[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Презирам женски персони кои се трудат се да добијат со солзи, не се способни поинаку, па седни и плачи. Уште повеќе па мажи што не знаат да разликуваат искреност и лажна солза.

bittersweet, Elennaa, Trnche and 6 others like this.
  2. BlackPiano

BlackPiano Истакнат член

Во животот сите тешкотии се исти, само се намалува бројот на луѓе кој ни помагаат да ги поминеме...

3. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Почнав несвесно да си се фалам кај стигнам и за што стигнам :tmi: Marjan007,наујбаво си знае. :D :D
    Туку,сдк денес сум права баба мразица.Колку е само убаво чувството кога на пакетче искрено ќе се израдува детето.Најубаво на свет!
    Идам денес кај внука ми и внук ми,им го давам пакетчето,а овие као на маратон трчаат и на цел глас `Јеееееееееес,уште едноооооо!` и го носат под елката.Срцки.Многу , ама многу ги сакам.
    После тоа следи,`тетоо,тетоо,дојди`,идам со девојкава,се играм,умеѓувреме ме мачкаат со лижавче,гледаме `Мики маус`,играме и пееме со Мики Маус,им раскажувам приказни,па ја глумиме `Убавицата и ѕверот`,абе милина. :inlove:
    Мнооооооооооооогу ги сакам!!!

Плус деновиве ми се толку исполнети што од среќа немам време за спиење. :D :D Успеси се нижат,мераци. :)

4. Feodora

Feodora Популарен член

Убавина на луѓето е во нивните очи. Тие можат да ти раскажат се за нив.
    Еден поглед може да каже многу повеќе од илјадници зборови.
    Можеш да заприметиш дали човек те лаже или е искрен кон тебе, можеш да го заприметиш дали е вљубен и го има оној жар во очите и се ова само преку очите.

Не судете според изгледот, секој е убав на свој начин, но прво видете ја добрината што ја носи човекот внатре. Иако на денешницава сите се со маски, понекогаш нашите очи знаат да не прелажат, но погледот на другата личност никогаш.

bittersweet, Mama25, Serafima and 4 others like this.
  5. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Навистина не можам да ги разберам девојчињата коишто ставаат разголени слики на фејсбук за да добијат што повеќе лајкови. А добро лајкот е мерило за нешто? Твојата интелегенција на пример? Што, мм :wasntme: ?

Како да немаат ништо друго да понудат. Па, кога ќе подразмислам подобро и немаат. :| Штета.

Да беше лајкот некој престиж, ќе сфатев некако. Но, ова нивниво воопшто нема поента.
    Патетични ми се разголените слики, личностите уште попатетични. И згора на се', коментарите од спобудалени тинејџери на кои им вријат хормоните и напалени педофели. :puke:

Господ на помош нека ви е. Само тоа можам да додадам. :x

6. Daydream

Daydream Популарен член

Интересно е кога некои личности се претвораат баш во она за кое велеле дека никогаш нема да бидат.

И прво обично имаат еден степен на "Бљак, ауу не, припаѓувања во несвест, па гадења, па повраќања, употребување на никогаш, секогаш итн, они се интелектуалки, немој молим ти се... " И после некое време гледаш дека го прават токму тоа за кое претходно рекле дека никогаш нема да го направат. Гледаш и се чудиш. Не знам дали да се смеам или да плачам, ама најсериозно. Почнав да се сомневам во сопствената способност за расудување, најискрено. Си мислам "Да не се зафркава нешто?" Зашто сепак имам во предвид дека во денешно време сите имаат некоја извитоперена смисла на сарказам, иронија и такви ми ти глупости на современово време. :D
    Истата таа мене ми збореше "Wow, како можеш? Не знам, јас никогаш...". Епа ете можев и сеуште можам зашто така сакам и така ЈАС си се чувствувам најубаво, најудобно и ме заболе уво што ќе помислел Тасе. Мислам, ок, во ред да се промениш, убаво е, препорачливо е, доблест е, ама да глумиш нешто што не си само за да се совпаднеш во толпата народ и да бидеш една од познатите фацки во градот... НЕ. Барем за 21 годишни девојки не ми е сварливо за желудников.

Еее, животе, уште што не ќе видам, слушнам, прочитам.. :D

7. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Бегајте од неблагодарни луѓе!
    Поопасни се од било кои.

8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Магија

Прочитај го ова во себе. Тивко..
    Не ги мрдај усните. Не испуштај никакви звуци.
    Слушај во себе, слушај без да слушнеш нешто.
    Колку интересна работа а?

СЕГА НАПРАВИ ГО ОВОЈ ДЕЛ ГЛАСЕН
    ДЕРИ СЕ ВО ТВОЈАТА ГЛАВА.
    А сега шепоти. Тивко шепотење...

Сега прочитај го ова со машки дебел глас
    "Здраво дете, има пошта во вашиот град? "
    Неверојатно. Кој беше тоа? Чиј глас беше тоа?
    Сигурно дека не беше твојот...

Како го направи тоа?
    Како?
    Магија

QueenElena likes this.
  9. vitomir

vitomir Нов член

Сдк ...Не вреди да им објаснувам на луѓево,и онака си го сваќаат како нив им одговара. :!:

richgirl998 and poenta like this.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Слатко и интересно е да се лудува со добро друштво во одбрана околност :)

vitomir likes this.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Сезона на руска салата a богами и на пилеќа 2013/2014- OPEN! :tmi: :tmi:
    Да ги одбележиме како што е редот деновите. :D

Golden, Elennaa, Umbrella22 and 7 others like this.
  12. QueenElena

QueenElena Популарен член

Среќа е кога повторно ќе ги гледаш омилените цртани од детството (онаа, пораното детство)...
    Сеуште ми е омилен цртан... :D

Mahidevranfan likes this.
  13. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Помина и оваа година,ќе ја паметам по многу работи,ќе ги отфрлам лошите и ќе ги паметам само добрите.Најмногу ќе ја паметам по одењето во средно,тоа беше еден пресврт во мојот живот-на подобро.
    Ви посакувам на сите среќни новогодишни и божиќни празници,новата година нека ви е исполнета со многу насмевка,радост,љубов и здравје пред се. Ви посакувам од се срце да ви се исполнат сите желби кој ќе си ги замисилите и поминете си волшебно на новогодишната ноќ. :*

richgirl998 likes this.
  14. Salome

Salome Популарен член

Добро до овде ли стигнавме?!

Не е можам веќе, стварно не можам.Плачам.Не е ова ПМС, ова е разочарување во лугето!
    Користољубиви, гнасни, демначи од сите страни само за корист, да земат дел од тебе.Хиени!
    Море ми се иде на клоци да ги потфатам сите.
    Трчи таму помогни му на овој, трчи ваму на оној.Буквално три дена се убив од работа за да им помогнам, се запоставив себеси.Капната од умор, со мокра коса сум заспала.
    -"Пари ти дадов, што сакаш повеке?"
    Едно благодарам, можеби?Да ме почитуваш повеке, можеби?Да ми го ценеше трудот?!Времето?
    Налет и на тоа, ништо не ми треба веке.
    Дома напната атмосфера.Надвор петарди на секој чекор.Ми се иде у газ да им ги набијам.Неизживеани!
    На пола фацки им го открив вистинското лице,шо е океј, ама лошото е што на истите им верував,што ми беа мили, а најлошото е што им се радував на успесите.А за возврат добив само...ЗЛОБА...И лицемерие, нормално.Амаа ако, не правам јас исти грешки двапати.
    Едно добро нешто што научив од ова срање ама многу поучно искуство: На никој да не верувам.
    Ма ни на родители ни на никој.Човек се родил како индивидуа и така треба да тера во животот!
    Друго нешто што забележав, е тоа кога си слаб и ранлив, никој не гледа да ти помогне туку само да те докрајчи оти нели тогаш си слаб и не можеш да возвратиш.Ама битното е кога ке станеш да возвратиш со дупла мера оти изгледа така функционирал овој ладен и суров свет.Јади, за да
    не бидеш изеден.
    Никој до сега не ми помогнал како што сама сум си помогнала, а родителите освен финансиска, друга поткрепа не ми се во животот.
    Дали тие се поставија така, или јас изградив една бариера помегу нас веке не е битно.Не сум разгалена, факт е дека јас сум соло играч во животов,можеби еден ден ќе ми биде криво и многу ќе се каам, за многу пропуштени моменти,неискажани чуства и незречени зборови, ама тоа е за жал...
    Периодов ми е беден.
    Лоши сонови, магливи, недоискажани,личности без лица.Се будам реалноста-иста.
    Аман, 2013 оди се веке не те сакам иш!

15. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

И мене ми е омилен :nod: Само да го начекам на Minimax :lol: :D
    А брат ми пак, кога ќе ме начека така загледана во цртанот, ќе ми се изнасмее

QueenElena likes this.
  16. QueenElena

QueenElena Популарен член

Сме имале ние заеднички особини! :D
    На Минимакс го даваат во седум и пол навечер. Од вчера почна...Мене братучед ми ми ја кажа веста, уште од кога беше 3 години го „тровам“ со цртанов, па и тој едвај чекаше да го изгледа. :D
    Едно време бев луда по цртанот, со братучед ми си игравме, тој беше Водната капка, а јас Шао Јен, дрво. :lol: Всушност, прво мислев дека е глуп и не сакав ниту епизода да изгледам, но подоцна премногу ми се допадна. :)

Mahidevranfan likes this.
  17. vitomir

vitomir Нов член

Уште еднаш ми се докажа теоријата дека само упорните мажи го добиваат она што го сакаат. :D
    ПС јас си добив :inlove:

18. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

има нешто во неговите движења во неговиот поглед и карактер, нешто на кое неможам да одолеам! :lol:

19. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Сдк ... Времето поминува,никого не чека... поминува толку брзо што не можам уште да сфатам што се случува,што правам ..?
    Помина и оваа година,исполнета со добри и лоши работи.Јас се чувствувам толку празна,освен на елката не се радувам на ништо друго.Се ми е сеедно,тивко,празно,тажно...незнам,измешани чувства кои создаваат ново непознато чувство за мене.Задутре е нова година,а јас само сакам да ги преспијам деновиве.Сакам да можам да се вратам во минатото,кога бев видно возбудена за новата година,за сите празници...кога со нетрпение чекав да излезам и пред врата да најдам пакетче,кога уживав во гумените бомбони од Европа додека гледав филм Божиќен.Тоа што ќе бидам голема ме фасцинираше,а сега...сега само сакам да ги вратам сите тие убави чувства.Го сакам топлиот дом,ги сакам среќните лица на моите родители,ги сакам посетите на бабите и дедовците.Ах,за жал ништо од тоа нема да се врати,морам да го живеам ова,сега.
    Посакувам сите да имате убава и спокојна ноќ. :)

richgirl998 likes this.
  20. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Perfection :inlove:

Attached Files:

• l.jpg
      l.jpg
      File size:
      73 KB
      Views:
      281
    Mahidevranfan and iloveyou29 like this.