[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Годината ми тргна убаво,и се надевам дека така ќе продолжи :)
    Ноќта ја почнав распеано,а ја завршив со милион бакнежи и страсти :P
    Се разбудив покрај мојот сакан,после долго време |-) Убаво е да започне така денот ;)
    Потоа со гости,се смеевме,си пиевме по малку а потоа не престанувавме да се смееме :D
    Навистина убав почеток на новата година :D

2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Јулија Тимошенко и јас, тие сме!

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Ако годинава ми биде како што ми тргна тогаш ќе биде супер.Домашна атмосфера со одбран круг на луѓе, оние што ги сакам и ми значат - одлично ја дочекавме.Ја продолживме со бакнежи се додека не заспијавме.А денес на ручек викнати кај неговите, како што смо се надали добро сме се удали :D :D немам лош збор за неговите фини, коректни луѓе али тоа јас што сум малку повеќе срамежлива е друга прича :lol: Се надевам ќе имам убава година и јас а и сите други :)

4. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ...остарев ;( .

Пред 2 минути сфатив, се обидов да правам шпага, и на средина се укочив, ни горе-ни доле, добро е се задржав за креветот до мене и преживеав.
    Порано без проблем правев, за 2 секунди, а сега џабе ми е и да се растегнувам кога сум остарела или закржлавела.
    Морам до летоска да се вратам во нормала, ако не кондиционо, барем еластичноста.

П.С. Од нервоза сега сарма, кулен и чајна јадам :D .

На XMaN, kate21, AnaKarenina и 5 други им се допаѓа ова.
  5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Ова е мојот прв пост годинава. А воедно и прв утрински.
    Епа вака.
    За дочекот си поминав преубаво, штета што кратко траеше. Или барем така ми се чини.

Вчера, мака мачев со нозете и грлото. И, немав време да пишам.
    Се кудев сама оти на втори ќе почнам со првиот пост, ама ајде викам...
    Е тоа е тоа.

Сакам само да ве поздравам и да ви кажам дека го заслужувате најдоброто, не само годинава, ами додека сте живи!

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.571
    Сакав руска и кифлички за Нова година,ама претерав веќе :lol: Затоа сега фино си сркам супичка од зеленчук,малку да се вратам во нормала :whew:
    Друго,се прашувам за неколку години,како ли ќе си четитатамее Нова година? Изумреа честитките,измумреа телефоните,смс пораките,остана само ФБ :worried: Ама искрено,ич не ми е мерак кога ќе видам честитка на ФБ.Ме радуваа само неколкуте смс на мобилниот и едната единствена честитка што ја добив за НГ.
    Ја истакнав на шкафчето,небаре скапоцена уметничка слика.Си ја гледам и си се смешкам.
    Сакам честитки и пакетчиња бе !
    Ми текнува ,кога ни доаѓаа гости за НГ ,честитките ни ги криеја(нормално без да забележиме), под перница,кревет,чаршавче....и едвај чекавме да си отидат и да бараме каде ни е честитката со сестра ми :lol: Потоа кога маалските другарчиња ни ставаа честитки под прагот на влезната врата,звонеа и бегаа.........Кога открив дека не постои Дедо Мраз,се разочарав и тоа разочарување нормално ми се врежало толку силно што и ден денес го паметам.
    Чудно беше како Дедо Мраз секогаш знаеше што да ни стави под елката.Ајде пишував писмо со желби до него,ама мислев дека од толку многу писма моето не стигнувал да го прочита.Еден ден,случајно си ја најдов тогашната желба - кукла што плаче и се смее,завиткана во шкафот на мајка ми и татко ми.Е тогаш сфатив кој бил Дедо Мраз :lol: Сега се смеам,ама тогаш ;(
    Убави спомени.........
    Јас би посакала оваа година да не служи само здравје,другото се само по себе ќе си дојде! Што е наше,никој не може да ни го одзеде,среќата наша кога тогаш доаѓа :)

А сега одам во кујна ,на правење благо.Слабо ми оди мачкањето чоколади,морам да се научам ,домаќинка сум или што :lol:

На Magnolija, n.a.t.t.y и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  7. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    СДК Добро утро феминки. Само што станав и нормално на Фемина со чајче прво. Станав од спиење ко да не станав. Ми треба уште дур да дојдам при себе. Ахх вчера Бардовци лудница беше. Едвај се трезнам... :drunk: :yawn:

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Пред да се џитнам на есеите по англиски или на кифличките што ме гледаат од кујна :bandit: , време е за новогодишните резолуции! :clap:

Нумеро 1. Да си ја ладиш како што другите си ја ладат, а ти се замараш. Значи, кога Дузи нареден пат ќе се пожали дека се замара за нешто што индиректно, а не директно и влијае, ве молам, некој да ми ја опне клоцата и да ме клоцне по коленото! Затоа што газот ми е толкав станат што не ме боли веќе таму. Проблеми, шта чеш.

Океј, продолжуваме.

Нумеро 2. Да почнеш да си гледаш само и САМО за тебе. Како коњ биди си Дузичке, само напред. Кога прво тебе ќе ти биде арно, тогаш идат другите на ред. Е, така да си знаеш. И биди малку посебична, добро ќе ти дојде во живеачката.

Нумеро 3. Ослаби уште 10кг. Ослабе толку многу, краво една, се правиш за 10 уште. Згодноча права после, пу пу пу! :D Мрдни си го газот од кревет, од стол, орбитрекот те чека и намали на руската!!!!! МУУУУУУУУУУ! И донирај го Милка чоколадото што ти го дадоа вчера. :(

Нумеро 4. ПОЧНИ ДА ГИ ГУШКАШ и да им покажуваш љубов на луѓето околу тебе. Стани прав и вистински рак, дупли рак, оноа, малку поџентл биди. Не туку се криј зад тоа оклопчето, итрице една! :rofl:

Нумеро 5. Доста слушаш една и те иста песна со денови! Како што песните ги слушаш со денови, имаш некоја одвратна навика да завлегуваш и во такви рутини. Така да, менувај ги почесто.... песните. :D

Нумеро 6. Не верувај на никого 100%! ТИ СЕ ЗАЕБУВАШ НА КРАЈ! :fubar:

Нумеро 7. Биди поотворена кон нови работи и избриши си ги тотално сите предрасуди. Кога некој ќе те викне некаде или ќе те понуди за некоја луда работа, каде било и што било, ОДИ, ПРАВИ и не прашувај зошто да одиш или да не одиш. Спонтаноста е клучен фактор во животот, ќе ти стане поинтересно така.

Нумеро 8. НАУЧИ СЕ НЕКОГАШ ДА ГО ИСКЛУЧИШ МОЗОКОТ И ОДИ ОПИВАЈ СЕ ПОЧЕСТО!!!!!!!

Нумеро 9. Почни да купуваш повеќе книги, а помалку облека и обувки. :hai: Си ветувам дека годинава ќе купам барем 10 книги за во личната библиотека. Оваа резолуција е пожелно да се остварува заедно со нумеро 3, затоа што заштедените пари од јадење ќе ти одат на книги.

Нумеро 10. Не ги замарај на фемина со твоите новогодишни резолуции, секоја ебена година. :D

Тоа е тоа, мислам дека не заборавив ништо. И јас како Бриџит Џоунс, е така некако, се поистоветувам со неа. Со нови сили и 3 испита, грабам во јануари, да го преживееме, па ќе причаме. Аста ла виста! 8)

п.с. Листава би си ја закачила и во соба, само што ќе повлече многу прашања ЗОШТО и КАКО, па затоа оди тука. Секој има право да ме цитира во секое време доколку прекршам некоја резолуција, да ми ја донесе пред очи и да ми рече ВИДИШШШШШШ ДУЗИ, видишШш.

п.п.с. Умрел Киро Глигоров. http://www.plusinfo.mk/vest/28462/Pochina-Kiro-Gligorov

На la-chicka, Hopeful, BeYourself и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    И пак го деактивирав профилот на фб и не верувам дека во скора иднина ке го вратам.Ми се згади од личности кои...веке го имам кажано тоа нема да се повторувам.Трагично е тоа што на крај ке ти се префрли вината на тебе.
    Нема да мрчам денес..Прекинувам со мрчење,сеедно ми е,навистина...супер сум,не ми недостига ништо.Горан е овде,покрај мене,ме прегрнува и не дава да ме расплачи некој помалку вреден од мене.Пристигна во најдобар момент,повеке не можам да посакам, освен да го засакам како што го сакав оној :)Тој навистина го заслужува тоа и ке се потрудам да биде реалност наскоро.Ке се потрудам да биде тој човекот од моите соништа.Не е Бред Пит но ме заслужува иако го познавам едвај една недела веке мислам што да му приредам изненадување како што тој го прави секој ден од кога се познаваме.
    И не ми е гајле дали ке ме чита сега битно е што заслужува секој збор напишан за него.Не можам да кажам дека сум уште заљубена во него но се надевам дека и тоа ке се случи тоа.Ми недостигаат пеперутките во стомакот :D ми недостига тресењето на нозете кога ке ја видам саканата личност.Ми недостигаат сите љубовни воздишки и правење астрономска сметка на телефон :D ми недостига и одењето по снег со саканата личност.

А тој?Тој повеке не е вреден за ниту една моја солза,го докажа тоа во многу наврати,со нова годинан до нова љубов :)

На crazylady, Divinebutterfly и firequeenn им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Добро утро :) Денот да ви биде подобар :D Среќна сум, весела. Одам низ куќата и си потпевнувам, си потскокнувам. Го гушкам татичко, го нудам со кафенце, со блачко :) Јас сум си татина маза, одсекогаш сум била. Си го сакам татичко најмногу на цел свет :) Го имам најдобриот татко на цел свет :)

На Serafima и Hopeful им се допаѓа ова.
  11. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    What goes around comes back around.

Така и бидна. Ми се врати се, се ми се плесна во лице. Ама ако ми е, заслужив.

А вчера, срамота. Не можев уште малку повеќе да ги позамарам, всушност на него да му се лигавам по телефон и да му изјавувам љубов по секој втор збор. Грев. Сабајле кога го видов телефонот, не знаев дали да се смеам или да плачам. Вкупно десет пати кај едниот и осум пати кај другиот сум вртела. Жално, жално. Да се засрамам богами. И денес не знам на кој попрво да му се заблагодарам и извинам. :tmi:

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Зошто Дузи во спојлер ...?? Треба да знаеме, тој е првиот претседател на РМ независна. Има големи заслуги и како дипломат и како човек. Пред се, тој беше ЧОВЕК за мене.

Нека почива во мир :(

И вечна му слава :bow:

На Divinebutterfly и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Малку ми се косеше со постот, затоа. Мислам, моите новогодишни резолуции и Глигоров, не ми одат заедно, нема смисла. Инаку мислам дека треба да има некоја тема отворено или слично, да не се оди офтопик овде со тоа. :hai:

Сноу Квин веќе отворила, politika-i-nastani/pocina-kiro-gligorov-t10009/#p888106 :)

14. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    СДК Дека ми е време веќе да направам нешто продуктивно а не само да се излежувам во кревет ;) .Утре планирам да отидам да барам привремена работа па wish me luck :) .

На n.a.t.t.y и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Неможам да се наспијам како човек, мора некој да ме разбуди. :envy:

Новогодишна ноќ помина добро, супер, убаво. :) И првата и втората вечер.
    Не ми се верува дека е 2012. До Мај нема да можам да се навикнам.
    Туку ќе се обидам распустот да го искористам максимално, иако е краток.

16. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Сдк многу работи. Прво Среќна Нова 2012 подвлечено е двојчето поради ова
    :lol:
    Многу здравје, среќа, успеси и се што не ви се исполнило во 2011 нека ви се исполни годинава!

Сега иде Божиќ, а ја за Божиќ нема да бидам дома, нема мама да прави убава вечера, туку ќе чекаме во Виена авион за Шведска. Но вреди. Знам дека најубаво ќе си поминам во Шведска.
    Ќе гледам максимално да си го искористам зимскиов распуст да се спремам за второто полугодие со нови сили да го загреам столчето со книгата во рака

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... девојки мили, ме оставате ваква :o :$ ... Во моето сандаче пристигаат овие неколку дена и пред и после новава 2012 година лп-ја со искрени честитки. Искрено не очекував, но вие многу пријатно ме изненадивте и ви благодарам од срце. :* Тоа значи нешто ... дека сум ви оставила пријатен впечаток и дека тука има многу пријатни и мили и пред се прекрасни девојки ...
    Уште еднаш ви благодарам :bow: :hug:

На Strumfeta93 и L-enna им се допаѓа ова.
  18. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Во овој период, после Нова Година, а пред Божиќ, за мене секој ден е недела.
    А во недела сите сме дома, доаѓаат гости, имаме вкусни и обилни ручеци, владее некоја посебна интересна-омалаксана атмосфера.
    Само што некогаш, во мое време, имаше и некои чувства плус, некако како повеќе да се чувствуваше доаѓањето на празниците, имаше и снег, па зимскиот распуст, беше резервиран за зимски игри.

Вчера и денес сонце грее како да е Март, а не Јануари, нема снег, нема зимски снежни игри, сега Јануари е резервиран за учење.

Времињата се менуваат, и уште по незнам кој пат си потврдувам дека треба да се живеат моменти, зошто се се случува само еднаш.

На Hopeful и Neytiri им се допаѓа ова.
  19. lakibu

lakibu Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2012
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    1
    SDK.....Mi se pie kafeeeeeeeeeeee :tmi:
    [mod-kirilica:cvuns5g0][/mod-kirilica:cvuns5g0]

20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    The sun is up!
    Што би рекла Ина од нашата ни побратимска Романија.

Лелеееееееееееее, убајни!
    Извинете вака што во контекст на муабетот, ќе продискутирам малце за временскава ни најубава состојба, ама мора бре луѓе, се воодушевувам.
    Веќе и штурите гранки на дрвјата имаат сјај од сонцето, небото оваа зима е прекрасно како никогаш досега, уживам во пејсажот луѓе, ќе се расплачам од среќа. :lol:
    Рака на срце, го обожавам ова време посебно што е во зима, е сега арно ама, не сум излегла надвор дали е баш ладно, и сонце со заби, ама бре уживам во глетката, се е поубаво кога има сонце.
    Од оваа толку проста причина мрзам снег, а сонцево ми дава надеж, ме живнува од сивилото наречено зима.
    Се ќе беше уште поубаво, ако мојов сом станеше, и да поуживавме заедно во сонцето. :sun:

Заборавив да споменам.
    Една Нова Година, одамна помината, јас со моите родители кај баба ми и дедо ми, традиционално ја пречекувавме Новата Година. Но таа НГ беше посебна, тогаш за прв пат на Телма ја даваа Новогодишната емисија снимена со Џокси, и нашето одделение. Се глумеше претстава за НГ, што искрено не се ни сеќавам на содржината, само знам дека глумев снегулка, но не ви кажувам која. :lol:
    Потоа, откако заврши претставата во која имав само еден цитат ( :rock: ), една одбрана група на деца читавме разни цитати и приказни околу ликовите поврзани со НГ. Јас читав, многу добро се сеќавам, за Дедо Мраз, и за тоа кој е, и од каде доаѓа, еден историјат. Ме даваат мене на цел екран, што би се рекло у „гро план“, читам јас, камерата цела фаца ми ја дава, јас така милозвучно читам, се восхитуваат сите, а јас се гледам и почнав да плачам. :lol:
    Детиште, прв пат се видов тогаш на телевизија, и не можев да се воздржам.

После таа НГ, неколку НГ наредни, оваа емисија ја даваа постојано на 31ви декември, и секоја година ние бевме главни на Телма. :clap:

Разликата е: тогаш бев дете, сега веќе не сум.

Детството ми изобилуваше со среќни моменти, со многу претстави, многу настапи, ангажмани, секции, учествував во се што ме влечеше, и имав амбиции. Важев (се надевам дека уште важам) за многу амбициозно и остроумно дете, со коментари на место, со шали со кои цело семејство го засмејував, дете со кое се фалеа моите родители, и во оваа година не само за нивните фалби дека нивното дете реди успеси и солидно завршени испити, туку за мене, ред е да се пофали ова некогаш дете, дека пораснало, созреало, но сеуште важи за интелегентно суштество на кое му следат убави и успешни моменти.

А сега аривидерчи, се испофалив, но што да правам кога е вистина се што кажав. :lol:
    Имајте најубав ден, на ова најубаво сонце! :hai: :sun:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.