакетче, нели имаше за деца, до 10 години мислам дека беше. Макар што и сега асално си се почестувам 2 недели околу Нова година, тоа си е посебен филинг. :rofl:
    А пак за честитките да не зборуваме, секој ден нетрпеливо се нацртував доле кај сандачињата, очекувајќи честитки. Посебно кога ќе се погоди некоја светкава, музичка, дома ме зафркаваа дека од радост ќе им скокнев над глава на комшиите под нас. :D

Уствари, еуфоријата околу новогодишните украси и честитки е еден од најголемите докази за детето во мене. :D А ниту актуелноста на електронското честитање не ме спречуваат покрај пораките со виртуелни подарочиња и честитки, да пратам и онаква асална честитка на најдрагите.
    Така и оваа година едвај чекав да ми поминат сите тестови за да се зафатам со празничната креативност. :D Вчера си купив честитки и украсна хартија, а еве сега ги активирав лепаците, ножичките и сите можни светкави дребулии... и подготвена сум за „часот по ликовно“. :D

Затоа што нема нешто што повеќе развлекува насмевка на лице и што го поттикнува празничното расположение од подготовките да им ги разубавиш овие денови на најблиските роднини и пријатели со едно мало, убаво внимание. :sun:

На bittersweet, Elennaa, sweet-cherry и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.